Cel mai bun cuptor Hotpoint

1
cel mai bun cuptor hotpoint
9.4
Cel mai bun cuptor Hotpoint
Cel mai bun cuptor Hotpoint
Cuptor multifunctional
Autocuratare pirolitica
Afisaj digital
Programe Semi-automate
Tehnologia Multiflux
Control electronic al temperaturii

Hotpoint este o marca a companiei multinationale „Whirlpool Corporation”, care are dreptul sa foloseasca marca Hotpoint doar in Europa, deoarece in America de Nord drepturile asupra acestei marci le are compania chineza Haier.

Cel mai bun cuptor Hotpoint este acest model de cuptor electric incorporabil multifunctional, care beneficiaza de tehnologia „Multiflux”, aceasta consta in prezenta, pe panoul posterior al cuptorului, a unui ventilator de ultima generatie, care a fost special proiectat pentru a asigura distribuirea uniforma a caldurii in intreg cuptorul, asigurand in acest mod o coacere uniforma.
La performantele foarte bune de coacere contribuie si controlul electronic al temperaturii, care face ca histereza de temperatura sa fie de doar + 5 °C.

Prezentarea generala a celui mai bun cuptor Hotpoint

prezentare generala cuptor hotpoint1 – Panou de comanda;
2 – Ventilator;
3 – Element incalzitor circular;
4 – Ghidaje pentru gratar sau tava;
5 – Usa cuptorului;
6 – Element incalzitor grill si superior;
7 – Bec de iluminat;
8 – Punct pentru insertia rotisorului;
9 – Eticheta cu identificarea aparatului;
10 – Element incalzitor inferior.

Cel mai bun cuptor Hotpoint are un raport pret-performante foarte bun, fiind o solutie excelenta pentru persoanele care doresc un cuptor multifunctional performant, dar in acelasi timp sa nu trebuiasca sa cheltuie multi bani pe achizitionarea lui, iar functia de autocuratare pirolitica si garantia de 5 ani, completeaza punctele forte ale acestui cuptor Hotpoint.

Functiile de cuptor prezente la acest model Hotpoint

Cand achizitionati un cuptor este foarte important sa studiati si functiile de gatire pe care le are acesta, deoarece doar asa puteti sa stiti daca puteti sa va pregatiti cele mai bune mancaruri.

incalzire superioara si inferioaraConventional
Este functia traditionala, utilizata cand se prepara orice tip de mancare, pe un singur nivel. Este folosita si pentru declararea consumului energetic.

grillGrill
Se foloseste pentru a frige carne sau carnati la gratar. Se recomanda utilizarea unei tavi colectoare, in care sa se scurga grasimea din carne, pentru a se crea cat mai putin fum, este indicata adaugarea a 500 ml de apa in tava colectoare.

aer fortatAer fortat
Se foloseste pentru coacerea pe mai multe niveluri a alimentelor care se pregatesc la aceeasi temperatura. De exemplu, puteti gati peste si legume pe niveluri diferite.

preincalzire rapidaPreincalzire rapida
Se alimenteaza simultan mai multi elementi incalzitori, care reusesc sa creasca intr-un timp scurt temperatura in cuptor. Cand s-a terminat procesul de preincalzire, cuptorul comuta in mod automat pe functia „Conventional”.

turbo grillTurbo Grill
Cele mai bune rezultate pentru frigerea bucatilori mari de carne, se obtin cu aceasta functie de cuptor.

eco aer fortatECO aer fortat
Se foloseste pentru a consuma cat mai putina energie electrica, ca si preparate se pot gati folosind aceasta functie alimentele precum: fripturi umplute sau fileuri de carne.
Pentru a se reduce consumul de energie electrica, producatorul a implementat pe acest cuptor functia de stingere a luminii pe perioada procesului de coacere.

mentinere la caldMentinere la cald
Alimentele proaspat gatite pot fi mentinute calde pentru o mai lunga perioada de timp cu ajutorul acestei functii.

dospireDospire
Depunerile de murdarie de pe peretii cuptorului sunt eliminate in totalitate cu ajutorul functiei de autocuratare pirolitica.

autocuratare piroliticaAutocuratare pirolitica
Depunerile de murdarie de pe peretii cuptorului sunt eliminate in totalitate cu ajutorul functiei de autocuratare pirolitica.

Pe langa functiile de cuptor prezente mai sus, cel mai bun cuptor Hotpoint este dotat si cu 6 functii semi-automate, care regleaza in mod automat temperatura si modul de coacere.

tocanaTocana
Toate tipurile de paste se gatesc utilizand aceasta functie, in care se selecteaza in mod automat modul de gatire si temperatura pentru a avea rezultate excelente.

carneCarne
Se foloseste pentru prepararea alimentelor din carne, in cadrul acestei functii se activeaza si ventilatorul, din cand in cand, pentru a evita uscarea carnii.

gatit maxiGatit Maxi
Frigerea bucatilor mari de carne se face cu aceasta functie, care seteaza in mod automat temperatura in cuptor si durata procesului de gatire, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

painePaine
Daca va place sa va preparati painea, atunci cu siguranta veti aprecia functia semi-automata „Paine”.

pizzaPizza
In ultimii ani, pizza a devenit un produs preparat destul de mult si in Romania, iar aceasta functie automata va ajuta sa obtineti rezultate excelente la prepararea oricarui tip de pizza. Pentru ca blatul pizzei sa fie crocant este recomandata ungerea tavilor.

produse de patiserieProduse de patiserie
Prepararea prajiturilor devien o joaca de copii cu ajutorul acestei functii, care seteaza in mod automat temperatura si modul de gatire.

Principalele caracteristici ale celui mai bun cuptor Hotpoint

tehnologia multifluxTehnologia Multiflux
Hotpoint a dezvoltat un nou tip de ventilator care asigura o mai buna distributie a caldurii in cuptor, astfel incat in toate zonele din interiorul cuptorului au aceeasi temperatura, ceea ce inseamna o coacere uniforma.
Pe langa noul tip de ventilator, pe acest cuptor mai este implementat si controlul electronic al temperaturii, ceea ce asigura reducerea variatilor mari de temperatura, rezultand astfel produse gatite perfect, indiferent de nivelul folosit. Controlul electronic al temperaturii asigura o histereza de doar +5 °C, ceea ce inseamna ca daca, de exemplu, dumneavoastra setati in cuptor temperatura de 200 °C aceasta va evolua pe parcursul coacerii in intervalul de 195 °C – 205 °C, ceea ce este un lucru benefic procesului de gatire.

control electronic al temperaturiiControl electronic al temperaturii
La un cuptor electric temperatura se poate regla in doua moduri, si anume electronic sau electromecanic, cel din urma avand avantajul ca este un sistem mai ieftin, dar cu performante mai slabe, si anume reuseste sa mentina o histereza de doar +15 °C.
In schimb controlul electronic este mult mai precis, ceea ce inseamna ca si rezultatele la coacere vor fi mai precise.
Controlul electronic al temperaturii este mult mai precis decat cel electromecanic, datorita senzorului PTC care sesizeaza foarte repede modificarile de temperatura din cuptor.

programe automate de gatirePrograme semi-automate de gatire
Gatitul devine foarte usor de facut cu ajutorul functiilor semi-automate, care va seteaza parametrii cuptorului pentru a obtine rezultate excelente de fiecare data.

In functie de categoria de produse selectata, cuptorul seteaza pentru dumneavoastra temperatura ideala, modul de gatire si nivelul pe care trebuie sa plasati tava sau gratarul.
Programele sunt semi-automate, deoarece terminarea procesului de gatire este decisa de catre utilizator.
Daca deschideti usa cuptorului in timpul programului semi-automat atunci cuptorul va activa o functie speciala, care va incalzi cuptorul pentru a recupera caldura pierduta prin deschiderea usii.

autocuratare piroliticaAutocuratare pirolitica
Curatarea pirolitica este procesul prin care temperatura in cuptor creste pana aproape de 500 °C si se mentine pentru o anumita perioada de timp, la expirarea acestui timp murdariile de pe peretii cuptorului sunt transformate in depuneri, care la terminarea procesului de autocuratare sunt sterse cu ajutorul unei lavete moale.
Pentru rezultate cat mai bune este recomandata eliminarea din cuptor a bucatilor mari de murdarie.
In functie de gradul de murdarie puteti alege dintre doua functii de autocuratare pirolitica, si anume una care dureaza mai putin (ECO) si una care dureaza mai mult (PYRO).
La activarea functiei de autocuratare pirolitica se comanda blocarea usii cuptorului si mentinerea ei inchisa, si dupa terminarea procesului de curatare, cat timp temperatura in cuptor nu scade sub 350 °C.
Inainte de activarea programului de autocuratare pirolitica trebuie sa scoateti din cuptor toate accesoriile.

consum energeticClasa energetica
Acest cuptor electric de la Hotpoint are un index de eficienta energetica de 81.2% si se incadreaza in clasa energetica A+, cu un consum declarat de:
0.90 kWh/ciclu – functia traditionala
0.69 kWh/ciclu – functia cu ventilator

 

date tehniceDate tehnice
Cuptor: Electric;
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Putere nominala: 3650 W
Cablu de alimentare: 90 cm;
Inaltime: 595 mm;
Latime: 595 mm;
Adancime: 564 mm;
Culoare: Inox;
Greutate: 36 kg.

Curatarea Celui mai bun cuptor Hotpoint

Curatarea se poate face cu ajutorul solutiilor speciale de curatare a cuptorului care sunt sub forma de spray sau dizolvand detergent de vase in apa calda, si stergand cu o laveta moale.

Suprafetele exterioare: Se curata cu ajutorul solutiilor pentru inox sau dizolvati detergent de vase in apa calda si stergeti impreuna cu o laveta moale. Este foarte important sa nu utilizati solutii corozive, deoarece acestea pot deteriora inox-ul, prezent pe suprafata exterioara a cuptorului.

Suprafetele interioare: Daca cuptorul nu este foarte murdar atunci puteti sa il curatati manual, folosind apa calda si detergent de vase. Cele mai bune rezultate la curatarea manuala a cuptorului se obtin cand procesul de curatare se efectueaza cat timp cuptorul este cald, iar depunerile de mancaruri nu au apucat sa se intareasca.

Accesoriile: Se curata cel mai usor daca se lasa la inmuiat in apa in care s-a dizolvat detergent de vase. Este foarte important ca accesoriile cuptorului sa fie scoase din cuptor, inainte de activarea functiei de autocuratare pirolitica.

9.4 Total Score
Cel mai bun cuptor Hotpoint

Design
9
Functii cuptor
9.5
Protectie si siguranta
10
Consum energetic
9
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
10
Confort
9
PROS
  • Cuptor multifunctional
  • Autocuratare pirolitica
  • Afisaj digital
  • Programe Semi-automate
  • Tehnologia Multiflux
  • Control electronic al temperaturii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo