Aragaz pe gaz cu rotisor si iluminare cuptor

3
Aragaz pe gaz cu rotisor si iluminare cuptor si duze gpl
8.1
Aragaz pe gaz cu rotisor si iluminare cuptor
Aragaz pe gaz cu rotisor si iluminare cuptor
Rotisor
Aprindere electrica
Siguranta la arzatoare
Grill
Cronometru
Iluminare cuptor

In Romania inca este destul de popular aragazul pe gaz, care are un pret destul de mic, in comparatie cu un aragaz electric cu plita pe inductie.
Un aragaz pe gaz cu review-uri bune din partea majoritatea persoanelor care l-au achizitionat este acest model de la Beko, care este un aragaz cu plita si cuptorul pe gaz, acesta din urma avand in dotare un accesoriu interesant, si anume rotisorul care permite coacerea uniforma a alimentelor.

rotisorRotisor
Rotisorul este un accesoriu dorit de multa lume care isi cumpara un aragaz pe gaz, deoarece acesta permite prepararea uniforma a alimentelor precum carne, peste, pui.
Rotisorul se introduce intr-un motor electric care invarte rotisorul cu o viteza de 3-4 rotatii/minut.
Ansamblul „Rotisor” este format din urmatoarele componente: Cadru rotisor, Maner din plastic si Țepușă.

Pentru a prepara un pui la rotisor trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Introduceti puiul pe tija rotisorului si fixati-l cu ajutorul celor doua tepuse.
 2. Fixati in cuptor cadrul rotisorului astfel incat rotisorul si motorul din cuptor sa fie la acelasi nivel.
 3. Fixati partea ascutita a rotisorului in interiorul mototrului.
 4. Asezati rotisorul pe cadru.
 5. Dupa ce ati asezat rotisorul pe cadru trebuie sa eliminati manerul de plastic.

Rotisorul functioneaza intotdeauna cu arzatorul Grill, care este amplasat in partea superioara a cuptorului.

scut termic cuptorScut termic
Impreuna cu aragazul se furnizeaza si un accesoriu denumit „scut termic”, care are rolul de a proteja panoul frontal de caldura care iese din cuptor, cand se foloseste functia Grill, din cauza ca usa cuptorului este deschisa.
Cand se utilizeaza functia „Grill” trebuie ca usa cuptorului sa ramana deschisa, iar scutul termic sa fie montat.

prepararea la grillGrill pe gaz
In partea superioara a cuptorului este amplasat arzatorul Grill, cu ajutorul caruia puteti sa preparati diverse alimente la gratar, intr-un mod foarte usor, astfel incat carnea va avea o crusta frumoasa.
Puterea maxima pe care o dezvolta arzatorul Grill este de 2500 W. Cand utilizati arzatorul grill este necesara montarea scutului termic si usa cuptorului se mentine deschisa.

aprindere electricaAprindere electrica
Aragazul este dotat cu un sistem de aprindere electrica, care are rolul de a aprinde flacara arzatoarelor printr-o simpla apasare de buton.
Pe panoul frontal al aragazului este amplasat un buton care, cand este apasat, activeaza sistemul de aprindere electrica.
Pentru a aprinde un arzator trebuie doar sa apasati si sa rotiti butonul care controleaza acel arzator si sa apasati pe butonul de aprindere electrica, pentru a se genera scanteia care aprinde flacara.

siguranta la arzatoareSiguranta la arzatoare
Toate arzatoarele aragazului sunt dotate cu sistemul de siguranta care intrerupe alimentarea cu gaz, in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
In interiorul fiecarui arzator este montat un termocuplu, care are rolul de a mentine deschisa electrovalva care alimenteaza cu gaz arzatorul.

cronometruCronometru
Pe panoul frontal al aragazului este amplasat un buton cu ajutorul caruia se poate seta durata alarmei.
Durata maxima care poate fi setata este de 120 de minute, iar cand expira timpul setat se emite un semnal acustic.
Functia de alarma nu are influenta asupra functionarii cuptorului, ci doar rol de avertizare.

plita aragazului

Plita aragazului
Aragazul este dotat cu o plita pe gaz cu 4 arzatoare, cu o putere maxima de 7900 W.
Arzatoarele pot fi alimentate cu gaz natural sau cu gaz lichefiat (de la butelie).
Stanga / Dreapta Spate: Arzator de tipul „normal”, cu o putere maxima de 2000 W. Pe acest arzator se pot amplasa vase cu diametrul de 180 – 200 mm.
Stanga Fata: Arzator de tipul „rapid”, cu o putere maxima de 2900 W. Pe cel mai mare arzator se recomanda a se amplasa vase cu diametrul de 220 – 240 mm.
Dreapta Fata: Arzator de tipul „auxiliar”, cu o putere maxima de 1000 W. Vasele care pot fi amplasate pe acest arzator trebuie sa aiba un diametru de 120 – 180 mm.

Daca doriti sa alimentati aragazul cu gaz lichefiat (de la butelie) trebuie sa schimbati duzele montate in arzatoare, cu cele furnizate de Beko ca si accesoriu pentru aragaz.
Fiecare duza are imprimat o cifra pe care o gasiti in tabelul de mai jos.

duze aragaz

iluminare cuptorIluminare cuptor
In partea stanga a panoului frontal este amplasat un buton cu ajutorul caruia se activeaza sistemul de iluminare a cuptorului.
Avantajul unui aragaz care are cuptorul iluminat este acela ca permite vizualizarea evolutiei procesului de gatire, fara a fi necesara deschiderea usii cuptorului.
In cazul in care becul din cuptor se arde trebuie sa il inlocuiti cu unul asemanator, deoarece acesta are caracteristici tehnice mai speciale, si anume este proiectat sa reziste pana la 300 °C.

accesoriile aragazuluiAccesoriile aragazului
Pentru a usura procesul de gatire acest aragaz de la Beko este furnizat cu mai multe accesorii, si anume:
Rotisor: Permite coacerea uniforma a alimentelor prin invartirea constanta a acestora, astfel incat intreaga suprafata a alimentelor este supusa la aceeasi caldura, rezultand astfel o coacere uniforma.
Tava standard: Este o tava simpla, de culoare neagra, care este folosita pentru prepararea diverselor tipuri de alimente.
Gratar de sarma: Este folosit pentru amplasarea pe el a bucatilor plate de carne, care urmea za fi preparate la grill.
Duze GPL: Din fabricatie duzele montate la toate arzatoarele sunt pentru gaz natural, iar daca dumneavoastra doriti sa alimentati aragazul cu gaz de la butelie trebuie sa schimbati aceste duze, cu cele pentru gaz lichefiat si pe care le gasiti amplasate intr-o punga alaturi de instructiunile de montaj.

curatare usoaraCuratare usoara
Un aragaz nu trebuie doar sa fie performant, ci si sa se curete usor, iar procesul de curatare a aragazului se efectueaza usor cu ajutorul unei solutii din apa calda si detergent de vase.
Pentru a putea curata cuptorul mai usor va recomandam sa aprindeti becul din cuptor, astfel incat sa aveti o privire mai buna asupra murdariilor depuse pe peretii cuptorului.
Usa cuptorului este demontabila, ceea ce faciliteaza curatarea cuptorului cat si a panourilor de sticla din interiorul ei. De asemenea si panourile de sticla din usa sunt demontabile, prin simpla demontare a elementului de plastic din partea superioara a usii.

date tehniceDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Plita: Pe gaz cu 4 arzatoare;
Cuptor: Pe gaz cu 2 arzatoare (Inferior si Grill);
Duze incluse: Gaz Natural / Gaz lichefiat (de la butelie);
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Cablu alimentare: 3 x 0.75 mm2;
Culoare: Inox;
Inaltime: 850 mm;
Latime: 600 mm;
Adancime: 600 mm.

8.1 Total Score
Aragaz pe gaz cu rotisor si iluminare cuptor

Design
7.5
Performante la coacere
8
Accesorii
8
Raport pret/calitate
9
Curatare si intretinere
8
Functii cuptor
8
PROS
 • Rotisor
 • Aprindere electrica
 • Siguranta la arzatoare
 • Grill
 • Cronometru
 • Iluminare cuptor
User Rating: 3.25 (4 votes)
3 Comments
 1. Bună ziua
  Am rugămintea de a-mi spune unde pot vedea seria aragazului BKG5512 4 ochiuri,pe gaz cu grill.
  Nu gasesc factura si am nevoie de un buton ptr pornirea cuptorului și placa de protecție a butoanelor,nu pot să le comand ptr că nu știu seria aragazului.
  Mulțumesc

  • O eticheta pe care apare si seria aparatului o gasiti lipita pe aragaz. Daca nu este vizibila in partea din fata cand deschdieti usa cuptorului apoi vedeti in partea din spate.

   • Buna ziua,va rog sa mi scrieti ordinea butoanelor pentru rotisor.Am acum pregatit un pui grill si vreau sa l fac la rotisor.Am inteles cum se aseaza puiul pe rotisor,dupa care nu mai stiu cum sa i dau drumul.Sunt a-tehnica total!
    Multumesc.

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo