Plită vitroceramică cu comenzi tactile și cronometru reglabil

1
Plită vitroceramică cu comenzi tactile imagine
9
Plită vitroceramică cu comenzi tactile și cronometru reglabil
Plită vitroceramică cu comenzi tactile și cronometru reglabil
Afișaj digital
Cronometru
Zone duble
Încălzire Automată
Protecție copii
17 niveluri de căldură

Ca și construcție plitele vitroceramice sunt foarte simple, de unde rezultă și o fiabilitate în timp, astfel încât dacă doriți să achiziționați o plită electrică rezistentă pentru mulți ani atunci un model vitroceramic este o soluție foarte bună.

Plitele vitroceramice de la AEG sunt printre cele mai performante, având în același timp și un aspect premium, fapt pentru care se încadrează foarte bine într-o bucătărie modernă.

Plită vitroceramică cu comenzi tactile și cronometru reglabil

Una dintre cele mai bune plite vitroceramice este acest model de la producătorul german AEG cu 4 zone de gătit de diferite mărimi, acționate prin intermediul panoului de comandă dotat cu senzori tactili care reacționează rapid la modificările efectuate de utilizator.
Datorită cronometrului în combinație cu funcția „Stop + Go” aveți control deplin asupra funcționării plitei.
Dacă aveți copii mici atunci cu siguranță veți aprecia funcția de protecție copii care blochează accesul copiilor la panoul de comandă.

Caracteristicile celor 4 zone de gătit

Stânga Față: Această zonă de gătit este de fapt dublă, permițând utilizarea a două vase cu diametre diferite și anume dacă se activează inelul interior atunci se poate amplasa un vas cu diametrul de 120 mm, iar dacă se activează și inelul exterior atunci se obține o zonă de gătit cu diametrul de 210 mm.
Puterea nominală a zonei de gătit este de 750 W (120 mm) respectiv 2200 W (210 mm).

Stânga Spate: Este o zonă de gătit pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 145 mm, iar puterea maximă dezvoltată este de 1200 W.

Dreapta Spate: Și această zonă de gătit este de tipul dublu permițând utilizarea vaselor cu diametrul de 120 mm respectiv 180 mm, iar puterea maximă dezvoltată este de 700 W (120 mm) și 1700 W (180 mm).

Dreapta Față: Are un diametru de 145 mm și o putere maximă de 1200 W.

consumul de energie electricaConsumul de energie electrică

Datorită faptului că are o putere instalată de 6300 W face să creadă pe multă lume că plita vitroceramică este o mare consumatoare de energie electrică, dar trebuie să afirmăm că acest lucru este total fals, plitele electrice vitroceramice fiind destul de eficiente energetic.
Pentru a vă face o idee despre consumul de energie electrică a acestei plite AEG vă prezentăm în continuare datele furnizate de producător pentru fiecare zonă de gătit:
Stânga Față: Zona de gătit cu diametrul de 210 mm are un consum de 194.9 Wh/kg.
Dreapta Față/Stânga Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 145 mm și un consum de 188 Wh/kg.
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și un consum declarat de 191.6 Wh/kg.

Poate la prima vedere sunt greu de înțeles aceste valori, dar de fapt reprezintă consumul de energie electrică pentru a ridica temperatura unui litru de apă de la temperatura de 14.5°C până la temperatura de fierbere.

Pentru a avea un consum de energie electrică mic vă recomandăm să respectați următoarele sfaturi:

 • Încălziți doar cantitatea de apă de care aveți nevoie.
 • Utilizați vase cu capace, de exemplu după ce fierbe apa se poate menține fierberea apei selectând nivelul de căldură 4-5, pe când dacă nu este amplasat un capac pe vas atunci este obligatoriu menținerea nivelului de căldură maxim.
 • Porniți zona de gătit doar după ce ați amplasat vasul de gătit.
 • Diametrul vasului trebuie să fie identic cu diametrul zonei de gătit, în caz contrar vor exista pierderi de căldură.
 • Vasul trebuie poziționat întotdeauna pe centrul zonei de gătit.
 • Folosiți-vă de căldura reziduală pentru a termina procesul de gătire.

După cum puteți vedea sfaturile de mai sus sunt destul de ușor de urmat, dar nerespectarea lor poate să aibă o influență majoră asupra consumului de energie electrică.

plita vitroceramica cu comenzi tactileControl tactil

Acest model de plită vitroceramică de la AEG se controlează prin simpla atingere a simbolurilor poziționate pe panoul de comandă, iar senzorii tactili amplasați sub simboluri modifică setările plitei în funcție de simbolurile atinse de utilizator.
În continuare vă prezentăm o scurtă descriere a simbolurilor poziționate pe panoul de comandă al plitei, cu ajutorul cărora setați modul de funcționare al acesteia.

pornit-opritPornit/Sfârșit
Se utilizează pentru activarea și dezactivarea plitei vitroceramice.

protectie copiiProtecție copii
Se folosește pentru activarea funcției de protecție copii.

pauzaPauză
Procesul de gătire poate fi pus pe pauză prin simpla atingere a acestui simbol.

zona exterioaraInel exterior
Cum două zone de gătit sunt de tipul dublu, activarea inelelor exterioare se face atingând acest simbol.

cronometruCronometru
Permite setarea timpului de funcționare a zonelor de gătit.

plus minusPlus/Minus
Se folosește pentru crește sau scădea durata de funcționare a zonei de gătit.

sus josSus/Jos
Are rolul de a seta nivelul de căldură.

Acestea de mai sus sunt simbolurile cu care utilizatorul poate controla modul de funcționare al plitei, dar în cadrul aceluiași panou de comandă se găsesc mai multe afișaje digitale care prezintă starea de funcționare al acesteia.

zona dezactivataZonă dezactivată
Când pe afișajul plitei apare cifra “0” în dreptul unei zone de gătit înseamnă că aceasta este dezactivată.

nivelul de calduraNivelurile de căldură
Această plită AEG are 9 niveluri de căldură la care se mai adaugă și câte o treaptă intermediară. Nivelurile de căldură se pot seta de la 1 la 9, iar dacă după cifră apare un punct înseamnă că este setat un nivel de căldură intermediar. De exemplu dacă pe afișaj apare “2.”, înseamnă că este setat nivelul intermediar dintre 2 și 3.

pauzaPauză
Afișarea acestui simbol înseamnă că funcția de pauză este activă.

incalzire automataÎncălzire automată
Acest afișaj are rolul de a atenționa utilizatorul că funcția de încălzire automată este activă.

eroareE+cifră
Plita este dotată cu un sistem de management al erorilor, iar în cazul în care apare o eroare pe afișajul plitei apare cifra E urmată de o cifră. De exemplu dacă apare eroarea “E6” înseamnă că sunt probleme cu conexiunea electrică.

nivelul de calduraIndicator de căldură reziduală
Are rolul de a avertiza utilizatorul că acea zonă de gătit este încă fierbinte.

protectie copii activaProtecție copii
Acest afișaj sub formă de “L” indică faptul că funcția de protecție copii este activă.

oprire automataOprire automată
Reprezintă faptul că funcția de oprire automată este activă.

cronometruCronometru

Unul dintre marele avantaj al plitelor electrice este posibilitatea de a controla independent modul de funcționare, iar acest lucru este posibil datorită cronometrului cu numărătoare inversă.
Cronometrul permite setarea timpului de funcționare a unei zone de gătit în intervalul 00-99 minute.
După ce s-a activat cronometrul pentru o zonă de gătit se poate observa începerea unei numărători inverse, iar când aceasta ajunge la 00 se va întrerupe alimentarea zonei de gătit și se va emite un semnal acustic.

functia pauzaFuncția Pauză

Dacă în timpul procesului de gătire vă intervine o urgență și trebuie să vă opriți din gătit, atunci nu trebuie să vă faceți griji deoarece funcția Pauză setează în mod automat cel mai mic nivel de căldură până când puteți să reluați procesul de gătire.
Activarea funcției Pauză face ca toate celelalte comenzi să fie blocate și acestea pot fi activate doar prin dezactivarea funcției Pauză.
Un aspect foarte important al funcției Pauză este că nu are influență asupra funcțiilor cu cronometru.

protectie copiiProtecție copii

Așa cum se poate deduce și din denumirea funcției, aceasta are rolul de bloca modificarea accidentală a setărilor plitei ceea ce înseamnă că niciun copil nu va putea porni plita sau modifica setările acesteia.
Pentru a activa funcția de protecție copii, trebuie doar să porniți plita și să atingeți pentru o perioadă de 4 secunde simbolul protectie copii după care se poate observa apariția pe afișajul aparatului a simbolului protectie copii activa , fapt care înseamnă că funcția de protecție copii este activă.
Pentru a dezactiva funcția de protecție copii trebuie să urmați aceeași pași ca și la activarea ei.

incalzire automataÎncălzire automată

Este o funcție a plitei foarte apreciată de multe persoane care au achiziționat plita deoarece permite setarea nivelului maxim de căldură, iar după un anumit timp plita reduce în mod automat nivelul de căldură până la valoarea presetată de utilizator.
O condiție pe care trebuie să o îndeplinească zona de gătit este să fie rece, și anume activarea funcției se face doar dacă zona de gătit este rece.

oprire automataOprire automată

AEG a dotat această plită cu un sistem de siguranță care dezactivează în mod automat plita în următoarele cazuri:
● Zonele de gătit sunt dezactivate.
● După activarea plitei nu se realizează setarea nivelului de căldură.
● Peste panoul de comandă au fost vărsate lichide.
● Peste panoul de comandă a fost amplasat un obiect, de exemplu un vas sau o tigaie.
● După o anumită perioadă de timp nu a fost dezactivată plita de către utilizator sau nu au fost modificate setările în acea perioadă. De exemplu, dacă setați nivelul de căldură între 6 și 9, iar în decurs de 90 de minute nu modificați setările plitei, atunci aceasta se va dezactiva în mod automat la expirarea celor 90 de minute.

Ce vase să folosesc la plita vitroceramica?

Plitele vitroceramice nu sunt atât de pretențioase precum cele cu inducție, dar pentru rezultate cât mai bune trebuie ca vasele folosite să fie de calitate și să aibă o bază plată și cât mai groasă, astfel încât să nu sufere deformații în timpul utilizării de la căldura generată de zona de gătit.
Pentru a evita arderea murdăriei de pe fundul vasului este indicată menținerea curată a acestuia.

Dacă utilizați un vas cu fund din aluminiu sau cupru trebuie să aveți mare grijă deoarece aceste materiale pot produce decolorarea plitei vitroceramice.

instalarea plitei vitroceramiceInstalarea plitei vitroceramice

Instalarea plitei este un aspect foarte important și din motive de siguranță vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru realizarea acestui lucru.
Am observat că foarte multă lume care a achiziționat această plită sau sunt interesați de achiziționarea ei sunt mirați că plita este livrată doar cu un cablu fără ștecher. Acest lucru este perfect normal și a fost făcut intenționat de producător deoarece având o putere de 6300 W înseamnă un curent de aproximativ 30A, iar un ștecher care să reziste la un asemenea curent nu este tocmai uzual, plus că trebuie dimensionată corect instalația care alimentează plita.
Din această cauză vă recomandăm să apelați la un electrician autorizat pentru realizarea conexiunilor și a circuitului electric de alimentare a plitei, care să țină cont de puterea instalată a acesteia.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită vitroceramică încorporabilă
• Zone de gătit: 4
• Putere maximă: 6300 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Culoare: Negru
• Cablu de alimentare: 1.5 m
• Greutate: 7.5 kg
• Afișaj: Digital
• Lățime: 576 mm cm
• Adâncime: 516 mm

 

9 Total Score
Plită vitroceramică cu comenzi tactile

Design
9.5
Confort
9
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9
PROS
 • Afișaj digital
 • Cronometru
 • Zone duble
 • Încălzire Automată
 • Protecție copii
 • 17 niveluri de căldură
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo