Plită Domino premium de tipul gaz pe sticlă cu 2 ochiuri pe gaz

0
plita pe gaz domino de la aeg
9.3
Plită Domino premium de tipul gaz pe sticlă cu 2 ochiuri pe gaz
Plită Domino premium de tipul gaz pe sticlă cu 2 ochiuri pe gaz
Aspect premium
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Curățare ușoară
Grătar din fontă
Gaz Natural / Gaz Lichefiat

Plitele Domino au primit acest nume după jocul cu același nume, având aspectul asemănător cu o piesă de la acest joc.

În principal plitele de tipul Domino se caracterizează prin prezența a două arzătoare sau a două zone de gătit, iar ca și sursă de alimentare se găsesc plite Domino vitroceramice, cu inducție și pe gaz.
Principalul avantaj al plitelor Domino este reprezentat de dimensiunile reduse. Ele au o lățime de aproximativ 30 cm, jumătate din lățimea unei plite normale, ceea ce face ca plitele Domino să fie ideale pentru bucătăriile de dimensiuni mici.
În anii trecuți erau persoane care cumpărau 2 plite de tipul Domino, una cu alimentare cu gaz și una electrică, pentru a putea beneficia de beneficiile ambelor tipuri de plite, dar de când au apărut plitele mixte nu mai este necesar acest lucru.

Când achiziționați o plită Domino trebuie să țineți cont că veți avea doar două zone de gătit, astfel încât nu sunt recomandate pentru familiile cu mulți membri.

Recomandare plită Domino premium cu 2 ochiuri pe gaz

Plită Domino premium cu 2 ochiuri pe gaz

Producătorul german de electrocasnice AEG are în oferta sa și plite Domino dintre care iese în evidență acest model de plită de tipul gaz pe sticlă oferindu-i bucătăriei un aspect elegant, iar instalarea ei se face simplu și se poziționează perfect în blatul mobilei datorită sistemului inteligent de montare a plitei.

Această plită Domino de la AEG nu arată doar foarte bine ci are și performanțe ridicate datorită celor două arzătoare pe gaz cu eficiență ridicată care gătesc cu 20% mai repede decât un arzător normal, rezultând astfel un consum mai mic de gaz dar și un timp mai mic pentru prepararea mâncărurilor favorite.
Poate fi alimentată cu gaz natural (de la rețea) sau cu gaz lichefiat (de la butelie). Duzele pentru alimentarea de la butelie sunt furnizate ca și accesoriu, regăsindu-se în pachetul cu care a fost livrată plita.
Majoritatea persoanelor care au achiziționat acest model de plită Domino sunt foarte mulțumite de performanțele plitei astfel încât notele oferite de aceștia reflectă gradul de satisfacție, și anume a primit 5 stele din maxim 5 posibile.

Puterea totală a celor două arzătoare pe gaz este de 3400 W distribuită în următorul mod:
Arzător Spate: Ca și diametru este cel mai mare de pe plită, fiind de tipul „Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 2400 W, iar pe poziția minimă dezvoltă 750 W. Diametrul minim al vasului care poate fi amplasat pe acest arzător este de 180 mm, iar cel maxim este de 260 mm.
Arzător Față: Acest arzător este de tipul „Auxiliar” și dezvoltă o putere maximă de 1000 W, iar pe poziția minimă dezvoltă 450 W. Diametrul minim al vasului care poate fi amplasat pe arzătorul auxiliar este de 80 mm și cel maxim este de 180 mm.

principalele beneficii ale plitei pe gaz dominoPrincipalele caracteristici ale plitei pe gaz

Gaz pe sticlă: Suprafața de sticlă neagră contribuie la aspectul premium al plitei, iar curățarea plitei devine o joacă de copii, fiind foarte ușor de făcut.
Aprindere electrică: AEG a dotat acest model de plită cu sistemul de aprindere electrică ce asigură aprinderea arzătoarelor prin simpla apăsare și rotire a celor două butoane de comandă.
Sistem de siguranță: Are rolul de a opri alimentarea cu gaz a arzătorului în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.
Grătar de fontă: Prezintă două avantaje majore și anume oferă vaselor o stabilitate ridicată și contribuie la designul modern al plitei.
Alimentare Gaz Natural/Gaz Lichefiat: Poate fi alimentată cu ambele tipuri de gaze disponibile în acest moment în România. Din fabricație plita este dotată cu injectoare pentru alimentarea cu gaz natural, iar dacă doriți să alimentați plita de la butelie trebuie doar să schimbați injectoarele cu cele furnizate de AEG ca și accesoriu.
Injectoarele pentru alimentarea cu gaz natural au marcajele 108x (Arzător rapid) și 70 (Arzător auxiliar), iar cele pentru gaz lichefiat au marcajele 178 (Arzător rapid) și 73 (Arzător auxiliar).
Eficiență energetică: AEG declară pentru aceasta plită un indice de eficiență energetică de 55.4%.

date tehniceDate tehnice
• Tip plită: Ceramică pe gaz
• Arzătoare: 2
• Alimentare: Gaz Natural/Gaz Lichefiat
• Culoare: Negru
• Putere maximă gaz: 3950 W
• Tensiunea de alimentare: 220–240 V
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Grătar: Fontă
• Greutate: 8.9 kg
• Lățime: 360 mm
• Adâncime: 520 mm

9.3 Total Score
Plită Domino premium cu 2 ochiuri pe gaz

Design
9.5
Performanțe
9.5
Siguranță
9
Confort
9
intreținere și curățare
9.5
Raport preț/calitate
9
PROS
  • Aspect premium
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Curățare ușoară
  • Grătar din fontă
  • Gaz Natural / Gaz Lichefiat
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo