Aragaz mixt cuptor electric plita gaz cu capac de sticla si programator electronic

0
aragaz mixt aeg
8.8
Aragaz mixt cuptor electric plita gaz cu capac de sticla si programator electronic
Aragaz mixt cuptor electric plita gaz cu capac de sticla si programator electronic
Plita pe gaz
Cuptor electric
11 Functii de cuptor
Functie cu aburi
Aprindere electrica
Siguranta la arzatoare

Un aragaz mixt foarte bun cu plita pe gaz si cuptor electric este acest model de la producatorul german AEG, care este dotat si cu un capac de sticla.
Un punct forte al acestui aragaz mixt este functia de gatire cu aburi, care permite adaugarea de aburi la inceputul procesului de coacere, astfel incat preparatul va avea o crusta crocanta.

plita aragazuluiPlita aragazului
Acest aragaz foarte bun de la AEG este dotat cu 4 arzatoare, cu o putere totala de 8000 W, distribuita in urmatorul mod:
Stanga Fata: Este un arzator de tipul „Rapid”, cu o putere maxima de 3000 W. Diametrul acestui arzator este de 102 mm, pe care se pot amplasa vase cu diametrul minim de 160 mm si maxim 220 mm, in cazul in care pe plita este amplasat un singur vas, atunci pe acest arzator se poate amplasa un vas cu diametrul maxim de 260 mm.
Stanga Spate: Este un arzator de tipul „Auxiliar”, cu puterea maxima de 1000 W, iar diametrul zonei este de 55 mm. Diametrul minim al vasului care poate fi utilizat pe acest arzator este de 120 mm, iar diametrul maxim este de 180 mm.
Dreapta Fata / Spate: Este un arzator de tipul „Semi Rapid”, cu diametrul de 71 mm si o putere maxima de 2000 W. Diametrul minim al vasului care poate fi amplasat pe aceasta zona este de 140 mm si maxim de 220 mm, iar daca pe plita se amplaseaza doar un singur vas, atunci diametrul maxim al zonei este de 240 mm.

plita alimentare cu gazAlimentare cu gaz natural si gaz lichefiat ( de la butelie)
Plita aragazului mixt poate fi alimentata cu ambele tipuri de gaze, si anume cu gaz natural ( de la retea ) sau cu gaz lichefiat ( de la butelie ).
Pentru a alimenta cu gaz lichefiat de la butelie trebuie doar sa adaptati arzatorul la acest gaz, prin inlocuirea injectoarelor cu cele livrate in punga impreuna cu aragazul.
Arzatoarele sunt dotate cu injectoare pentru functionarea cu gaz natural, iar daca doriti sa alimentati aragazul cu gaz lichefiat, de la butelie, trebuie doar sa schimbati injectoarele cu ajutorul unei chei tubulare de 7.

aprindere electrica aragazAprindere electrica
Fiecare arzator este dotat cu sistemul de aprindere electrica, ceea ce inseamna ca aprinderea unui arzator se face prin simpla invartire si apasare de buton, fără a mai fi necesara utilizarea chibriturilor.
Cand aprindeti un arzator rotiti butonul pana in dreptul simbolului „flacara mare”, iar dupa ce flacara s-a aprins rotiti butonul in dreptul nivelului de putere dorit.

siguranta plita aragazTermocuplu
Toate cele 4 arzatoare ale aragazului sunt dotate cu termocuplu, care intrerupe alimentarea cu gaz a arzatorului, in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Principiul de functionare a termocuplului este simplu, si anume cand arzatorul functioneaza face ca termocuplul sa se incalzeasca, si acest lucru face ca acesta sa produca o tensiune care mentine deschisa electrovalva, care alimenteaza arzatorul.
Din momentul aprinderii arzatorului dureaza cateva secunde pana cand termocuplul se incalzeste destul, astfel incat sa mentina deschisa electrovalva care alimenteaza cu gaz arzatorul.
Acesta este motivul pentru care la fiecare aprindere trebuie sa tineti apasat butonul pentru cateva secunde.

gratare din fontaGratar din fonta
AEG a dotat plita acestui aragaz mixt cu doua gratare din fonta, care măresc considerabil stabilitatea vaselor, fapt care elimina accidentele care pot sa apara din cauza vaselor care aluneca de pe plita.
Singurul dezavantaj al gratarelor din fonta este acela ca nu pot fi spalate in masina de spalat vase,ci doar manual cu ajutorul unei solutii de apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase.

Sfaturi privind utilizarea plitei pe gaz a acestui aragaz mixt

 • Nu amplasati un vas pe doua arzatoare.
 • Aprindeti arzatorul inainte de a amplasa un vas pe el.
 • Diametrul vasului utilizat trebuie sa se incadreze in limitele admise.
 • Intotdeauna amplasati vasele central pe arzatoare.
 • Curatati plita dupa fiecare utilizare.
 • Mentineti curat generatorul de scantei prin curatarea bujiei amplasata in arzatoare.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Acest aragaz mixt de la AEG este dotat cu un cuptor electric foarte performant, care va permite sa aveti rezultate excelente la gatit.
Functionarea cuptorului se controleaza prin intermediul selectorului de functii si a celui de temperatura, iar durata de functionare se controleaza prin intermediul programatorului electronic.
Cuptorul aragazului este dotat cu 11 functii, cu ajutorul carora puteti sa creati conditiile ideale de coacere pentru a avea rezultate excelente.

pornit sfarsitPozitia Sfarsit
Reprezinta pozitia zero a selectorului de functii, si arata faptul ca cuptorul este oprit.

becul din cuptorBec cuptor
Are rolul de a porni doar becul din cuptor fara elementii incalzitori. Se utilizeaza de obicei pentru facilitarea procesului de curatare a cuptorului.

functia plus aburCoacere cu abur
Este functia speciala a cuptorului, deoarece permite obtinerea unor rezultate excelente la coacere, prin simpla adaugare a unei cantitati de abur la inceputul procesului de gatire.
Pentru coacerea cu ajutorul functiei de gatire cu aburi trebuie sa parcurgeti pasii urmatori:

 1. Turnati 100-150 ml de apa in partea inferioara a cuptorului si setati functia „Coacere cu abur”.
 2. Apasati butonul „Abur Plus”, amplasat deasupra celor doua butoane cu care se selecteaza functia si temperatura din cuptor. In interiorul butonului „Abur Plus” este amplasat un indicator care lumineaza cand se apasa pe acest buton, si functia de Coacere cu Abur devine activa.
 3. Selectati temperatura din cuptor.
 4. Asteptati 5 minute pentru ca in cuptor sa se acumuleze abur, dupa care puteti sa introduceti preparatul in cuptor.

gatire usoara cu aer caldGatire usoara cu aer cald
Este functia ideala pentru deshidratarea legumelor si a fructelor, pastrandu-le nutrimentele in interior. Pentru a deshidrata legumele si alimentele trebuie doar sa selectati aceasta functie de cuptor si sa setati temperatura intre 50 °C si 100 °C.

incalzire inferioaraIncalzire Jos
Se foloseste pentru a coace preparate care necesita o baza crocanta.

incalzire inferioara si superioaraIncalzire Sus + Jos
Este functia traditionala folosita pentru coacerea pe un singur nivel.

grill rapidGrill Rapid
Asa cum ii zice si numele, se foloseste pentru frigerea la grill a bucatilor mari de carne.

gatire intensivaGatire Intensiva
Este de fapt functia Grill Rapid, la care ventilatorul functioneaza in alternanta cu elementii incalzitori.

gatire cu aer caldGatire cu aer cald
Ventilatorul distribuie caldura in mod uniform, in intreg cuptorul, ceea ce o face sa fie utilizata in cazul in care se coace pe mai multe niveluri.

Caldura umedaCaldura umeda
Este o functie de cuptor special conceputa pentru reducerea consumului de energie electrica, fiind de fapt si functia in care producatorul declara consumul de energie pentru functia cu ventilatorul.

aer caldAer cald
Functioneaza elementul incalzitor circular impreuna cu ventilatorul. Se obtin rezultate excelente cand se foloseste pentru coacerea pe mai multe niveluri.

decongelareDecongelare
Functioneaza doar ventilatorul care misca puternic aerul in cuptor, acest lucru face ca sa se accelereze procesul de decongelare a alimentelor.

programator electronicProgramator electronic
Aragazul mixt cu plita pe gaz si cuptor electric de la AEG este dotat cu un programator electronic, care permite controlul functionarii cuptorului.
De exemplu, puteti seta durata procesului de coacere, astfel incat acesta sa se opreasca exact la momentul specificat de dumneavoastra.
Cand setati durata procesului de gatire pe afisajul electronic va aparea timpul ramas, iar cand acesta expira se va emite un semnal acustic, si se va intrerupe functionarea cuptorului.
Durata de functionare a cuptorului poate fi setata in intervalul 1 minut – 10 ore.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca functia Cronometru nu are influenta asupra functionarii cuptorului, iar la expirarea timpului setat, cuptorul va continua sa functioneze.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile aragazului
AEG livreaza acest aragaz cu urmatoarele accesorii:
Tava adanca: Se foloseste pentru frigerea bucatilor de carne sau pentru colectarea grasimii, care se scurge din carnea amplasata pe gratarul de sarma.
Gratar de sarma: Are dubla utilizare, si anume pentru amplasarea pe el a preparatelor care se frig la grill sau pentru a amplasa pe el formele de prajituri.
Tava de gatit: Este o tava nu foarte inalta, care se utilizeaza pentru prepararea prajiturilor si a fursecurilor.
Gradene telescopice: Pentru manipularea mult mai usoara a accesoriilor.
Sertar de depozitare: In partea de jos a aragazului este amplasat acest sertar, in care se pot depozita diverse accesorii.

curatarea aragazuluiCuratarea aragazului
Partea exterioara a cuptorului se curata cu apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase, impreuna cu o laveta moale.
Este interzisa folosirea substantelor abrazive, deoarece acestea deterioreaza suprafetele aragazului.
Interiorul cuptorului este acoperit cu un email neted care se curata foarte usor, cu ajutorul solutiilor speciale pentru curatarea cuptorului. Gradenele laterale sunt rabatabile ceea ce usureaza foarte mult curatarea peretilor laterali. De asemenea, elementul incalzitor Grill este de tipul rabatabil, facilitand accesul la partea superioara a cuptorului.
Dupa mai multe folosiri a functiei „Coacere cu aburi” se pot observa unele depuneri de calcar in partea inferioara a cuptorului, acestea se elimina foarte usor, prin umplerea cavitatii inferioare cu 250 ml de otet si lasarea lui sa actioneze pentru un timp de 30 de minute, dupa care cavitatea se sterge cu apa calda.
Usa aragazului este formata din mai multe panouri de sticla, care se demonteaza foarte usor.

clasa energetica aConsumul energetic
Clasa energetica in care se incadreaza cuptorul aragazului este A, avand un indice de eficienta energetica de 94.9, iar valorile declarate de catre producator sunt:
0.84 kWh / ciclu: In functia traditionala;
0.75 kWh / ciclu: In functia cu ventilator.
Eficienta energetica a plitei pe gaz este de 55.4%.

 

date tehniceDate tehnice
Tip aragaz: Plita gaz / Cuptor electric;
Puterea maxima: 2506 W;
Tensiune nominala: 230 V;
Gaz: Natural / Lichefiat (de la butelie);
Cablu de alimentare: 1.5 m;
Inaltime / Latime / Adancime: 855 mm / 500 mm / 600 mm.

8.8 Total Score
Aragaz mixt cuptor electric plita gaz

Design
9
Functii cuptor
9
Performante la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
8.5
PROS
 • Plita pe gaz
 • Cuptor electric
 • 11 Functii de cuptor
 • Functie cu aburi
 • Aprindere electrica
 • Siguranta la arzatoare
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo