Plită cu inducție profesională cu modul teppan yaki

0
Plita cu inducție modul teppan yaki imagine
9.5
Plită cu inducție profesională cu modul teppan yaki
Plită cu inducție profesională cu modul teppan yaki
Aspect premium
Afișaj digital
Performanțe ridicate
2 zone de gătit independente
Funcție curățare
Consum redus de energie

Dacă sunteți un fan al bucătăriei japoneze atunci trebuie să aveți și o plită cu inducție care permite prepararea mâncării în stilul teppan yaki, la care mâncarea este prăjită direct pe o plită fierbinte.
Plitele teppan yaki cu inducție reprezintă un pas important deoarece acestea sunt capabile să mențină temperatura constantă pe toată suprafața plitei, ceea ce este imposibil de făcut în cazul plitelor teppan yaki pe gaz.

Plita cu inducție modul teppan yakiPlită cu inducție profesională cu modul teppan yaki

Plitele cu inducție cu modul teppan yaki se găsesc doar în oferta producătorilor premium, de unde rezultă și prețul destul de mare care trebuie plătit pentru o astfel de plită.
O plită cu inducție profesională cu modul teppan yaki este acest model de la producătorul german de electrocasnice AEG.
Plita aceasta este dotată cu două zone de prăjire care pot fi comandate independent una de alta cu ajutorul panoului de comandă care permite setarea unei temperaturi în intervalul 60°C–220°C. Acest lucru înseamnă că la o zonă de gătit puteți seta de exemplu temperatura de 180°C pe când la cealaltă zonă puteți seta 220°C.

Pentru a vă face o idee mai clară despre ce înseamnă teppan yaki și cum se poate găti în acest stil vă prezentăm filmul de mai jos.

Principalele caracteristici ale acestei plite cu inducție profesională cu modul teppan yaki

 • Suprafața de gătit nu este una simplă ci este formată din două straturi de oțel inoxidabil între care s-a amplasat un strat de aluminiu. Acest sistem tip „sandwich” asigură o distribuire uniformă a căldurii reușind în același timp menținerea temperaturii constante pe toată suprafața plitei.
 • Prețul mare al plitei este generat și de faptul că fiecare suprafață de gătire este lucrată manual de specialiști cu tradiție în acest domeniu, astfel încât se pot observa unele diferențe de șlefuire.
 • În jurul suprafeței de gătire se poate observa un șanț care pe lângă rolul de a colecta lichidele care se scurg din preparate mai are și rolul de a răci materialul pe care este amplasată plita, făcând astfel posibilă amplasarea plitei pe mai multe tipuri de blaturi de bucătărie.
 • La această plită cu modul teppan yaki utilizatorul setează direct temperatura zonei de gătit în intervalul 60°C–220°C, pe când la o plită normală cu inducție utilizatorul setează treptele de putere care nu sunt așa de ușor de înțeles fără studierea manualului de utilizare.
 • Nu se mai utilizează vase de gătit deoarece alimentele sunt preparate direct pe suprafața plitei. Folosirea uleiurilor nu este necesară în cazul plitelor teppan yaki.
 • Durata foarte mică pentru încălzirea plitei; de exemplu, suprafața acestei plite AEG ajunge la 180°C în doar 4 minute.
 • Prepararea mâncărurilor în stilul teppan yaki necesită întotdeauna preîncălzirea plitei înainte de a amplasa mâncărurile.

panoul de comandăPanoul de comandă al plitei cu modul teppan yaki

Plita este dotată cu senzori tactili amplasați sub simbolurile de pe plită care fac ca pornirea și efectuarea setărilor de funcționare a plitei să se facă printr-o simplă atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.
Temperaturile de gătire se setează atingând panoul de comandă în dreptul valorii dorite sau prin glisarea degetului pe bara cu temperaturi.
Până când temperatura zonei de gătit ajunge la valoarea setată se poate observa o clipire a afișajului, iar când acea valoare este atinsă plita va emite un semnal acustic și pe panoul de comandă va apărea valoarea temperaturii setate.

curatarea pliteiCurățarea plitei cu modul teppan yaki

Pentru a ușura procesul de curățare producătorul AEG a dotat acest model de plită cu o funcție de curățare care se activează atingând simbolul și care ridică temperatura plitei până la 80°C.
Când temperatura ajunge la 80°C se emite un semnal acustic, în acel moment utilizatorul trebuie să amplaseze cuburi de gheață pe suprafața plitei, iar în același timp cu ajutorul unei spatule va îndepărta murdăria.
Plita poate fi curățată și fără a activa funcția specială de curățare prin aplicarea unei soluții de curățare care trebuie lăsată să acționeze pentru o perioadă de 5 minute, după care cu ajutorul unei lavete umede se va curăță plita. Atunci când plita este curată și uscată producătorul recomandă frecarea suprafeței de gătire cu ulei de gătit.

Exemple de gătit cu modulul teppan yaki

File de somon: Temperatura se setează la 160°C, iar procesul de gătire durează 8 minute, și anume câte 4 minute pe fiecare parte.
Cotlet de vițel: Temperatura se setează la 180°C, iar durata este de 10 minute.
Friptură de vită, crudă: Temperatura se setează la 180°C, iar durata este de 6 minute.
Coaste de porc: Temperatura se setează la 160°C, iar durata este de 8-10 minute.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită cu inducție teppan yaki
• Puterea maximă: 2800 W
• Tensiunea de alimentare: 220–240V
• Culoare: Inox
• Lățime: 360 mm
• Adâncime: 520 mm
• Greutate: 9.2 kg
• Cablu de alimentare: 1.5 m

9.5 Total Score
Plită cu inducție cu modul teppan yaki

Design
10
Confort
10
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9
PROS
 • Aspect premium
 • Afișaj digital
 • Performanțe ridicate
 • 2 zone de gătit independente
 • Funcție curățare
 • Consum redus de energie
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo