Aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric cu functie de coacere cu aburi

0
Aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric cu functie de coacere cu aburi
8.9
Aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric cu functie de coacere cu aburi
Aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric cu functie de coacere cu aburi
Design modern
Functie cu aburi
Programator Electronic
Clasa energetica A
Usa demontabila
Ghidaje telescopice

AEG este o marca germana care se incadreaza in categoria produselor premium, din acest motiv preturile electrocasnicelor AEG este destul de mare.
Oferta AEG de aragazuri contine si cateva modele precum acesta care are plita vitroceramica si cuptor electric, iar culoarea aragazului este alba sau inox.
Singura diferenta dintre acest model si acest model este doar culoarea, si anume primul are culoarea Inox, iar al doilea are culoarea Alb.
Acest aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric are o functie speciala de cuptor, si anume „Coacere cu abur” care genereaza abur la inceputul procesului de gatire, obtinandu-se astfel o crusta mai crocanta.

Plita: Este de tipul vitroceramic si contine 4 zone de gatit.
Cuptor electric: Are 11 functii de cuptor pentru a obtine rezultate excelente la gatit.

plita vitroceramica a aragazuluiPlita vitroceramica
Plita aragazului este de tipul vitroceramic, si are 4 zone de gatit distribuite in urmatorul mod:
Stanga Fata: Aceasta zona de gatit este de tipul „dubla”, si anume are un inel exterior care poate fi activat separat. Inelul interior are un diametru de 120 mm si are o putere nominala de 700 W, iar activarea inelului exterior face ca intreaga zona de gatit sa aiba un diametru de 180 mm si o putere nominala de 1700 W.
Daca selectati un nivel de caldura intre 1 si 9, se va activa doar inelul interior, iar pentru a se activa si cel exterior trebuie doar sa rotiti butonul peste nivelul 9, dupa care puteti sa rotiti butonul in dreptul nivelului de putere dorit.
Stanga Spate: Aceasta zona de gatit are diametrul de 140 mm si puterea nominala de 1200 W.
Dreapta Spate: Aceasta zona de gatit vitroceramica este de tip „oval”, la care daca se activeaza inelul exterior se formeaza aceasta zona ovala cu puterea nominala de 2000 W (1100 W / 900 W). Daca nu se activeaza inelul exterior aceasta zona de gatit este una simpla, cu diametrul de 140 mm.
Dreapta Fata: Aceasta zona de gatit are aceleasi caracteristici ca si cea din „Stanga Fata” si anume 140 mm / 1200 W.

Indicator de caldura reziduala: In partea din fata este amplasat un indicator de caldura reziduala, care se aprinde in cazul in care o zona de gatit este fierbinte.
Orificiu pentru abur: In partea din spate este amplasat un orifciu pentru evacuarea aburului din cuptor.

Curatarea plitei

Plita vitroceramica a aragazului electric se curata foarte usor, cu ajutorul unei lavete moale si solutie de apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase, iar pentru eliminarea murdariei mai persistente se poate utiliza o racleta speciala pentru curatarea plitei vitroceramice.
In cazul plitelor vitroceramice este foarte important ca procesul de curatare sa se faca dupa ce plita s-a racit, cu exceptia cazului in care pe plita ajung produse precum plastic, zahar, plastic sau alimente cu zahar, acestea trebuie curatate imediat, deoarece pot deteriora suprafata plitei.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Acest aragaz cu plita vitroceramica are 11 functii de cuptor, special concepute pentru a obtine rezultate.
Functia speciala „Coacere cu abur” permite introducerea aburului la inceputul procesului de gatire, ceea ce face ca preparatul sa obtina o crusta crocanta.
Ventilatorul amplasat pe panoul posterior al cuptorului are rolul de a distribui uniform caldura in cuptor, ceea ce face ca preparatul sa fie gatit perfect.
Functionarea cuptorului se controleaza cu ajutorul butoanelor de pe panoul frontal, si anume cu un buton se selecteaza functia de cuptor, iar cu un alt buton se seteaza temperatura dorita.
Cuptorul devine functional doar dupa ce se seteaza ora curenta, in caz contrar functia de incalzire nu va fi activata.

Functiile de cuptor ale aragazului electric

pornit sfarsitPozitia Sfarsit
Cand selectorul de functii este setat in aceasta pozitie, inseamna ca cuptorul este oprit.

becul din cuptorBec cuptor
Se activeaza doar becul din interiorul cuptorului, realizandu-se astfel iluminarea cuptorului fara activarea elementilor incalzitori.

functia plus aburCoacere cu abur
Consta in adaugarea de abur la inceputul procesului de gatire, astfel incat preparatele au un volum marit si o crusta crocanta.
Activarea functiei de coacere cu aburi necesita parcurgerea mai multor pasi, anume”

  1. Se deschide usa cuptorului si se amplasaeaza 100-150 ml de apa, in partea inferioara a cuptorului.
  2. Ca si functie de cuptor selectati „Coacere cu abur” si apasati butonul „Abur Plus”.
  3. Setati temperatura dorita cu ajutorul butonului de temperatura si lasati cuptorul sa functioneze 5 minute, pentru a se acumula abur in cuptor.
  4. Amplasati preparatul in cuptor.

gatire usoara cu aer caldGatire usoara cu aer cald
Este o functie care dezvolta o putere mai mica, fiind astfel recomandata pentru deshidratarea legumelor.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
Caldura in cuptor este produsa doar de catre elementul incalzitor inferior, ceea ce face ca aceasta functie sa fie recomandata pentru prepararea alimentelor care necesita o baza crocanta.

incalzire superioara si inferioaraIncalzire Inferioara + Superioara
Este o functie care are rezultate excelente cand se prepara pe un singur nivel. Chiar daca cu aceasta functie se obtin rezultate bune, va recomandam sa utilizati una cu ventilator, deoarece au consumul mai mic de energie.

grill rapidGrill rapid
Se alimenteaza elementul incalzitor Grill si cel Superior, ceea ce face ca intreaga caldura din cuptor sa fie generata doar in partea superioara. Este o functie foarte buna pentru prajirea la grill a bucatilor de carne, mici, etc.

gatire intensivaGatire intensiva
Diferenta dintre functie Grill Rapid si aceasta il face ventilatorul, care functioneaza in mod alternativ cu elementii incalzitor. Este o functie folosita pentru rumenirea sau gratinarea alimentelor, dar si pentru prepararea bucatilor mari de carne.

gatire cu aer caldGatire cu aer cald
Sunt alimentati elementii incalzitori Inferior si Superior, iar caldura generata de acestia este distribuita uniform in intreg cuptorul de catre ventilator. Se utilizeaza pentru coacerea pe mai multe niveluri.

Caldura umedaCaldura umeda
Este o functie de cuptor special creata pentru un consum redus de energie electrica, prin folosirea la prepararea alimentelor a caldurii reziduale, iar temperatura efectiva din cuptor difera uneori de valoarea setata pe butonul termostatului.

aer caldAer cald
Este una dintre cele mai bune functii pe care le are un cuptor electric, datorita faptului ca permite coacerea simultana a mai multor preparate rezultand un consum redus de energie, si timp.

decongelareDecongelare
Procesul de decongelare a alimentelor este accelerat cu ajutorul acestei functii de cuptor.

afisajul digital aragaz electricProgramator electronic
Pe panoul frontal in pozitia centrala este amplasat un programator electronic, cu ajutorul caruia se controleaza functionarea aragazului.
Ora curenta: Are rolul de a afisa ora curenta. Cand se activeaza o alta functie a ceasului, atunci ora curenta nu mai devine vizibila.
Durata: Este cea mai utilizata functie a programatorului, si anume permite setarea timpului de functionare a cuptorului, iar la expirarea lui se decupleaza elementii incalzitori.
Sfarsit: Se seteaza ora la care se termina procesul de preparare.
Temporizare: Este de fapt o combinatie a functiilor „Durata” si „Sfarsit”, si anume cu ajutorul ei puteti seta cat timp sa dureze procesul de preparare, dar si ora la care sa se termine.
Cronometru: Functia cronometru realizeaza o numaratoare inversa, fara insa a avea o influenta asupra functionarii cuptorului.

Programatorul electronic se controleaza cu ajutorul celor trei butoane amplasate sub el.

accesoriile cuptorului aegAccesoriile aragazului
Acest aragaz de la AEG este livrat cu mai multe accesorii, care imbunatatesc experienta gatitului:
Tava adanca: Se foloseste pentru prepararea prajiturilor zemoase sau ca si tava colectoare .
Tava normala: Este o tava mai putin adanca si se foloseste pentru prepararea diverselor alimente (paine, prajituri, etc).
Gratar de sarma: Se foloseste pentru amplasarea pe el a carnii care se prepara la grill, de asemenea poate fi folosit si pentru amplasarea formelor de prajituri.
Gradene telescopice: Se utilizeaza pentru manipularea mai usoara a accesoriilor din cuptor .
Sertar de depozitare: In partea de jos a acestui aragaz electric este amplasat un sertar, in care se amplaseaza accesoriile aragazului.

curatare cuptor aragazCuratarea cuptorului
Peretii cuptorului sunt acoperiti cu un strat de email neted care face ca procesul de curatare a cuptorului sa fie usor de facut.
Cele doua gradene laterale sunt demontabile, ceea ce face ca interiorul cuptorului sa se curete foarte usor.
In partea superioara este amplasat un element incalzitor, rabatabil, fixat cu ajutorul unui surub. Cand se doreste curatarea panoului superior este recomandat sa se desfaca surubul, permitandu-i elementului incalzitor sa coboare, astfel incat veti avea acces la panoul superior.
Si panourile de sticla din usa cuptorului pot fi scoase afara prin simpla apasare a garniturilor din partea superioara a usii.
Panourile de sticla se curata cu apa calda si sapun. Evitati folosirea buretilor abrazivi, deoarece acestia deterioreaza stratul termoreflector cu care sunt acoperite panourile de sticla.
Becul din cuptor este protejat de un capac de sticla, care si el trebuie spalat din cand in cand. Capacul becului se curata cel mai usor daca se demonteaza prin simpla rotire a lui spre stanga. Cand desfaceti capacul de protectie al becului trebuie ca in prealabil sa opriti alimentarea cu energie electrica a aragazului.

conectarea aragazului la reteaua electricaConectarea la reteaua electrica
Acest aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric are o putere maxima de 8605 W, ceea ce face ca instalarea lui sa trebuiasca a fi efectuata de catre o persoana autorizata, care trebuie sa dimensioneze corect instalatia electrica care alimenteaza aragazul, deoarece acesta nu este livrat cu cablu de alimentare.

Aragazul poate fi alimentat astfel:
230 V: Cand se alimenteaza monofazic, trebuie utilizat un cablu cu dimensiunea minima de 3 x 6.0 mm2.
400 V: Alimentarea trifazica necesita utilizarea unui cablu cu dimensiunea minima 5 x 1.5 mm2.

protectie impotriva inclinariiProtectie impotriva inclinarii
Aragazul acesta de la AEG este livrat impreuna cu un dispozitiv denumit „Protectie impotriva inclinarii”, si care trebuie montat in mod obligatoriu, deoacere prin acest mod se asigura fixarea aragazului, astfel incat acesta nu se va rasturna si cand pe usa aragazului se vor amplasa greutati mai mari decat 22.5 kg.
Acest sistem de protectie este foarte important si din acest motiv va recomandam sa il montati, chiar daca nu aveti copii mici care sa se urce pe usa cuptorului.

picioare reglabilePicioare reglabile
Daca podeaua pe care este amplasat aragazul nu este perfect plana, aveti optiunea de a compensa acest lucru cu ajutorul picoarelor reglabile.
Picioarele reglabile se invart cu ajutorul unei chei fixe.
Pe langa aducerea la nivel a aragazului aceste picioare mai pot fi folosite si pentru cresterea in inaltime, si anume aragazul are o inaltime de 858 mm, iar cu ajutorul acestor picioare mai puteti creste inaltimea cu aproximativ 10 mm.

termostat de sigurantaTermostat de siguranta
Aragazul este dotat cu doua termostate, si anume unul de functionare care cupleaza si decupleaza elementii incalzitori, astfel incat in cuptor sa se mentina temperatura dorita.
Al doilea termostat este de siguranta si are rolul de a decupla cuptorul aragazului in cazul in care temperatura in el depaseste valorile maxim admise.
Cand temepratura revine la valori normale, termostatul va realiza alimentarea cu energie electrica a cuptorului.

clasa energetica aClasa energetica
Cuptorul acestui aragaz electric se incadreaza in clasa energetica A, cu un indice al eficientei energetice de 94.9 si un consum de:
0.84 kWh / ciclu: In functia de cuptor „ Incalzire Inferioara + Superioara”.
0.75 kWh / ciclu: In functia de cuptor „Caldura Umeda”.
Puteti reduce consumul de energie electrica evitand pe cat posibil folosirea functiilor fara ventilator, deoarece acestea consuma mai multa energie electrica.

Pentru plita vitroceramica producatorul german AEG declara un consum de 184.5 Wh/kg, iar pentru fiecare zona de gatit consumul declarat este de:
● 181.8 Wh/kg – Zona de gatit Stanga Spate.
● 184.3 Wh/kg – Zona de gatit Drepta Spate.
● 181.8 Wh/kg – Zona de gatit Dreapta Fata.
● 190.1 Wh/kg – Zona de gatit Stanga Fata.

La plita vitroceramica se poate reduce consumul prin utilizarea vaselor de dimensiuni corecte, precum si amplasarea ori de cate ori e posibila a capacelor pe vase.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Aragaz electric ( plita vitroceramica / cuptor electric);
• Putere: 8605 W;
• Tensiunea nominala: 230 V;
• Culoare: Alb / Inox;
• Inaltime / Latime / Adancime: 858 mm / 500 mm / 600 mm;
• Clasa energetica: A.

8.9 Total Score
Aragaz electric cu plita vitroceramica si cuptor electric

Design
9
Functii cuptor
9
Performante la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
9
PROS
  • Design modern
  • Functie cu aburi
  • Programator Electronic
  • Clasa energetica A
  • Usa demontabila
  • Ghidaje telescopice
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo