Cel mai bun cuptor Arctic

2
cel mai bun cuptor arctic
9.1
Cel mai bun cuptor Arctic
Cel mai bun cuptor Arctic
12 functii de cuptor
Autorcuratare catalitica
Design modern
Performant
Volum mare
Clasa energetica A+
Control electronic
Afisaj digital

Arctic este unul dintre cele mai cunoscute marci de electrocasnice din Romania, oferind pentru produsele sale un raport calitate-pret foarte bun, pe langa acest lucru produsele Arctic beneficiaza in acest moment de o extragarantie de 5 ani.

Cel mai bun cuptor Arctic este acest model care are 12 functii speciale de gatire, cu ajutorul carora vei putea gati si preparatele mai complexe.

Un cuptor performant trebuie sa fie si usor de curatat, iar cel mai bun cuptor de la Arctic este usor de curatat, datorita panourior acoperite cu un strat poros catalitic, care absoarbe grasimile si le transforma in vapori si dioxid de carbon, lasand peretele posterior si cel laterali curati.

Prezentarea generala a celui mai bun cuptor Arctic

prezentare generala cel mai bun cuptor arcticCuptor electric cu 12 functii de gatire
Autocuratare catalitica
Afisaj digital
Timer
Clasa energetica A+
Volum cuptor 71 Litri
Ventilator de tipul ECO FAN
Cuptor iluminat
Protectie la supraincalzire

Functiile de gatire prezente pe cel mai bun cuptor Arctic

staticIncalzire Superioara + Inferioara
Este functia de gatire care activeaza elementul incalzitor si cel superior, asigurand o coacere uniforma atat in partea superioara cat si in partea inferioara. Prajiturile se prepara foarte bine cu aceasta functie traditionala.

static plus ventilatorIncalzire Superioara + Inferioara + Ventilator
In comparatie cu functia anterioara in aceasta functie se activeaza si ventilatorul, asigurandu-se astfel o incalzire mai rapida a cuptorului.

ventilatie cu aer caldVentilatie cu aer cald
Este functia de gatire care incalzeste aerul din cuptor cu ajutorul elementul incalzitor circular situat pe panoul posterior, iar ventilatorul amplasat in mijlocul elmentului incalzitor distribuie uniform caldura in intreg cuptorul. Un mare avantaj al acestei functii de gatire este ca se poate coace pe mai multe niveluri, fara a fi necesara preincalzirea cuptorului.

gatire 3dGatire 3D
Este cea mai rapida functie de gatire, deoarece aceasta comanda alimentarea a celor 3 elementi de incalzire (superior, inferior si circular) la care se mai adauga si ventilatorul, care distribuie uniform caldura in cuptor.

pizzaPizza
Este functia special conceputa pentru prepararea oricarui tip de pizza, inclusiv si a celei congelate. Sunt alimentati cu energie electrica elementii incalzitori circular si inferior, impreuna cu ventilatorul . Daca va place sa coaceti pizza cu siguranta veti aprecia aceasta functie de cuptor.
Mai multe informatii despre cum se prepara pizza gasiti pe pagina: La ce temperatura se coace pizza in cuptorul electric .

grill complet ventilator

Grill complet + Ventilator
Se foloseste pentru prepararea rapida a bucatilor mari de carne, fiind de un mare ajutor cand pregatiti un gratar pentru intreaga familie.

ventilatie cu aer cald ecoVentilatie cu aer cald ECO
In aceasta functie de cuptor este alimentat cu energie electrica elementul incalzitor circular impreuna cu ventilatorul. Aceasta functie este mai economica decat cea clasica, prin mentinerea in cuptor a unei temepraturi mai scazute.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
Este functia perfecta pentru prepararea produselor cu crusta, care la final au nevoie sa fie rumenite perfect.

grill complet Grill complet
Este pornit elementul incalzitor grill mare situat in partea de sus a cuptorului. Cand utilizati aceasta functie trebuie sa setati temperatura in cuptor pe maxim, iar la jumatatea timpului de gatire trebuie sa intoarceti preparatul, asigurandu-se astfel prepararea uniforma pe ambele parti.

grillGrill
Se porneste doar partea interioara a elementului de incalzire superior. Se foloseste in principal pentru prepararea produselor care nu necesita o cantitate mare de caldura.

mentinere la caldMentinere la cald
Mancarurile preparate se vor mentine calde pentru o perioada mai lunga de timp.

decongelareDecongelare
In cadrul acestei functii se alimenteaza doar ventilatorul, fara elementi incalzitori, functionarea acestuia grabeste procesul natural de dezghetare. De asemenea, functia de Decongelare poate fi folosita si pentru racirea mancarurilor calde.

Caracteristicile principale ale celui mai bun cuptor Arctic

autocuratare cataliticaAutocuratare catalitica
Autocuratarea catalitica este procesul prin care grasimile depuse pe peretii cuptorului sunt transformate in vapori si dioxid de carbon.
Nu toti peretii cuptorului sunt capabili de autocuratare, ci doar cel posterior si laterali, acestia sunt acoperiti cu un strat poros, care este de fapt emailul catalitic.
Procesul de autocuratare catalitica incepe cand temperatura in cuptor este de cel putin 200 °C si are cea mai mare eficienta cand temperatura in cuptor este maxima.
Un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont este acela ca peretii catalitici nu se curata manual sau cu substante de curatat cuptorul, deoarece se pot distruge.

cuptor iluminatCuptor iluminat
In partea superioara a panoului posterior este amplasat un bec, care ilumineaza cuptorul cand se activeaza o functie de cuptor.
Becul din cuptor este unul mai special, si anume rezista pana la 300 °C, de aceea cand il inlocuiti trebuie sa folositi unul cu aceleasi caracteristici.
Iluminarea cuptorului mai are avantajul ca permite utilizatorului sa urmareasca evolutia procesul de gatire, fara a fi necesara deschiderea usii cuptorului, ceea ce inseamna o economie de energie electrica.
Becul este protejat de un capac de sticla, care in timp se murdareste si poate limita cantitatea de lumina care ajunge in cuptor, din acest motiv va recomandam sa desfaceti capacul si sa il curatati din cand in cand.

timerTimer
Durata procesului de gatire poate fi controlat printr-o simpla apasare de buton, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji ca uitati preparatul in cuptor.
Cand a expirat timpul setat de dumneavoastra, cuptorul va emite un semnal acustic si va intrerupe alimentarea cu energie electrica a elementilor incalzitori.
Dupa ce ati setat durata procesului de gatire, pe afisajul digital va aparea timpul ramas pana la expirarea perioadei setate.

afisaj digitalAfisaj digital
Cel mai bun cuptor Arctic are un afisaj digital, care prezinta setarile cele mai importante precum: functia de gatire, ora curenta, temperatura setata, etc.
La prima conectare a cuptorului la reteaua electrica trebuie sa setati ora curenta, in caz contrar folosirea cuptorului nu este posibila.
In timpul functionarii, temperatura in cuptor este prezentata prin intermediul unor simboluri crescatoare, care dispar in momentul in care temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata de utilizator.

volumul cuptoruluiVolumul interior mare
Volumul net al cuptorului este foarte mare, si anume 71 Litri, acest lucru permitand utilizatorilor gatirea simultana a mai multor preparate.

Datorita volumului mare, cuptorul este dotat cu 5 pozitii de raft, numaratoarea lor incepe din partea inferioara a cuptorului.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Cel mai bun cuptor de la Arctic este livrat impreuna cu 3 accesorii, si anume:

Grilaj metalic: Se foloseste in principal pentru amplasarea bucatilor de carne plate, dar si ca suport pentru diversele forme de prajituri.
Tava adanca: Se utilizeaza pentru produsele din carne sau ca si tava colectoare.
Tava universala: Se foloseste pentru prepararea produselor de patiserie sau a diferitelor tipuri de pizza.

control electronic al temperaturiiControl electronic al temperaturii
La performantele foarte bune ale cuptorului contribuie si controlul electronic al temperaturii, care reuseste sa mentina temperatura in cuptor in intervalul + 5 °C fata de valoarea setata.
Temperatura in cuptor este afisata pe panoul de comanda, prin intermediul unor liniute care dispar in momentul in care valoarea ei corespunde cu valoarea setata de utilizator.
Datorita controlului electronic temperatura in cuptor poate fi setata in pasi de cate 5 °C.

ventilator de racireVentilator de racire
Sub panoul de comanda al cuptorului este pozitionat un ventilator care are rolul de a raci componentele ectronice ale cuptorului, precum si de a mentine relativ rece geamul exterior din usa cuptorului.
Ventilatorul de racire functioneaza cand cuptorul este cald, din acest motiv este posibil sa observati functionarea ventilatorului, chiar daca module de gatit nu sunt active.

temperaturi predefiniteTemperaturi predefinite
Pentru a veni in ajutorul utilizatorilor, fiecare functie de cuptor are o temperatura predefinita, aceasta poate fi modificata cu ajutorul butonului pozitionat pe panoul de comanda in partea dreapta , de exemplu, pentru functia de cuptor „Incalzire Superioara + Inferioara”, temperatura predefinita este de 200 °C.

consum energeticConsum energetic
Cel mai bun cuptor Arctic are un consum redus de energie, astfel incat utilizarea lui nu va aduce modificari importante asupra facturilor la energiei electrica.

Cuptorul se incadreaza in clasa energetica A+, iar valorile consumului energetic declarate de producator pentru fiecare functie de cuptor sunt:
0.88 kWh/ciclu – functia de incalzire statica
0.69 kWh/ciclu – functia de incalzire cu ventilator

date tehniceDate tehnice
Cuptor electric multifunctional
Functii de gatire: 12;
Putere nominala: 3.1 kW;
Tensiunea nominala: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: 2m (3×1.5mm2);
Inaltime: 595 mm;
Latime: 594 mm;
Adancime: 567 mm;
Greutate: 33.7 kg;
Volum cuptor: 71 Litri;
Clasa energetica A+.

9.1 Total Score
Cel mai bun cuptor Arctic

Design
9
Functii cuptor
9
Protectie si siguranta
9
Consum energetic
9
Raport Pret/Calitate
10
Curatare si intretinere
9
Confort
8.5
PROS
  • 12 functii de cuptor
  • Autorcuratare catalitica
  • Design modern
  • Performant
  • Volum mare
  • Clasa energetica A+
  • Control electronic
  • Afisaj digital
User Rating: 2.89 (9 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo