Cel mai bun cuptor electric incorporabil în aprilie 2021

Din cauza prețului destul de mare pe care l-a avut cel mai bun cuptor electric incorporabil din 2020 am primit mesaje să recomandăm cuptoare care au prețuri „mai accesibile” pe care să și le permită mai multă lume. Așadar am decis ca cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 să conțină de fapt 6 cuptoare din 6 categorii diferite de preț, și anume 500–1000 Lei, 1000–1500 Lei, 1500–2000 Lei, 2000–3000 Lei, 3000–4000 Lei și peste 4000 Lei.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1000 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1000 Lei

Este un cuptor simplu de la Arctic care are 7 funcții de cuptor precum și un timer electronic cu care se controlează procesul de gătire.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1500 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1500 Lei

Acest cuptor este de la producătorul german Bosch și este dotat cu 8 funcții. Patru pereți interiori sunt acoperiți cu un email ceramic care se curăță singur.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 2000 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 2000 Lei

Este un cuptor încorporabil de la Electrolux care pe lângă funcțiile clasice de gătire are și 9 programe automate care efectuează toate setările pentru utilizator.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 3000 Lei 

Este un cuptor foarte performant care duce experiența gătitului la un alt nivel  datorită funcției de gătire cu aburi precum și a senzorului de mâncare. 

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 4000 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 4000 Lei

Fiind un cuptor mai special este dotat cu 3 tipuri de funcții (Clasice, Automate, Curățare) care permit obținerea unor rezultate excelente de fiecare dată .

cel mai bun cuptor cu un pret peste 4000 lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 peste 4000 Lei 

Pe lânga modurile clasice de gătire cuptorul acesta de la AEG are și modul de gătire cu aburi precum și combinat (clasic + aburi) astfel încât vă permite să gătiți sănătos datorită faptului că alimentele își păstrează vitaminele și nutrienții.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1000 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1000 LeiDacă aveți alocată o sumă relativ mică de bani pentru achiziționarea unui cuptor electric încorporabil, atunci vă recomandăm un model de la Arctic care are 7 funcții de cuptor, cu care puteți prepara foarte multe tipuri de mâncare.
Controlul cuptorului se face cu ajutorul timer-ului de pe panoul de comandă cu ajutorul căruia se poate seta durata de funcționare a cuptorului, iar la expirarea timpului procesul de gătire se întrerupe în mod automat, cuptorul emițând un semnal acustic.
Consumul de energie electrică al cuptorului este destul de mic și anume, producătorul declară 0.79 kWh/ciclu ceea ce încadrează cuptorul în clasa energetică A.

Funcțiile de cuptor

functiile de cuptorAșa cum era de așteptat, numărul de funcții pe care le are cel mai bun cuptor incorporabil din 2021 din această categorie de preț nu este foarte mare. Cuptorul are doar 7 funcții dintre care 6 se folosesc pentru prepararea alimentelor, iar a 7-a este de fapt o funcție ajutătoare care accelerează procesul natural de decongelare a alimentelor.
Activarea modului de gătire se face prin simpla rotire a selectorului de funcții de pe panoul de comandă până în dreptul simbolului corespunzător funcției dorite.
Aceste simboluri pe care le au modurile de încălzire pot să fie un pic înfricoșătoare la început deoarece utilizatorul nu știe pe care să îl aleagă atunci când gătește. Pentru a veni în sprijinul acestor persoane vă prezentăm în continuare o mică descriere a fiecărui mod de încălzire.

grillGrill
Funcționează elementul grill din partea de sus a cuptorului. Este o funcție foarte bună pentru prepararea cantităților mari de carne.

incalzire superioara si ventilatorÎncălzire Superioară și Ventilator
Este activat elementul încălzitor superior, iar căldura generată de acesta este distribuită în mod uniform de către ventilatorul poziționat pe panoul posterior al cuptorului.

incalzire inferioara superioara si ventilatorÎncălzire Superioară + Inferioară și Ventilator
Este una dintre cele mai bune funcții de gătire pe care le are acest cuptor de la Arctic, iar căldura generată de cei doi elemenți încălzitori este distribuită uniform de ventilator. Se recomandă prepararea mâncărurilor pe un singur nivel.

incalzire superioara si inferioaraÎncălzire Superioară + Inferioară
Este modul de încălzire tradițional, recomandat pentru prepararea prăjiturilor sau a produselor de patiserie.

incalzire inferioara si ventilatorÎncălzire Inferioară și Ventilator
Se utilizează în principal pentru curățarea cuptorului cu ajutorul aburilor.

grill si ventilatorGrill și Ventilator
În cadrul acestei funcții efectul de grill este mai redus decât când se utilizează funcția „Grill” și din acest motiv este o funcție recomandată pentru prepararea porțiilor mai mici.

decongelareDecongelare
Așa cum îi zice și denumirea, acest mod se folosește pentru decongelarea alimentelor scoase din congelator. Este activat doar ventilatorul fără vreun element încălzitor.

Timer electronic

timer electronicDurata procesului de gătire poate fi reglată cu ajutorul timer-ului astfel încât se elimină riscul de ardere mâncării, datorită faptului că a fost uitată în cuptor.
Când timpul de preparare prestabilit s-a scurs se va întrerupe în mod automat procesul de gătire, iar cuptorul va emite un semnal acustic.
Când nu este activ vreun mod de gătire pe afișajul digital va apărea ora curentă.
Cuptorul este dotat și cu o funcție care permite blocajul tastelor pentru a preveni modificarea accidentală a setărilor. Aceasta este o funcție foarte utilă în cazul în care aveți copii mici sau nepoți.
O altă funcție interesantă pe care o are acest model de cuptor Arctic este „Modul economic” care permite reducerea consumului de energie prin oprirea alimentării cu energie electrică a elemenților încălzitori cu câteva minute înainte de terminarea procesului de gătire, acesta urmând a fi terminat folosind căldura reziduală.

Curățarea cuptorului

curatarea cuptoruluiAutocurățare catalitică: Peretele posterior al cuptorului este diferit față de restul. Este de tipul catalitic, ceea ce înseamnă că se curăță singur atunci când temperatura în cuptor depășește 200°C. Acest tip de perete care se curăță singur este ușor de recunoscut deoarece este aspru la atingere.

Curățare cu aburi: Murdăria depusă pe pereții cuptorului poate fi ușor curățată folosind puterea aburilor care o înmoaie, iar utilizatorul cu ajutorul unei lavete moale o poate șterge ușor.

Pentru activarea funcției de curățare cu aburi trebuie parcurși următorii pași:

 1. Se elimină accesoriile din interiorul cuptorului.
 2. Se toarnă 500 ml de apă în tavă.
 3. Se amplasează tava pe nivelul al doilea.
 4. Se alege modul de gătire „Încălzire Inferioară și Ventilator”.
 5. Temperatura se setează pe 100°C și se lasă cuptorul să funcționeze pentru o perioadă de 25 de minute.
 6. Se deschide ușa cuptorului și utilizând un burete se șterg pereții cuptorului.
 7. Se formează o soluție de apă caldă și detergent de vase, care se aplică pe pereții cuptorului cu ajutorul unui burete.
 8. La final pereții cuptorului se șterg utilizând o lavetă uscată.

Iluminare cuptor

iluminare cuptorÎn partea din spate a cuptorului este amplasat un bec care iluminează interiorul cuptorului atunci când se activează oricare funcție de cuptor.
Dacă se activează doar funcția „Iluminare cuptor” atunci în interiorul cuptorului se va aprinde doar becul, fără vreun element încălzitor.
Funcția aceasta de iluminare a cuptorului este foarte utilă și atunci când se efectuează curățarea cuptorului, deoarece permite curățarea pereților cu ușurință.
Becul este protejat de un capac de sticlă care trebuie menținut curat pentru a nu se reduce nivelul de iluminare din cuptor.

Accesoriile cuptorului

accesoriile cuptoruluiAcest model de cuptor electric incorporabil de la Arctic este livrat împreună cu două accesorii și anume:
Tavă de gătit: Se utilizează pentru prepararea fripturilor, alimentelor congelate și a produselor de patiserie. Se mai utilizează și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din alimente în timpul preparării lor la grătar.
Grătar de sârmă: Are dublă utilizare – pentru prepararea fripturilor la grătar sau ca și suport pentru vase și forme de prăjituri.

Consumul de energie electrică

consum de energieCuptorul acesta de la Arctic se încadrează în clasa energetică „A” având următoarele măsurători pentru consumul de energie electrică:
0.95 kWh/ciclu: Această valoare a fost măsurată în cadrul funcției tradiționale în care funcționează elementul încălzitor superior și inferior.

0.79 kWh/ciclu: În funcția de gătire cu ventilator.

După cum se poate observa în cadrul funcției fără ventilator consumul este destul de mare, și din acest motiv vă recomandăm să utilizați când este posibil funcții de gătire cu ventilator.

Datele tehnice ale celui mai bun cuptor până în 1000 Lei

date tehnice cuptor incorporabil arctic

• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 7
• Puterea totală: 2400 W
• Tensiunea nominală: 220 – 240 V
• Temperatură cuptor: 75 – 250 °C
• Culoare: Inox
• Ventilator de răcire: Da

• Suprafață: Inox antiamprentă
• Clasa energetică: A
• Greutate: 28.4 kg
• Volum util: 66 Litri
• Înălțime: 595 mm
• Lățime: 594 mm
• Adâncime: 547 mm

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1500 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 1500 LeiDacă sunteți în căutarea unui cuptor electric încorporabil și aveți un buget de 1500 lei atunci trebuie să știți că un model de cuptor foarte bun care se încadrează în acest buget este un model de la producătorul german Bosch.
Aparatul este dotat cu 8 funcții de cuptor cu ajutorul căruia puteți crea condițiile optime de preparare specifice multor tipuri de mâncăruri.
Funcționarea cuptorului electric se controlează prin intermediul programatorului electronic.

Curățarea cuptorului se face foarte ușor datorită faptului că pereții interiori ai cuptorului se curăță singuri atunci când temperatura din cuptor depășește 200°C.

Funcțiile de cuptor

selectorul de temperaturaFuncțiile de cuptor se selectează folosind butonul de funcții de pe panoul de comandă care are în jurul său cele 8 simboluri corespunzătoare fiecărei funcții de cuptor.
Dintre cele 8 funcții de cuptor doar 5 se utilizează pentru prepararea mâncărurilor, iar celelalte 3 funcții sunt funcții ajutătoare și anume: Încălzire Rapidă, Iluminare cuptor, Curățare cuptor.
Pentru a vă ajuta cu alegerea modului de încălzire potrivit pentru tipul de preparat pe care îl gătiți, vă prezentăm mai jos informații despre fiecare funcție de cuptor disponibilă la acest cuptor încorporabil Bosch.

convectie aer 3dConvecție aer fierbinte 3D
Este cea mai performantă funcție de cuptor pe care o are acest aparat de la Bosch deoarece căldura generată de elementul încălzitor circular este distribuită în mod uniform, asigurând astfel o coacere uniformă.
Este un mod de încălzire recomandat pentru prepararea simultană pe mai multe niveluri, fără a exista un schimb de mirosuri între preparate.

convectie de aer delicataConvecție de aer delicată
Este un mod de încălzire proiectat pentru asigurarea unui consum redus de energie electrică prin folosirea căldurii reziduale.
Se folosește pentru prepararea alimentelor care nu necesită preîncălzirea cuptorului.

grill suprafata mareGrill suprafață mare
Se folosește pentru prepararea la grătar a fripturilor, cârnăciorilor sau a pâinii prăjite. De asemenea se utilizează și pentru gratinare.

grill cu convectieGrill cu convecție aer
Căldura generată în cadrul acestui mod de gătire este foarte mare, fapt pentru care o face ideală pentru prăjirea la grătar a bucăților mari de carne. O caracteristică specifică acestei funcții de cuptor este modul alternativ de funcționare al elementului încălzitor și al ventilatorului.

incalzire sus josÎncălzire Inferioară și Superioară
Este modul de gătire tradițional recomandat doar pentru gătirea pe un singur nivel. Este modul de gătire ideal pentru prepararea prăjiturilor cu umpluturi zemoase.

incalzire rapidaÎncălzire Rapidă
Pornește simultan mai mulți elemenți încălzitori pentru a reduce timpul necesar preîncălzirii cuptorului. Această funcție de cuptor se folosește exclusiv pentru încălzirea cuptorului.

iluminare interioaraIluminare interioară
Se activează doar becul din interiorul cuptorului fără elemenții încălzitori.

autocuratare ecocleanAutocurățare EcoClean
Această funcție activează procesul de autocurățare a pereților interiori dotați cu panouri de tipul EcoClean.

Selectorul de temperatură

selectorul de temperaturaDupă ce ați setat funcția de cuptor trebuie setată temperatura la care să se efectueze gătirea preparatului. Acest lucru se face cu ajutorul selectorului de temperatură amplasat pe panoul de comandă.
Controlul temperaturii este de tipul mecanic și permite setarea temperaturii în intervalul 50°C–275°C.
În jurul selectorului de temperatură se pot observa unele cifre (50, 100, 150, 200 , 250), acestea de fapt sunt temperaturile care se obțin în interiorul cuptorului când selectorul de temperatură este rotit în dreptul acestor valori.
Deasupra selectorului de temperatură se regăsește o lampă indicatoare care se aprinde când elemenții încălzitori sunt alimentați, și se stinge când temperatura în interiorul cuptorului a ajuns la valoarea setată.
Selectorul de temperatură controlează de fapt funcționarea elemenților încălzitori pentru ca în centrul cuptorului să se obțină temperatura selectată de utilizator.

Afișajul cuptorului

afisajul cuptoruluiÎn partea centrală a panoului de comandă este poziționat afișajul cuptorului pe care se regăsesc funcțiile active și cele de timp.
Sub afișajul cuptorului se regăsesc 3 taste cu ajutorul cărora se modifică setările cuptorului.
Cu ajutorul programatorului electronic se pot seta mai multe funcții de timp, acestea controlând modul de gătire.
Durata: Se utilizează pentru setarea timpului de funcționare al cuptorului, iar când expiră timpul setat se oprește în mod automat funcția de gătire, cuptorul emițând un semnal acustic.
Sfârșit: Permite setarea orei la care să se termine programul de gătire.
Timer: Este de fapt un ceas de bucătărie care realizează o numărătoare inversă, fără ca însă să se influențeze modul de funcționare al cuptorului.
Ora curentă: Când nu funcționează un mod de gătire pe afișajul cuptorului apare ora curentă.

Accesoriile cuptorului

accesoriile cuptoruluiBosch a dotat acest cuptor electric incorporabil cu 2 accesorii care vă ajută la prepararea mâncărurilor favorite.

Tavă universală: Se folosește pentru prepararea prăjiturilor însiropate, a produselor de brutărie și patiserie precum și a bucăților mari de friptură.
De asemenea se mai utilizează și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din preparatele gătite la grătar.

Grătar: Se utilizează pentru prepararea la grătar a bucăților mari de carne sau ca și suport pentru vasele și formele de prăjituri.

Autocurățarea cuptorului

functia de autocuratarePereții interiori ai cuptorului (posterior, superior și laterali) sunt acoperiți cu un strat de ceramică poroasă care are proprietatea de a se autocurăța, astfel încât murdăria ajunsă pe ea este absorbită și descompusă.
Datorită acestor pereți speciali procesul de curățare al cuptorului este ușor de făcut. Trebuie doar să activați funcția EcoClean, iar după 1 oră de funcționare pereții cuptorului vor fi curați.

Pașii care trebuie parcurși pentru activarea funcției de autocurățare EcoClean:

 1. Se elimină toate accesoriile din interiorul cuptorului, inclusiv suporturile laterale pentru tăvi.
 2. Selectorul de funcții se rotește până în dreptul simbolului EcoClean simbol ecoclean .
 3. Selectorul de temperatură se rotește până în dreptul simbolului simbol ecoclean , aceasta fiind de altfel și temperatura maximă.

Procesul de autocurățare durează 60 de minute, iar în acest timp este posibil ca aparatul să emită fum sau mirosuri neplăcute. Din acest motiv vă recomandăm să aerisiți bine bucătăria atunci când curățați cuptorul cu ajutorul acestei funcții.

Sisteme de siguranță

protectie copiiProtecție copii: Acest sistem are rolul de a preveni pornirea accidentală a cuptorului de către copii sau de a bloca modificarea setărilor actuale.
Sistemul de protecție copii se activează rotind selectorul de funcții în poziția neutră și menținerea apăsată a tastei simbol protectie copii pentru o perioadă de 4 secunde, iar pe afișajul cuptorului va apărea mesajul „SAFE”.
Sistemul de protecție copii nu are influență asupra alarmei, ceea ce înseamnă că funcția de alarmă va continua să funcționeze până la ora stabilită anterior.
Sistemul de protecție copii se dezactivează în mod automat dacă există o întrerupere a energiei electrice.
Protecție la supraîncălzire: În cazul în care temperatura din interiorul cuptorului depășește valoarea maximă admisă, atunci intră în funcțiune acest sistem care decuplează alimentarea cuptorului până în momentul în care temperatura revine în limite normale.
Ventilator de răcire: Chiar dacă nu este chiar un sistem de siguranță am decis să îl introducem la această categorie, deoarece acesta menține ușa cuptorului rece chiar și când temperatura în interiorul cuptorului este mare.

Consumul de energie electrică

consum de energieCel mai bun cuptor electric incorporabil până în 1500 lei este încadrat în clasa energetică „A” cu un index al eficienței energetice de 95.2.
Valorile declarate de Bosch pentru cele două funcții de cuptor în care se efectuează măsurători ale consumului sunt:

0.98 kWh/ciclu: În modul de încălzire tradițional (Încălzire Sus și Jos);
0.79 kWh/ciclu: În modul de încălzire cu ventilator (Convecție de aer delicată).

Date tehnice

date tehnice cel mia bun cuptor pana in 1500 lei

• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 8
• Puterea electrică: 3300 W
• Tensiunea nominală: 220 – 240 V
• Cablu de alimentare: 100 cm
• Clasa energetică: A
• Volum util: 66 Litri
• Culoare: Inox
• Controlul temperaturii: Mecanic

• Bec cuptor: Halogen
• Autocurățare: Da
• Temperatură cuptor: 50 °C – 275 °C
• Butoane: Retractabile
• Afișaj: Digital
• Înălțime: 595 mm
• Lățime: 594 mm
• Adâncime: 548 mm

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 2000 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 2000 LeiUn cuptor electric incorporabil cu un raport preț-performanțe foarte bun este un model  de la Electrolux care duce prepararea mâncărurilor la un alt nivel, datorită senzorului de mâncare capabil să măsoare temperatura din interiorul mâncării. În momentul în care mâncarea a ajuns la temperatura setată de utilizator cuptorul va decupla modul de gătire.

Pe lângă funcțiile clasice de gătire acest model de cuptor electric are în dotare și 9 programe automate care reglează automat setările de coacere pentru a obține cele mai bune rezultate.

Electrolux a implementat pe acest cuptor și tehnologia de curățare catalitică ce absoarbe și distruge murdăria depusă pe pereții cuptorului atunci când temperatura ajunge la cel puțin 200°C. Eficiența maximă de autocurățare este când temperatura în cuptor este de 250°C.

Funcțiile de cuptor

functiile de cuptorCuptorul este dotat cu trei tipuri de funcții și anume: Funcțiile clasice de gătire, Programele automate, Programe de curățare.
Selectarea funcției dorite se face folosind câmpurile cu senzori de pe panoul de comandă.
Fiecare funcție de cuptor are un simbol corespunzător, iar pentru a vă ajuta să le folosiți vă prezentăm în continuare o mică descriere pentru fiecare dintre ele.

aer caldAer cald
Este un mod de gătire ideal pentru prepararea simultană pe mai multe niveluri. În cazul în care rețeta utilizată este pentru modul de gătire tradițional „Încălzire Sus + Jos” atunci trebuie să setați o temperatură mai joasă cu 20°C–40°C când utilizați funcția de cuptor „Aer cald”.
Căldura este produsă de elementul încălzitor poziționat în partea din spate a cuptorului și este distribuită în mod uniform de ventilator.

pizzaPizza
Este o funcție special concepută pentru prepararea diverselor tipuri de pizza care au nevoie de o rumenire intensă și de o bază crocantă.
Funcționează elementul încălzitor circular împreună cu cel inferior, iar ventilatorul distribuie căldura.

incalzire sus josÎncălzire Sus și Jos
Funcționează elementul încălzitor superior și inferior; este un mod de gătire utilizat pentru a prăji sau coace pe un singur nivel.

gatire la temp scazutaGătire la temperatură scăzută
Este o funcție de cuptor recomandată pentru prepararea fripturilor suculente și fragede.

incalzire josÎncălzire inferioară
Așa cum îi zice și denumirea întreaga căldură din cuptor e generată în partea de jos a cuptorului, fapt pentru care este recomandată utilizarea acestei funcții pentru prepararea prăjiturilor cu coajă crocantă.

aer cald umedAer cald umed
Este un mod de gătire special conceput pentru a asigura un consum redus de energie prin folosirea căldurii reziduale.

decongelareDecongelare
Funcționează doar ventilatorul care accelerează procesul natural de decongelare.

mentinere caldMenținere cald
Se utilizează pentru păstrarea mâncărurilor calde.

grillGrill
Se alimentează elementul încălzitor Grill și se folosește pentru frigerea la grătar a alimentelor plate.

grill rapidGrill Rapid
În această funcție căldura generată în partea superioară a cuptorului este foarte mare, fapt pentru care se utilizează pentru prăjirea cantităților mari de alimente.

gatire intensivaGătire Intensivă
Este modul de gătire ideal pentru prepararea bucăților mari de carne sau pentru gratinare și rumenire.

Funcțiile de cuptor prezentate mai sus sunt cele clasice, dar acest cuptor electric incorporabil de la Electrolux are în dotare și 9 programe automate la care toate setările sunt efectuate de cuptor, fiind astfel ideale pentru persoanele fără experiență în ceea ce privește modul de preparare a mâncărurilor.
Cele 9 programe automate sunt:

 1. Friptură de Vită
 2. Friptură de Porc
 3. Pui întreg
 4. Pizza
 5. Brioșe
 6. Quiche Lorraine
 7. Pâine Albă
 8. Cartofi Gratinați
 9. Lasagne

Senzor de mâncare

senzor de mancareCel mai bun cuptor electric incorporabil cu prețul până în 2000 lei are și senzor de mâncare care face posibilă măsurarea temperaturii din interiorul mâncărurilor și întreruperea procesului de gătire atunci când temperatura măsurată a ajuns la valoarea setată.
Când se utilizează senzorul de mâncare este necesară setarea a două temperaturi și anume, temperatura din interiorul cuptorului și cea din interiorul mâncării.

Autocurățare catalitică

autocuratare cataliticaCataliza este procesul prin care grăsimea este transformată în dioxid de carbon și aburi în momentul în care temperatura depășește 200°C. Cu cât temperatura este mai mare cu atât și eficiența este mai mare.
În cazul acestui cuptor electric de la Electrolux 3 pereți (posterior și laterali) sunt acoperiți cu un strat catalitic care este foarte ușor de recunoscut deoarece este aspru la atingere.
În timpul procesului de preparare a mâncărurilor pereții cuptorului se murdăresc, iar pentru evitarea acumulărilor de murdărie este necesară curățarea lor cu regularitate. Pentru a veni în ajutorul utilizatorilor, producătorul a implementat pe acest cuptor o funcție specială de curățare care urcă temperatura în cuptor până la 250°C și o menține pentru o perioadă de 60 de minute, astfel încât cei trei pereți catalitici se curăță singuri fără a mai fi necesară intervenția utilizatorului.

Pentru activarea funcției de curățare trebuie doar ca utilizatorul să selecteze funcția „Cata” de pe panoul de comandă apăsând pe simbolul simbol selectare functii până când pe afișaj apare textul „Cata”.

Accesoriile cuptorului

accesoriile cuptoruluiRaft de sârmă: Se folosește pentru prepararea mâncărurilor la grătar sau ca și suport pentru formele de prăjituri.
Tavă de gătit: Este ideală pentru prepararea prăjiturilor sau a fursecurilor precum și a produselor de panificație.
Cratiță adâncă: Datorită faptului că este o tavă adâncă se folosește pentru prepararea alimentelor suculente sau ca și tavă colectoare.
Senzor de mâncare: Este folosit pentru măsurarea temperaturii din interiorul mâncărurilor.
Ghidaje telescopice: Ajută la manipularea în siguranță a tăvilor sau a raftului de sârmă.

Programator electronic

programator electronicControlul cuptorului se face foarte ușor folosind programatorul electronic care permite setarea unui timp de funcționare pentru aparat, iar la expirarea lui să se decupleze funcția de gătire.
Funcțiile ceasului sunt:
Durata: Este funcția de ceas cea mai utilizată care permite setarea timpului de funcționare al cuptorului.
Sfârșit: Permite setarea momentului la care să se întrerupă procesul de gătire.
Temporizare: Este combinația dintre funcțiile „Durata” și „Sfârșit”, iar cu ajutorul acestei funcții se poate seta cât timp să dureze procesul de gătire dar și ora la care să se termine. Pe baza acestor valori cuptorul va calcula în mod automat când să înceapă procesul de gătire pentru ca acesta să se termine la ora prestabilită.
Cronometru: Realizează o numărătoare inversă fără să întrerupă funcționarea cuptorului când numărătoarea ajunge la 0.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaProtecție copii: Această funcție se utilizează pentru blocarea panoului de comandă astfel încât copiii nu vor putea porni în mod accidental cuptorul. Atunci când este activă va apărea pe afișajul cuptorului textul „SAFE”.

Oprire automată: Dacă cuptorul funcționează o perioadă mai lungă de timp fără ca utilizatorul să modifice setările atunci aparatul se va opri în mod automat. Timpul după care intră în funcțiune oprirea automată depinde de temperatura din cuptor. Spre exemplu, dacă temperatura este setată la 250°C atunci cuptorul se va opri automat din funcționare după 3 ore, iar în cazul în care temperatura din cuptor este de 100°C atunci cuptorul se va opri în mod automat doar după 12.5 ore. Oprirea automată se dezactivează când se utilizează funcțiile de timp „Durata”, „Temporizator”.

Termostat de siguranță: Defectarea termostatului de lucru face ca temperatura în cuptor să crească foarte mult, iar pentru a evita accidentele cauzate de acest lucru cuptorul este dotat cu un al doilea termostat care intră în funcțiune doar când temperatura din cuptor depășește valoarea maximă admisă.

Ventilator de răcire: Asigură răcirea modulelor electronice din interiorul cuptorului precum și a suprafețelor exterioare ale cuptorului.

Ușă cu 3 panouri de sticlă: Chiar dacă ușa cuptorului nu este un sistem de siguranță, am decis să introducem și această componentă în această categorie deoarece cele 3 panouri de sticlă în combinație cu ventilatorul de răcire asigură o temperatură foarte mică a suprafeței geamului exterior chiar și când temperatura în interiorul cuptorului este mare, astfel încât copiii pot să atingă ușa cuptorului fără a exista riscul de a se accidenta.

Memorarea programelor favorite

memorarea programelor favoriteO altă funcție foarte apreciată de utilizatorii acestui cuptor electric incorporabil este cea de memorare a programelor favorite. Cuptorul va memora setările efectuate pentru prepararea unui anumit tip de mâncare, iar când preparați din nou aceeași mâncare nu mai trebuie să studiați ce setări sunt necesare pentru a obține rezultatele de data trecută, ci pur și simplu intrați în meniul cu programe favorite și alegeți programul corespunzător tipului de preparat pe care îl gătiți.

Incălzire Rapidă

incalzire rapidaFuncțiile normale de gătire au nevoie de un timp destul de mare pentru a preîncălzi cuptorul, astfel încât durata totală a procesului de coacere este destul de mare. Pentru a rezolva această problemă cei de la Electrolux au implementat la acest cuptor electric o funcție specială care conectează simultan mai mulți elemenți încălzitori, ceea ce face ca temperatura în cuptor să crească foarte mult. În acest mod procesul de preîncălzire va avea o durată mult mai mică decât în cazul funcțiilor normale de gătire.
Datorită faptului că este foarte folosită are și un simbol pe panoul de comandă, prin intermediul căruia se activează funcția. La acest model de cuptor de la Electrolux pentru a porni funcția de încălzire rapidă trebuie doar ținut apăsat simbolul simbol incalzire rapida pentru o perioadă de 3 secunde.

Curățarea cuptorului

curatarea cuptoruluiPentru a menține cuptorul funcțional o perioadă cât mai lungă de timp vă recomandăm să îl curățați regulat folosind o soluție din apă caldă și săpun.
Utilizați soluții speciale de curățare a cuptorului doar în cazul petelor dificile.
Datorită faptului că aparatul este dotat cu trei panouri catalitice trebuie să știți că acestea nu se curăță manual sau cu ajutorul soluțiilor de curățare deoarece acestea pot să distrugă stratul catalitic, iar panoul nu se va mai autocurăța.
Ușa cuptorului este demontabilă, ceea ce face ca procesul de curățare să fie mult ușurat. Un alt plus este acela că și panourile de sticlă din interiorul ușii pot fi la rândul lor demontate pentru a fi curățate.
Toate accesoriile cuptorului se curăță doar manual, utilizând apă caldă și agent de curățare împreună cu o lavetă moale.

Consumul de energie

consum de energieCuptorul acesta incorporabil de la Electrolux nu este doar foarte bun la prepararea mâncărurilor, dar este și eficient energetic. Se încadrează în clasa energetică „A+” având următoarele valori măsurate:

0.93 kWh/ciclu: În modul de gătire tradițional,
0.69 kWh/ciclu: În modul de gătire cu ventilator.

Indexul de eficiență energetică în cazul acestui aparat este de 81.2.
Pentru a economisi energie este foarte important să nu deschideți ușa cuptorului în timpul procesului de gătire.

Alte caracteristici ale cuptorului

alte caracteristiciIluminare cuptor: Interiorul cuptorului este iluminat cu ajutorul unui bec de tipul halogen.
Reglare electronică a temperaturii: Acest tip de reglare a temperaturii asigură o deviație foarte mică a temperaturii față de valoarea setată. Dacă utilizatorul setează o temperatură de 200°C atunci valoarea reală din cuptor va fi între 195°C și 205°C, ceea ce înseamnă o deviație de doar +5°C.
Indicarea temperaturii reale: La acest model de cuptor electric incorporabil pe afișaj apare nu doar temperatura setată ci și cea reală din cuptor, înregistrată în acel moment.
Indicarea căldurii reziduale: După oprirea funcției de gătire cuptorul indică pe afișajul său faptul că aparatul este încă fierbinte, prevenind astfel accidentele care pot să apară prin atingerea suprafețelor fierbinți.
Propunerea automată a temperaturii: La selectarea unui mod de gătire cuptorul afișează în mod automat temperatura propusă pentru utilizarea funcției, aceasta poate fi ajustată dacă rețeta specifică alte valori.
Coduri service: Problemele apărute la cuptor sunt ușor de identificat deoarece pe afișajul acestuia apare codul de service al erorii.
Luminozitatea afișajului: Afișajul celui mai bun cuptor electric incorporabil până în 2000 lei are două moduri pentru luminozitate: unul de noapte, când luminozitatea afișajului este mai scăzută și unul de zi. Trecerea între cele două moduri de luminozitate se face în mod automat. Precizăm că între orele 23:00 – 06:00 este activ modul de noapte.
Variația temperaturii: Poate fi reglată în intervalul 30°C – 300°C.

Conectarea la rețeaua electrică

conectarea la reteaua electricaCuptorul acesta de la Electrolux este livrat împreună cu un ștecher și un cablu de alimentare cu lungimea totală de 1.6 m.
Tensiunea nominală de alimentare este de 220–240 V, iar puterea electrică maximă este de 3490, ceea ce face posibilă alimentarea cuptorului de la rețeaua electrică normală, protejată cu o siguranță de 16 A.

Date tehnice

date tehnice cel mai bun cuptor pana in 2000 lei

• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor clasice: 11
• Programe automate: 9
• Programe de curățare: 1
• Puterea electrică: 3490 W
• Tensiunea nominală: 220 – 240 V
• Cablu de alimentare: 160 cm
• Clasa energetică: A+
• Volum util: 72 Litri
• Culoare: Negru

• Controlul temperaturii: Electronic
• Bec cuptor: Halogen
• Autocurățare: Catalitic
• Temperatură cuptor: 30 °C – 300 °C
• Senzor de mâncare: Da
• Afișaj: Digital
• Înălțime: 594 mm
• Lățime: 596 mm
• Adâncime: 569 mm

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 3000 lei

cel mai bun cuptor electric pana in 3000 leiCând bugetul alocat pentru achiziția unui cuptor electric incorporabil este de 3000 lei atunci și așteptările cu privire la performanțele de coacere ale acestuia sunt pe măsură. Un aparat cu adevărat excepțional și care se încadrează în bugetul de 3000 de lei este un model de la grupul suedez Electrolux.
Cuptorul are în dotare un generator de aburi care permite creșterea nivelului umidității în timpul procesului de gătire, pentru ca preparatele să aibă o textură și un gust mult îmbunătățit în comparație cu funcțiile clasice.
Aparatul mai este dotat și cu un senzor de mâncare care face posibilă măsurarea temperaturii din interiorul preparatului, pentru a se obține rezultatele dorite.
Interiorul cuptorului este foarte ușor de curățat datorită funcției de autocurățare pirolitică ce transformă murdăria în cenușă, iar la finalul procesului de curățare interiorul cuptorului arată ca nou.

Funcțiile cuptorului

functiile de gatire ale celui mai bun cuptor pana in 3000 leiCel mai bun cuptor până în 3000 lei are 10 funcții de cuptor controlate prin intermediul butonului retractabil.

Cele 10 moduri de gătire se activează prin simpla rotire a selectorului de funcții, până în dreptul simbolului corespunzător fiecărui mod de încălzire.
După ce s-a selectat modul de gătire trebuie setată și temperatura cu ajutorul butonului de temperatură, iar când aparatul funcționează se aprinde becul din interiorul cuptorului.
Când s-a terminat procesul de gătire oprirea funcției de cuptor se face prin rotirea butonului de comandă în dreptul poziției 0.

Simbolurile funcțiilor de gătire care apar pe panoul de comandă sunt:

incalzire rapidaÎncălzire rapidă
Este o funcție special concepută pentru a reduce timpul necesar încălzirii cuptorului. Când temperatura în interiorul cuptorului ajunge la valoarea setată se va emite un semnal acustic.

aer caldAer cald
Funcționează elementul încălzitor circular din partea din spate a cuptorului împreună cu ventilatorul. Este un mod de gătire foarte bun pentru prepararea simultană pe trei niveluri.

pizzaPizza
Este alimentat elementul încălzitor circular și cel inferior împreună cu ventilatorul poziționat în partea din spate a panoului posterior. De asemenea, modul acesta de gătire poate fi utilizat și pentru o rumenire intensivă și o bază crocantă.

incazlire sus si josÎncălzire Sus și Jos
Se folosește pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel. Se obțin rezultate excelente pentru prepararea prăjiturilor.

incalzire josÎncălzire Inferioară
Căldura este produsă doar în partea inferioară a cuptorului, fapt pentru care se recomandă utilizarea acestui mod de gătire pentru conservarea alimentelor sau pentru coacerea prăjiturilor cu bază crocantă.

decongelareDecongelare
Este o funcție utilizată pentru accelerarea procesului decongelării alimentelor.

aer cald umedAer cald umed
Este un mod de gătire mai special deoarece permite economisirea energiei prin utilizarea căldurii reziduale.

gatire intensivaGătire Intensivă
Funcționează ambii elemenți încălzitori din partea superioară a cuptorului în alternanță cu ventilatorul. Este modul de gătire ideal pentru prepararea cantităților mari de carne.

aer cald si aburAer cald și abur
Este o funcție de cuptor specială care permite adăugarea aburului în timpul procesului de gătire, astfel încât vitaminele și substanțele nutritive sunt păstrate în interiorul preparatelor.

autocuratare piroliticaAutocurățare pirolitică
Curățarea cuptorului necesită efort minim din partea utilizatorului care trebuie doar să activeze funcția de autocurățare pirolitică la finalul căreia cuptorul va arăta ca nou.

Prepararea mâncărurilor cu ajutorul aburului

gatirea cu aburiCea mai performantă funcție a cuptorului este cea care permite adăugarea aburilor în timpul procesului de gătire, așa încât alimentele își vor păstra vitaminele și substanțele nutritive.
Cuptorul are un generator de aburi care se alimentează în mod automat din rezervorul de apă care are o capacitate maximă de 900 ml. Aceasta este suficientă pentru aproximativ 60 de minute de funcționare.

Pașii care trebuie parcurși pentru activarea modului de gătire cu aburi sunt:

 1. De pe panoul de comandă se alege modul de gătire cu aburi cu simbolul simbol gatire cu aburi.
 2. Pe panoul de comandă se apasă pe capacul care deschide rezervorul de apă.
 3. Se umple rezervorul de apă cu o capacitate maximă de 900 ml apă.
 4. Se împinge sertarul la loc și se alege temperatura din cuptor în intervalul 130°C – 230°C. Se alege acest interval de temperatură deoarece testele efectuate au demonstrat că în acest interval se obțin cele mai bune rezultate.
 5. Procesul de gătire cu aburi începe.

În timpul preparării mâncărurilor cu aburi, pe afișajul cuptorului apare indicatorul nivelului de apă din rezervor. În momentul în care rezervorul este plin se vor afișa 2 linii orizontale, iar când este gol pe afișaj va apărea simbolul simbol rezervor gol , iar cuptorul va emite un semnal acustic.

Senzor de mâncare

senzor de mancarePrepararea cărnii în modurile „În Sânge”, „Mediu” și „Bine Făcut” nu prea este posibilă în cazul cuptoarelor simple datorită faptului că nu se cunoaște temperatura din interiorul cărnii. Pentru a rezolva această problemă, producătorul Electrolux a implementat pe acest model de cuptor un senzor de mâncare care se înfige în mijlocul cărnii, iar celălalt capăt se conectează la modul de control al cuptorului, astfel încât când temperatura măsurată de senzorul de mâncare ajunge la valoarea prestabilită se decuplează în mod automat modul de gătire.

Programator electronic

programator electronicPanoul de comandă al cuptorului conține în partea centrală un programator electronic cu ajutorul căruia se poate seta durata de funcționare a modului de gătire.
De exemplu cele 3 funcții ale ceasului care controlează cuptorul sunt:
Durata: Permite setarea timpului de funcționare al cuptorului, iar când numărătoarea ajunge la 0 modul de gătire se oprește automat și cuptorul emite un semnal acustic.
Sfârșit: În cazul acestei funcții se setează ora la care se termină procesul de gătire, ținând cont de ora curentă afișată pe ceas.
Temporizare: Este combinația dintre funcția „Durata” și „Sfârșit”.

Cele trei funcții de mai sus controlează modul de funcționare al cuptorului prin decuplarea lui la expirarea timpului setat în prealabil, dar există și o funcția „Cronometru” care nu controlează funcționarea cuptorului ci doar realizează o numărătoare inversă precum un ceas de bucătărie. În momentul în care se ajunge la zero se va emite un semnal acustic.

Când nu funcționează un mod de gătire pe afișajul celui mai bun cuptor din 2021 cu prețul până în 3000 lei va fi afișată ora curentă.

Autocurățare pirolitică

autocuratare piroliticaPiroliza este procesul de transformare a murdăriei în cenușă prin ridicarea temperaturii în cuptor până la aproape 500°C și menținerea ei pentru o anumită perioadă de timp.
Acest model de cuptor electric de la Electrolux are în dotare două programe de curățare pirolitică ce se aleg în funcție de gradul de murdărie al cuptorului.

P1: Este primul program de curățare pirolitică și durează doar 90 de minute, fiind astfel recomandat în situația în care cuptorul este puțin murdar.
P2: Al doilea program de autocurățare pirolitică are o durată de 150 de minute și se folosește când interiorul cuptorului este murdar.

Datorită faptului că temperatura în interiorul cuptorului este foarte mare ușa se blochează în mod automat, fiind posibilă deschiderea ei doar după terminarea procesului de curățare, când temperatura în interior a scăzut sub 350°C.

Accesoriile cuptorului

accesoriile cuptorului electricRaft de sârmă: Se utilizează pentru prepararea fripturilor la grătar dar și ca suport pentru veselă și formele de prăjituri.
Cratiță adâncă: Este folosită pentru frigerea sau coacerea alimentelor dar și ca tavă colectoare.
Tavă de gătit: Este folosită pentru prepararea fursecurilor și a prăjiturilor.
Senzor de mâncare: Are rolul de a măsura temperatura din interiorul alimentelor.
Ghidaje telescopice: Manipularea rafturilor și a tăvilor este mult mai ușoară de făcut și în deplină siguranță cu aceste ghidaje telescopice.
Țeavă de evacuare: Permite golirea rezervorului de apă după terminarea procesului de gătire cu aburi.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaProtecție copii: Pornirea acestei funcții face ca aparatul să nu poată fi pornit accidental de către copii. Activarea sau dezactivarea funcției de protecție se face prin apăsarea simultană pentru o perioadă de 2 secunde a simbolurilor și .
Blocare: Această funcție de protecție se referă la blocarea panoului de comandă atunci când aparatul funcționează, astfel încât să nu se poată modifica în mod accidental temperatura și durata procesului de gătire.
Indicator de căldură reziduală: Se activează când cuptorul este oprit din funcționare dar temperatura în interiorul său depășește 40°C.
Oprire automată: Acest cuptor electric incorporabil de la Electrolux este construit astfel încât să se oprească automat din funcționare atunci când setările nu sunt modificate o anumită perioadă de timp. De exemplu, dacă setați temperatura de 200°C și timp de 5.5 ore nu modificați setările lui, acesta se va opri automat din funcționare.
Termostat de siguranță: În cazul în care aparatul are o funcționare defectă și temperatura din interiorul său depășește valoarea maximă admisă, atunci termostatul de siguranță întrerupe alimentarea cu energie electrică a cuptorului până când temperatura revine în limitele normale.
Ventilatorul de răcire: Are rolul de a menține reci suprafețele exterioare ale cuptorului precum și modulele sale electronice.
Blocare ușă: Ușa cuptorului are un sistem de închidere care blochează deschiderea ei când temperatura în cuptor depășește 350°C sau este activă funcția de autocurățare pirolitică.
Oprirea ventilatorului la deschiderea ușii: Acest lucru previne suflarea înspre utilizator a aburilor care ies din cuptor în momentul de deschidere a ușii cuptorului.
Aprinderea luminii din cuptor: Lumina din interiorul cuptorului se aprinde în mod automat la deschiderea ușii cuptorului.

Consumul de energie electrică

consum de energieAvând o ușă cu 3 panouri de sticlă și o izolație suplimentară, îi oferă aparatului un consum redus de energie electrică, și anume este încadrat în clasa energetică „A+” cu un consum de:

0.93 kWh/ciclu: În modul de gătire tradițional;
0.69 kWh/ciclu: În modul de gătire cu ventilație.

Modurile de gătire cu ventilator sunt mai eficiente energetic decât cele tradiționale, astfel încât vă recomandăm ca ori de câte ori este posibil să utilizați un mod de gătire cu ventilator. Această diferență de consum energetic provine în principal din faptul că modurile de gătire cu ventilator au nevoie de o temperatură de funcționare mai joasă (cu aproximativ 20-40°C decât cel tradițional), dar și din faptul că durata procesului de gătire cu ventilator este mai scurtă.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 10
• Gătire cu aburi: Da
• Puterea electrică: 3480 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Cablu de alimentare: 160 cm
• Clasa energetică: A+
• Volum util: 72 litri
• Culoare: Inox
• Controlul temperaturii: Electronic cu pași de 5°C

• Bec cuptor: Halogen
• Autocurățare: Pirolitică
• Temperatură cuptor: 30°C–300°C
• Afișaj: Digital
• Înălțime: 594 mm
• Lățime: 596 mm
• Adâncime: 569 mm
• Greutate: 34.2 kg

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 4000 Lei

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 până în 4000 LeiCel mai bun cuptor din 2021 cu prețul până în 4000 lei este un model de la producătorul german Bosch.
Pe lângă cele 13 funcții de cuptor aparatul beneficiază și de 10 programe automate care efectuează toate setările de gătire pentru a obține cele mai bune rezultate.
Un alt capitol la care excelează cuptorul de la Bosch este ușurința de curățare. Datorită funcției EcoClean pereții cuptorului, cu excepția celui inferior, se curăță singuri fără a mai fi necesară curățarea lor manuală.

Funcțiile de cuptor

functiile de cuptorCuptorul este dotat cu mai multe tipuri de moduri de funcționare care ușurează utilizarea aparatului:

Funcții clasice de cuptor: Sunt 13 la număr și permit crearea condițiilor optime de preparare pentru multe tipuri de preparate.
Programe automate: Cele 10 programe automate efectuează setările adecvate pentru a obține cele mai bune rezultate. Utilizatorul trebuie doar să aleagă tipul de preparat pe care îl gătește, iar cuptorul va seta pentru acesta funcția de gătire, temperatura și durata.
Funcția de curățare: Este o funcție specială care activează procesul de autocurățare a pereților cuptorului (posterior, laterali și superior).

convectie aer 4dConvecție aer 4D
Este funcția de gătire ideală pentru coacerea simultană pe mai multe niveluri. Ventilatorul împreună cu sistemul de distribuție al căldurii sunt astfel concepute încât indiferent pe ce nivel va amplasa utilizatorul preparatul, rezultatul va fi același.

incalzire sus josÎncălzire Superioară și Inferioară
Este modul de încălzire tradițional recomandat pentru prepararea prăjiturilor cu umplutură zemoasă.

convectie aer fierbinte ecoConvecție aer fierbinte ECO
Este cel mai eficient mod de gătire, care pentru a reduce consumul de energie electrică se folosește de căldura reziduală acumulată în interiorul cuptorului, fapt pentru care există o diferență între temperatura setată și cea reală din cuptor.
Acest mod de gătire este utilizat de producător pentru declararea consumului de energie electrică în funcția de gătire cu ventilator.

incazlire superioara inferioaraa ecoÎncălzire Inferioară și Superioară ECO
Și acest mod este conceput pentru a avea un consum de energie cât mai mic. Rezultatele la coacere în cazul acestui mod sunt net inferioare celui „Încălzire Inferioară și Superioară”.
Se folosește și pentru declararea consumului de energie electrică în funcția statică.

grill cu convectieGrill cu convecție aer
Este modul de gătire ideal pentru frigerea bucăților mari de carne. Elementul încălzitor și ventilatorul funcționează în mod alternativ.

grill suprafata mareGrill suprafață mare
În această funcție căldura este generată de întreaga suprafață a elementului grill, fapt pentru care este recomandată utilizarea ei pentru prepararea cârnăciorilor, fripturilor sau pentru gratinare.

grill suprafata micaGrill suprafață mică
Se încălzește doar suprafața de mijloc de sub elementul grill, fapt pentru care este un mod de gătire recomandat pentru prepararea cantităților mici de fripturi.

pizzaPizza
Dacă sunteți un fan al preparatului pizza atunci cu siguranță veți aprecia această funcție care creează condițiile optime pentru prepararea pizzei.
Setările care trebuie efectuate pentru a prepara pizza (proaspătă) într-o tavă de copt utilizând această funcție sunt: Nivel = 3, Temperatură = 200–220°C, Durata = 25-35 min.

preparare delicataPreparare delicată
Fiind o funcție specială temperatura în cuptor se poate regla în intervalul 70–120°C și se utilizează pentru prepararea lentă a bucăților de carne.

incalzire josÎncălzire inferioară
Funcționează doar elementul încălzitor din partea de jos a cuptorului și de obicei se folosește pentru coacerea ulterioară.

decongelareDecongelare
Se utilizează pentru decongelarea alimentelor, iar temperatura poate fi setată în intervalul 30°C–60°C.

mentinere la caldMenținere la cald
Este folosită pentru menținerea la cald a mâncărurilor gata preparate. Temperatura se poate regla în intervalul 60°C–100°C.

preincalzirea veseleiPreîncălzirea veselei
Denumirea acestei funcții este foarte sugestivă pentru ce anume se folosește, iar temperatura din cuptor poate fi setată în intervalul 30°C–70°C.

Fiecare funcție dintre cele 13 prezentate mai sus au temperaturi predefinite care pot fi modificate în cazul în care rețeta utilizată specifică altă valoare.

Funcțiile de mai sus sunt cele clasice la care utilizatorul trebuie să efectueze toate setările, dar acest model de cuptor electric beneficiază și de 10 programe automate care efectuează toate setările pentru utilizator, și anume:
● Program 1 = Pui neumplut
● Program 2 = Piept de curcan
● Program 3 = Friptură din ceafă de porc fără os
● Program 4 = Friptură înăbușită din carne de vită
● Program 5 = Friptură de vițel cu grăsime
● Program 6 = Pulpă de miel fără os
● Program 7 = Friptură din carne tocată proaspătă
● Program 8 = Gulaș
● Program 9 = Rulade din carne de vită
● Program 10 = Tocană cu legume

Controlul cuptorului

controlul cuptoruluiÎn partea centrală a panoului de comandă este poziționat un inel rotativ cu ajutorul căruia se efectuează toate setările de funcționare.
Inelul rotativ este astfel conceput încât poate fi rotit nelimitat înspre stânga sau dreapta.
Afișajul cuptorului este de fapt inclus în interiorul inelului rotativ, astfel încât în interiorul lui se regăsesc informații precum: Temperatură, Timp, Mod de încălzire, Indicator de căldură reziduală etc.

Autocurățarea cuptorului

autocuratarea cuptoruluiPereții interiori (posterior, laterali și superior) sunt acoperiți cu un strat special care absoarbe și transformă stropii generați în timpul procesului de coacere.
Funcția de autocurățare a pereților cuptorului are eficiență maximă când temperatura în cuptor este de 250°C.
Fiecare utilizare a funcției de autocurățare este înregistrată de cuptor, iar pe baza valorilor înregistrate este capabil să reamintească utilizatorului când este momentul de activare a funcției de autocurățare.

Pentru o eficiență maximă a funcției de autocurățare este necesară scoaterea accesoriilor din cuptor și eliminarea murdăriei de dimensiuni mai mari din partea inferioară a cuptorului.

Durata procesului de autocurățare este de 60 de minute și nu poate fi modificată de utilizator, iar la expirarea timpului aparatul va emite un semnal acustic.

Funcții de timp

functii de timpCuptorul acesta de la Bosch dispune de mai multe funcții de timp, cu ajutorul cărora se poate controla modul de funcționare:
Durata de preparare: Permite setarea timpului de funcționare al cuptorului, iar la expirarea lui se va opri în mod automat funcția de gătire și cuptorul va emite un semnal acustic.
Final: Este o combinație de două funcții de timp. Pe baza duratei de preparare și a orei la care să se termine procesul de gătire aparatul pornește procesul de gătire pentru ca acesta să dureze și să se termine la ora specificată de utilizator.
Ceas cu alarmă: Această funcție de timp nu controlează funcționarea cuptorului, astfel încât la expirarea timpului setat cuptorul continuă să funcționeze până când utilizatorul întrerupe funcționarea lui.
Setarea funcțiilor de timp se face folosind inelul rotativ, iar durata maximă de funcționare care poate fi setată este de 23 ore și 59 minute, excepție face programul Sabat la care se poate seta o durată de maxim 72 de ore.

Accesoriile cuptorului

accesoriile cuptoruluiBosch livrează acest cuptor electric incorporabil cu următoarele accesorii:
Grătar de sârmă: Se folosește pentru prepararea fripturilor, produselor congelate sau ca și suport pentru formele de prăjituri.
Tavă universală: Se caracterizează printr-o adâncitură mai mare, fapt care o recomandă pentru prepararea bucăților mari de friptură sau a prăjiturilor însiropate, dar și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din carnea amplasată pe grătarul de sârmă.
Tavă: Este un model de tavă puțin adânc care se utilizează în principal pentru prepararea produselor de patiserie sau brutărie.
Gradene telescopice: Permit manipularea accesoriilor de mai sus în deplină siguranță chiar și când acestea sunt fierbinți.

Alte funcții și caracteristici

protectie copiiProtecție copii: Are rolul de a preveni pornirea accidentală a cuptorului. Cât timp este activă această funcție de protecție panoul de comandă este blocat și nu pot fi efectuate setări.
Deschiderea ușii: Cuptorul este dotat cu o funcție care decuplează în mod automat modul de gătire când se deschide ușa cuptorului și o pornește din nou când ușa se închide.
Iluminarea cuptorului: Iluminarea interiorului se activează în mod automat când ușa cuptorului se deschide. În cazul în care ușa cuptorului rămâne deschisă pentru o perioadă mai mare de 15 minute, atunci iluminarea va fi oprită.
Ventilator de răcire: Are rolul de a răci suprafețele cuptorului prin conectarea și deconectarea lui în funcție de temperaturile măsurate de senzorii din interiorul cuptorului. În funcție de temperaturile din cuptor se poate observa funcționarea ventilatorului chiar dacă procesul de gătire s-a terminat.
Încălzire rapidă: Este o funcție specială de cuptor care reduce timpul de gătire prin preîncălzirea cuptorului într-un timp mult mai scurt decât în cazul modului de gătire normal.
Funcție Sabat: Permite activarea funcționării cuptorului pentru o perioadă de 74 de ore, iar temperatura în această funcție poate fi setată între 85°C şi 140 °C.
Ușă rece: Ușa cuptorului rămâne rece chiar și când temperatura din interiorul aparatului este destul de mare. De exemplu dacă cuptorul funcționează timp de 60 de minute, iar temperatura din interior este menținută la 180°C atunci temperatura geamului exterior al ușii este de doar 40°C.
Deschidere / Închidere ușă delicată: Cuptorul este dotat cu un sistem special care asigură închiderea și deschiderea ușii într-un mod delicat, evitându-se astfel producerea de zgomote .
Deconectare automată: În cazul în care aparatul funcționează o perioadă mai lungă de timp fără ca utilizatorul să efectueze modificări asupra setărilor, atunci aparatul se va deconecta în mod automat .
Indicator de căldură reziduală: Când aparatul nu funcționează dar este cald, pe afișajul lui va fi activat indicatorul de căldură reziduală, iar pe măsură ce temperatura scade indicatorul de căldură reziduală devine mai întunecat și dispare când interiorul aparatului este rece.

Consumul de energie electrică

consum de energieAcest model de cuptor electric de la Bosch este încadrat în clasa energetică „A+”, iar valorile măsurate de producător pentru cele două moduri de gătire sunt:

0.87 kWh/ciclu: În modul de gătire „Încălzire superioară + inferioară Eco”
0.69 kWh/ciclu: În modul de gătire „Convecţie aer fierbinte Eco”.

date tehnice cel mai bun cuptor 4000 lei

• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor clasice: 13
• Programe automate: 10
• Program curățare: Da
• Puterea electrică: 3600 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Cablu de alimentare: 120 cm
• Clasa energetică: A+
• Volum util: 71 litri
• Culoare: Inox

• Controlul temperaturii: Electronic
• Bec cuptor: Halogen
• Autocurățare: EcoClean
• Temperatură cuptor: 30°C–300°C
• Afișaj: Digital
• Înălțime: 595 mm
• Lățime: 594 mm
• Adâncime: 548 mm
• Greutate: 36.3 kg

Cel mai bun cuptor electric încorporabil din 2021 cu prețul peste 4000 lei

cel mai bun cuptor cu un pret peste 4000 leiDacă bugetul dumneavoastră alocat achiziționării cuptorului electric depășește 4000 de lei și doriți un aparat foarte performant, atunci vă recomandăm un model de la producătorul german de produse premium AEG.
Cuptorul acesta de la AEG are trei moduri de gătire:
● Modul de gătire clasic
● Modul de gătire cu aburi
● Modul combinat (clasic + aburi).

Dacă sunteți începător în domeniul gătirii alimentelor atunci cu siguranță veți aprecia programele automate care efectuează toate setările pentru dumneavoastră, în funcție de tipul de preparat selectat.

Senzor de umiditate

senzor de umiditateExperiența dumneavoastră în domeniul gătirii alimentelor va fi mult îmbunătățită datorită acestui senzor de umiditate care pe baza măsurătorilor efectuate permite adăugarea unei cantități exacte de aburi pentru a obține cele mai bune rezultate.
Preparatele gătite cu ajutorul aburilor vor avea o textură perfectă, iar vitaminele și mineralele rămân în interiorul acestora astfel încât acest mod de preparare este renumit pentru modul sănătos de preparare a mâncărurilor.

Senzor de mâncare

senzor de mancareEste un accesoriu furnizat de către AEG împreună cu aparatul și permite măsurarea temperaturii din mijlocul preparatului în timpul procesului de gătire, astfel încât este posibilă prepararea alimentelor exact așa cum doriți.
De exemplu dacă gătiți „Friptură de vită” puteți să o preparați în 3 moduri, și anume: În Sânge (45°C), Mediu (60°C) și Bine Făcut (70°C). Senzorul de mâncare va măsura temperatura din interiorul cărnii și când aceasta va ajunge la valoarea setată de utilizator funcția de gătire este oprită în mod automat.
În imaginea alăturată se pot observa diferențele de culoare ale aceluiași preparat gătit la temperaturi diferite. Cel din stânga este preparat În Sânge (45°C), iar cel din dreapta este Bine Făcut (70°C).

Gătit în vid

Gătitul în vid este unul dintre secretele bucătarilor profesioniști, și este un mod de gătire la temperatură redusă (50°C – 95°C), iar preparatul este amplasat într-o pungă din plastic sigilată în vid.
Gătitul în vid are foarte multe avantaje dintre care cele mai importante sunt:
● Menținerea vitaminelor și mineralelor în interiorul alimentelor;
● Aromele alimentelor preparate nu își reduc din intensitate după gătire.

Accesoriile cuptorului

accesoriile cuptoruluiGrătar din inox: Se folosește pentru amplasarea preparatelor gătite la grill dar și ca suport pentru formele de prăjituri.
Suport telescopic: Permite manipularea tăvilor și a grătarului în deplină siguranță chiar și când acestea sunt fierbinți.
Tavă de gătit: Este ideală pentru prepararea fursecurilor sau a prăjiturilor.
Cratiță adâncă: Datorită faptului că este destul de adâncă se folosește pentru colectarea grăsimii în timpul preparării la grill sau pentru prepararea alimentelor suculente.
Senzor de mâncare: Măsoară temperatura din interiorul alimentelor în timpul preparării lor.
Tester pentru duritatea apei: Cuptorul are nevoie de setarea nivelului durității apei, iar pentru stabilirea cu exactitate a acestei valori împreună cu aparatul este livrat și un tester.

Alte funcții și caracteristici ale cuptorului

alte functii si caracteristiciInox antiamprentă: Suprafețele de inox ale cuptorului sunt de tipul antiamprentă, ceea ce înseamnă că urmele nu aderă la această suprafață.
Coacere simultană: Cuptorul permite coacerea simultană pe trei niveluri fără ca între preparate să existe un transfer de mirosuri.
Încălzire rapidă: Această funcție are rolul de a reduce timpul necesar gătirii alimentelor prin scurtarea duratei necesare pentru preîncălzirea cuptorului.
Propunere automată a temperaturii: La selectarea unui mod de încălzire cuptorul are presetată o temperatură, care în funcție de preferințele utilizatorului poate fi modificată.
Rețete favorite: Cuptorul oferă posibilitatea utilizatorului de a-și salva rețetele preferate și de a le reutiliza de fiecare dată la exact aceleași setări.
Reglare electronică a temperaturii: Acest tip de reglare a temperaturii asigură o precizie mult mai mare decât în cazul celui mecanic, ceea ce înseamnă că valoarea temperaturii din interiorul cuptorului poate diferi foarte puțin față de cea setată. De exemplu dacă setați o temperatură de 250°C atunci valoarea reală din cuptor se va încadra în limitele 245°C–255°C.
Protecție copii: Panoul de comandă al cuptorului poate fi blocat astfel încât copiii să nu poată modifica setările de funcționare ale aparatului.
Control prin atingere: Pornirea și efectuarea setărilor de funcționare se efectuează prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.
Afișaj în mai multe limbi: Limba de utilizare a cuptorului se poate modifica, de exemplu găsiți în meniul cu limbi și limba română.
Clasa energetică: Din punctul de vedere al consumului de curent aparatul este foarte eficient. Se încadrează în clasa energetică „A+” cu un consum de doar 0.68 kWh/ciclu în modul de gătire cu ventilator.
Rețete pe ușă: Panoul interior al cuptorului conține mai multe rețete pentru prepararea diverselor preparate și anume nivelul de amplasare, funcția de gătire, temperatura, durata și tipul de preparat.
Ușă cu 4 panouri de sticlă: Prezența unui număr atât de mare de panouri face ca suprafața exterioară a ușii să rămână rece chiar și când temperatura în interiorul cuptorului este mare.
Programator electronic: Modul de funcționare al cuptorului se controlează prin intermediul programatorului electronic care permite setarea unui timp exact de funcționare, iar la expirarea lui cuptorul se întrerupe în mod automat din funcționare.
Semnal de curățare: Această funcție are rolul de a reaminti utilizatorului că trebuie activată funcția de curățare.
4 funcții de curățare: Cuptorul este dotat cu mai multe funcții de curățare și anume: Curățare cu Abur, Decalcifiere, Clătire , Curățare cu Abur Plus.
Sertar pentru apă: Este poziționat pe panoul de comandă și este de fapt un rezervor de apă cu o capacitate de 950 ml care ajunge aproximativ pentru 50 de minute de gătire cu aburi. Nivelul apei din rezervor este indicat pe afișajul cuptorului.
Indicator de căldură reziduală: Are rolul de a afișa dacă interiorul cuptorului este cald, prevenind astfel accidentele.
Oprire automată: Cel mai bun cuptor din 2021 cu prețul peste 4000 lei este dotat cu o funcție de protecție care oprește funcționarea lui în cazul în care aparatul funcționează o perioadă mai mare de timp.
Luminozitatea afișajului: Aparatul este dotat cu două moduri pentru luminozitate: un mod de zi și unul de noapte, acesta din urmă intră în funcțiune în intervalul orar 22:00–06:00 și are o luminozitate mai scăzută.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: Clasice, Cu aburi, Mixte
• Programe automate: Da
• Program curățare: Da
• Rețete favorite: Da
• Puterea electrică: 3500 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Cablu de alimentare: 150 cm
• Clasa energetică: A+

• Volum util: 70 litri
• Culoare: Inox
• Controlul temperaturii: Electronic
• Bec cuptor: Halogen
• Afișaj: Digital
• Înălțime: 594 mm
• Lățime: 595 mm
• Adâncime: 567 mm
• Greutate: 39.5 kg

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general