Cuptor incorporabil foarte bun de la AEG cu autocuratare pirolitica

0
cuptor aeg cu autocuratare pirolitica
9.8
Cuptor incorporabil foarte bun de la AEG cu autocuratare pirolitica
Cuptor incorporabil foarte bun de la AEG cu autocuratare pirolitica
Autocuratare pirolitica
Senzor de mancare
Gatire cu aburi
Usa rece
Inchdiere delicata a usii
Inox antiamprente

AEG este una dintre cele mai bune marci de electrocasnice, iar acest lucru este valabil si in cazul cuptoarelor electrice incorporabile, astfel incat daca sunteti in cautarea unui cuptor incorporabil foarte bun, atunci va recomandam sa achizitionati unul de la AEG.

Principalele caracteristici ale acestui cuptor AEG cu autocuratare pirolitica sunt:

aeg curatare piroliticaAutocuratare pirolitica
Consta in transformarea murdariei din cuptor in cenusa, iar la finalul procesului de curatare utilizatorul trebuie doar sa stearga cu o carpa moale cenusa depusa pe panoul inferior al cuptorului.
AEG a dotat acest cuptor cu doua optiuni pentru functia de curatare pirolitica, si anume daca cuptorul este doar putin murdar atunci va recomandam optiunea „P1”, deoarece dureaza doar 90 de minute, rezultand un consum mai mic de energie, in comparatie cu optiunea „P2” care dureaza 180 de minute, aceasta din urma se recomanda a fi folosita cand cuptorul este foarte murdar.
Trebuie sa stiti ca activarea functiei de curatare pirolitica face ca usa cuptorului sa se blocheze, putand a fi deschisa din nou doar dupa ce temperatura din cuptor scade sub 350 °C, de asemenea cat timp este activa functia de autocuratare pirolitica becul care lumineaza cuptorul ramane stins.
Cuptorul este dotat si cu o functie de reamintire ca este necesara activarea functiei de autocuratare.

senzor de mancare cuptor aegSenzor de mancare
Cu ajutorul senzorului de mancare se masoara temperatura din interiorul preparatului, astfel incat rezultatele vor fi perfecte de fiecare data, iar preparatul va fi exact cum il doriti dumneavoastra ( In Sange, Mediu, Bine facut).
Cand utilizati senzorul de mancare, trebuie sa setati doua temperaturi, si anume temperatura din cuptor (minim 120 °C) si temperatura din interiorul preparatului, cand aceasta din urma ajunge la valoarea setata, se comanda in mod automat oprirea functiei de gatire si se emite un semnal acustic.
Senzorul de mancare nu se foloseste pentru prepararea diverselor alimente aflate sub forma lichida.

gatire cu aburi cuptor aegGatire cu aburi
Pe langa functiile normale de cuptor acest aparat de la AEG este dotat si cu un buton „PlusSteam”, care activeaza elementul incalzitor situat exact sub adancitura cavitatii, facilitand astfel evaporarea apei din cavitate si cresterea umiditatii din cuptor.
Gatirea cu aburi se face prin amplasarea unei cantitati de apa (maxim 250 ml) in cavitatea din cuptor, activarea functiei de cuptor „Aer Cald Plus” si apasarea butonului „PlusSteam”, acesta fiind amplasaat pe panoul de comanda in partea dreapta.
Avantajul acestei functii cu aburi este ca permite mentinerea aluatului umed, pe perioada de coacere, astfel incat acesta va avea o culoare aurie.

functiile de cuptor AEGFunctiile cuptorului
Acest model de cuptor de la AEG este unul multifunctional, fiind dotat cu urmatoarele functii:

  • Functii de gatire: Incalzire Inferioara, Aer Cald, Aer Cald Plus, Pizza, Grill, Gatire Intensiva, Incalzire Inferioara + Superioara.
  • Functii speciale: Incalzire Rapida, Decongelare, Autocuratare pirolitica.

Cu ajutorul acestor functii veti putea gati o mare varietate de produse.
Cand activati o functie de cuptor, va este afisata in mod automat temperatura recomandata pentru gatirea cu ajutorul acelui program.

clasa energetica a+Consum redus de energie electrica
Consumul de energie este un factor foarte important in cazul cuptoarelor electrice, din acest motiv va recomandam achizitionarea unui cuptor electric situat intr-o clasa energetica cat mai buna.
Cuptorul electric prezentat in acest articol se incadreaza in clasa energetica A+, cu un consum declarat de catre producator de:
• 0.69 kWh/ciclu – In functia de cuptor cu ventilator
• 1.09 kWh/ciclu – In functia statica
Consumul de energie electrica este intotdeauna mai mare in functia statica decat in cea cu ventilator, din acest motiv va recomandam sa alegeti intotdeauna o functie cu ventilator.
De exemplu, daca preparati pizza in functia „Incalzire Inferioara + Superioara” trebuie sa setati temperatura in cuptor la 200 °C, pe cand daca selectati functia Aer Cald veti obtine aceleasi rezultate selectand temperatura in cuptor de doar 180 °C, aceasta diferenta de 20 °C intre setari aduce influente importante asupra consumului energetic.

cuptor aeg cu usa receCuptor cu usa rece
Acest aspect este foarte important in cazul familiilor care au copii mici, deoarece acestia au tendinta de a atinge usa cuptorului cand acesta functioneaza.
AEG a dotat usa cuptorului cu 4 panouri de sticla, care face ca panoul exterior, cel cu care intra in contact utilizatorul, sa ramana rece, chiar daca temperatura in cuptor este, de exemplu 200 °C.
Ventilatorul de racire contribuie si el la mentinerea unei temperaturi scazute pe panoul de sticla exterior.

cuptor aeg cu incalzire rapidaIncalzire Rapida
O mare parte din timpul de gatire este reprezentat de timpul necesar preincalzirii cuptorului, in mod normal acesta este destul de mare, consumand si multa energie electrica.
Pentru a reduce din timpul necesar preincalzirii cuptorului, producatorul AEG a conceput o functie de cuptor care dezvolta o putere mare, reducand astfel timpul necesar pentru ca temperatura in cuptor sa ajunga la valoarea dorita.
Pentru a preincalzi cuptorul mai rapid trebuie doar sa selectati functia „Incalzire Rapida”, temperatura dorita si sa lasati cuptorul sa functioneze, cand temperatura in cuptor ajunge la valoarea setata se va emite un semnal acustic, ceea ce inseamna ca puteti sa selectati functia de cuptor dorita.

inchiderea silentioasa a usiiInchiderea silentioasa a usii
Aceasta functie este prezenta de obicei doar pe produsele premium asigurand inchiderea lina a usii cuptorului, eliminandu-se astfel zgomotele care apar la inchiderea normala a usii cuptorului.
La acest cuptor inchiderea usii se face simplu, si anume utilizatorul trebuie doar sa impinga usa, dupa care aceasta se va inchide in mod automat fara zgomote.

afisaj digital cuptor aegAfisaj digital
Functionarea si setarile cuptorului sunt prezentate utilizatorului prin intermediul afisajului digital, prezent pe panoul de comanda.
Informatiile care va sunt prezentate pe afisajul digital sunt:
• Temperatura din cuptor / Cronometru
• Caldura reziduala si indicator de incalzire
• Senzor de mancare
• Protectie copii
• Ora curenta

accesoriile cuptorului aegAccesoriile cuptorului
Acest cuptor de la AEG este livrat cu urmatoarele accesorii:

Ghidaje telescopice: Au rolul de a usura scoaterea rafturilor din cuptor, acestea sunt foarte utile mai ales cand cuptorul este fierbinte.
Ghidajele telescopice nu se spala in masina de spalat vase, ci doar manual.
Gratar din sarma: Se utilizeaza pentru amplasarea pe el a bucatilor mari de carne, care urmeaza a fi gatite.
Tava adanca: Are dubla utilizare, si anume ca si tava colectoare pentru grasimea care se scurge din carnea amplasata pe gratarul din sarma sau ca si tava pentru gatit.
Tava normala: Se foloseste pentru coacerea diferitelor tipuri de preparate ( pizza, paine, prajituri etc.).

date tehnice cuptor aegDate tehnice
• Cuptor electric incorporabil multifunctional
• Puterea nominala: 3500 W
• Tensiunea de alimentare: 230 V
• Cablu de alimentare: 1.6 m
• Inaltime / Latime / Adancime: 594 mm / 595 mm / 567 mm
• Culoare: Inox antiamprenta
• Volum: 71 Litri
• Clasa energetica: A+

9.8 Total Score
Cuptor de la AEG cu autocuratare pirolitica

Performante la gatit
9.5
Aspect si design
10
Accesorii incluse
9.5
Eficienta energetica
9.5
Siguranta in utilizare
10
Curatare si intretinere
10
PROS
  • Autocuratare pirolitica
  • Senzor de mancare
  • Gatire cu aburi
  • Usa rece
  • Inchdiere delicata a usii
  • Inox antiamprente
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo