Cea mai bună plită cu inducție în aprilie 2021

Plitele cu inducție sunt principala alegere a persoanelor dornice să își achiziționeze o plită încorporabilă datorită avantajelor principale pe care le au, și anume:

Eficiență energetică ridicată: Dintre toate tipurile de plite cele cu inducție sunt cele mai eficiente energetic, reușind să utilizeze cât mai eficient energia electrică consumată.
Consum de energie scăzut: Consumul de energie este foarte mic în cazul plitelor cu inducție. De exemplu, pentru încălzirea unui litru de apă de la 18°C până la 98°C se folosesc doar 135 Wh pe când la o plită pe gaz e nevoie de 260 Wh.
Siguranță ridicată: Suprafața plitei rămâne rece chiar dacă apa fierbe în vas.
Curățare ușoară: Suprafața plitei se curăță foarte ușor, fără a fi necesară utilizarea soluțiilor speciale de curățare.

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1000 Lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1000 lei

Este un model de plita cu inducție ieftină cu 4 zone de gătit și dotări de bază.

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1500 Lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1500 lei

Este un model foarte bun de la Beko care pe lângă funcțiile clasice are și pe cea de “Punte” care transformă două zone în una singură.

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 2000 Lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 2000 lei

Plitele din aceasta categorie deja sunt foarte performante având funcții de prăjire asistată, comunicare cu hota precum și zone de gătit ajustabile.

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 3000 Lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 3000 lei

Este un model de plită cu inducție de la Bosch și care reprezintă o alegere foarte bună pentru cine își dorește să aibă rezultate excelente la gătit.

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 4000 Lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 4000 lei

Cea mai bună plită cu inducție are și funcția de gătire asistată care reglează și menține temperatura optimă pentru prepararea tipului de mâncare selectat.

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1000 lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1000 LeiDacă doriți o plită cu inducție ieftină atunci vă recomandăm acest model de la Arctic care are 4 zone de gătit, iar din cauza prețului destul de mic dotările sale sunt doar cele de bază.

Cele patru zone de gătit au o putere totală de 7200 W, iar detaliile fiecărei zone de gătit sunt:
Stânga Față: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și o putere de 1800 W
Dreapta Față: Zonă de gătit cu diametrul de 145 mm și puterea de 1600 W
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și puterea de 2000 W
Stânga Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 145 mm și puterea de 1600 W.

Control și afișaj digital

control si afisaj digitalControlul acestei plite cu inducție este digital, astfel încât plita se controlează prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.
Afișajul plitei este de asemenea digital, ceea ce face ca toate setările să fie foarte ușor de văzut de către utilizator.
Cele 4 zone de gătit sunt controlate individual utilizând simbolurile de pe panoul de comandă.
Sistemul de control al plitei permite setarea a 9 trepte de putere pentru fiecare zonă de gătit, reușind astfel setarea precisă a nivelului de căldură necesar pentru gătirea multor tipuri de preparate.

Funcția de Cronometru permite setarea cu precizie a timpului de funcționare, iar la expirarea acestuia zona de gătit se va deconecta în mod automat și se va emite un semnal acustic.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaProtecție copii: Permite blocarea panoului de comandă astfel încât copiii nu vor putea porni plita sau modifica setările active. Activarea acestei funcții de protecție face ca pe panoul de comandă să apară simbolul „L” când se dorește modificarea setărilor.
Indicator de căldură reziduală: Este în două trepte și indică dacă o zonă de gătit mai este caldă după ce s-a terminat procesul de gătire. Cât timp zona de gătit este fierbinte pe afișajul plitei apare simbolul „H”, iar când suprafața zonei de gătit este doar caldă simbolul se transformă în „h”.
Protecție împotriva scurgerilor de lichide: În mod normal prezența lichidelor peste panoul de comandă ar modifica în mod aleatoriu setările, iar pentru a preveni acest lucru plita este dotată cu un sistem de protecție care decuplează alimentarea aparatului, afișându-se pe panoul de comandă avertismentul „F”.
Protecție împotriva supraîncălzirii: Senzorii amplasați în interiorul plitei monitorizează temperatura din interiorul aparatului, iar în cazul în care aceasta crește peste limitele admise atunci se reduce în mod automat treapta de putere. Dacă nici această setare nu scade temperatura până la valori normale atunci se comandă dezactivarea zonei de gătit.
Limitarea timpului de funcționare: Această funcție are rolul de a opri zonele de gătit care funcționează o perioadă lungă de timp, fără ca în această perioadă să se modifice setările. Timpul după care intră în funcțiune această protecție depinde de treapta de putere. Dacă este setată treapta de putere 1 atunci sistemul intră în funcțiune doar după 6 ore, pe când în cazul treptei de putere 8 intră în funcțiune după 90 de minute.

Instalarea și conectarea la rețeaua electrică

instalarea plitei cu inductieAcest model de plită de la Arctic este de tipul încorporabilă, ceea ce înseamnă că este posibilă instalarea ei în mobilier, cu condiția respectării unor distanțe minime între plită și mobilierul din jurul acesteia. Valorile minime recomandate de către producător le găsiți în instrucțiunile de montare ale plitei.
Din motive de siguranță conectarea la rețeaua electrică trebuie efectuată de o persoană autorizată care în funcție de tipul de conectare ales (monofazic sau trifazic) trebuie să dimensioneze rețeaua de alimentare a plitei.
Datorită faptului că plita are o putere instalată de 7200 W nu poate fi conectată la o priză simplă monofazică de 16 A.

Date tehnice

date tehnice plita cu inductie arctic

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere electrică: 7200 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Control: Digital

• Culoare: Negru
• Suprafață: Sticlă securizată
• Lățime: 58 cm
• Adâncime: 51 cm
• Greutate: 9.8 kg

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1500 lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 1500 LeiÎncepând cu această categorie de preț plitele încep să fie mai dotate și să aibă funcții speciale. Spre exemplu acest model de la Beko are și o funcție care permite transformarea celor două zone de gătit de pe partea stângă în una singură, pentru a putea fi utilizate și vasele dreptunghiulare cum sunt cele pentru prepararea peștelui.
Plita este dotată cu 4 zone de gătit cu o putere totală de 7200 W distribuită astfel:
Stânga Spate: Diametrul de 180 mm și puterea de 2000 W.
Stânga Față: Diametrul de 180 mm și puterea de 2000 W.
Dreapta Față: Diametrul de 145 mm și puterea de 1600 W.
Dreapta Spate: Diametrul de 210 mm și puterea de 2000 W.

Putere Suplimentară (Booster)

putere suplimentara sau boosterValorile puterilor menționate anterior sunt valabile când se alege treapta de putere 9, dar această plită beneficiază și de funcția Putere Suplimentară (Booster) care crește puterea maximă dezvoltată de o zonă de gătit pentru un timp limitat de timp, după care treapta de putere este redusă în mod automat la 9.
Avantajul acestei funcții de Putere Suplimentară este că permite scurtarea timpului necesar încălzirii lichidelor, astfel încât procesul de preparare a mâncărurilor durează mai puțin.
Valorile puterilor dezvoltate de fiecare zonă de gătit când se activează funcția Putere Suplimentară sau Booster sunt:
Stânga Spate: Putere nominală= 2000 W / Putere suplimentară= 2300 W
Stânga Față: Putere nominală= 2000 W / Putere suplimentară= 2300 W
Dreapta Față: Putere nominală= 1600 W / Putere suplimentară= 1800 W
Dreapta Spate: Putere nominală= 2000 W / Putere suplimentară= 2300 W.

Controlul și afișajul plitei

controlul si afisajul plitei cu inductie bekoControlul plitei cu inducție se realizează cu ajutorul panoului de comandă tactil care înregistrează fiecare setare efectuată de utilizator și o confirmă prin emiterea unui semnal acustic.
Cele patru zone de gătit ale plitei se reglează în mod independent, ceea ce înseamnă că nivelul de căldură al unei zone de gătit poate fi setat și vizualizat indiferent de setările celorlalte zone de gătit.

Transformare două zone de gătit în una singură

doua zone in una singuraAceastă plită de la Beko este dotată cu două zone de gătit care permit transformarea lor în una singură, făcând astfel posibilă utilizarea vaselor sub formă dreptunghiulară.
La o plită cu inducție normală nu este posibilă amplasarea simultană a unui vas pe două zone de gătit, ceea ce înseamnă că la o astfel de plită nu trebuie să amplasați un vas pe două zone de gătit simultan deoarece vasul se va strica.
Zona specială care permite utilizarea vaselor dreptunghiulare este marcată pe plită cu ajutorul unui chenar dreptunghiular în care trebuie încadrat vasul.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaProtecție copii: Așa cum îi zice și denumirea are rolul de a împiedica pornirea în mod accidental a zonelor de gătit de către copii. De asemenea tastele de comandă pot fi blocate și când plita este funcțională, astfel încât nu se pot modifica setările active.
Indicator de căldură reziduală: Afișează simbolul „H” dacă o zonă de gătit este fierbinte sau simbolul „h” dacă aceeași zonă de gătit este doar caldă.
Protecție la scurgeri de lichide: În cazul în care pe panoul de comandă al plitei ajung lichide se va produce închiderea automată a plitei și se va afișa pe panoul de comandă simbolul de avertisment „E”.
Protecție la supraîncălzire: Senzorii din interiorul plitei comandă decuplarea alimentării cu energie a zonei de gătit în cazul în care temperatura depășește valoarea maximă admisă.
Închidere automată: Din motive de siguranță durata de funcționare a plitei fără modificarea setărilor este limitată în timp, în funcție de nivelul de putere. De exemplu dacă plita funcționează timp de 90 de minute pe nivelul de căldură 6 fără ca utilizatorul să modifice setările, atunci aceasta se va închide în mod automat.
Blocaj pentru curățare: O funcție interesantă a acestui model de plită cu inducție de la Beko este funcția care permite curățarea plitei fără ca însă să se reducă nivelurile de putere. Prin activarea acestei funcții panoul de comandă se dezactivează pentru o perioadă de 20 de secunde, astfel încât suprafața plitei poate fi curățată.
Activarea funcției face ca pe afișajul plitei să apară o numărătoare inversă începând cu 20.
Funcția STOP: Chiar dacă nu este un sistem de siguranță clasic am decis să o introducem în această categorie deoarece permite reducerea la minim a nivelului de căldură în cazul în care a apărut o situație neprevăzută de care utilizatorul trebuie să se ocupe.
Ventilator de răcire: În interiorul plitei sunt montate mai multe ventilatoare care au rolul de a răci componentele electronice. Turația ventilatoarelor este variabilă și depinde de nivelul de căldură astfel încât atunci când nivelul de putere este maxim este posibil să auziți un zgomot mai mare generat de aceste ventilatoare de răcire.

Cronometru

cronometruPrepararea mâncărurilor preferate va fi mult mai ușor de făcut datorită funcției „Cronometru” care permite setarea cu precizie a timpului de funcționare al plitei, iar la expirarea acestui timp alimentarea cu energie a zonei de gătit este întreruptă și aparatul emite un semnal acustic.
Funcția Cronometru se poate activa doar pentru zonele de gătit pornite și poate fi setată pentru toate cele patru zone de gătit, cu mențiunea că pe afișaj va apărea cronometrul zonei care urmează să fie oprită cel mai repede.

Curățarea plitei

curatarea plitei cu inductieFiind un model de plită cu inducție la care suprafața plitei este din sticlă netedă face ca procesul de curățare să nu aibă nevoie de soluții speciale de curățare, ci doar apă și detergent împreună cu un burete sau o lavetă moale.
În cazul în care suprafața plitei este foarte murdară se poate utiliza o racletă pentru sticlă.
Urmele de calcar se îndepărtează foarte ușor utilizând oțet sau suc de lămâie.
Vă sfătuim să curățați plita după fiecare utilizare, prin acest lucru veți prelungi durata de viață a aparatului.

Conectarea la rețeaua electrică

conectarea la reteaua electricaFiind o plită electrică cu puterea de 7200 W face ca instalarea ei să nu poată fi efectuată de utilizatorul obișnuit, ci trebuie apelat la o persoană autorizată care să efectueze dimensionarea corectă a rețelei electrice în funcție de tipul de alimentare selectat.
Plita aceasta de la Beko poate fi alimentată monofazic (230 V) sau trifazic (400 V) cu condiția respectării schemei de conectare prezentă pe spatele plitei.

Date tehnice

instalarea plitei cu inductie

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere electrică: 7200 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Culoare: Negru
• Suprafață: Sticlă securizată

• Lățime: 58 cm
• Adâncime: 51 cm
• Greutate: 8.95 kg
• Control: Digital
• Zone Indiflex: Da

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 2000 lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 2000 LeiÎncepând cu acest preț plitele încep să fie foarte performante. Spre exemplu acest model de plită cu inducție de la AEG are pe lângă funcțiile normale și unele speciale precum: Prăjire asistată, Conectare Hotă–Plită, Cronometru ECO, Încălzire automată, Zone de gătit ajustabile, Căldură reziduală în 3 trepte etc.

După cum se poate observa și în imaginea alăturată cele patru zone de gătit nu sunt marcate prin cercuri precum la cele două plite menționate mai sus, ci le este indicat doar centrul. Acest lucru înseamnă că acestea se adaptează automat la dimensiunea vasului utilizat.

Stânga Față: Zonă de gătit cu puterea nominală de 2300 W, care se adaptează automat la vasele cu diametrul bazei situat în intervalul 125 mm–210 mm.

Stânga Spate: Zonă de gătit cu puterea nominală de 2300 W pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 125 mm–210 mm.

Dreapta Față: Este zona de gătit cea mai mică și are o putere nominală de 1400 W. Pe ea producătorul recomandă poziționarea vaselor cu diametrul bazei de 125 mm–145 mm.

Dreapta Spate: Zonă cu puterea nominală de 1800 W, care se adaptează automat la vasele cu diametrul de 145 mm–180 mm.

Putere Suplimentară (PowerBoost)

putere suplimentara powerboostPuterile prezentate mai sus sunt cele nominale pe care le dezvoltă zonele de gătit când este setat nivelul de căldură „14”. Însă acest model de plită cu inducție de la AEG beneficiază și de funcția Putere Suplimetară (PowerBoost) care mărește pentru maxim 10 minute puterea dezvoltată de cele patru zone de gătit.
Stânga Față: Putere nominală= 2300 W / Putere Suplimentară= 3200 W
Stânga Spate: Putere nominală= 2300 W / Putere Suplimentară= 3200 W
Dreapta Față: Putere nominală= 1400 W / Putere Suplimentară= 2500 W
Dreapta Spate: Putere nominală= 1800 W / Putere Suplimentară= 2800 W.

Puterea dezvoltată de zonele de gătit depinde foarte mult de calitatea vaselor, iar pentru a avea rezultate bune vă recomandăm să utilizați vase de calitate.

Menținerea temperaturii constante

mentinerea constanta a temperaturiiZona de gătit Stânga Față este mai specială. Ea este capabilă să mențină temperatura constantă pe tot parcursul procesului de gătire astfel încât utilizatorul nu mai trebuie să regleze manual nivelul de putere.
Când temperatura vasului a ajuns la temperatura setată se va emite un semnal acustic astfel încât utilizatorul poate să înceapă procesul de gătire.

Funcții de timp

functii de timpCronometru: Permite setarea unui timp de funcționare pentru fiecare zonă de gătit. Funcția aceasta de cronometru realizează o numărătoare inversă, iar când numărătoarea ajunge la zero se emite un semnal acustic iar zona de gătit se dezactivează.
Numărător: Această funcție prezintă durata de funcționare a fiecărei zone de gătit.
Ceas avertizor: Este de fapt asemenea unui ceas de bucătărie și este utilizat pentru efectuarea unei numărători inverse atunci când plita nu funcționează. Când timpul ajunge la final se emite un semnal acustic. Această funcție nu are influență asupra funcționării zonelor de gătit.
Pauză: Dacă în timpul procesului de gătire vă intervine o urgență, nu trebuie să opriți zonele de gătit active ci doar să activați această funcție care reduce la minim puterea tuturor zonelor active.
Cronometru ECO: Pentru a reduce consumul de energie zonele de gătit sunt dezactivate înainte ca numărătoarea inversă să ajungă la 0.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaIndicator de căldură reziduală în 3 trepte: Are rolul de a avertiza utilizatorul dacă o zonă de gătit este fierbinte, evitându-se astfel accidentele care pot să apară prin atingerea accidentală a zonelor fierbinți.
Protecție copii: Previne pornirea accidentală a zonelor de gătit sau modificarea setărilor în cazul în care plita funcționează.
Oprire automată: Plita se oprește din funcționare în următoarele cazuri:

  1. Zonele de gătit nu sunt active
  2. Nivelul de căldură nu este setat după ce se activează plita
  3. Peste panoul de comandă s-au vărsat lichide
  4. Temperatura plitei este prea mare
  5. Vasele utilizate nu sunt compatibile cu plitele cu inducție, în acest caz pe afișajul plitei apare eroarea „F”.
  6. Nu se modifică nivelul de căldură pentru o anumită perioadă de timp. De exemplu dacă este setat nivelul de căldură 14, iar timp de 90 de minute nu se modifică setările atunci plita se va opri în mod automat.

Comunicare plită–hotă

comunicare plita hotaAceastă funcție avansată conectează plita și hota astfel încât viteza ventilatorului se reglează în mod automat în funcție de nivelul de căldură a celui mai fierbinte vas de gătit.
Sistemul de comandă a hotei este dezactivat din fabrică, ceea ce înseamnă că funcția trebuie activată din meniul plitei pentru ca aceasta să poată fi utilizată.

Consumul de energie electrică

consum de energieDin punct de vedere al consumului de energie electrică acest model de plită este foarte eficientă având un consum declarat pentru toată plita de 181.2 Wh/kg, iar valorile individuale ale celor patru zone sunt:
Stânga Față: 178.4 Wh/kg
Stânga Spate: 178.4 Wh/kg
Dreapta Față: 183.2 Wh/kg
Dreapta Spate: 184.9 Wh/kg.

Controlul puterii

control al puteriiCele patru zone de gătit sunt grupate în funcție de poziția lor pe plită precum și numărul de faze.
Din considerente tehnice fiecare fază are o capacitate de 3700 W, ceea ce înseamnă că dacă mai multe zone de gătit sunt conectate la aceeași fază atunci acestea vor intra în limitare, astfel încât consumul total să nu depășească 3700 W.
Când controlul puterii este activ se poate observa pe afișajul plitei cum alternează nivelurile de căldură.

Date tehnice

date tehnice plita aeg

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Niveluri de putere: 14 + PowerBoost
• Putere electrică: 7350 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Culoare: Negru

• Suprafață: Sticlă securizată
• Lățime: 59 cm
• Adâncime: 52 cm
• Greutate: 10.92 kg
• Control: Digital
• Cablu de alimentare: 150 cm (fără ștecher)

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 3000 lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 3000 LeiO altă plită cu inducție foarte bună și cu păreri pozitive din partea persoanelor care au achiziționat-o este acest model de la Bosch. Aceasta are o lățime de 60 cm și este dotată cu 4 zone de gătit, dintre care cele două din partea stângă se pot transforma în una singură permițând utilizarea vaselor de dimensiunea 380 mm x 210 mm.
Controlul plitei este foarte ușor de făcut datorită senzorilor tactili care reacționează la fiecare atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.

Putere Mărită (PowerBoost)

powerboostPe lângă cele 17 trepte de putere, toate cele patru zone de gătit de pe plită beneficiază și de o treaptă care poartă denumirea de „PowerBoost”. Aceasta face ca zona de gătit să dezvolte o putere mărită, de exemplu zona de gătit „Dreapta Față” are o putere nominală de 1800 W, iar activarea funcției PowerBoost face ca zona de gătit să dezvolte o putere de 3100 W.
Funcția PowerBoost este foarte utilă pentru încălzirea cantităților mari de lichide într-un timp scurt. Când funcția PowerBoost este activă, pe panoul de comandă apare simbolul „b”.

Conectarea împreună a două zone de gătit

combizoneLa Bosch funcția care permite conectarea împreună a două zone de gătit și transformarea lor în una singură de dimensiunea 380 mm x 210 mm poartă denumirea de CombiZone.
La acest model de plită cu inducție recomandată de la Bosch zona de gătit CombiZone este poziționată în partea stângă, fiind marcată cu ajutorul unui dreptunghi.
Puterea maximă dezvoltată în acest caz de zona dreptunghiulară este de 3600 W.

Funcția Move

functia move plita cu inductieCu ajutorul acestei funcții se pot seta două niveluri de căldură diferite, astfel încât dacă în timpul procesului de gătire aveți nevoie de un alt nivel de căldură nu mai trebuie să modificați setarea actuală, ci pur și simplu doar mutați vasul pe cealaltă zonă de gătit din partea stângă care are altă setare a nivelului de căldură.
De fapt această funcție dorește să ajute bucătarii să imite utilizarea plitelor pe gaz la care modificarea temperaturii vasului se face prin simpla ridicare a acestuia de pe arzător. Dar cum la plitele pe inducție nu este posibilă ridicarea vasului de pe zona de gătit, producătorii au implementat această funcție care setează două niveluri de căldură diferite.

Funcții de timp

functii de timpControlul funcționării plitei se face cu ajutorul funcțiilor de timp care permit setarea cu exactitate a timpului de funcționare pentru toate cele patru zone de gătit.
Plita dispune de două funcții ale temporizatorului și anume:
Programator: Efectuează o numărătoare inversă, iar când aceasta ajunge la „0” atunci plita emite un semnal acustic și întrerupe funcționarea zonei de gătit.
Ceas de bucătărie: Așa cum îi zice și denumirea are rol doar de atenționare, fără ca însă să se întrerupă funcționarea zonei de gătit.
În cazul ambelor funcții de timp durata maximă care poate fi setată este de 99 minute.

Sisteme de siguranță

functii de siguranta ale plitei cu timerProtecție copii: Unul dintre cele mai importante sisteme de siguranță ale plitei cu inducție este cel care permite blocarea panoului de comandă astfel încât să nu se poată activa plita sau să se modifice setările în mod accidental.
Protecție la ștergere: În cazul în care pe suprafața panoului de comandă a plitei ajung lichide nu este necesară oprirea totală pentru a o curăța, ci doar se activează această funcție care blochează panoul de comandă pentru o perioadă de 35 de secunde, astfel încât acesta se poate șterge în siguranță fără a exista riscul de modificare a setărilor.
Deconectare automată: În cazul în care o zonă de gătit funcționează o perioadă mai mare de timp fără să existe o modificare a setărilor, atunci aparatul se va deconecta automat, iar pe afișaj se vor aprinde intermitent mai multe simboluri.
Indicator de căldură reziduală: Este în două trepte și indică dacă o zonă de gătit mai este fierbinte chiar și după terminarea procesului de gătire. Când temperatura zonei de gătit este mare atunci pe indicator apare simbolul „H”, iar după ce temperatura a mai scăzut, pe afișaj apare simbolul „h”. Indicatorul de căldură reziduală se aprinde doar când zona de gătit nu este activă.

Capacitatea electrică totală a plitei

afisarea consumuluiEste o funcție foarte utilă care permite setarea puterii maxime absorbite de plită, astfel încât aceasta să nu depășească capacitatea totală a instalației electrice.
Puterea electrică a plitei este de 6900 W, dar dacă instalația electrică pe care o aveți nu suportă un asemenea consum atunci puteți limita capacitatea totală a plitei folosind funcția de Power Management situată în meniul cu setările de bază.
De exemplu, dacă doriți să alimentați plita de la o priză normală de 16 A atunci trebuie să setați puterea maximă de 3500 W.

Afișarea consumului de energie

puterea totala a pliteiChiar dacă plitele cu inducție sunt cele mai eficiente energetic, ceea ce înseamnă că au un consum redus de energie, foarte multă lume este dornică să afle cât consumă plita cu inducție pe care o posedă. Pentru a veni în sprijinul acestor persoane Bosch a implementat pe această plită cu inducție o funcție care măsoară consumul total al ultimului proces de gătire.
Din fabrică această funcție este dezactivată, ceea ce înseamnă că trebuie să intrați în meniul plitei și să-l activați pentru a putea vizualiza consumul de energie al aparatului.

Testul vaselor de gătit

testul vaselor de inductieO altă funcție foarte utilă este aceasta. Ea permite testarea vaselor dacă sunt compatibile cu plita cu inducție.
Rezultatul testului conține următoarele informații:
0 – Vasul de gătit nu se încălzește și nu este compatibil cu plitele cu inducție.
1 – Vasul de gătit se încălzește dar într-un timp mai mare, astfel încât eficiența energetică utilizând acest vas este mult mai mică.
2 – Vasul de gătit se încălzește corect, astfel încât este compatibil cu plitele cu inducție.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Niveluri de putere: 17 + PowerBoost
• Putere electrică: 6900 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Culoare: Negru
• Suprafață: Sticlă securizată

• Lățime: 59.2 cm
• Adâncime: 49 cm
• Înălțime: 5.1 cm
• Greutate: 12.1 kg
• Control: Digital
• Cablu de alimentare: 110 cm (fără ștecher

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 4000 lei

Cea mai bună plită cu inducție cu prețul până în 4000 LeiPrepararea mâncărurilor cu acest model de plită electrică cu inducție de la AEG este dusă la un nivel superior grație funcției de gătire asistată, disponibilă la zona de gătit Stânga Față.
Aceasta reglează în mod automat temperatura vasului în funcție de tipul de preparat selectat.
Fiecare tip de preparat are disponibil mai multe opțiuni pentru a prepara alimentul exact așa cum vă doriți.

Plita aceasta cu inducție este dotată cu 4 zone de gătit dintre care cele din partea stângă se pot transforma într-o singură zonă de gătit, făcând astfel posibilă utilizarea vaselor dreptunghiulare.

Stânga Față/ Stânga Spate: Zonă de gătit cu puterea nominală de 2300 W, pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 125–210 mm.
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu puterea nominală de 1800 W, pe care se pot utiliza vase cu diametrul de 145–180 mm.
Dreapta Față: Fiind poziționată aproape de panoul de comandă pe această zonă de gătit se pot poziționa vase cu diametrul maxim de 145 mm. Puterea nominală a acestei zone de gătit este de 1400 W.

PowerBoost

putere suplimentara powerboostȘi acest model de plită cu inducție are în dotare funcția de Putere Mărită care permite creșterea puterii unei zone de gătit pentru o anumită perioadă de timp.
Stânga Față/ Stânga Spate: Putere nominală= 2300 W / PowerBoost= 3200 W, pentru o durată maximă de 10 minute.
Dreapta Spate: Putere nominală= 1800 W / PowerBoost= 2800 W, pentru o durată maximă de 10 minute.
Dreapta Față: Putere nominală= 1400 W / PowerBoost= 2500 W, pentru o durată maximă de 4 minute.

Ecran tactil

ecran tactilFuncționarea plitei se controlează cu ajutorul ecranului tactil poziționat în partea din față a plitei.
Procesul de gătire se reglează prin simpla atingere a ecranului tactil și selectarea setărilor dorite.
Luminozitatea ecranului este reglabilă pe 4 niveluri. Nivelul 1 este cel mai scăzut, iar nivelul 4 face ca ecranul să lumineze tare.

Combinarea zonelor de gătit

combinarea zonelor de gătit Vasele dreptunghiulare de dimensiuni mari pot fi utilizate cu ușurință pe această plită cu inducție de la AEG datorită funcției care permite combinarea celor două zone de gătit din partea stângă în una singură, care va funcționa cu același nivel de căldură.
Pentru o funcționare corectă este necesar ca vasul utilizat să acopere centrele celor două zone, dar să nu depășească marcajul dreptunghiular de pe suprafața plitei.

Funcții de timp individuale

functii de timp individualeFiecare zonă de gătit poate fi setată să funcționeze o anumită perioadă de timp datorită funcției „Cronometru cu numărătoare inversă” care efectuează o numărătoare inversă, iar când aceasta ajunge la „0” plita emite un semnal acustic și se decuplează în mod automat zona de gătit.
Plita mai are o funcție de timp denumită „Cronometru”. Acesta este asemenea unui ceas de bucătărie și realizează doar o numărătoare inversă, fără ca însă să oprească procesul de gătire la expirarea timpului.

Cronometrul ECO are rolul de a reduce consumul de energie electrică prin dezactivarea procesului de gătire înainte de expirarea timpului setat pe cronometru. Această funcție se folosește de căldura reziduală pentru a termina gătirea alimentelor.

Alte funcții ale plitei cu inducție

ajustarea automata a zonei de gatitAjustarea automată a zonei de gătit: Pentru o eficiență energetică mai bună, zona de gătit se adaptează la dimensiunea vasului, aceasta fiind explicația pentru care pe o zonă de gătit se pot amplasa vase de dimensiuni diferite.
Oprire automată: Această funcție are rolul de a dezactiva plita în mai multe cazuri dintre care amintim:

  1. Cele patru zone de gătit nu sunt active
  2. Peste panoul de comandă s-au vărsat lichide
  3. Temperatura plitei este prea mare
  4. Vasele utilizate nu sunt compatibile cu plitele cu inducție
  5. Setările plitei nu se modifică după o anumită perioadă de funcționare.

Managementul puterii: Aparatul este dotat cu un sistem de management al puterii care reduce nivelul de putere în cazul în care consumul pe o fază depășește 3600 W.
Limitarea puterii: Puterea electrică a plitei este de 7200 W, ceea ce este destul de mult în cazul conectării monofazice. Pentru a proteja rețeaua electrică producătorul a dotat plita cu această funcție care permite limitarea puterii între 1500 W și 7200 W, în funcție de capacitatea rețelei electrice.
Protecție copii: Previne pornirea și modificarea setărilor plitei în mod accidental.
Pauză: Toate zonele de gătit active sunt setate la nivelul de căldură „1”, permițând astfel oprirea procesului de gătire pentru o scurtă perioadă de timp.
Topire: Este o funcție special concepută pentru a topi alimente precum ciocolată sau unt.
Indicator de căldură reziduală: Anunță utilizatorul dacă o zonă de gătit este fierbinte, evitându-se astfel accidentele care pot să apară prin atingerea suprafețelor fierbinți.

Conectarea la rețeaua electrică

conectarea la reteaua electricaConectarea la rețeaua electrică trebuie efectuată de o persoană autorizată care trebuie să dimensioneze și să protejeze circuitul de alimentare în funcție de tipul de alimentare ales.
Plita poate fi alimentată monofazic (230 V) sau trifazic (400 V) cu condiția respectării indicațiilor de conectare.
În cazul în care plita este conectată monofazic vă recomandăm să utilizați funcția de limitare a puterii pentru a fi sigur că nu depășiți capacitatea rețelei de alimentare.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere electrică: 7200 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Culoare: Negru
• Suprafață: Sticlă securizată

• Lățime: 59 cm
• Adâncime: 52 cm
• Greutate: 10.9 kg
• Control: Digital
• Cablu de alimentare: 150 cm (fără ștecher)

We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general