Cea mai bună plită electrică vitroceramică în aprilie 2021

cea mai buna plita electrica vitroceramica pana in 1000 lei

Cea mai bună plită electrică vitroceramică până în 1000 lei

Este un model de plită vitroceramică cu raportul preț/performanțe foarte bun la care controlul zonelor de gătit se efectuează prin intermediul panoului de comandă tactil.

cea mai buna plita electrica vitroceramica pana in 1500 lei

Cea mai bună plită electrică vitroceramică până în 1500 lei

Are 4 zone de gătit dintre care două sunt de tipul dublu astfel încât este posibilă utilizarea vaselor de mai multe dimensiuni. Controlul procesului de gătire se face cu ajutorul timerului electronic.

cea mai buna plita vitroceramica peste 1500 lei

Cea mai bună plită electrică vitroceramică până în 2000 lei

Acest model de plită de la Bosch este foarte performantă având implementată pentru zona de gătit din Dreapta Față și funcția de Putere Suplimentară.

Cea mai bună plită electrică vitroceramică până în 1000 lei

cea mai buna plita electrica vitroceramica pana in 1000 leiDacă sunteți în căutarea unei plite electrice vitroceramice și aveți un buget maxim de 1000 de lei atunci o opțiune foarte bună este acest model de la Electrolux care are 4 zone de gătit și care se controlează prin intermediul panoului de comandă digital.

Plita aceasta vitroceramică de la Electrolux este dotată cu 4 zone de diferite dimensiuni și anume:

Stânga Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 145 mm și o putere nominală de 1200 W.
Stânga Față: Este o zonă de gătit dublă și anume, dacă se activează doar inelul interior se obține o zonă de gătit cu diametrul de 120 mm și o putere nominală de 750 W. Iar activarea inelului exterior transformă această zonă de gătit în una cu diametrul de 210 mm și o putere de 2200 W.
Dreapta Față: Zonă de gătit cu diametrul de 145 mm și o putere nominală de 1200 W.
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și o putere nominală de 1800 W.

Panoul de comandă al plitei vitroceramice

panoul de comanda al pliteiControlul plitei vitroceramice se face cu ajutorul câmpurilor senzoriale poziționate pe panoul de comandă. Fiecare modificare de setări este anunțată de plită prin emiterea unui semnal acustic. Setările sunt individuale pentru fiecare zonă de gătit, iar pe afișajul plitei vă apar nivelurile de căldură pentru toate zonele active.

zona de gatit dezactivataIndică faptul că zona de gătit corespunzătoare nu funcționează, iar după câteva secunde se va stinge acest indicator.
nivelurile de calduraIndică faptul că zona de gătit este activă, iar cifra care apare pe afișaj este nivelul de căldură setat.
exista defectiunePrezența literei „E + o cifră” pe afișajul plitei indică faptul că a apărut o defecțiune.
indicator de caldura rezidualaEste simbolul pentru indicatorul de căldură reziduală, și are rolul de a atenționa utilizatorul că zona de gătit corespunzătoare este încă fierbinte chiar dacă procesul de gătire s-a terminat.
protectie copii activAfișarea literei L pe panoul de comandă anunță utilizatorul că este activă funcția de protecție copii, care are rolul de a bloca modificarea setărilor în mod accidental.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantăPlita aceasta vitroceramică de la Electrolux este dotată cu mai multe sisteme de siguranță:

Indicator de căldură reziduală: Atingerea unei zone de gătit fierbinte poate cauza arsuri, iar pentru a preveni acest lucru toate zonele de gătit încorporează un senzor care activează indicatorul de căldură reziduală, acesta rămânând activ atâta timp cât zona de gătit este caldă.

Protecție copii: Este o funcție de siguranță foarte apreciată de persoanele care au copii mici, deoarece împiedică activarea zonelor de gătit în mod accidental.

Oprire automată: Modulul de control al plitei comandă oprirea automată a funcționării ei în următoarele situații:

 1. Cele 4 zone de gătit nu sunt active;
 2. Nu se alege nivelul de căldură după ce s-a pornit plita;
 3. Pe panoul de comandă s-au vărsat lichide ori este amplasat un obiect;
 4. Nu se modifică setările plitei după un anumit timp de funcționare. Timpul de deconectare depinde de nivelul de căldură setat. Dacă selectați nivelul de căldură „9” atunci plita se va dezactiva în mod automat după 90 de minute, iar dacă este setat nivelul de căldură „1” atunci plita se va dezactiva în mod automat după 6 ore de funcționare în care nu s-au modificat setările.

Nivelul de căldură

nivelurile de calduraCea mai bună plită vitroceramică din 2021 cu prețul până în 1000 lei are 9 niveluri de căldură care se setează prin simpla atingere a simbolurilor „+” și „-”.
Nivelul 1: Se utilizează pentru menținerea caldă a alimentelor sau pentru topirea untului ori a ciocolatei.
Nivelul 2: În principal se folosește pentru încălzirea alimentelor preparate deja.
Nivelul 3: Pentru gătirea la aburi a cărnii.
Nivelul 4: Gătirea cartofilor la abur.
Nivelul 5: Gătirea de supe sau tocane.
Nivelul 6: Prăjirea de ouă, gogoși, clătite, șnițele, cârnați.
Nivelul 7: Prăjirea de chiftele.
Nivelul 8: Este un nivel de căldură ideal pentru prepararea fripturilor bine prăjite.
Nivelul 9: Cantitatea de căldură dezvoltată este maximă și din acest motiv se recomandă pentru a fierbe apa sau pentru a prăji cartofi.

Curățarea plitei vitroceramice

curatarea plitei vitroceramicePentru a preveni depunerea de murdărie pe plită vă recomandăm să o curățați după fiecare utilizare, iar bucățile mai mari de mâncare ajunse pe suprafața plitei trebuie îndepărtate de îndată, evitându-se astfel arderea lor.
Suprafața plitei este din sticlă netedă ceea ce înseamnă că procesul de curățare este foarte ușor de făcut.
Pentru curățarea plitei vitroceramice se pot folosi soluții speciale pentru acest tip de plită, iar depunerile arse de murdărie se îndepărtează foarte ușor folosind o racletă pentru sticlă.

Conectarea plitei la rețeaua electrică

conectarea plitei la reteaua electricaFoarte multe persoane care au achiziționat acest model de plită electrică vitroceramică sunt nedumerite de ce producătorul livrează aparatul cu cablu de alimentare dar fără ștecăr. Răspunsul este destul de simplu, și anume din motive de siguranță.
Puterea maximă a plitei este de 6400 W ceea ce înseamnă că la o alimentare monofazică (230 V) absoarbe un curent de aproximativ de 28 A, iar conectarea ei la o priză normală de 16 A ar reprezenta un adevărat pericol.
Din acest motiv sfatul nostru este ca pentru conectarea plitei la rețeaua electrică să apelați la o persoană autorizată care să efectueze conectarea, dimensionarea și protejarea corectă a rețelei de alimentare cu energie electrică a plitei.

Consumul de energie electrică

consum de energie

Plita aceasta vitroceramică de la Electrolux are un consum declarat de 191.6 Wh/kg, iar valorile declarate pentru fiecare zonă de gătit sunt:
Stânga Față: 200.1 Wh/kg
Stânga Spate: 188 Wh/kg
Dreapta Față: 188 Wh/kg
Dreapta Spate: 191.6 Wh/kg.

Sfaturi pentru a avea un consum redus de energie electrică la o plită vitroceramică:

 • Încălziți doar cantitatea de apă pe care intenționați să o folosiți.
 • Amplasați capace pe vase.
 • Activarea zonei de gătit se face întotdeauna doar după ce a fost poziționat vasul.
 • Corelați dimensiunea vaselor cu cele a zonelor. Vasele mici se amplasează pe zone de gătit mici respectiv vasele mari pe zonele de gătit mari.
 • Utilizați căldura reziduală întrerupând procesul de gătire cu câteva minute înainte de termen.

Date tehnice

• Tip: Plită electrică vitroceramică încorporabilă
• Puterea electrică: 6400 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Cablu de alimentare: Da (fără ștecher), 150 cm
• Culoare: Negru

• Afișaj: Digital
• Control: Electronic
• Lățime: 590 mm
• Adâncime: 520 mm
• Greutate: 7.58 kg

Cea mai bună plită electrică vitroceramică până în 1500 lei

cea mai buna plita electrica vitroceramica pana in 1500 leiÎn această categorie de preț cea mai bună plită vitroceramică este acest model de la producătorul german AEG.
Plita este dotată cu 4 zone de gătit dintre care două sunt de tipul dublu, ceea ce permite utilizarea vaselor de diferite dimensiuni.
Funcționarea zonelor de gătit poate fi controlată cu ajutorul timerului care face posibilă programarea individuală a timpului de funcționare.

Plita are o putere electrică maximă de 6300 W distribuită astfel:

Stânga Față: Zonă de gătit dublă cu dimensiunea de 120 mm/210 mm și puterea de 750 W/2200 W.
Stânga Spate: Zonă de gătit simplă cu diametrul de 145 mm și puterea de 1200 W.
Dreapta Spate: Zonă de gătit dublă cu diametrul de 120 mm/180 mm și puterea de 700 W/1700 W.
Dreapta Față: Zonă de gătit simplă cu diametrul de 145 mm și puterea de 1200 W.

Comenzi digitale

comenzi digitaleCea mai bună plită vitroceramică din 2021 cu prețul până în 1500 lei are comenzi digitale ceea ce înseamnă că toate setările aparatului se fac prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă, iar fiecare activare a unei setări este anunțată de plită prin emiterea unui semnal acustic.
Panoul de comandă este poziționat în partea din față a plitei și răspunde prompt și precis la setările efectuate de utilizator.

Controlul duratei de preparare

controlul duratei de prepararePlita beneficiază de mai multe funcții care permit controlul duratei de preparare:
Cronometru cu numărătoare inversă: Permite setarea timpului de funcționare a unei zone de gătit astfel încât la expirarea timpului setat zona de gătit este dezactivată și se va emite un semnal acustic.
Ceas avertizor: Se folosește pentru setarea unei numărători inverse fără însă să influențeze modul de funcționare a plitei. Utilizarea acestei funcții se face când zonele de gătit nu funcționează și plita este activă.
Pauză: Este o funcție mai specială și anume, permite oprirea procesului de gătire pentru o anumită perioadă de timp și revine la nivelul de căldură avut inițial. Dacă în timpului procesului de gătire va interveni o urgență atunci activând funcția „Pauză” toate zonele de gătit active sunt setate pe nivelul de căldură „1”.

Sisteme de siguranță

sistemele de sigurantaDispozitiv de siguranță pentru copii: Are rolul de preveni utilizarea accidentală a zonelor de gătit. Când este activă apare litera „L” pe afișajul plitei.
Oprire automată: Există unele situații când funcționarea plitei se oprește în mod automat:

 1. Peste panoul de comandă s-au scurs lichide;
 2. Nivelul de căldură nu este setat după pornirea plitei;
 3. Plita funcționează o perioadă de timp fără să se modifice setările.

Indicator de căldură reziduală: Cât timp o zonă de gătit este fierbinte apare pe afișajul plitei, în dreptul respectivei zone de gătit simbolul „H” avertizând utilizatorul că poate suferi arsuri dacă atinge suprafața zonei de gătit.

Încălzire automată

incalzire automataEste o funcție mai specială care permite reducerea timpului necesar preparării mâncărurilor prin activarea automată a nivelului maxim de căldură și după o anumită perioadă de timp modulul de comandă al plitei comută nivelul de căldură pe valoarea presetată de utilizator la începutul procesului de gătire.
Activarea funcției este afișată pe panoul de comandă prin intermediul literei „A”.
Funcția de „Încălzire automată” poate fi pornită doar dacă zona de gătit este rece.

Ramă din inox

rama din inoxLa designul atractiv al acestui model de plită vitroceramică contribuie și rama din inox care îi conferă un aspect modern.
Pentru păstrarea luciului specific suprafețelor din inox vă recomandăm să curățați rama din inox cu soluții speciale pentru aceste suprafețe. De exemplu un produs foarte bun pentru curățarea suprafețelor din inox este acest produs de la Electrolux.

Consumul de energie al acestui model de plită electrică vitroceramică

consum de energieAcest model de plită electrică vitroceramică cu 4 zone de gătit și control electronic are un consum declarat pentru toată plita de 190.6 Wh/kg, iar valorile individuale ale celor 4 zone de gătit sunt:

Stânga Față: 194.9 Wh/kg
Stânga Spate: 188 Wh/kg
Dreapta Față: 188 Wh/kg
Dreapta Spate: 191.6 Wh/kg.

Conectarea la rețeaua electrică

conectarea la reteaua electricaDin motive de siguranță plita este livrată cu un cablu de alimentare cu lungimea de 150 cm dar fără să fie montat și ștecherul.
Puterea electrică a plitei este de 6300 W și tensiunea nominală este de 220–240 V, dar poate fi conectată și trifazic (400 V) respectând instrucțiunile de montare a punților de legătură prezente pe partea din spate a plitei.
Plita nu poate fi pur și simplu conectată la o priză normală de 16 A deoarece acest lucru reprezintă un pericol major. Pentru conectarea ei trebuie să apelați la o persoană autorizată care să efectueze dimensionarea corectă a instalației de alimentare în funcție de modul de conectare ales.

Date tehnice

• Tip: Plită electrică vitroceramică încorporabilă
• Puterea electrică: 6300 W
• Tensiunea nominală: 220 – 240 V
• Cablu de alimentare: Da (fără ștecher), 150 cm
• Culoare: Negru

• Ramă: Inox
• Afișaj: Digital
• Control: Electronic
• Lățime: 576 mm
• Adâncime: 516 mm
• Greutate: 7.56 kg

Cea mai bună plită electrică vitroceramică până în 2000 Lei

cea mai buna plita vitroceramica peste 1500 leiO plită vitroceramică cu adevărat excepțională este acest model de la Bosch care pe lângă funcțiile clasice are în dotare și funcția de Putere Suplimentară.
Puterea electrică totală a plitei este de 7000 W, iar distribuirea puterii pe zonele de gătit este:
Stânga Față: Zonă de gătit cu diametrul de 145 mm și puterea nominală de 1200 W.
Stânga Spate: Are diametrul de 180 mm și puterea de 2000 W.
Dreapta Spate: Are diametrul de 145 mm și puterea de 1200 W.
Dreapta Față: Este o zonă de gătit mai specială și anume pe lângă faptul că este de tipul dublu are și funcția de putere suplimentară. Diametrul inelului interior este de 120 mm și al celui exterior de 210 mm, iar puterea este de 800 W respectiv 2100 W. Activarea funcției de Putere Suplimentară face ca aceeași zonă de gătit să dezvolte 2600 W.

Funcția de putere suplimentară (Power Boost)

functie de putere suplimentaraZona de gătit amplasată pe plită în Dreapta-Față este dotată cu funcția de putere suplimentară (PowerBoost) care permite încălzirea apei într-un timp mult mai scurt decât folosind nivelul de căldură 9.
Această zonă de gătit este de tipul dublu ceea ce face ca pentru activarea funcției de putere suplimentară să fie necesară activarea în prealabil și a inelului exterior.
Pentru activarea funcției de putere suplimentară trebuie selectată zona de gătit după care se atinge simbolul activarea functiei boost , iar pe afișaj apare simbolul „b”.
Funcția PowerBoost este limitată ca și timp de activare, și anume după un anumit timp plita va comuta nivelul de putere de pe „PowerBoost” pe „9”.

Afișaj și control electronic

control digitalCea mai bună plită electrică vitroceramică din 2021 are un afișaj electronic pe care apar setările actuale ale aparatului.
Afișajul și controlul zonelor de gătit sunt individuale ceea ce înseamnă că pe panoul de gătit apar toate setările active pentru fiecare zonă de gătit.
Pe afișaj apar informații precum: Nivelul de căldură, Timer, Căldură reziduală, Consumul de energie electrică, etc.
Controlul electronic al puterii se face în 17 trepte de putere.

Funcțiile de timp ale plitei vitroceramice

functii de timpAcest model de plită vitroceramică de la Bosch este dotat cu 2 funcții diferite de timp:

Durata: Permite reglarea unui timp de funcționare pentru fiecare zonă de gătit, iar la expirarea timpului plita va emite un semnal acustic și se va întrerupe alimentarea cu energie a zonei de gătit.

Ceas cu alarmă: A doua funcție de timp a plitei are rolul unui ceas de bucătărie, fără a influența funcționarea zonei de gătit. La expirarea timpului setat plita emite un semnal acustic precum un ceas de bucătărie.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaBosch a dotat această plită cu următoarele sisteme de siguranță:
Indicator de căldură reziduală: Plita este dotată cu un indicator de căldură în două trepte, astfel încât dacă o zonă de gătit este fierbinte și nu mai funcționează atunci pe afișaj va apărea simbolul „H”. După ce nivelul de temperatură a scăzut pe afișaj va apărea simbolul „h” care va dispărea când zona de gătit este rece și poate fi atinsă în deplină siguranță.
Protecție copii: Permite blocarea panoului de comandă astfel încât copiii să nu poată modifica setările de funcționare ale plitei.
Deconectarea automată: Dacă o zonă de gătit funcționează o perioadă mai lungă de timp fără să se modifice setările atunci plita se va deconecta în mod automat.
Protecție la ștergere: Ștergerea panoului de comandă în timpul funcționării plitei poate aduce modificări asupra setărilor de funcționare. Pentru a preveni acest lucru Bosch a dezvoltat o funcție de protecție care permite blocarea panoului de comandă atunci când se efectuează procesul de curățare.

Afișarea consumului de energie electrică

afisarea consumului de energie electricaO funcție interesantă implementată de Bosch pe acest model de plită electrică vitroceramică este cea care permite măsurarea și afișarea consumului de energie din momentul conectării plitei și până la deconectarea ei.
Din fabricație această funcție nu este activată, astfel încât trebuie să o activați din meniul plitei unde pe lângă activarea funcției trebuie să alegeți și tensiunea de alimentare a plitei (220 V, 230 V, 400 V).

Date tehnice

• Tip: Plită electrică vitroceramică încorporabilă
• Puterea electrică: 7000 W
• Tensiunea nominală: 220 – 240 V
• Putere Suplimentară: Da
• Culoare: Negru

• Ramă: Inox
• Afișaj: Digital
• Control: Electronic
• Lățime: 560 mm
• Adâncime: 560 mm
• Greutate: 7.66 kg

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general