Cel mai bun cuptor electric incorporabil

Sunteti in cautarea celui mai bun cuptor electric incorporabil? Daca raspunsul este afirmativ atunci trebuie sa stiti ca alegerea celui mai bun cuptor electric incorporabil este in majoritatea cazurilor un lucru subiectiv, astfel incat sfatul nostru pentru dumneavaostra este sa cautati cel mai bun cuptor electric incorporabil care corespunde cerintelor dumneavoastra.
In continuare va prezentam un ghid care sa va ajute sa faceti cea mai buna alegere cand vine vorba cuptoarele electrice incorporabile.

9.8
Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020

Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020

Pentru desemnarea celui mai bun cuptor electric incorporabil in anul 2020 am studiat zeci de modele de la mai multi ...

Dimensiunea cuptorului electric incorporabil

 

cuptor incorporabil aegCuptor electric incorporabil cu un singur cuptor, in general aceste tipuri de cuptoare incorporabile au dimensiunea standard de: 60 cm latime si 60 cm inaltime, fiind tipul de cuptor ales de majoritatea cumparatorilor. Inaltimea de 60 cm face ca amplasarea cuptorului in bucatarie sa se faca in orice loc doriti, de obicei se monteaza la o inaltime de 80 – 90 cm fata de podea. Acest tip de cuptor incorporabil este preferat de majoritatea utilizatorilor care doresc sa beneficieze de un cuptor cu un volum util de 65 – 80 Litri.

aragaz electric compactCuptor electric incorporabil compact, acest tip de cuptor se caracterizeaza prin dimensiunile mai reduse, iar inaltimea de 45 cm face ca acest cuptor sa fie incadrat foarte bine si in bucatariile care nu ofera mult spatiu.
Acest tip de cuptor incorporabil electric este ideal pentru persoanele care folosesc foarte rar cuptorul sau numarul de persoane care il foloseste este foarte mic.
De obicei cuptoarele incorporabile electrice au un volum util in jurul valorii de 40 Litri.

cuptor electric dubluCuptor electric incorporabil dublu, acest tip de cuptor este unul mai special, deoarece contine de fapt 2 cuptoare in unul singur.
Avantajul cuptorului electric dublu este faptul ca permite folosirea simultana a ambelor cuptoare, ideal pentru familiile cu multi membri.
Cuptorul electric dublu are o inaltime de 90 cm, iar cuptorul principal are un volum util in jurul valorii de 60 Litri iar cuptorul superior are un volum util de aproximativ 40 Litri.
Acest tip de cuptor incorporabil este foarte popular in Marea Britanie, iar in Romania din cauza pretului destul de ridicat nu prea este cumparat, plus ca nu exista acea traditie de a coace in doua cuptoare simultan.

 

Tipul de cuptor electric incorporabil

Acum ca v-ati decis ce dimensiune trebuie sa aiba in viziunea dumneavoastra cel mai bun cuptor electric incorporabil, trebuie sa alegeti tipul cuptorului si aveti urmatoarele optiuni:

cuptor staticCuptor electric static ( conventional), daca sunteti adeptul unei coaceri mai traditionale atunci acest tip de cuptor este ideal pentru dumneavoastra. La cuptorul static caldura vine de la elementii incalzitori situati in partea superioara si inferioara a cuptorului, aerul circula in cadrul cuptorului in mod natural fara interventia ventilatorului. In cadrul cuptorului aerul cald circula in mod natural si anume de jos in sus.
Pentru cuptoarele incorporabile statice va recomandam Arctic AROIC21100H care in acest moment costa putin peste 600 Ron.

cuptor electric cu convectie ventilatorCuptor electric cu convectie sau cu ventilator, pentru cele mai bune rezultate la gatit va recomandam un astfel de cuptor, deoarece acest tip de cuptor asigura prin intermediul ventilatorului o distributie uniforma a caldurii in cuptor, astfel incat se elimina situatia in care unele zone ale mancarii pregatite sunt mai prajite, iar altele nu.
Pentru acest tip de cuptor avem 3 recomandari si anume: Whirlpool AKZM 8420 IX, Bosch HBN539E7  si AEG BE501302HM, acesta din urma fiind in acest moment si la reducere.

cuptor incorporabil aeg• Cuptor electric multifunctional, daca sunteti un fan al gatitului atunci cuptorul multifunctional este ideal pentru dumneavoastra, deoarece contine toate tipurile de gatire necesare. Principalele functii ale unui cuptor electric multifunctional sunt: Grill, Grill cu convectie, Convectie aer fierbinte, Incalzire superioara si inferioara, Pizza. Functia Pizza ( special conceputa pentru a prepara pizza).
Datorita faptului ca, un cuptor electric multifunctional are mai multe functii, cu ajutorul acestora se poate coace aproape orice.
Dintre cuptoarele electrice multifunctionale existente pe piata va recomandam Arctic AROIM24500BC, AEG BE501302HM si Bosch HBG655NS1 .

Culoarea cuptorului

• Culoarea cuptorului electric incorporabil, dupa ce v-ati ales dimensiunea si tipul cuptorului electric incorporabile dorit, urmeaza sa va alegeti culoarea lui.
In functie de culoarea generala a bucatariei dumneavoastra, alegerea unei culori potrivite a cuptorului face ca aspectul general al bucatariei sa fie unul modern si atractiv.
Cele mai atractive culori sunt in acest moment Alb, Negru si Inox, acesta fiind si cel mai popular in randul cumparatorilor.

• Afisajul cuptorului, un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este afisajul cuptorului si in acest moment aveti disponibil urmatoarele afisaje:

afisaj cuptor electric• LED, acest tip de afisaj va permite sa va programati cuptorul dupa necesitatile dumneavoastra.

• LED Animat, acest tip de afisaj este mai avansat ca si cel de la punctul anterior, iar pe langa setarile cuptorului va ofera si informatii suplimentare precum: pe ce gradena din cuptor trebuie pozitionata tava pentru a avea cele mai bune rezultate intr-o anumita functie.

• Afisaj LCD, acest tip de afisaj este cel mai avansat si de obicei incorporeaza zeci de retete de gatit, iar dumneavoastra trebuie doar sa va alegeti reteta dorita si sa introduceti tava in cuptor. Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la setari deoarece cuptorul va face toate setarile pentru dumneavoastra.
Ca si recomandari va prezentam urmatoarele cuptoarele incorporabile: Whirlpool AKZ 6230 NB si cuptorul incorporabil AEG BPE742320M cu piroliza, ultimul este la promotie in acest moment.

Curatarea cat mai usoara

Curatarea cat mai usoara a cuptorului electric incorporabil este urmatorul lucru de care trebuie sa tineti cont cand va alegeti cuptorul electric. Gatitul este un lucru placut, dar curatarea cuptorului dupa folosirea lui poate fi uneori o problema, iar pentru a elimina aceasta problema aveti urmatoarele solutii:

cuptor cu piroliza• Cuptor electric incorporabil cu piroliza,  cand vine vorba de curatarea cuptorului acesta este cel mai usor de folosit, deoarece aerul in interiorul cuptorului este incalzit pana aproape de 500 °C, astfel incat toate grasimile sau depunerile din cuptor sunt transformate in cenusa, singurul lucru pe care trebuie sa faceti este sa stergeti aceasta cenusa cu o carpa si aveti din nou un cuptor ca si nou.

Daca doriti un cuptor cu autocuratare prin piroliza va recomandam sa va cumparati Whirlpool AKZM6520IX,  Bosch HBA63B251 sau AEG BPE552320M care are integrata si functia STEAM, astfel incat puteti obtine rezultate de gatit mult mai bune folosindu-va de puterea aburilor.

cuptor cu aburi• Cuptor electric incorporabil care se curata cu ajutorul aburilor, acest tip de curatare a cuptorului consta in introducerea unei anumite cantitati de apa in cuptor si setarea lui pe functia speciala de curatare. De obicei acest program de curatare dureaza 25-30 min, iar dupa terminarea lui cu ajutorul unei carpe curatati depunerile de pe peretii cuptorului.
Daca doriti un cuptor incorporabil cu acest tip de autocuratare va recomandam: Hotpoint FI7 861 SH IX sau AEG BSE792320M.

cuptor incorporabil catalitic• Cuptorul electric incorporabil cu autocuratare catalitica reprezinta o alternativa buna la cele doua optiuni de mai sus, iar ca si produse recomandate va recomandam AEG BE731442HM si Bosch HBN539E7.

 

Speram ca acest ghid va ajuta sa va alegeti cel mai bun cuptor electric incorporabil care sa corespunda cerintelor dumneavoastra in materie de gatit.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Enable registration in settings - general