Top cuptoare incorporabile cu autocuratare pirolitica

Ce este un cuptor pirolitic?

Caracteristica estentiala care diferentiaza cuptorul pirolitic de alte tipuri de cuptoare este temperatura la care se realizeaza autocuratarea si timpul de functionare.
Temperatura in cuptor, in functia de autocuratare pirolitica este de aproximativ 500 °C, iar durata de functionare este de 1.5 – 3 ore, in functie de programul ales.
Un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont, este acela ca in timpul cat dureaza autocuratarea pirolitica usa cuptorului se blocheaza automat, astfel incat nu veti putea deschide usa cuptorului pana ce temperatura in cuptor nu scade sub 350 °C.
Dupa ce s-a terminat procesul de autocuratare pirolitica si s-a racit cuptorul, tot ceea ce aveti de facut este sa stergeti cu o laveta cenusa depusa pe partea inferioara a cuptorului.

De unde vine denumirea de piroliza?

Procesul prin care se utilizeaza caldura pentru a transforma materia organica in cenusa poarta denumirea de piroliza, de la denumirea acestui proces se trage denumirea de cuptor cu autocuratare pirolitica.

Avantajele cuptorului cu autocuratare pirolitica

  1. Economisirea timpului prin automatizarea procesului de curatare a cuptorului, astfel incat nu mai trebuie sa va petreci foarte mult timp curatand cuptorul.
  2. Se reduce foarte mult efortul depus pentru curatarea cuptorului.
  3. Se elimina necesitatea folosirii de solutii de curatare a cuptorului.
  4. Siguranta ridicata in functionare, datorita faptului ca majoritatea cuptoarelor cu autocuratare pirolitica au usa cuptorului cu 3 sau 4 geamuri, face ca in utilizarea normala aceasta sa aiba temperaturi reduse, astfel incat este eliminat total riscul de arsuri.
  5. Eficienta energetica ridicata, datorita faptului ca temperatura in cuptor ajunge pana la 500 °C, face ca si izolatia cuptorului folosita de producator sa fie de o calitate superioara.

Daca doriti sa aflati mai multe despre functia de autocuratare pirolitica, va invitam sa accesati pagina cum functioneaza cuptorul pirolitic.
In continuare, va prezentam un top al cuptoarelor incorporabile cu functia de autocuratare pirolitica, sortarea cuptoarelor se face in functie de pretul lor, si anume prima pozitie este ocupata de cel mai ieftin cuptor, iar pozitia a 5-a in top este ocupata de un cuptor incorporabil cu autocuratare pirolitica cu pretul cel mai mare.

Top cuptoare cu autocuratare pirolitica

Va prezentam un top 5 al cuptoarelor electrice cu autocuratare pirolitica, ordonarea cuptoarelor in acest top se face in functie de pretul lor si anume prima pozitie este ocupata de cel mai ieftin cuptor cu autocuratare pirolitica, iar pe pozitia a 5-a este pozitionat cel mai scump cuptor care pe langa functia de autocuratare pirolitica are o multime de functii cu ajutorul carora veti avea rezultate excelente la gatit.

9.1
Cuptor Beko cu autocuratare pirolitica si curatare cu aburi

Cuptor Beko cu autocuratare pirolitica si curatare cu aburi

Un cuptor Beko cu autocuratare pirolitica reprezinta o solutie foarte buna pentru familiile moderne, care au din ce mai ...
9.3
Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica

Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica

Acest cuptor de la Zanussi cu autocuratare pirolitica reprezinta o solutie ideala pentru persoanele aflate in cautarea ...
9.6
Cuptor Electrolux cu autocuratare pirolitica, functie de gatire asistata si senzor de mancara

Cuptor Electrolux cu autocuratare pirolitica, functie de gatire asistata si senzor de mancara

Acest cuptor de la Electrolux este unul special, avand foarte multe functii, cu ajutorul carora veti avea rezultate ...
9.8
Cuptor incorporabil foarte bun de la AEG cu autocuratare pirolitica

Cuptor incorporabil foarte bun de la AEG cu autocuratare pirolitica

AEG este una dintre cele mai bune marci de electrocasnice, iar acest lucru este valabil si in cazul cuptoarelor ...
9.8
Cel mai bun cuptor Bosch

Cel mai bun cuptor Bosch

Cel mai bun cuptor Bosch este unul special, si anume are incorporat un senzor de coacere care masoara in permanenta ...

Beko

cuptor electric Beko autocuratare pirolitica

Functionalitati
• Autocuratare pirolitica
• 9 Functii de gatire
• Functii cu ventilator
• Afisaj electronic
• Control cuptor prin atingere
• SoftClose door
• Butoane retractabile
• Modul de gatit 3D
• Rafturi telescopice
• Cuptor iluminat
• Inox antiamprenta

Prezentare Beko

autocuratare pirolitica beko BIMM25400XPSPrimul cuptor cu autocuratare pirolitica care apare in acest top este produs de Beko, si are doua functii de autocuratare pirolitica, in functie de cat de murdar este cuptorul. De exemplu, daca cuptorul dumneavoastra este doar putin murdar, atunci puteti folosi programul care are o durata de doar 1.5 ore, iar daca cuptorul este foarte murdar folositi al doilea program de autocuratare pirolitica care dureaza 3 ore.
Trebuie sa stiti ca folosirea primului program cu o durata de doar 1.5 ore va aduce o economie de energie electrica de aproximativ 25%, fata de al doilea program.
Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont la folosirea functie de autocuratare pirolitica este acela ca trebuie scoase din cuptor toate accesoriile ( tavi, grilaje laterale etc.).

softclosing door beko BIMM25400XPSSoftClose door, asigura o inchidere delicata a usii, astfel incat aceasta nu scoate zgomote cand se inchide.
Aceasta functie de inchidere silentioasa a usii este foarte apreciata de utilizatori, iar trecerea de la un cuptor fara acest sistem la unul cu sistem SoftClose este destul de impresionant.

3dsense beko BIMM25400XPSModul de gatire 3D Cooking, asigura o temperatura uniforma in tot cuptorul, acest lucru se obtine prin functionarea in acelasi timp a tuturor elementilor de incalzit.
Avantajul acestui mod de gatire 3D Cooking este acela ca puteti coace in acelasi timp pe 3 nivele, fara ca mirosurile preparatelor sa se amestece.

 

gradene telescopice beko BIMM25400XPSGradenele rabatabile, cresc nivelul de siguranta in utilizare a cuptorului, deoarece tavile sunt manipulate mult mai usor, fara sa existe riscul ca acestea sa cada in timp ce utilizatorul scoate tava fierbinte din cuptor.
La prima vedere acest sistem nu pare prea important, dar dupa ce ajungeti sa il folositi il veti aprecia foarte mult.

functie pizza beko BIMM25400XPSFunctia Pizza, a fost conceputa special pentru coacerea oricarui tip de pizza.
In aceasta functie pizza, este alimentat elementul incalzitor inferior, elementul circular situat in partea din spate a cuptorului si ventilatorul care asigura distribuirea caldurii in intreg cuptorul.

• Consum energetic

Consum energetic beko BIMM25400XPSDupa cum se poate vedea, acest model de la Beko are un volum util de 71 litri si un consum energetic declarat de:
• 0.88 kWh / ciclu in functia statica
• 0.79 kWh / ciclu in functia cu ventilator


5 ani garantie beko5 ani Garantie,
reprezinta un punct forte al acestui cuptor incorporabil cu autocuratare pirolitica, astfel incat foarte multi cumparatori sunt atrasi de perioada extinsa de garantie.

 

 


Zanussi

cuptor electric ZanussiFunctionalitati
• Autocuratare pirolitica
• Timer programabil
• Butoane sistem Push-Pull
• 9 Functii de gatire
• Afisaj electronic
• Inox antiamprenta
• Functia Pizza
• Cuptor cu volum XL
• Iluminare cuptor
• Ventilator de racire al geamului
• Oprire automata

Prezentare Zanussi

functia pyro Zanussi ZOP37902XKAutocuratare pirolitica, curatarea acestui cuptor se realizeaza foarte usor prin atingerea unui singur buton.
Acest model de la Zanussi este dotat cu doua functii de piroliza, si anume una care dureaza 60 de minute, sau una de 90 de minute, alegerea timpului se face in functie de nivelul de murdarie al cuptorului.

afisaj Zanussi ZOP37902XKAfisaj digital, acesta va permite sa controlati toate functiile cuptorului datorita faptului ca include:
• Temporizator cu care comandati modul de lucru al cuptorului
• Indicator de incalzire, segmentele ledului incorporat in afisaj se aprind pe rand pana se atinge temperatura setata.
• Ora si minutul
• Functiile ceasului care va permit sa controlati durata procesului de gatit.

functiile cuptorului Zanussi ZOP37902XKCuptor multifunctional, Acest model de cuptor Zanussi  este dotat cu 9 functii de gatit si o functie de autocuratare pirolitica.
Dintre functiile prezente cele mai importante sunt:
• Aer Cald: va permite sa coaceti in acelasi timp pe mai multe nivele
• Sus + Jos: Functia statica folosita in general pentru coacerea pe un singur nivel.
• Grill Rapid: Aceasta este functia preferata de cei care frig la gratar alimente plate gen carne, peste etc.
• Pizza: Asa cum ii zice si numele aceasta functie este special conceputa pentru a prepara toate tipurile de pizza.

siguranta Zanussi ZOP37902XKOprire automata, Zanussi a implementat o functie de siguranta care intrerupe alimentarea cuptorului dupa un anumit timp, daca nu se modifica setarile cuptorului intr-un anumit interval de timp.

Daca ,de exemplu, setati temperatura cuptorului la 250 °C si in decurs de 3 ore nu umblati la setarile lui, cuptorul se va opri automat dupa acest timp.

Setarea temperaturii in intervalul 200 – 245 °C, va face ca oprirea automata a cuptorului sa se faca dupa 5.5 ore.
Cu cat temperatura setata este mai mica cu atat creste perioada de functionare, dupa care cuptorul se inchide automat.

geamuri usa Zanussi ZOP37902XKCuratare usoara a geamurilor, usa cuptorului este dotata cu 3 geamuri care pot fi scoase afara cu usurinta pentru a fi curatate.
Este recomandat ca curatarea sticlelor de la cuptor sa fie facuta cu apa si sapun.

gatire simultana Zanussi ZOP37902XKGatire simultana pe mai multe nivele, cuptorul multifunctional de la Zannusi va permite sa pregatiti simultan mai multe produse, astfel incat faceti economie la energie electrica, dar si scurtati timpul necesar pregatirii mancarurilor.

Volumul de 74 Litri combinat cu cele cinci rafturi il fac pe acest cuptor solutia ideala pentru familiile cu mai multi membri.
Consum energetic Zanussi

consum energetic Zanussi ZOP37902XKCuptorul incorporabil cu autocuratare pirolitica Zanussi are declarat un volum util de 72 Litri si un consum energetic de:
• 0.93 kWh/ciclu in functia statica
• 0.69 kWh / ciclu in functia cu ventilator
Aceste consumuri energetice incadreaza cuptorul incorporabil in clasa energetica A+.


Electrolux

cuptor electric ElectroluxFunctionalitati
• Autocuratare pirolitica cu 3 cicluri
• Timer programabil
• Afisaj temperatura reala in cuptor
• Gatire asistata
• Afisaj electronic
• Senzor de carne
• Preincalzire Rapida
• Indicator pentru caldura reziduala
• Cuptor multifunctional
• Geamuri demontabile
• Clasa energetica A+

Prezentare cuptor Electrolux

autocuratare pirolitica Electrolux EOC6631AOXAutocuratare pirolitica cu 3 cicluri, cu acest cuptor nu mai trebuie sa folositi diverse solutii de curatare a cuptorului, ci doar selectati unul dintre cele trei programe de autocuratare si lasati cuptorul sa functioneze, la finalul ciclului de autocuratare trebuie doar cu ajutorul unei lavete umede sa stergeti cenusa depusa pe partea inferioara a cuptorului.
Dupa rularea ciclului de autocuratare cuptorul dumneavoastra va arata ca si nou.

senzor de carne Electrolux EOC6631AOXSonda pentru alimente, va permite sa pregatiti carnea exact cum doriti dumneavoastra (Foarte nefacuta, Nefacuta, In sange, Mediu, Patrunsa, Foarte patrunsa).
Trebuie doar sa introduceti sonda de alimente in produsul pe care il pregatiti, iar sonda va masura încontinuu temperatura in centrul produsului gatit, iar cand aceasta ajunge la valoarea setata este decuplat in mod automat cuptorul.

sistem ventilare Electrolux EOC6631AOXSistemul UltraFanPlus, Electrolux a dezvoltat un nou sistem de ventilare in cadrul cuptorului care ghideaza circulatia aerului in cadrul cuptorului in asa mod, astfel incat este asigurata o distribuire uniforma a aerului cald in intreg cuptorul.

Sistemul UltraFanPlus este foarte util, cand folositi simultan mai multe niveluri de gatire, astfel incat indiferent pe ce nivel este un produs acesta se va coace perfect.

curatare geamuri Electrolux EOC6631AOXUsa usor de curatat, datorita faptului ca usa cuptorului este demontabila, face foarte usoara curatarea geamurilor din usa.
Cu timpul pe geamuri ajunge sa se depuna mizerie, iar la acest model de Electrolux indepartarea acestei mizerii se face foarte usor, cu ajutorul unei lavete folosind apa si detergent de curatare sticla.
Este indicat sa nu folositi pentru curatarea geamului produse care pot zgaria sticla, precum bureti din sarma, ci doar lavete simple.
Montarea si demontarea geamurilor se face foarte usor, iar datorita faptului ca fiecare geam are o anumita dimensiune, nu aveti cum sa le incurcati intre ele.

gradene practice Electrolux EOC6631AOXGratare laterale practice, acest tip de gratare sunt foarte apreciate, datorita faptului ca permit introducerea si scoaterea tavii din si in cuptor cu o singura mana.
In cadrul cuptoarelor care nu au acest sistem de gratare laterale exista riscul aparitiei accidentelor, daca utilizatorul incearca sa introduca sau sa scoata tava doar cu o singura mana.
Pe langa beneficiul practic aceste gratare ajuta si la economisirea energiei electrice, deoarece manevrarea tavilor se face mult mai rapid, astfel incat timpul pentru care usa cuptorului este deschisa este mult mai mic.

sine telescopice TR1LV Electrolux EOC6631AOXSine telescopice, acest tip de ghidaje telescopice sunt furnizate separat de producator si trebuie sa le montati dumneavoastra.
Sinele telescopice sunt foarte utile, deoarece va permit sa scoateti produsul din cuptor si sa il verificati fara sa existe riscul caderii lui.
Inainte de a porni functia de autocuratare pirolitica trebuie sa scoateti sinele telescopice din cuptor, deoarece acestea nu sunt proiectate sa reziste la temperaturi inalte.

afisaj electronic ElectroluxAfisaj digital cu multiple functii precum:
• Ora curenta
• Indicator temperatura reziduala
• Temporizator
• Cronometru
• Temperatura Cuptor
• Durata / Sfarsit program de gatit

numar geamuri usa Electrolux EOC6631AOXUsa cu 3 geamuri, in functia cu autocuratare pirolitica temperatura in cuptor ajunge pana la 500 °C, ceea ce obliga producatorii de cuptoare incorporabile cu autocuratare pirolitica sa introduca in cadrul usii cuptorului geamuri suplimentare, pentru a asigura o temperatura redusa pe suprafata usii cuptorului.

In majoritatea cazurilor, cand se pregateste mancare in cuptor temperatura in centrul lui este in jurul valorii de 200 °C, ceea ce se traduce prin temperaturi foarte mici pe usa cuptorului, de exemplu, daca puneti mana pe usa acestui cuptor de la Electrolux cand temperatura in cuptor e de 200 °C, veti simti ca aceasta este doar un pic calda.

consum energetic Electrolux EOC6631AOX

Consum energetic
Volumul net al cuptorului Electrolux este de 72 Litri, iar producatorul declara produsul in clasa energetica A+, cu un consum energetic de:
• 0.93 kWh / ciclu – in functia statica
• 0.69 kWh / ciclu – in functia cu ventilator


AEG

cuptor electric AEGFunctionalitati
• Autocuratare pirolitica cu 2 cicluri de curatare
• Senzor de carne
• Afisaj digital
• Control prin atingere
• Inchidere silentioasa a usii
• Usa cu geam rece
• Cuptor multifunctional
• Indicator de temperatura
• Ventilator de racire
• Protectie pentru copii
• Butoane retractabile

Prezentare cuptor AEG

piroliza AEG BPE842320MAutocuratare pirolitica, cu ajutorul acestei functii scapati de grija curatarii cuptorului, de murdaria sau grasimea depusa pe peretii interiori.
Pentru folosirea functiei de autocuratare pirolitica trebuie doar sa scoateti toate accesoriile din cuptor si sa porniti cuptorul in aceasta functie.
Procesul de autocuratare dureaza 90/180 de minute, dupa care trebuie sa asteptati sa se raceasca cuptorul si sa stergeti cu ajutorul unei lavete umede cenusa depusa pe partea inferioara a cuptorului.

senzorul de mancare AEG BPE842320MSenzorul de temperatura, va permite sa masurati, monitorizati temperatura in interiorul mancarii pe care o pregatiti astfel incat aceasta sa fie gatita exact cum o doriti dumneavoastra.
Cand temperatura in interiorul produsului pe care il gatiti ajunge la valoarea setata de dumnevoastra, cuptorul se inchide automat.
Acest cuptor de la AEG va calculeaza si un timp aproximativ cand va fi gata procesul de gatire, astfel incat va puteti organiza timpul dumneavoastra si in functie de aceasta estimare.

moduri de coacere AEG BPE842320MGatiti exact cum va place, datorita senzorului de temperatura se poate masura temperatura zonei de mijloc a alimentelor, astfel incat sa va preparati carnea exact cum doriti, si anume: In Sange, Mediu sau Bine Facut.
In manualul de utilizare a cuptorului furnizat de producator, va este prezentata temperatura recomandata pentru a fi setata in zona de mijloc a alimentelor pentru fiecare tip de produs ( vita, porc, berbec etc.).

accesorii AEG BPE842320MMultiple accesorii, pentru coacere, frigere sau tava pentru colectarea grasimii:
• Raft din sarma: pentru prajituri sau fripturi
• Tava de gatit: pentru fursecuri sau prajituri
• Cratita adanca: pentru colectarea grasimii sau frigere
• Senzor de temperatura: pentru masurarea temperaturii in alimente
• Ghidaje telescopice: pentru manipularea mai usoara a tavilor sau rafturilor.

functie cu fan AEG BPE842320MFunctia cu ventilator, asigura o distribuire uniforma a caldurii, astfel incat rezultatele la gatit sunt excelente.
Produsul gatit are aceeasi culoare pe toata suprafata lui.
In imaginea din stanga puteti sa vedeti o comparatie intre rezultatul obtinut in functia statica si cu ventilatie.

inchidere usa AEG BPE842320MInchiderea delicata a usii, la acest cuptor este eliminat complet zgomotul pe care le face in mod normal o usa de cuptor cand se inchide.

Cu ajutorul acestui sistem, usa cuptorului se va inchide intotdeauna intr-un mod lin si silentions.

 

usa rece AEG BPE842320MUsa rece, in timpul functionarii geamul exterior al usii cuptorului ramane rece, astfel incat este eliminat riscul de ardere cand este atinsa suprafata usii.
Aceasta temperatura joasa pe suprafata usii se obtine datorita celor 4 geamuri incorporate in usa cuptorului, plus sistemul de ventilatie care asigura racirea eficienta a usii cuptorului.

• Consum energetic

consum energetic AEG BPE842320MCuptorul este incadrat in clasa energetica A+, avand un volum util de 71 Litri si un consum declarat de producator:
• 1.09 kWh / ciclu – in functia statica
• 0.69 kWh / ciclu – in functia cu ventilator
Din punct de vedere a consumului energetic, acest cuptor de la AEG este foarte eficient, la acest lucru contribuiind cele 4 geamuri din usa cuptorului, precum si izolatia imbunatatita a cuptorului.


Bosch

cuptor electricFunctionalitati
• Autocuratare pirolitica
• Senzor PerfectBake
• Termometru PerfectRoast
• Conectare telefon mobil
• DishAssist
• Cuptor multifunctional
• Control prin atingere
• Convectie 4D
• Iluminare interioara cu LED
• CoolDoor
• Inox antiamprenta

Prezentare cuptor Bosch 

piro Bosch HMG6764S1Autocuratare pirolitica, curatarea cuptorului este foarte usoara datorita faptului ca se realizeaza in mod automat.
Dumneavoastra trebuie doar sa selectati functia de autocuratare, iar la finalul ei stergeti cu ajutorul unei lavete umede cenusa care s-a adunat in partea inferioara a cuptorului.
In timpul procesului de autocuratare pirolitica grasimea si murdaria din cuptor este transformata in cenusa, datorita faptului ca temperatura in acesta ajunge pana aproape de 500 °C.

functia asistata Bosch HMG6764S1Functia Assist, folosind aceasta functie trebuie doar sa selectati din meniul de comanda mancarea dorita, iar cuptorul Bosch HMG6764S1 va selecta automat functia, temperatura si timpul necesar pentru prepararea produsului selectat.

Folosind functia Assist, va asigurati ca intotdeauna veti avea rezultate excelente la gatit.

perfect bake Bosch HMG6764S1PerfectBake, cu ajutorul acestui senzor cuptorul Bosch HMG6764S1 masoara incontinuu nivelul umiditatii din cuptor si face ajustari asupra procesului de gatit pentru a avea rezultate excelente.
Gratie acestui senzor de umiditate dumneavoastra nu mai trebuie sa setati functia, temperatura sau durata procesului de gatit, ci doar categoria produsului pe care il gatiti si sa apasati Start.

4D Bosch HMG6764S14D Plus, cu ajutorul acestei functii cu convectie puteti coace simultan pe 4 niveluri, obtinand pe toate 4 rezultate excelente gratie distribuirii uniforme in intreg cuptorul.


perfect roast Bosch HMG6764S1PerfectRoast
, senzorul de temperatura PerfectRoast are rolul de a masura temperatura in interiorul preparatului, astfel incat sa il preparati exact cum va place dumneavoastra.
Gradul de precizie al acestui senzor de temperatura este foarte ridicat, deoarece masurarea se face in 3 puncte.


Speram ca acest top cuptoare incorporabile cu autocuratare pirolitica va ajuta sa faceti alegerea cea mai buna cand vine vorba de achizitionarea unui cuptor nou.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo
Enable registration in settings - general