Cea mai bună plită pe gaz în aprilie 2021

Plitele pe gaz sunt încă foarte populare în rândul persoanelor din România, iar pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere vă prezentăm mai multe modele de plite pe gaz, care în categoria lor de preț pot fi considerate cu ușurință ca fiind cea mai bună plită pe gaz din acea categorie de preț.
Toate plitele prezentate în acest articol sunt dotate cu sistemul de aprindere electrică și cel de siguranță arzătoare, două sisteme care contribuie la siguranța și confortul plitei.

cea mai buna plita pe gaz din categoria celor ieftine

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 din categoria celor ieftine

Este un model de plită pentru cei care doresc o plita pe gaz ieftină dar care să aibă performanțe acceptabile .

cea mai buna plita pe gaz din 2021 pana in 1000 lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1000 lei

Este de tipul „Gaz pe sticlă” și este foarte apreciată de persoanele care au achiziționat-o datorită aspectului elegant și a modului ușor de curățare.

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1500 Lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1500 lei

Acest model de plită pe gaz de la Bosch are un design sofisticat încadrându-se perfect în bucătăriile moderne.

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2000 Lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2000 lei

Este o plită mai specială și anume are o lățime de 75 cm și are 5 arzătoare dintre care unul este de putere mare de tipul WOK.

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2500 Lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2500 lei

Dacă am ține cont doar de performanțele plitei atunci acest model de plită ar fi cea mai bună plită pe gaz din 2021.

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 din categoria celor ieftine

cea mai buna plita pe gaz din categoria celor ieftineÎn categoria plitelor ieftine se regăsesc zeci de modele dintre care cea mai bună este un model de la Beko care are 4 arzătoare pe gaz și o lățime de 60 cm.
Alimentarea plitei se poate face cu gaz natural de la rețeaua națională de gaz sau cu gaz petrolier lichefiat de la butelie.

Duzele pentru alimentarea cu gaz de la butelie sunt furnizate de către Beko ca și accesorii și sunt livrate împreună cu aparatul.

Detaliile tehnice ale celor patru arzătoare

Stânga Spate / Dreapta Spate: Arzător normal pe care se pot amplasa vase cu diametrul situat în intervalul 14 cm–20 cm și care are o putere nominală de 1750 W.
Stânga Față: Arzător de tipul WOK pe care se pot poziționa vase cu diametrul situat între 22 cm și 30 cm și puterea nominală de 3300 W.
Dreapta Față: Arzător de tipul auxiliar pe care se poziționează vasele mici cu diametrul de 12–18 cm. Din cauza dimensiunilor destul de mici și puterea dezvoltată de acest arzător este de doar 1000 W.

Arzătoare cu eficiență ridicată

arzatoare eficienta ridicataCele patru arzătoare amplasate pe cea mai bună plită pe gaz ieftină din 2021 sunt mai speciale. Au o eficiență energetică mai mare decât cele normale, ceea ce se traduce printr-un consum mai redus de gaz precum și un timp mai scurt necesar preparării mâncărurilor preferate.

Conform măsurătorilor aprobate de un laborator din Anglia, aceste arzătoare sunt cu 25% mai eficiente decât cele normale, iar cantitatea de gaz utilizată scade cu 17%.

Siguranța celei mai bune plite din 2021

siguranta la cea mai buna plita pe gaz din 2021Siguranță Flacără: Toate cele patru arzătoare sunt dotate cu sistemul de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz a unui arzător în cazul în care flacăra acestuia se stinge în mod accidental.

Scurgere lichide: În jurul celor patru arzătoare se poate observa că suprafața plitei este mai ridicată. Aceste ridicături de fapt au rolul de a proteja arzătoarele de lichidele care ajung pe suprafața plitei, evitându-se astfel obturarea duzelor de gaz.

Confortul celei mai bune plite din 2021 cu preț mic

confortul celei mai bune plite din 2021Aprindere electrică: Aprinderea arzătoarelor se face foarte simplu, prin simpla apăsare și rotire a butoanelor de comandă de pe panoul de comandă. Sistemul de aprindere a zonelor are nevoie să fie alimentat cu energie electrică, în caz contrar aprinderea zonelor de gătit se face manual.
Arzător WOK: Acest arzător se caracterizează în principal prin faptul că dezvoltă o putere foarte mare, ceea ce permite prepararea mâncărurilor într-un timp redus. Arzătoarele normale de pe acest model de plită au o putere de 1750 W, pe când arzătorul WOK are o putere de 3300 W. Pe lângă prepararea mâncărurilor în stilul asiatic unde se folosește arzătorul wok, acest tip de arzător este foarte util și pentru încălzirea rapidă a apei sau a uleiului.
Grătar din fontă: Are două funcții principale – asigură o stabilitate foarte bună a vaselor dar și contribuie la aspectul elegant al plitei.

Accesoriile plitei pe gaz

accesoriile pliteiAdaptor WOK: Tigăile de tipul WOK au o formă mai diferită decât cele clasice, ceea ce face să nu poată fi amplasate pur și simplu pe arzător ci au nevoie de un adaptor care susține tigaia, astfel încât aceasta să nu se răstoarne.
Duze Gaz Petrolier Lichefiat: Împreună cu aparatul sunt livrate și duzele pentru alimentarea plitei cu gaz de la butelie.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 4
• Consum total de gaz: 7800 W
• Alimentare: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Tensiune de alimentare: 220–240V
• Culoare: Inox

• Înălțime: 4.6 cm
• Lățime: 58 cm
• Adâncime: 51 cm
• Greutate: 11.5 kg
• Cablu de alimentare: Da
• Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1000 lei

cea mai buna plita pe gaz din 2021 pana in 1000 leiPlitele pe gaz de tipul „Gaz pe sticlă” sunt foarte apreciate de utilizatori datorită aspectului elegant și a modului ușor de curățare.

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1000 lei de tipul „Gaz pe sticlă” este un model de la Beko cu 4 arzătoare pe gaz și aprindere electrică integrată în fiecare buton de pe panoul de comandă. La aspectul modern și elegant al plitei contribuie și suprafața de sticlă de culoare crem.

arzatoarele plitei

Cele 4 arzătoare ale plitei sunt cu eficiență ridicată asigurând astfel un consum redus de energie și un timp mai redus pentru prepararea mâncărurilor.

Stânga Față: Este un arzător special de tipul WOK care dezvoltă o putere foarte mare, 5000 W fiind astfel ideal pentru prepararea alimentelor în stilul asiatic sau pentru încălzirea rapidă a lichidelor. Diametrul recomandat al vaselor care se pot amplasa pe acest arzător este de 22–30 cm.

Stânga Spate / Dreapta Spate: Cele două arzătoare au aceleași caracteristici, și anume sunt de tipul „Normal” cu o putere de 1750 W.

Dreapta Față: Este arzătorul cu cel mai mic diametru pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 12–18 cm, iar puterea nominală este de 1000 W.

Din fabricație plita este dotată cu duze pentru alimentarea cu gaz natural de la rețeaua națională, iar dacă se dorește alimentarea plitei cu gaz de la butelie trebuie înlocuite duzele, cu cele furnizate de

Controlul plitei pe gaz

controlul plitei pe gazCea mai bună plină pe gaz din 2021 cu prețul până în 1000 lei se controlează cu ajutorul celor 4 butoane poziționate în partea din față a aparatului.
Pentru a porni un arzător trebuie parcurșii pașii:

  1. Se apasă butonul corespunzător arzătorului dorit a fi aprins.
  2. Menținând butonul apăsat se efectuează rotirea lui până în dreptul simbolului „Flacără Mare”.
  3. După ce flacăra s-a aprins și a devenit stabilă se rotește butonul în dreptul nivelului de putere dorit.

Confort și siguranță

confort si sigurantaAprindere integrată: Toate butoanele de comandă conțin și un sistem de aprindere electrică ce face ca aprinderea zonelor de gătit să fie foarte ușor de făcut.
Pentru a menține funcțional sistemul de aprindere o perioadă cât mai lungă de timp este obligatorie curățarea și menținerea curată a bujiei poziționată în interiorul fiecărui arzător.

Sistem de siguranță pentru oprirea gazului: Este un sistem obligatoriu pentru toate plitele pe gaz deoarece asigură oprirea alimentării cu gaz a arzătoarelor în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental, sau butonul este rotit fără a fi acționat și sistemul de aprindere electrică.

Grătar din fontă: Stabilitatea vaselor poziționate pe plită este mult îmbunătățită datorită celor două grătare din fontă.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 4
• Consum total de gaz: 7800 W
• Alimentare: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Tensiune de alimentare: 220–240 V
• Culoare: Crem

• Suprafață: Sticlă
• Înălțime: 4.6 cm
• Lățime: 58 cm
• Adâncime: 52.4 cm
• Greutate: 12.4 kg
• Cablu de alimentare: Da
• Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1500 lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1500 LeiÎncepând cu această categorie de preț plitele pe gaz au un design sofisticat încadrându-se perfect în bucătăriile moderne.
Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 1500 lei este un model de la producătorul german Bosch.
Această plită este dotată cu duze pentru alimentarea cu gaz natural de la rețea (20 mbar), iar pentru alimentarea cu gaz de la butelie trebuie doar schimbate duzele cu cele furnizate de Bosch împreună cu plita (GPL 28-30 mbar).

butoanele de comanda ale pliteiControlul celor patru arzătoare pe gaz se face cu ajutorul butoanelor poziționate în partea din față a plitei.
În jurul fiecărui buton sunt amplasate mai multe simboluri care ghidează utilizatorul în efectuarea setărilor necesare pentru prepararea mâncărurilor favorite.

Prin simpla rotire a butonului de comandă se alege treapta de putere între cea maximă respectiv cea minimă.

Cele patru simboluri prezente în jurul butoanelor sunt:

simbolul arzatoare pe gazEste simbolul care indică arzătorul comandat de buton.

simbol pozitia opritCând butonul este poziționat în dreptul acestui simbol înseamnă că arzătorul este deconectat.

simbol treapta maximaRotirea butonului în dreptul acestui simbol face ca arzătorul să dezvolte puterea maximă. De asemenea în această poziție este activat și sistemul de aprindere electrică.

simbol treapta micaEste simbolul pentru treapta de putere cea mai mică.

Confortul plitei

confortSuprafață din quartz: Suprafața plitei este realizată din quartz termorezistent care se curăță foarte ușor asemenea unei plite cu inducție.
Aprindere cu o singură mână: Pentru aprinderea celor patru arzătoare nu este nevoie de apăsarea unor butoane suplimentare, ci doar a butonului corespunzător arzătorului dorit a fi pornit.
Butoane ergonomice: Cele patru butoane de tipul baionetă sunt foarte ușor de folosit.
Grătar din fontă: Plita este dotată cu două grătare din fontă pe care vasele de gătit devin foarte stabile, evitându-se astfel riscul ca acestea să alunece ușor de pe plită.

Puterea celor patru arzătoare

puterea celor patru arzatoareCele 4 arzătoare pe gaz au o putere instalată de 7500 W distribuită astfel:
Stânga Spate / Stânga Față: Cele două arzătoare sunt de tipul „Normal” și au aceeași putere, 1750 W.
Dreapta Spate: Cel mai mare arzător montat pe plită dezvoltă o putere maximă de 3000 W.
Dreapta Față: Pentru a proteja butoanele de o căldură prea mare în această poziție s-a amplasat un arzător de tipul economic cu o putere maximă de 1000 W.

Protecție și siguranță

protectie si sigurantaPlita este dotată cu sistemul de supraveghere a flăcării care are rolul de a opri alimentarea cu gaz a arzătorului, la care flacăra s-a stins în mod accidental.
Componenta vizibilă a sistemului de protecție este termocuplul care se încălzește de la flacăra arzătorului, menținând astfel deschisă electrovalva de alimentare a arzătorului.
Din cauza acestui sistem de protecție trebuie menținut apăsat butonul de comandă pentru o perioadă de câteva secunde.

Sfaturi pentru utilizarea plitei pe gaz

protectie si siguranta 1Dimensiunea vasului utilizat trebuie să fie aleasă în funcție de cea a arzătorului, de exemplu, dacă diametrul vasului este mai mic decât cel recomandat atunci flacăra va atinge părțile laterale ale vasului rezultând astfel pierderi foarte mari de energie.

protectie si siguranta 2Nu este recomandată utilizarea vaselor concave sau convexe deoarece acestea devin instabile pe plită și există riscul de răsturnare a lor.
Cele mai bune vase pentru plita pe gaz sunt cele care au baza groasă și plată.

protectie si siguranta 3Utilizați vase cu capace deoarece prin acest mod asigurați un consum de energie cât mai redus, iar în cazul încălzirii apei, nu doar că se utilizează mai puțină energie dar și timpul necesar acestui proces este mult mai scurt dacă vasul are capac.

protectie si siguranta 4Din motive de siguranță vasele trebuie amplasate centrat pe arzător, altfel există riscul ca acestea să se răstoarne.
Butoanele de comandă se pot încălzi în situația în care pe cele două arzătoare din partea din față a plitei sunt poziționate vase cu dimensiunile mai mari decât cele recomandate de Bosch.

protectie si siguranta 5Vasele se amplasează întotdeauna pe grătare, fiind strict interzisă poziționarea vaselor direct pe arzătoare.

protectie si siguranta 6În cazul plitelor de tipul „Gaz pe sticlă” este strict interzisă amplasarea unui vas pe două zone de gătit, deoarece acest lucru va distruge suprafața plitei.
De asemenea nu este recomandată utilizarea de tigăi pentru prăjit la puterea maximă pentru o perioadă mare de timp.

Dimensiunea vaselor recomandate de Bosch:
● Arzător economic: 12 cm–16 cm
● Arzător normal: 14 cm–22 cm
● Arzător puternic: 20 cm–26 cm.

Curățarea și întreținerea plitei

curatarea pliteiDatorită faptului că suprafața plitei este realizată din sticlă securizată, face ca procesul de curățare să fie foarte ușor de făcut fără a necesita utilizarea unor soluții speciale ci doar apă caldă și săpun.
Este foarte important ca plita să se curețe după fiecare utilizare, eliminându-se astfel eventualele resturi de mâncare ajunse pe suprafața aparatului.
Cele două grătare de fontă se curăță utilizând apă cu săpun și o perie nemetalică pentru a nu le zgâria.

Date tehnice

date tehnice plita pe gaz

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 4
• Consum total de gaz: 7500 W
• Alimentare: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Tensiune de alimentare: 220–240 V
• Culoare: Negru
• Grătare: Fontă

• Suprafață: Sticlă securizată
• Înălțime: 4.5 cm
• Lățime: 59 cm
• Adâncime: 52 cm
• Greutate: 13.1 kg
• Cablu de alimentare: Da (100 cm)
• Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2000 lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2000 LeiÎn categoria aceasta de preț cea mai bună plită pe gaz este un model de la Bosch care are 5 arzătoare și o lățime de 75 cm.
Ca și sursă de alimentare plita poate fi alimentată cu gaz de la rețeaua națională sau cu gaz de la butelie. În cel de-al doilea caz trebuie doar înlocuite duzele din arzătoare cu cele furnizate de Bosch împreună cu plita.

Arzătoarele amplasate pe această plită au următoarele caracteristici:

Stânga Spate / Dreapta Față: Sunt 2 arzătoare de tipul „Normal” care dezvoltă o putere de 1750 W.
Dreapta Spate: Arzător de tipul „Mare” cu o putere de 3000 W.
Centru: Arzător de tipul „WOK” care dezvoltă o putere maximă de 4000 W.
Stânga Față: Cel mai mic arzător de pe plită este de tipul „Economic” și dezvoltă 1000 W.

Confort

reglarea cu precizie a flacariiReglare precisă a flăcării: Plita este dotată cu tehnologia specială dezvoltată de Bosch care poartă denumirea de „FlameSelect” și care permite reglarea cu precizie a flăcării pe 9 niveluri.

Cele 9 niveluri sunt marcate în jurul celor 5 butoane și nivelul 1 reprezintă puterea cea mai mică având simbolul „Flacăra mică”, iar nivelul 9 reprezintă puterea maximă și are simbolul „Flacăra mare”.

Butoane ergonomice: Fiind butoane ergonomice se poate regla ușor și cu precizie nivelul de căldură.
Grătare de fontă: Plita are 5 grătare individuale din fontă care asigură o stabilitate superioară a vaselor de gătit.
Sticlă termorezistentă: Suprafața plitei este realizată dintr-un material rezistent care ajută plita să reziste la zgârieturi și la șocurile termice apărute în timpul funcționării arzătoarelor.
Aprindere electrică integrată: Aprinderea celor cinci arzătoare pe gaz se face prin simpla apăsare și rotire a butoanelor de comandă, poziționate în partea din față a plitei.

Protecție și siguranță

protectie si sigurantaȘi acest model de plită pe gaz este dotată cu sistemul de siguranță care asigură întreruperea alimentării cu gaz în cazul în care flacăra de la arzător se stinge în mod accidental.
Sistemul de siguranță previne astfel exploziile care pot apărea în urma acumulărilor de gaze cauzate de stingerea accidentală a flăcării.

Date tehnice

date tehnice plita pe gaz

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 5
• Consum total de gaz: 11500 W
• Alimentare: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Tensiune de alimentare: 220–240 V
• Culoare: Negru
• Suprafață: Sticlă securizată

• Înălțime: 4.5 cm
• Lățime: 75.2 cm
• Adâncime: 52 cm
• Greutate: 18 kg
• Cablu de alimentare: Da (100 cm)
• Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Grătare: Fontă

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2500 lei

Cea mai bună plită pe gaz din 2021 cu prețul până în 2500 LeiO altă plită pe gaz foarte performantă este un model de la producătorul german AEG.
Dacă am ține cont doar de performanțele plitei atunci acest model de plită ar fi cea mai bună plită pe gaz din 2021.
Pe lângă funcțiile clasice întâlnite la modelele de plite pe gaz, la acest aparat de la AEG întâlnim și funcția de indicator de căldură care vă anunță dacă un arzător este fierbinte.

Plita are o lățime de 75 cm și 5 arzătoare cu o putere totală de 10900 W distribuită astfel:

Stânga Față: Arzător de tip „Semi Rapid” cu o putere maximă de 2000 W pe care se pot amplasa vase cu diametrul minim de 120 mm și cu diametrul maxim 220 mm. Datorită faptului că este aproape de butoanele de comandă, diametrul maxim al vaselor este limitat la 220 mm pentru a nu se încălzi prea tare butoanele.

Stânga Spate / Dreapta Spate: Și aceste arzătoare sunt de tipul „Semi Rapid” dar pe acestea se pot amplasa vase cu diametrul minim de 120 mm și maxim 240 mm, iar puterea este de 2000 W.

Centru Mijloc: Este un arzător de tipul „Coroană Multiplă” cu o putere maximă de 3900 W, pe care este admisă amplasarea vaselor cu diametrul 220 mm–260 mm.

Dreapta Față: Acest arzător este de tipul „Auxiliar” ceea ce înseamnă că dezvoltă o putere mică și anume 1000 W. Diametrul minim și maxim al vaselor care se amplasează pe acest arzător este de 80 mm, respectiv 180 mm.

Indicatoare LED

indicatoare ledÎn jurul celor 5 arzătoare se află indicatoare cu LED care informează utilizatorul dacă un arzător este pornit sau oprit. Indicatorul se aprinde automat când se rotește butonul de comandă.

De asemenea plita este dotată cu un indicator de căldură reziduală care vă anunță dacă arzătoarele sunt fierbinți. Acest indicator intră în funcțiune când se stinge arzătorul.
Simbolurile care apar în jurul butoanelor de comandă sunt:
● Poziția oprit;
● Alimentare maximă cu gaz;
● Alimentare minimă cu gaz;
● Poziția arzătorului.

Sunet de avertizare

sunet de avertizareAceastă funcție vă anunță când un arzător a rămas aprins pentru o perioadă prea lungă de timp.
Dacă după două ore de la pornirea arzătorului nu se rotește butonul de comandă în poziția oprit, atunci plita va emite un semnal acustic avertizând utilizatorul că plita funcționează.

Cronometru

timerPlita este dotată cu un cronometru care permite setarea unei numărători inverse, fără ca însă să se întrerupă funcționarea arzătorului.
Când numărătoarea inversă mai are 10 secunde să ajungă la „0” atunci plita începe să emită un semnal acustic.

Timpul maxim care poate fi setat pe cronometru este de 99 de minute.
Funcția cronometru poate fi activată oricând, chiar dacă toate arzătoarele plitei nu funcționează.

Comunicare Plită– Hotă

comunicare plita hotaEste o funcție care permite conectarea plitei la hotă astfel încât cele două aparate comunică pentru a regla în mod automat viteza hotei, în funcție de nivelul de căldură setat la plită.
Această funcție poate fi dezactivată în cazul în care se dorește controlul manual al hotei.

Duze alimentare gaz

duze pentru alimentarea cu gaz de la butelieAcest model de plită pe gaz este echipat din fabrică cu duze pentru funcționarea cu gaz natural (de la rețea), iar dacă se dorește alimentarea plitei cu gaz de la butelie este necesară schimbarea duzelor din cele 5 arzătoarele, cu cele furnizate de AEG împreună cu plita.
După ce au fost înlocuite duzele trebuie efectuat reglajul debitului minim pentru toate arzătoarele.
Din motive de siguranță procesul de înlocuire a duzelor precum și conectarea la gaz a plitei trebuie efectuate de către o persoană autorizată.

Alte caracteristici

alte caracteristiciAprindere electrică integrată: Toate cele cinci arzătoare se aprind prin simpla apăsare și învârtire a butonului de comandă, fără a mai fi necesară utilizarea chibriturilor.
Siguranță arzătoare: În interiorul fiecărui arzător este poziționat câte un termocuplu care sesizează stingerea accidentală a flăcării și comandă în acest caz întreruperea cu gaz a arzătorului prevenind astfel exploziile cauzate de acumulările de gaze.
Grătar de fontă: Cele trei grătare din fontă amplasate pe plită asigură vaselor o stabilitate ridicată.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 5
• Consum total de gaz: 10900 W
• Alimentare: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Tensiune de alimentare: 220–240 V
• Culoare: Negru
• Suprafață: Sticlă securizată

• Lățime: 74 cm
• Adâncime: 51 cm
• Greutate: 17.2 kg
• Cablu de alimentare: Da (110 cm)
• Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Petrolier Lichefiat
• Grătare: Fontă

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general