Cuptor cu ghidaje telescopice

5
cuptor cu ghidaje telescopice imagine
9.2
Cuptor cu ghidaje telescopice
Cuptor cu ghidaje telescopice
Ghidaje telescopice
8 Funcții tradiționale
Programe automate
Autocurățare catalitică
Afișaj digital
Control prin atingere
Clasa energetică A+
Timer

Ghidajele telescopice sunt printre cele mai apreciate accesorii ale cuptorului electric incorporabil deoarece permit manipularea ușoară a tăvilor și a grătarului de sârmă astfel încât acestea pot fi introduse și scoase din cuptor fără riscul de a cădea.
Când cuptorul și accesoriile sunt reci manipularea acestora este foarte ușor de făcut, dar lucrurile se complică destul de mult când cuptorul este încălzit și utilizatorul dorește să evalueze starea preparatului din cuptor scoțând în afară tava sau grătarul. Acest lucru creează un risc major de răsturnare a tăvii sau a grătarului datorită faptului că acestea sunt fierbinți.
Soluția pentru manipularea accesoriilor chiar și când acestea sunt fierbinți este reprezentată de ghidajele telescopice care permit introducerea și scoaterea accesoriilor din cuptor în deplină siguranță astfel încât întoarcerea sau gustarea preparatului din tavă se poate face foarte ușor fără a exista riscul de cădere a preparatului sau de ardere a utilizatorului.

Cuptor cu ghidaje telescopice

cuptor cu ghidaje telescopiceDacă sunteți în căutarea unui cuptor electric incorporabil cu ghidaje telescopice dar care să aibă și un raport preț-performanțe bun, atunci vă recomandăm acest model de la producătorul de electrocasnice Hotpoint.
Cuptorul este dotat cu 5 niveluri fixe pe care se pot amplasa accesoriile, numărătoarea lor se face de jos în sus și anume nivelul din partea inferioară a cuptorului este denumit nivelul 1, iar cel din partea superioară nivelul 5.
În mod normal toate cele cinci niveluri sunt fixe și pentru a le transforma în ghidaje telescopice trebuie montată perechea de ghidaje telescopice oferite de Hotpoint ca și accesorii.
Cuptorul este dotat cu o singură pereche de ghidaje telescopice ceea ce înseamnă că 4 ghidaje pentru accesorii vor rămâne de tipul fix, iar unul se va transforma în ghidaj telescopic. Dacă doriți mai multe ghidaje telescopice atunci puteți comanda de la reprezentanța Hotpoint din România.
Montarea ghidajelor telescopice se face foarte ușor fără a fi necesară utilizarea unor scule speciale.

Pentru a monta ghidajele telescopice la acest model de cuptor electric de la Hotpoint trebuie doar să urmați pașii:

 1. Eliminați folia protectoare de pe cele două șine culisante.
 2. Amplasați clema superioară a șinei pe ghidajul pentru grătar.
 3. Lăsați să coboare și cealaltă clemă în poziția de pe ghidajul pentru grătar.
 4. Fixați șina împingând cu putere partea de jos a clemei pe ghidajul pentru grătar.

Pașii de mai sus sunt valabili pentru ambele părți ale cuptorului indiferent de nivelul pe care doriți să amplasați ghidajele telescopice.

Foarte multă lume întâmpină probleme când dorește să demonteze ghidajele telescopice deoarece trag de ele, fără ca însă în prealabil să le ridice un pic.
La acest model de cuptor de la Hotpoint accesoriile pe care le veți folosi împreună cu ghidajele telescopice sunt:
Grătar metalic: Se utilizează pentru amplasarea pe el a bucăților de carne care se prepară la grătar sau ca și suport pentru diversele forme de prăjituri.
Tavă de colectare a grăsimii: Este o tavă adâncă și se utilizează în principal ca și tavă în care se scurge grăsimea din alimentele preparate le grătar.
Tavă de copt: Așa cum îi zice și denumirea se folosește în principal pentru prepararea produselor de patiserie sau a prăjiturilor.

9.2 Total Score
Cuptor cu ghidaje telescopice

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9.5
Siguranță în exploatare
9
Curățare și întreținere
9
PROS
 • Ghidaje telescopice
 • 8 Funcții tradiționale
 • Programe automate
 • Autocurățare catalitică
 • Afișaj digital
 • Control prin atingere
 • Clasa energetică A+
 • Timer
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo