Plită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit și indicator electronic cu led

0
Plită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit și indicator electronic cu led imagine
9.3
Plită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit și indicator electronic cu led
Plită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit și indicator electronic cu led
Arzător WOK
Afișaj digital
Cronometru
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Curățare ușoară

Dacă obișnuiți să gătiți simultan pe mai multe arzătoare atunci plita pe gaz ideală pentru dumneavoastră este una cu lățimea de 75 cm care are 5 arzătoare, astfel gătirea simultană pe mai multe arzătoare se face cu ușurință la un astfel de tip de plită.

Plită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit și indicator electronic cu ledPlită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit

Una dintre cele mai bune plite pe gaz disponibile în acest moment în magazinele de specialitate din România este acest model de la AEG care excelează nu numai la performanțele de gătit dar și la nivelul de siguranță, ducându-l la un nivel superior. Dacă majoritatea plitelor pe gaz încorporează la capitolul siguranță doar sistemul „Siguranță arzător” acest model de plită pe gaz încorporabilă la AEG încorporează un indicator de căldură reziduală, afișaj digital care vă anunță dacă o zonă de gătit este pornită și un sistem de avertizare sonoră în cazul în care un arzător funcționează mai mult timp.

Plita dotată cu 5 arzătoare pe gaz are o putere totală de 10900 W distribuită în următorul mod:

Stânga Față: Este un arzător de tipul „Semi-Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 2000 W și una minimă de 600 W, iar producătorul recomandă amplasarea pe el a vaselor care au diametrul între 120 mm și 220 mm.
Mijloc: Dacă vă place să preparați mâncare asiatică atunci cu siguranță veți aprecia acest arzător pentru WOK care dezvoltă o putere maximă de 3900 W, ceea ce înseamnă că procesul de gătire va dura mai puțin decât în mod obișnuit.
AEG recomandă ca vasele utilizate pe acest arzător de tipul „Coroană Multiplă” să aibă un diametru de 220 mm-260 mm.
Stânga/Dreapta Spate: Cele două arzătoare au aceleași caracteristici tehnice fiind de tipul „Semi-Rapid” dezvoltând o putere maximă de 2000 W, iar când nivelul de putere este setat pe minim atunci arzătorul dezvoltă o putere de doar 600 W.
Vasele care pot fi utilizate pe aceste două arzătoare pe gaz trebuie să aibă diametrul încadrat în domeniul 120 mm și 240 mm.
Dreapta Față: Cel mai mic arzător al plitei este de tipul „Auxiliar” și dezvoltă o putere maximă de 1000 W, iar diametrul recomandat al vaselor este de 80 mm-180 mm.

Din motive de eficiență energetică și securitate vă recomandăm să respectați diametrele minime și maxime ale vaselor utilizate la această plită de tipul gaz pe sticlă.

Sfaturi utile pentru utilizarea plitei pe gaz

 • Este interzisă folosirea vaselor din argilă, lut, fontă, sau plăci de la toaster.
 • Nu se recomandă amplasarea unui vas pe două arzătoare.
 • Utilizați doar vase stabile și care nu prezintă deteriorări.
 • Nu amplasați vasele aproape de butoanele de pe panoul de comandă deoarece acestea se pot supraîncălzi.
 • Amplasați întotdeauna vasele în poziția centrală pe arzător astfel încât stabilitatea vaselor să fie maximă.

indicatoare cu ledIndicatoare cu LED

Pe panoul de comandă al plitei pe gaz sunt amplasate mai multe indicatoare cu LED care informează utilizatorul dacă un arzător este pornit sau este fierbinte, evitându-se astfel accidentele care pot să apară prin atingerea accidentală a grătarelor fierbinți. Indicatorul de căldură se activează doar după ce arzătorul a fost oprit.
Din punct de vedere a siguranței aceste două funcții sunt foarte utile și sfatul nostru este dacă bugetul vă permite să alegeți întotdeauna o plită care are în dotarea sa și astfel de indicatoare.

sunet de avertizareSunet de avertizare

Este una dintre cele mai utile funcții ajutând la evitarea accidentelor prin emiterea unui semnal acustic în cazul în care un arzător rămâne pornit pentru o perioadă mai lungă de timp.
Funcția se activează dacă butonul de comandă nu se rotește pentru o perioadă de 2 ore, iar pornirea ei se manifestă și prin clipirea simbolurilor de pe panoul de comandă.

funcții incorporate in arzatoareFuncții încorporate în arzătoare

Dacă ridicăm capacul arzătorului se pot observa două componente esențiale pentru următoarele sisteme:
Aprindere electrică: Acest dispozitiv electric facilitează aprinderea gazului prin simpla învârtire și apăsare a butonului de pe panoul de comandă. Partea vizibilă a sistemului de aprindere electrică este bujia ceramică ce trebuie menținută curată pentru a prelungi durata de funcționare a sistemului.
Siguranță arzător: Are rolul de a opri alimentarea cu gaz a arzătorului la care flacăra s-a stins în mod accidental. De asemenea această funcție previne scurgerile de gaze în cazul în care se efectuează rotirea butonului de comandă fără ca însă să se activeze și funcția de aprindere electrică.

cronometruCronometru

În partea dreaptă a panoului de comandă este poziționat un afișaj digital care are funcția de cronometru, adică permite realizarea unei numărători inverse, iar când aceasta ajunge la 00 se va emite un semnal acustic avertizând utilizatorul că a expirat perioada setată de acesta.
În cazul acestui model de plită pe gaz funcția de cronometru nu are influență asupra funcționării arzătoarelor, ceea ce înseamnă că la expirarea timpului setat pe cronometru nu se va realiza întreruperea alimentării cu gaz a arzătoarelor, această sarcină rămânând responsabilitatea utilizatorului.

comunicare plita hotaComunicare Plită–Hotă

Așa cum îi zice și denumirea această funcție permite realizarea unei comunicări între plită și hotă, astfel încât aceasta din urmă să pornească sau să aprindă luminile în funcție de starea plitei și anume dacă porniți plita atunci și hota se va porni în mod automat, ajustându-și nivelul ventilatorului.
În urmă cu câțiva ani această funcție era disponibilă doar la modelele electrice dar AEG a introdus-o și pe modele de plita pe gaz.

gratar din fontaGrătare de fontă

AEG a dotat această plită pe gaz cu 3 grătare de fontă care asigură o stabilitate ridicată a vaselor amplasate pe ele.
Pe lângă utilitatea demonstrată a acestor grătare de fontă mai contribuie și la aspectul modern al plitei.
Grătarele din fontă trebuie spălate doar manual fiind interzisă spălarea lor în mașina de spălat vase.

curatarea plitei pe gazCurățarea plitei

În general plitele pe gaz se curăță mai greu în comparație cu plitele vitroceramice, dar acest model de la AEG fiind de tipul „Gaz pe sticlă” se curăță destul de ușor datorită suprafeței netede.
Pentru o durată de funcționare cât mai mare este recomandată curățarea plitei după fiecare utilizare.
Pentru a curăța plita trebuie doar să eliminați grătarele de fontă și cele cinci arzătoare după care procesul de curățare este ușor de efectuat.
Modul în care se curăță o plită pe gaz de tipul „Gaz pe sticlă” vă este prezentat în următorul filmuleț:

duze de gazAlimentarea plitei

Un factor foarte important atunci când se achiziționează o plită pe gaz este tipul de gaz cu care funcționează aceasta. De exemplu dacă doriți să alimentați plita de la butelie trebuie să vă asigurați că aceasta funcționează cu acest tip de gaz.
Acest model de plită cu 5 arzătoare de la AEG funcționează cu ambele tipuri de gaze disponibile în România și anume Gaz Natural (de la rețea) și Gaz Lichefiat de la butelie, astfel încât nu trebuie să aveți dubii cu privire la faptul că plita poate fi alimentată cu gaz de la butelie.
Din fabrică plita este montată cu injectoare pentru alimentarea cu Gaz Natural, iar dacă doriți să alimentați plita cu gaz de la butelie trebuie să schimbați injectoarele cu cele furnizate ca și accesorii.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Gaz pe sticlă
• Alimentare: Gaz Natural/Gaz Lichefiat (de la butelie)
• Arzătoare: 5
• Putere maximă: 10900 W
• Culoare: Negru
• Lățime: 75 cm
• Adâncime: 51 cm
• Greutate: 17.2 kg
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Tensiune alimentare: 220-240V

9.3 Total Score
Plită încorporabilă pe gaz cu 5 zone de gătit

Design
9.5
Confort
9.5
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9.5
PROS
 • Arzător WOK
 • Afișaj digital
 • Cronometru
 • Aprindere electrică
 • Siguranță arzătoare
 • Curățare ușoară
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo