Cel mai bun cuptor Bosch

2
9.8
Cel mai bun cuptor Bosch
Cel mai bun cuptor Bosch
13 Functii de incalzire
Programe automate
Senzor de coacere
Senzor de mancare
Autocuratare pirolitica
Comanda cu telefonul mobil
Afisaj digital
Ventilator de racire

Cel mai bun cuptor Bosch este unul special, si anume are incorporat un senzor de coacere care masoara in permanenta umiditatea din cuptor, efectuand in mod automat ajustari asupra procesului de coacere pentru a obtine rezultate perfecte de coacere.

Cel mai bun cuptor Bosch este acest model, care are un pret destul de mare, dar cu toate acestea raportul pret-performante este foarte bun, modelul recomandat de cuptor de la Bosch exceleaza la: Functii de incalzire, Design, Curatare si intretinere, Confort, Accesorii, Protectie si siguranta, Conectivitate si Consum energetic.
Exista alte modele de la Bosch care au si mai multe programe sau dotari dar pretul lor este cam prohibitiv.

Prezentare generala Cel mai bun cuptor Bosch

prezentare cel mai bun cuptor bosch• Cuptor electric cu 13 functii de incalzire
• Programe automate
• Autocuratare pirolitica
• Afisaj digital
• Senzor de mancare
• Senzor de umiditate cuptor
• Convectie aer 4D
• Comanda cu telefonul mobil
• Clasa energetica A+

Functiile de incalzire ale cuptorului Bosch

convectie aer 4dConvectie aer 4D
Se utilizeaza pentru coacerea pe mai multe niveluri, acest lucru este posibil datorita ventilatorului care distribuie in mod uniform caldura produsa de catre elementul incalzitor circular, pozitionat pe panoul din spate al cuptorului.
In functia Convectie aer 4D temperatura in cuptor poate fi setata in intervalul 30 – 275 °C.

incalzire inferioara si superioaraIncalzire Superioara + Inferioara
Este functia traditionala, in care caldura este produsa in partea inferioara si superioara a cuptorului, fiind ideala pentru prepararea prajiturilor zemoase.
Temperatura in cuptor poate fi setata in intervalul 30 – 300 °C.

Convectie aer fierbinte EcoConvectie aer fierbinte ECO
Se foloseste pentru coacerea pe un singur nivel a preparatelor care nu necesita preincalzirea cuptorului. Consumul energetic al cuptorului este declarat pe baza masuratorilor obtinute in aceasta functie.
Temperatura in cuptor: 30 – 275 °C.

incalzire inferiaora superioara eco

Incalzire Superioara + Inferioara ECO
Si aceasta functie este creata special pentru a reduce consumul de energie electrica, acest lucru se obtine prin folosirea caldurii reziduale a cuptorului.
Temperatura se poate regla in cuptor in intervalul 30 – 300 °C.

Grill cu convectie aerGrill cu convectie aer
Este functia pe care trebuie sa o activati cand doriti sa preparati bucati mari de carne. Cand functia este activa, veti putea observa ca elementul incalzitor si ventilatorul functioneaza in alternanta.
Temperatura care poate fi setata in cuptor in aceasta functie: 30 – 300 °C.

grill suprafata mareGrill suprafata mare
Se utilizeaza pentru prepararea feliilor de carne sau a micilor sau carnatilor. Aveti posibilitatea sa setati 3 trepte de grill, si anume : treapta 1 = slab, treapta 2 = mediu, treapta 3 = puternic.

grill suprafata micaGrill suprafata mica
In aceasta functie de cuptor se pot prepara cantitati mici de carne sau chiar paine prajita. Doar suprafata de mijloc a elementului incalzitor grill devine fierbinte. Si aici aveti posibilitatea sa setati 3 trepte de gill, precum cele de la functia anterioara.

pizzaPizza
Se foloseste preponderent pentru prepararea tuturor tipurilor de pizza, inclusiv si cea congelata. Se alimenteaza elementul incalzitor circular impreuna cu cel inferior, la care se mai adauga si functionarea ventilatorului.
Temperatura care poate fi setata in aceasta functie: 30 – 275 °C.

preparare delicataPreparare delicata
Temperatura in cuptor poate fi setata in intervalul 70 – 120 °C, din acest motiv este recomandata pentru prepararea bucatilor de carne intr-un vas neacoperit.

incalzire inferioara● Incalzire inferioara
In principal se foloseste pentru prepararea alimentelor care in ultima faza au nevoie de o caldura mai mare in partea inferioara.
Temperatura maxima care poate fi setata este de 275 °C.

decongelareDecongelare
Asa cum ii zice si numele se foloseste pentru decongelarea alimentelor. Cand selectati aceasta functie, temperatura maxima pe care o puteti seta este de 60 °C.

mentinerea la caldMentinere la cald
Unerori mancarea proaspat preparata nu poate fi mancata imediat, ci peste o anumita durata de timp, pentru a evita racirea mancarii se selecteaza aceasta functie, care permite setarea temperaturii in intervalul 60 – 100 °C.

preincalzirea veseleiPreincalzirea veselei
Denumirea functiei este destul de sugestiva, si anume se foloseste pentru preincalzirea veselei.
Temperatura poate fi setata in intervalul: 30 – 70 °C.

Functiile de incalzire prezente mai sus sunt cele care pot fi setate manual de utilizator, dar cuptorul Bosch dispune si de un mod de gatire asistat in care utilizatorul selecteaza categoria si tipul alimentului iar cuptorul seteaza in mod automat functia, temperatura si durata, valorile propuse pot fi modificate.
Sunt unele preparate la care trebuie sa introduceti si greutatea preparatului.

Cel mai bun cuptor Bosch are urmatoarele categorii pentru functia de gatire asistata, iar alimentele din fiecare categorie sunt:
Prajituri, pizza, paine: Prajituri, Produse mici de patiserie, Fursecuri, Paine si chifle, Pizza, Tarte, Quiche.
Mancaruri la caserola, sufleuri: Sufleu picant, Lasagna, Cartofi gratinati, Sufleu dulce, Sufleu in forme
Produse congelate: Sufleuri, Cartofi, Carne de peste sau pasare, Pizza, Chifle.
Pasare: Curcan, Rata, Gasca, Pui
Carne: Preparate din carne, Carne de porc, Vanat, Carne de vita, Carne de miel
Peste: Peste
Legume: Cartofi intregi la cuptor, Cartofi copti, Legume gratinate, Tocana cu legume.

Caracteristicile celui mai bun cuptor Bosch

senzor de umiditateSenzor de coacere
Acesta asigura obtinerea celor mai bune rezultate, datorita faptului ca monitorizeaza in permanenta nivelul de umiditate din cuptor si ajusteaza parametrii de coacere, in functie de valorile masurate.
Pentru a beneficia de prezenta acestui sensor trebuie doar sa selectati un preparat din meniul de gatire asistata, iar cuptorul va face toate setarile pentru dumneavoastra.


senzor de mancareSenzor de mancare
Masoara temperatura din interiorul preparatului aflat la gatit, iar cand valoarea masurata este egala cu cea setata de utilizator se comanda intreruperea procesului de gatire.
Senzorul de mancare este capabil sa masoare temperaturi in intervalul 30 – 99 °C, iar temperatura maxima care poate fi setata in cuptor fara ca senzorul sa se deterioreze este de 250 °C.
In timpul procesului de gatire pe afisajul digital al acestui model de cuptor Bosch este afisata temperatura masurata in cuptor, cat si cea masurata de senzorul de mancare.
Senzorul de mancare nu poate fi folosit cu toate functiile de gatire, ci doar cu urmatoarele:
● Incalzire Superioara + Inferioara;
● Convectie aer fierbinte ECO ;
● Convectie aer 4D;
● Incalzire Superioara + Inferioara ECO;
● Grill cu convectie aer;
● Pizza.


autocuratare piroliticaAutocuratare pirolitica
Autocuratarea pirolitica consta in ridicarea temperaturii in cuptor pana la 500 °C si mentinerea ei pentru o perioada de maximum 2 ore, perioada in care murdaria din cuptor este transformata prin procesul de piroliza in cenusa, care se depune pe partea inferioara a cuptorului, de unde la finalul procesului de autocuratare este stearsa cu ajutorul unei lavete moale.
Cel mai bun cuptor Bosch are 3 moduri de autocuratare pirolitica, in functie de gradul de murdarie al cuptorului:
Mod 1: Cuptorul este putin murdar, iar procesul de curatare dureaza 75 de minute.
Mod 2: Cuptorul este normal murdar, iar procesul de autocuratare dureaza 90 de minute.
Mod 3: Se selecteaza acest mod cand cuptorul este foarte murdar pe interior, durata procesului de curatare este de 120 de minute.
Pentru un ciclu de autocuratare pirolitica, in functie de ce mod alegeti veti avea un consum energetic de minimum 2.5 kWh si maximum 4.7 kWh.
Cand se activeaza functia de Autocuratare Pirolitica se comanda in mod automat blocarea usii cuptorului, aceasta va putea fi deschisa doar dupa ce se termina procesul de curatare si temperatura in cuptor a scazut sub valoarea de 350 °C.
Cu functia de autocuratare pirolitica se poate curata pe rand si tavile emailate livrate impreuna cu aparatul, gratarul de sarma nu se poate curata cu functia pirolitica deoarece se decoloreaza.


coacere pe 4 niveluriCoacere pe 4 niveluri
Functia de incalzire „Convectie aer 4D” va permite sa coaceti simultan pe 4 niveluri, fara a exista un transfer de mirosuri intre produse.
Aceasta functie speciala a fost conceputa pentru a asigura o distribuire uniforma a caldurii in tot cuptorul, indiferent daca tavile sunt amplasate in partea inferioara, superioara sau la mijloc, cu ajutorul acestei functii veti avea aceleasi rezultate indiferent de nivelul folosit.
Prin coacerea simultana a felurilor de mancare, se realizeaza un consum de energie electrica de pana la 45%.

dishassistPrograme automate
Functia DishAssist gestioneaza coacerea automata a preparatelor, fara ca utilizatorul sa trebuiasca sa selecteze functia, temperatura sau durata procesului de gatire.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa selectati de pe panoul de comanda categoria si preparatul pe care doriti sa il gatiti, iar cuptorul va seta in mod automat functia de incalzire, durata procesului de gatire si temperatura optima din cuptor.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate cand activati functia DishAssist trebuie ca interiorul cuptorului sa fie rece.

home connectHome Connect
Functia Home Connect va permite sa controlati cuptorul prin intermediul telefonului mobil sau a tabletei, pe langa acest lucru va trimite si informatii despre evolutia procesului de gatire, astfel incat sunteti informat in permanenta despre starea cuptorului, fara sa fie necesara prezenta langa el.
Prin intermediul functiei Home Connect, aveti acces la o baza de date cu foarte multe retete, de unde puteti sa le salvati in aplicatie si sa le folositi la cuptorul dumneavoastra.
Conexiunea telefon mobil – cuptor se realizeaza prin intermediul retelei Wi-Fi, care trebuie configurata conform instructiunilor din manualul de utilizare.


afisaj digitalAfisaj digital
Afisajul cuptorului Bosch este foarte bine structurat, permitand citirea rapida a informatiilor despre functionarea cuptorului, pentru ca cu ajutorul inelului rotativ situat in mijlocul afisajului sa puteti efectua modificarile dorite. De exemplu, dupa activarea functiei de cuptor se afiseaza continuu temperatura curenta.
Afisajul digital contine zone care au dublu rol, si anume de afisaj, dar si de comanda, de exemplu, daca selectati functia DishAssist si selectati categoria Carne pe afisaj vor aparea mai multe campuri care contin urmatoarele informati: Preparate din carne, Carne de porc, Vanat, Carne de vita, Carne de miel, daca selectati un camp dintre cele mentionate mai sus, atunci comandati cuptorului sa prepare acel produs.

incalzire rapidaIncalzire rapida
Rolul acestei functii este de a reduce timpul necesar cresterii temperaturii in cuptor pana la valoarea dorita. Incalzirea rapida se realizeaza prin activarea simultana a mai multor elementi incalzitori, ceea ce face ca temperatura in cuptor sa creasca foarte repede.
Cand utilizati functia de Incalzire Rapida este foarte important sa tineti cont de faptul ca produsele care urmeaza a fi gatite trebuie introduse in cuptor doar dupa treminarea functiei de Incalzire Rapida, acest lucru este semnalizat de catre cuptor prin emiterea unui semnal acustic.
Bosch recomanda ca Incalzirea Rapida sa fie folosita doar pentru modurile de incalzire „Convectie aer 4D” si „ Incalzire Superioara + Inferioara”.

ventilator de racireVentilator de racire
Sub placa frontala a cuptorului se observa o deschizatura prin care iese aer cald, acesta este de fapt aerul suflat de ventilatorul de racire, prin acest lucru se evita acumularea caldurii in jurul modulelor electronice care comanda cuptorul.
Pe langa racirea componentelor interne ale cuptorului, ventilatorul mai are si functia de racire a usii cuptorului, prin asigurarea unei circulatii puternice a aerului intre panourile de sticla din usa, astfel usa ramane mereu rece, chiar si cand in cuptor sunt 200 °C, de exemplu, daca setati functia de cuptor „Incalzire Inferioara+Superioara” si o lasati sa functioneze timp de 1 ora la o temperatura de 180 °C, atunci temperatura maxima a geamului este de doar 30 °C, cu cateva grade peste temperatura ambianta.
Cand se activeaza functia de autocuratare pirolitica, turatia la care lucreaza ventilatorul este maxima, in restul functiilor de gatire turatia este mai mica.
Durata de functionare a ventilatorului nu este fixa, ci depinde de temperatura din cuptor.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Cel mai bun cuptor Bosch este dotat cu urmatoarele accesorii, care va vor ajuta la procesul de coacere:

Gratar de sarma: Se foloseste pentru amplasarea pe el a fripturilor sau a produselor congelate.
Tava adanca: Se foloseste pentru prajituri insiropate, produse congelate si bucati mai mici de carne. De asemenea se foloseste ca si tava colectoare grasimii, care se scurge din carnea preparata la Grill.
Tava universala: Se foloseste preponderent pentru prepararea produselor de patiserie.
Senzor de mancare: Ultimul accesoriu va permite sa preparati carnea exact asa cum doriti, prin intreruperea procesului de gatire, cand temperatura in preparat a ajuns la valoarea setata de dumneavoastra.

cuptor iluminatCuptor iluminat
Pentru a facilita procesul de coacere in interiorul cuptorului este montat un bec, care se aprinde cand este activata o functie de gatire, acest lucru permite utilizatorului urmarirea evolutiei procesului de coacere in deplina siguranta, deoarece nu mai este necesara deschiderea usii cuptorului pana la terminarea programului de coacere.
La cel mai bun cuptor Bosch, iluminatul interior se mai aprinde si cand se deschide usa cuptorului, fara a fi activata vreo functie de cuptor, daca usa ramane deschisa mai mult de 15 minute se opreste iluminarea cuptorului.
Becul de halogen este protejat cu un capac de sticla, care poate fi demontat prin invartire, datorita faptului ca becul este cu halogen este interzisa prinderea lui cu mana goala, va recomandam sa folositi un servet uscat, pentru atingerea becului.

protectie copiiProtectie copii
Sistemul de protectie copii are rolul de a proteja impotriva conectarii accidentale a cuptorului de catre copii, de asemenea pe langa functia de conectare mai este blocata si modificarea setarilor.
Cand este activa functia de protectie copii, se poate doar deconecta cuptorul prin apasarea butonului de on-off.

Panoul de comanda al cuptorului ramane blocat atata timp cat este activa functia de protectie copii, aceasta poate fi dezactivata prin apasarea pe simbolul „cheita” pentru o perioada de cel putin 4 secunde.

telediagnozaTelediagnoza
Daca cuptorul Bosch se defecteaza, nu este necesara deplasarea unitatii service autorizate Bosch la proprietatea utilizatorului pentru verificarea cuptorului, ci prin intermediul functiei HomeConnect se poate conecta la cuptor si efectua o diagnoza a aparatului, reusindu-se astfel reducerea timpului necesar rezolvarii defectiunilor aparute.

curatareCuratarea cuptorului
Pentru o functionare in conditii optime, pentru o perioada cat mai lunga, va recomandam sa curatati cuptorul dupa fiecare utilizare.
Cuptorul poate fi curatat cu solutii speciale de curatare sau daca nu este foarte murdar va recomandam sa il curatati cu detergent de vase diluat in apa calda, impreuna cu o laveta moale.

Interiorul cuptorului poate fi curatat activand functia de autocuratare pirolitica sau folosind apa calda, in care s-a dizolvat detergent de vase impreuna cu o laveta moale. Cele doua tavi livrate, ca si accesorii impreuna cu cuptorul, sunt compatibile cu functia de autocuratare pirolitica.
Dupa ce ati curatat cuptorul, lasati-l deschis pentru a se usca complet.

consum energeticConsum energetic
Cel mai bun cuptor Bosch se incadreaza in clasa energetica A+, cu un index de eficienta energetica de 81.2% si cu urmatoarele valori ale consumului pentru cele doua functii de coacere:

0.87 kWh/ciclu: Functia de cuptor „Incalzire Superioara + Inferioara ECO”
0.69 kWh/ciclu: Functia de cuptor „Convectie aer fierbinte ECO”

date tehniceDate tehnice
Cuptor: Electric;
Puterea nominala: 3600 W;
Tensiunea nominala: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: 120 cm;
Inaltime: 595 mm;
Latime: 594 mm;
Adancime: 548 mm;
Culoare: Inox;
Greutate: 38.7 Kg;

9.8 Total Score
Cel mai bun cuptor Bosch

Design
10
Functii cuptor
10
Protectie si siguranta
10
Consum energetic
9.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
10
Confort
9.5
Conectivitate
10
PROS
  • 13 Functii de incalzire
  • Programe automate
  • Senzor de coacere
  • Senzor de mancare
  • Autocuratare pirolitica
  • Comanda cu telefonul mobil
  • Afisaj digital
  • Ventilator de racire
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo