Autocuratare pirolitica la cuptoare electrice – Ce este si cum functioneaza?

Ce este autocuratarea pirolitica la un aragaz ?

Autocuratarea pirolitica este o functie de cuptor, care curata automat cuptorul cu un efort minim din partea dumneavoastra.
Principiul de baza consta in incalzirea cuptorului pana la o temperatura de aproximativ 500 °C, la aceasta temperatura orice depuneri de grasimi sau mancare aflate in interiorul cuptorului sunt pur si simplu arse.
Dupa terminarea programului de autocuratare pirolitica si racirea cuptorului, se trece la stergerea cu ajutorul unei lavete umede a depunerilor de cenusa de pe partea inferioara a cuptorului.
O prezentare a mai multor cuptoare cu autocurățare găsiți în topul cuptoarelor cu autocurățare pirolitică.

Unde sunt eliminate gazele arse din interiorul cuptorului in timpul procesului de piroliza?

Gazele aparute in timpul procesului de piroliza sunt filtrate de un filtru ceramic situat in partea superioara a cuptorului, aceste gaze sunt amestecate cu aer si sunt eliminate prin partea din fata a cuptorului, cu ajutorul unui ventilator.
Temperatura aerului amestecat cu gazele din cuptor este destul de inalta, astfel incat este indicat sa nu lasati copiii sa se joace in preajma aragazului cand functioneaza programul de autocuratare pirolitica.

Cat de des trebuie sa folosesc functia cu piroliza?

In conditia utilizarii normale a aragazului, atunci utilizarea acestei functii o data pe luna este destul pentru a avea un aragaz curat.
Daca in schimb folositi cuptorul mult mai des sau frigeti cantitati mari de mancare, atunci probabil ca trebuie sa folositi aceasta functie de autocuratare mai des, totul depinzand de gradul de utilizare al cuptorului.

Trebuie eliminate accesoriile cuptorului in functia pirolitica?

Inainte de a incepe programul de autocuratare pirolitica este obligatoriu sa scoateti toate accesoriile din cuptor ( tava, gradene etc.). Inainte de prima utilizare, este indicat sa cititi manualul de utilizare al produsului pentru a afla mai multe detalii despre aceasta functie de cuptor.

Cat timp dureaza functia de autocuratare pirolitica ?

Toti producatorii de aragaze cu aceasta functie, au introdus doua perioade de functionare si anume: prima setare se poate face la 1 ora si 30 de minute si a doua la 3 ore.
Prima setare foloseste energie mai putina, dar rezultatele nu sunt asa de bune, de exemplu, in aceasta setare nu se curata foarte bine si geamul cuptorului.

Pot suferi arsuri daca ating aragazul in timp ce functioneaza programul pirolitic ?

In timpul acestei functii usa cuptorului devine calda, dar nu se pune problema sa suferiti arsuri, deoarece in usa cuptorului sunt incorporate mai multe geamuri, iar ventilatorul din cuptor functioneaza la turatie maxima,  fapt ce asigura racirea usii.

Chiar daca temperatura in centrul cuptorului ajunge la 500 °C, temperatura pe usa este joasa, astfel incat este eliminat riscul de arsuri.

Ca si cuptor incorporabil cu functia de autocuratare pirolitica, va recomandam acest model  de la Whirlpool, care este in acest moment si la reducere.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo