Top cuptoare cu autocuratare cu aburi sau hidrolitica

Asa cum ii zice si numele “Autocuratarea cu aburi” consta in curatarea peretilor cuptorului de depuneri cu ajutorul puterii aburilor.
Trebuie doar sa plasati 0.5 Litri de apa intr-o tava  sau la unele modele direct in partea inferioara a cuptorului si selectati functia de autocuratare cu aburi.
Aburul generat in timpul programului de autocuratare inmoaie depunerile de pe peretii cuptorului pe care le puteti sterge cu usurinta cu ajutorul unei lavete.

In general ciclul de autocuratare cu aburi dureaza 30 minute iar temperatura setata in cuptor este de 90 °C.

Functia de autocuratare cu aburi sau hidrolitica poarta mai multe denumiri in functie de producator, ca si principiu de functionare acesta este la fel la toate cuptoarele cu autocuratare cu aburi doar ca fiecare producator a ales sa isi numeasca altfel aceasta functie astfel incat acum pe piata gasiti pentru functia de autocuratare cu aburi denumiri precum StarClean, AquaClean, Aqualytic etc.


Avantajele functiei de autocuratare cu aburi

 1. Durata scazuta de functionare, fata de autocuratarea pirolitica care dureaza si 3 ore cea cu aburi dureaza doar 30 minute.
 2. Consum redus de energie electrica deoarece durata de functionare si temperatura setata este mica.
 3. Nu sunt generate unele mirosuri neplacute precum la autocuratarea pirolitica.
 4. Usa cuptorului nu este blocata in timpul procesului de autocuratare.
 5. Nu este necesara folosirea solutiilor de curatare a cuptorului.

Top cuptoare cu autocuratare cu aburi

8.3
Cuptor electric cu cel mai mic pret

Cuptor electric cu cel mai mic pret

Daca sunteti in cautarea unui cuptor electric cu cel mai mic pret, atunci inseamna ca sunteti in cautarea unui cuptor ...
9.1
Cuptor Whirlpool cu autocuratare cu apa si retete predefinite

Cuptor Whirlpool cu autocuratare cu apa si retete predefinite

Daca sunteti in cautarea unui cuptor electric cu autocuratare cu apa si care sa aiba un raport pret/performante foarte ...
9.1
Cel mai bun cuptor Hansa

Cel mai bun cuptor Hansa

Hansa este o marca a companiei „ Amica Group” si este utilizata pentru produsele vandute de companie in Europa de Est, ...
9.8
Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020

Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020

Pentru desemnarea celui mai bun cuptor electric incorporabil in anul 2020 am studiat zeci de modele de la mai multi ...
9.7
Cuptor excelent de la AEG cu gatire si curatare cu aburi

Cuptor excelent de la AEG cu gatire si curatare cu aburi

AEG produce cuptoare excelente atat ca design cat si ca performante, aceste lucruri sunt valabile si pentru acest model ...

Autocuratare hidrolitica vs catalitica
Autocuratarea catalitica este procesul prin care murdaria este transformata in abur si dioxid de carbon. La un cuptor electric, autocuratarea catalitica are loc doar daca acesta este dotat cu pereti catalitici, acestia sunt acoperiti cu un email poros, iar cand temperatura in cuptor este de cel putin 200 °C, incepe sa descompuna grasimile in abur si dioxid de carbon.
Procesul de autocuratare catalitica are loc intotdeauna cand temperatura in cuptor depaseste 200 °C, chiar si cand folositi cuptorul pentru a gati.
Eficienta procesului de autocuratare catalitica este maxima cand se scot toate accesoriile din cuptor, se seteaza temperatura pe maxim si se lasa sa functioneze cuptorul timp de 1 ora, pe functia Incalzire Sus + Jos.

De obicei cuptoarele cu autocuratare hidrolitica sunt mai ieftine ca si cele cu autocuratare catalitica, si din acest motiv, daca pentru dumneavoastra pretul este un criteriu foarte important atunci va recomandam sa alegeti un cuptor cu autocuratare hidrolitica, in detrimentul unuia cu autocuratare catalitica.

Autocuratare hidrolitica vs pirolitica
Autocuratarea pirolitica este procesul prin care se descompune murdaria in cenusa, cu ajutorul caldurii ridicate.
Procesul de autocuratare pirolitica se realizeaza cand temperatura in cuptor este in jurul valorii de 500 °C, si dureaza de obicei 1.5 ore sau 3 ore, in functie de gradul de murdarie.

Dintre autocuratarea hidrolitica si pirolitica cea mai eficienta este ultima, aceasta reuseste sa transforme in cenusa toata murdaria din cuptor, fara a fi necesara interventia utilizatorului.
Principalele dezavantaje ale unui cuptor pirolitic sunt:
• pretul de achizitie mare
• consumul de energie electrica destul de mare, cand se activeaza functia de autocuratare pirolitica.Cuptoare cu autocuratare cu aburi

Arctic

cuptor autocuratare cu aburi ArcticFunctionalitati
• Autocuratare cu aburi
• Cuptor static
• 4 Functii de gatire
• Timer mecanic
• Iluminare interioara
• Clasa energetica A
• Volum cuptor 71 Litri
• Culoare Inox
• Grill
• Low Grill
• Accesorii (Tava si Gratar sarma)

Prezentare cuptor Arctic

Autocuratare cu aburi
Curatarea cuptorului se face mult mai usor cu functia de curatare cu aburi.
Trebuie doar sa adaugi apa in partea inferioara a cuptorului, iar aceasta cand se evapora va face ca murdaria sa se inmoaie permitand eliminarea ei printr-o simpla stergere a peretilor cu o laveta.
Procesul de curatare cu aburi consta in adaugarea a unei cantitati de 400 ml de apa, setarea functiei „Incalzire Inferioara”, setarea temperaturii de 200 °C si lasarea cuptorului sa functioneze pentru o perioada de 25 de minute.

4 functii de cuptor4 functii de gatire
Acest cuptor de la Arctic este dotat cu 4 functii de gatire cu ajutorul carora puteti sa gatiti o multime de preparate.
Grill: Se foloseste pentru prepararea bucatilor mari de carne obtinandu-se astfel fripturi perfecte.
Low Grill: Se alimenteaza doar o parte din elementul incalzitor superior fiind o functie utilizata pentru gratinare.
Incalzire Inferioara: Se alimenteaza cu energie electrica doar elementul incalzitor situat in partea inferioara a cuptorului ceea ce face ca intreaga caldura in cuptor sa fie generata doar din partea inferioara. Se foloseste in cazul alimentelor care necesita a avea crusta.
Static: Reprezinta functia traditionala in care caldura este generata in partea superioara si inferioara a cuptorului obtinandu-se astfel rezultate excelente.

volumul cuptorului 71 litriVolumul cuptorului
Volumul acestui cuptor de la Arctic este de 71 Litri ceea ce inseamna ca se pot coace, fara probleme, si preparate mai voluminoase.
Chiar daca volumul cuptorului este unul mare nu inseamna ca acesta va consuma multa energie electrica deoarece acesta se incadreaza in clasa energetica A.

date tehnice cuptor arcticDate tehnice
Tip: Cuptor electric static
Puterea nominala: 2400 W
Inaltime: 59.5 cm
Latime: 59.4 cm
Adancime: 56.7 cm

Specificatii tehnice Arctic

 1. Tip: Cuptor electric static
 2. Puterea nominala: 2400 W
 3. Inaltime: 59.5 cm
 4. Latime: 59.4 cm
 5. Adancime: 56.7 cm

Whirlpool

cuptor autocuratare cu aburi Whirlpool AKP 738 NBFunctionalitati
• SmartClean ( autocuratare cu aburi)
• Control Mecanic
• Functii cu ventilator
• Cuptor Multifunctional cu 5 functii
• Decongelare
• TurboGrill
• Functie Pizza
• Iluminare Interioara
• Clasa energetica A
• Temporizator
• Accesorii (Tava si Gratar sarma)

Prezentare cuptor Whirlpool

smart clean Whirlpool AKP 738 NBSmartClean este denumirea functiei speciale de la Whirlpool care permite curatarea cuptorului cu ajutorul aburilor.
Pentru activarea functiei de curatare cu aburi de la Whirlpool trebuie doar sa selectati pe buton functia respectiva dupa care introduceti 200 ml de apa pe partea inferioara a cuptorului si setati pe termostat temperatura de 90 °C.
Tot ciclul de autocuratare cu aburi dureaza 30 de minute dupa care trebuie sa nu deschideti usa cuptorului inca 15 minute.
Dupa ce ati deschis usa cuptorului trebuie sa stergeti interiorul cuptorului cu ajutorul unei lavete fara a fi necesara folosirea unui agent de curatare.
Temperatura la care trebuie setata functia de autocuratare cu aburi precum si timpul necesar pentru functionare va sunt prezentate pe placa frontala a cuptorului astfel incat nu trebuie sa le memorati aceste valori.

functii cuptor Whirlpool AKP 738 NBCuptor multifunctional cu 5 functii care va permit sa pregatiti aproape orice tip de mancare. Iata care sunt functiile prezente pe selectorul de functii:
Bec – acesta are rolul de a ilumina interiorul cuptorului in timp ce acesta functioneaza.
Conventional – aceasta este functia in care se poate prepara aproape orice tip de mancare pe un singur nivel.
SmartClean – functia de autocuratare cu aburi
Convectie Fortata – aceasta este functia recomandata pentru coacerea pe doua nivele.
Grill – aceasta este functia de cuptor ideala pentru prepararea carnatilor sau frigaruilor sau a painei prajite.
TurboGrill – daca aveti cantitati mari de carne atunci functia in care trebuie sa le pregatiti este TurboGrill, la aceasta functie nu este necesara preincalzirea cuptorului dar in schimb se recomanda utilziarea unei tavi in care sa se scurga grasimea care curge din carnea aflata la fript.
Decongelare – daca aveti produse congelate si doriti cat mai repede sa incepeti sa le pregatiti atunci folositi aceasta functie pentru decongelarea lor.

termomstat Whirlpool AKP 738 NBProgramarea duratei de coacere, selectorul prezent la acest cuptor Whirlpool va permite sa setati durata de coacere de la 1 la 120 minute.
Cand se termina timpul setat de dumneavoastra are loc stingerea in mod automat a cuptorului iar selectorul este pe pozitia 0, cat timp selectorul este pe aceasta pozitie nu veti putea reporni cuptorul. Daca doriti sa reporniti cuptorul trebuie sa selectati o noua perioada de functionare sau sa mutati selectorul pe indicatorul sub forma de „manuta”.

consum energetic Whirlpool AKP 738 NBConsum energetic
Acest model de cuptor Whirlpool are un volum util de 65 Litri si un consum declarat de catre producator de:
• 0.87 kWh / ciclu – in functia statica
• 0.87 kWh / ciclu – in functia cu convectie fortata
Aceste valori ale consumului energetic fac ca produsul Whirlpool AKP 738 NB sa se incadreze in clasa energetica A.

Specificatii tehnice 

 1. Tensiune de alimentare: 220 – 240 V
 2. Putere totala: 2.6 KW
 3. Cablu de alimentare: 3 X 1.5 mm² cu lungimea de 90 cm
 4. Dimensiuni (I x L x A) (mm): 595 x 595 x 564
 5. Greutate (kg): 34
 6. Tip cuptor: Multifunctional cu 5 functii

Hansa

Hansa cuptor cu aburiFunctionalitati
• Cuptor multifunctional
• 10 functii de gatire
• Autocuratare cu aburi
• Usa rece
• Clasa energetica A
• Preincalzire Rapida
• Butoane iluminate
• Iluminare Interioara
• Afisaj digital
• Inox antiamprenta

Curatare cu aburi
Dupa fiecare utilizare este recomandata curatarea cuptorului reusind astfel mentinerea lui in stare exceptionala pentru o perioada lunga de timp.
O metoda de curatare a cuptorului este cea cu aburi, aceasta se se foloseste de puterea aburilor de a inmuia depunerile de murdarie de pe peretii cuptorului.
Pentru a curata cuptorul Hansa trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Puneti 250 ml de apa intr-un vas si amplasati-l pe gratarul de sarma pe cel mai jos nivel.
 2. Setati temperatura in cuptor la 90 °C.
 3. Setati functia de cuptor „Incalzire Inferioara”
 4. Lasati cuptorul sa functioneze 30 de minute

Stergeti interiorul cuptorului cu ajutorul unei lavete, pentru rezultate excelente utilizati si detergent de vase pentru curatarea cuptorului.

10 functii de gatire10 functii de gatire
Pentru rezultate perfecte la gatit este necesara prezenta mai multor functii de gatire, iar acest cuptor are 10 functii de gatire cu ajutorul carora puteti sa creati conditiile ideale pentru foarte multe preparate.
Pe langa functiile de gatire acest cuptor de la Hansa are si o functie de „Preincalzire rapida” care reduce timpul de gatire prin reducerea timpului necesar ca temperatura in cuptor sa ajunga la temperatura optima.
Senzorul de mancare are rolul de a masura temperatura din interiorul preparatelor permitand astfel coacerea lor exact cum doreste utilizatorul.

usa rece cuptor hansaUsa rece
Un cuptor nu trebuie sa aiba doar performante excelente la coacere dar trebuie sa fie in acelasi timp și sigur in timpul utilizarii, iar despre acest cuptor de la Hansa putem spune ca este foarte sigur prin faptul ca usa cuptorului ramane rece chiar si cand temperatura in interiorul cuptorului este, de exemplu, 200 °C.

butoane iluminateButoane iluminate
Cele doua butoane sunt de tipul retractabil contribuind astfel la design-ul modern al cuptorului.
Un alt aspect foarte important este ca cele doua butoane, prin intermediul carora se comanda cuptorul, sunt iluminate ceea ce asigura o mai buna observare a setarile efectuate.

Specificatii tehnice Hansa

 1. Tip: Cuptor multifunctional
 2. Puterea totala: 3100 W
 3. Tensiunea de alimentare: 230 V
 4. Inaltime: 59.5 cm
 5. Latime: 59.5 cm
 6. Adancime: 57.5 cm

Gorenje

Gorenje BO647A33XGFunctionalitati
• AquaClean ( autocuratare cu aburi)
• Forma HomeMade
• Functii cu ventilator
• MultiFlow 360°
• SilverMatte
• BigSpace
• GentleClose
• Iluminare Interioara
• SuperSize
• PerfectGrill
• Inchidere silentioasa

Prezentare cuptor Gorenje

aqua clean Gorenje BO647A33XGAquaClean este denumirea pe care producatorul de electrocasnice Gorenje a dat-o functiei de autocuratare cu aburi.
La inceput cuptoarele Gorenje nu aveau rezultate foarte bune la autocuratarea cu aburi dar acest lucru s-a schimbat complet acum cand toate cuptoarele de la Gorenje folosesc un smalt nou.
Pentru a folosi functia de autocuratare cu aburi trebuie doar sa turnati 0.5 litri de apa intr-o tava si sa activati functia AutoClean pentru 30 de minute.
La terminarea procesului de autocuratare toata murdaria de pe peretii cuptorului va fi inmuiata astfel incat curatarea ei se poate face foarte usor cu ajutorul unei lavete umede.
Este important ca dupa ce ati terminat de curatat cuptorul sa lasati deschisa usa acestuia astfel incat sa se elimine toata umezeala din cuptor.

home made Gorenje BO647A33XGHomeMade, forma cuptorului este una speciala si anume imita cuptoarele traditionale cu lemne care au forma rotunda.
Principalul avantaj al acestui design este miscarea mult mai usoara a aerului in tot cuptorul astfel incat temperatura aerului este uniforma in tot cuptorul ceea ce inseamna si o incalzire din toate directiile a produsului aflat in cuptor.
Acest design al cuptorului impreuna cu sistemul de ventilatie permit coacerea simultanta pe 5 nivele.

multi 360 Gorenje BO647A33XG

MultiFlow 360°, datorita modului inteligent in care sunt plasate gaurile de ventilatie de pe partea din spate a cuptorului combinat cu sistemul HomeMade, aerul cald din cuptor este distribuit uniform in tot cuptorul.
Acest sistem permite coacerea simultana pe toate cinci nivele ale cuptorului fara ca mirosurile sa se amestece.
Ventilatorul misca aerul in cuptor in asa fel incat mancarea este perfect gatita pe ambele parti.


silver matte Gorenje BO647A33XGSilverMatte, Gorenje a dezvoltat un nou tip de smalt care imbunatateste functionarea cuptorului.
SilverMatte este un invelis foarte fin si ultrarezistent care este folosit si la cuptoarele cu autocuratare pirolitica unde temperatura in cuptor ajunge pana la 500 °C.
Datorita faptului ca materialul SilverMatte nu are micropori face ca curatarea lui sa se faca foarte usor iar murdaria inmuiata in timpul ciclului de autocuratare cu aburi se sterge foarte usor.

bigspace Gorenje BO647A33XGBigSpace, noua generatie de cuptoare electrice de la Gorenje au un cuptor mai mare si o circulatie mai buna a aerului in interiorul lui.
Volumul marit al cuptorului il face solutia ideala pentru familiile cu multi membri unde este necesara prepararea unei cantitati mai mare de mancare precum si pe mai multe nivele simultan.
Pana recent cuptoarele de la Gorenje aveau 3 nivele pe care se puteau coace simultan dar incepand cu acest nou cuptor numarul de nivele pe care se poate coace simultan a crescut la 5.
Acest cuptor Gorenje are un volum util de 67 Litri fiind destul de mare si pentru pregatirea unui curcan cu o greutate de 7 kg.

inchidere usa Gorenje BO647A33XG

Inchidere silentioasa, usa cuptorului de la Gorenje este foarte silentioasa la inchidere.
Pentru a inchide usa cuptorului este nevoie doar de o mica atingere iar aceasta se va inchide lin fara zgomot.
Aceasta functie este preluata de la cuptoarele premium la care este o dotare standard.

 

consum energetic Gorenje BO647A33XGConsum energetic
Din punct de vedere al consumului energetic acest cuptor incoprorabil Gorenje este unul foarte eficient avand un consum declarat de:
• 0.92 kWh / ciclu – in functia statica
• 0.67 kWh / ciclu – in functia cu convectie fortata
Datorita consumului foarte bun in functia cu ventilator acest cuptor de la Gorenje se incadreaza in clasa energetica A+.

Specificatii tehnice

 1. Tensiune de alimentare: 220 – 240 V
 2. Putere totala: 3.3 KW
 3. Cablu de alimentare: 3 X 1.5 mm²
 4. Dimensiuni (I x L x A) (mm): 595 x 597 x 547
 5. Greutate (kg): 33.8
 6. Tip cuptor: Multifunctional cu 11 functii

Whirlpool

cuptor autocuratare cu aburi Whirlpool AKZM 8380 IXLFunctionalitati
• StarClean ( autocuratare cu aburi)
• Al 6-lea simt
• Functii cu ventilator
• ReadyToCook
• Cook3
• Otel Ixelium
• SoftClosing
• Iluminare Interioara
• Control electronic  al temperaturii
• Rafturi rabatabile

Prezentare

smart clean WhirlpoolStarClean, este procesul de autocuratare cu aburi de la Whirlpool care va permite sa aveti un cuptor curat in decurs de doar 35 de minute.
Pentru a porni functia StarClean trebuie doar sa selectati din meniu aceasta functie, sa udati si sa plasati in cuptor laveta speciala de celuloza cu care a venit produsul.

Pe laveta plasata in cuptor puneti o cantitate de 350 ml de apa dupa care inchideti usa cuptorului si porniti ciclul de curatare StarClean.

al 6lea simt Whirlpool AKZM 8380 IXLAl 6-lea simt, gratie acestei functii cuptorul acesta de la Whirlpool isi seteaza automat toti parametrii ( durata de functionare, temperatura din cuptor si functia cuptorului ) pentru ca sa aveti rezultate excelente de fiecare data.

Cuptorul are memorate 30 de retete pe care le puteti folosi cu incredere, trebuie doar sa respectati intructiunile din manualul de utilizare pentru fiecare tip de preparat ( pizza, strudel, paine, torturi, biscuiti etc.).

ready to cook Whirlpool AKZM 8380 IXLReady 2 Cook, in multe cazuri este necesara pre-incalzirea cuptorului dar gratie functiei Ready 2 Cook la acest cuptor de la Whirpool nu mai este necesara pre-incalzirea.

Functia Ready 2 Cook consta in producerea unui flux puternic de aer care face ca temperatura in cuptor sa ajunga la valoarea presetata in scurt timp de la pornirea cuptorului.

cook 3 Whirlpool AKZM 8380 IXLCook 3, Acest cuptor va ofera posibilitatea sa gatiti simultan pe trei nivele ceea ce inseamna un timp redus pentru prepararea mancarii dar si in acelasi timp un consum redus de energie electrica.

Intre cele 3 produse care se prepara simultan nu exista transfer de mirosuri astfel incat nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere.

display lcd Whirlpool AKZM 8380 IXLLCD Asistant, afisajul LCD va permite sa controlati cuptorul si sa alegeti din urmatoarele optiuni:
• 6 functii traditionale ( Conventional, Grill, TurboGrill, Convectie etc.).
• 14 functii speciale ( Dospire, Pizza, Strudel, Paine, Cartofi prajiti etc.).
• 30 programe automate.
consum energetic Whirlpool AKZM 8380 IXLConsum energetic
Whirlpool declara pentru acest cuptor un consum de:
• 0.91 kWh / ciclu – in functia cu convectie naturala
• 0.70 kWh / ciclu – in functia cu ventilator
Cuptorul are un volum util de 73 Litri si datorita consumului foarte scazut in functia cu convectie fortata se incadreaza in clasa energetica A+.

Specificatii tehnice Whirlpool

 1. Tensiune de alimentare: 220 – 240 V
 2. Putere totala: 3.65 KW
 3. Cablu de alimentare: 3 X 1.5 mm² cu lungimea de 90 cm
 4. Dimensiuni (I x L x A) (mm): 595 x 595 x 564
 5. Greutate (kg): 36
 6. Tip cuptor: Multifunctional cu 15 functii

Electrolux

cuptor autocuratare cu aburi Electrolux-EOB9956XAXFunctionalitati
• Autocuratare cu aburi
• Sonda pentru alimente
• CombiSteam Pro
• Functia SousVide
• VarioGuide
• Recipient pentru apa
• Inox antiamprenta
• Retete integrate
• Reamintire curatare
• Reglare electronica a temperaturii
• Iluminare cuptor

Prezentare cuptor Electrolux

curatare cu aburi Electrolux EOB9956XAXCuratare cu aburi, in functie de nivelul de murdarie al cuptorului aveti posibilitatea sa selectati unul din cele doua functii de autocuratare cu aburi si anume:
Curatare Cu Abur – aceasta functie dureaza doar 30 de minute si este recomandata folosirea ei in cazul cuptoarelor care nu sunt foarte murdare.
Curatare Cu Abur Plus – acest program de curatare dureaza 75 de minute si include mai multe etape. Este recomandata folosirea acestei functii cand cuptorul este foarte murdar.
Este important ca dupa terminarea ciclului de curatare cu aburi sa lasati usa cuptorului deschisa pentru un timp de aproximativ 1 ora pentru a se face uscarea completa a cuptorului.

gatire la abur Electrolux EOB9956XAXGatire cu aburi, aceasta functie este recomandata a fi folosita cand preparati peste, carne, legume, paste sau oua. De exemplu legumele preparate cu aburi isi vor pastra textura, culoarea si aroma. O prezentare detaliata a cuptoarelor cu aburi le gasiti pe pagina avantajele cuptoarelor cu aburi.
Acest cuptro de la Electrolux are 3 functii diferite pentru gatirea cu aburi si anume:
Gatire la Umiditate Ridicata (100% umiditate) – Temperatura in cuptor este intre 85 °C si 110 °C
Gatire la Umiditate Medie ( 50% umiditate) – Temperatura in cuptor variaza intre 140 °C si 150 °C
Gatire la Umiditate Scazuta (25% umiditate) – Temperatura in cuptor este intre 140 °C – 230 °C

Varioguide Electrolux EOB9956XAXVarioGuide, Electrolux a introdus in produsul sau si un numar de 220 de retete care pot fi accesate prin intermediul functiei VarioGuide.
Afisajul digital va ajuta sa navigati printre retetele propuse iar la fiecare reteta va sunt indicate ingredientele necesare precum si cum se prepara.
Setarile legate de temperatura din cuptor, durata de functionare si umiditatea la care trebuie preparat produsul sunt facute automat de cuptor.

senzorul de mancare Electrolux EOB9956XAXSenzorul de mancare cu oprire automata, va permite sa pregatiti carnea exact cum doriti dumneavoastra si anume „In Sange”, „Mediu Facut” sau „ Bine Facut” datorita faptului ca acesta masoara temperatura zonei din mijloc a carnii.
Cand temperatura in centrul preparatului a ajuns la temperatura setata cuptorul se opreste in mod automat iar procesul de gatire este terminat.

consum energetic Electrolux EOB9956XAXConsum energetic
Electrolux declara pentru produsul acesta un consum de:
• 1.09 kWh / ciclu – in functia statica
• 0.68 kWh / ciclu – in functia cu convectie fortata
Cuptorul are un volum util de 70 Litri iar din punct de vedere a eficientei energetice se incadreaza in clasa energetica A+.
Specificatii tehnice

 1. Tensiune de alimentare: 220 – 240 V
 2. Putere totala: 3.6 KW
 3. Cablu de alimentare: 3 X 1.5 mm² cu lungimea de 150 cm
 4. Dimensiuni (I x L x A) (mm): 594 x 594 x 567
 5. Greutate (kg): 44
 6. Tip cuptor: Multifunctional cu 25 functii

AEG

cuptor autocuratare cu aburi AEG BSK892330MFunctionalitati
• Autocuratare cu aburi
• Gatire cu aburi
• Senzor de umiditate
• Senzor mancare cu oprire automata
• Gatire asistata
• Inchidere delicata a usii
• SousVide (gatitul sub vid)
• Decalcifiere
• Functie de Sterilizare
• Functie de uscare
• Clasa energetica A++

Prezentare

autocuratare cu aburi AEG BSK892330MAutocuratare cu aburi, in functie de cat de murdar este cuptorul dumneavoastra puteti sa alegeti:
Curatare cu aburi – este recomandat sa il folositi cand cuptorul dumneavoastra nu este prea murdar.
Curatare cu aburi plus – acesta program este unul mai avansat de curatare la care este recomandat sa se foloseasca unii agentii de curatare a cuptorului. In general functia PLUS este recomandata cand cuptorul este foarte murdar.

senzor de umiditate AEG BSK892330MSenzorul de umiditate dozeaza exact cantitatea de aburi de care este nevoie pentru a se obtine rezultate excelente la gatit.
Aburul in combinatie cu functia cu ventilatie ofera cele mai bune rezultate si anume va permite sa preaparati produse care sunt aurii si crocante la exterior iar la interior sunt moale si suculente.
La un cuptor cu aburi legumele isi pastreaza toate calitatile avute inainte de gatire, cantitatea de minerale si vitamine care ramane in produsele preparate cu aburi este mult mai mare decat cea ramasa intr-un mod clasic de gatire.

gatitul la vid AEG BSK892330MGatitul sub vid (SousVide) este foarte apreciat si folosit de bucatarii sefi iar gratie acestui cuptor de la AEG puteti si dumneavoastra sa aplicati tehnica gatitului sub vid avand astfel rezultate comparabile cu bucatarii sefi. Iata cateva din avantajele gatitului sub vid:
• Alimentele pregatite isi mentin toate aromele, vitaminele si mineralele.
• Carnea are o textura mai frageda.
• Ingredientele folosite sunt mai putine deoarece preparatele isi mentin aroma din starea naturala.
• Temperatura joasa de gatire face ca energia consumata sa fie mica in comparatie cu o functie traditionala.

senzor de temperatura AEG BSK892330MSenzorul de temperatura va permite sa gatiti carnea exact cum doriti si anume pentru a avea rezultate excelente trebuie doar sa introduceti senzorul in carne, setati temperatura pe care o doriti in centrul carnii si in cuptor si apasati start.
Cand temperatura in centrul carnii a ajuns la valoarea setata de dumneavoastra are loc intreruperea automata a cuptorului.
Inainte de inceperea procesului de gatire cuptorul va ofera un timp aproximativ pentru terminarea procesului de gatit.

consum energetic AEG BSK892330MConsum energetic
Consumul energetic declarat de AEG pentru fiecare regim de functionare este:
• 0.89 kWh / ciclu – in functia cu convectie naturala
• 0.52 kWh / ciclu – in functia cu convectie fortata
Cu un consum energetic asa de mic in functia cu convectie fortata cuptorul incorporabil AEG BSK892330M se incadreaza in clasa energetica A++.

Specificatii tehnice

 1. Tensiune de alimentare: 220 – 240 V
 2. Putere totala: 3.6 KW
 3. Cablu de alimentare: 3 X 1.5 mm² cu lungimea de 150 cm
 4. Dimensiuni (I x L x A) (mm): 590 x 560 x 550
 5. Greutate (kg): 41.5
 6. Tip cuptor: Multifunctional cu 24 functii

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general