Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica

3
cuptor zanussi cu design modern
9.3
Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica
Cuptor Zanussi ieftin cu autocuratare pirolitica
Autocuratare pirolitica
Clasa energetica A+
9 Functii de cuptor
Inox antiamprenta
Indicator caldura reziduala
Functie Pizza

Acest cuptor de la Zanussi cu autocuratare pirolitica reprezinta o solutie ideala pentru persoanele aflate in cautarea unui cuptor electric ieftin, cu autocuratare pirolitica.
Cuptorul este unul multifunctional, permitand gatirea simultana pe mai multe niveluri, astfel incat se reduce durata procesului de gatire, dar si a energiei electrice consumate.
Pe langa functia de autocuratare pirolitica acest model de cuptor de la Zanussi are cateva caracteristici foarte importante:

 • Volum XXL – datorita volumului mare (72 Litri), puteti sa coaceti si alimentele de dimensiuni mai mari
 • Functie Pizza – aceasta functie a fost conceputa pentru a coace orice tip de pizza
 • Dezghetare – alimentele congelate le gatiti mult mai repede cu aceasta functie
 • Gatire cu aburi – functia de gatire cu aburi va permite sa obtineti rezultate excelente la gatit

cuptor zanussi cu autocuratare pirolitica● 9 functii de cuptor
Cele 9 functii de cuptor va ajuta sa gatiti aproape orice tip de mancare, iar curatarea cuptorului se poate face simplu prin activarea functiei de autocuratare pirolitica.
Dintre functiile de cuptor amintim: Pizza, Gatire cu aburi, Incalzire Sus+Jos, Grill Rapid, Decongelare, Autocuratare pirolitica.
Pentru fiecare functie de cuptor va este propusa in mod automat temperatura din cuptor.

autocuratare pirolitica zanussi● Autocuratare pirolitica
Dintre toate tipurile de autocuratare prezente la cuptoarele electrice aceasta metoda este cea mai eficienta, acest lucru se intampla datorita faptului ca temperatura in cuptor ajunge la aproape 500 °C, care face ca toate depunerile de murdarie sa se transforme in cenusa.
Programul de autocuratare pirolitica are doua optiuni in functie de gradul de murdarie al cuptorului si anume programul P1 dureaza 60 de minute si este recomandat cand cuptorul nu este foarte murdar, iar programul P2 dureaza 90 de minute si se utilizeaza cand cuptorul este foarte murdar.
Dupa terminarea programului de piroliza trebuie doar sa stergeti cenusa depusa pe partea inferioara a cuptorului si veti avea cuptorul ca si nou.
Din motive de siguranta cand se activeaza functia de autocuratare pirolitica are loc si blocarea usii cuptorului , acest lucru inseamna ca usa nu va putea fi deschisa pe parcursul programului de curatare, dar si pana cand temperatura in cuptor nu scade sub 350 °C.
De asemenea activarea programului de piroliza face ca becul din cuptor sa se stinga, acesta ramanand stins pe toata perioada programului.

cuptor zanussi cu design modern● Design modern
Acest cuptor de la Zanussi are un design modern, incadrandu-se perfect in bucatarie.
Panoul de comanda este realizat din Inox antiamprenta, acest lucru inseamna ca nu raman urme pe el, chiar daca utilizatorul atinge cu mana placa frontala.

Insertia de inox din partea inferioara a usii accentueaza senzatia de design modern.

cuptor zanussi cu bec● Cuptor iluminat
In partea din spate-sus a cuptorului este amplasat un bec halogen care are rolul de a lumina cuptorul, facilitand astfel observarea procesului de gatire, fara a deschide usa.
Legat de sistemul de iluminare a cuptorului trebuie mentionat faptul ca acesta nu este unul obisnuit, ci unul mai special, care se activeaza si cand se deschide usa cuptorului fara a se invarti selectorul de functii.

cuptor zanussi afisaj digital● Afisaj digital
Comanda cuptorului se face prin intermediul panoului de comanda care contine informatii precum: Ora curenta, Durata, Cronometru, Temperatura, Indicator de caldura reziduala, Indicator de incalzire, Blocare usa etc.
La prima conectare a cuptorului la reteaua electrica trebuie setata ora curenta, inainte ca aparatul sa poata fi folosit.

ventilator de racire cuptro zanussi● Ventilator de racire
Intre usa cuptorului si panoul de comanda se poate observa o deschizatura prin care ventilatorul de racire scoate caldura din zona modulelor electronice, pe langa acest lucru mai realizeaza si racirea suprafetelor cuptorului, precum panourile de sticla din usa.
Ventilatorul de racire are doua trepte de viteza, in functie de temperatura din cuptor, de exemplu, daca alegeti functia de autocuratare pirolitica ventilatorul va functiona la turatie maxima, pe cand daca selectati celelalte functii ventilatorul va functiona la turatie mica.
Functionarea ventilatorului este determinata de temperatura din cuptor si din jurul modulelor electronice, din acest motiv se intampla de multe ori ca ventilatorul sa functioneze chiar si dupa oprirea functiei de cuptor.

cuptor zanussi siguranta in utilziare● Siguranta ridicata in utilizare
Cuptorul Zanussi cu autocuratare pirolitica este dotat cu mai multe functii de siguranta, care asigura o utilizare in deplina siguranta, dintre acestea amintim:

 • Protectie copii: Activarea functiei face ca aparatul sa nu poata fi pornit in mod accidental.
 • Indicator de caldura reziduala: Pe afisajul digital al cuptorului este amplasat indicatorul de caldura reziduala, care este pornit in cazul in care temperatura din cuptor este mai mare de 40 °C.
 • Oprire automata: Daca pentru o anumita perioada de timp nu modificati setarile cuptorului acesta se va inchide in mod automat, de exemplu, daca setati temperatura in cuptor de 250 °C si lasati cuptorul sa functioneze fara sa se modifice setarile, atunci acesta se va opri automat dupa 3 ore de functionare.
 • Termostat de siguranta: Are rolul de a intrerupe alimentarea cu energie electrica, in cazul in care temperatura in cuptor creste peste limite admise.

clasa energetica a+● Consum redus de energie
Cuptorul are un consum redus de energie electrica, incadrandu-se in clasa energetica A+, cu urmatoarele valori ale consumului:

 • 0.69 kWh / ciclu: functie de cuptor cu ventilator
 • 0.93 kWh / ciclu: functia traditionala

Functiile cu ventilator sunt mult mai eficiente energetic decat cea traditionala, din aceasta cauza va sfatuim sa folositi de cate ori este posibil o functie cu ventilator.
La consumul redus de energie electrica contribuie si faptul ca usa cuptorului contine 3 panouri de sticla, din care doua sunt de tipul „atermic”.

date tehnice cuptor zanussiDate tehnice
• Cuptor electric incorporabil
• Autocuratare pirolitica
• 9 functii de cuptor
• Functie speciala pentru Pizza
• Putere maxima: 3480 W
• Tensiune nominala: 220 – 240 V
• Inaltime/Latime/Adancime: 594 mm / 594 mm / 568 mm
• Volum cuptor: 72 Litri

9.3 Total Score
Cuptor Zanussi cu autocuratare pirolitica

Performante la gatit
9
Aspect si design
9
Accesorii incluse
9
Eficienta energetica
9.5
Siguranta in utilizare
9.5
Curatare si intretinere
9.5
PROS
 • Autocuratare pirolitica
 • Clasa energetica A+
 • 9 Functii de cuptor
 • Inox antiamprenta
 • Indicator caldura reziduala
 • Functie Pizza
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo