Recomandare cuptor electric incorporabil

2
recomandare cuptor electric incorporabil imagine
9.7
Recomandare cuptor electric incorporabil
Recomandare cuptor electric incorporabil
Gătire cu aburi
Autocurățare pirolitică
Clasa energetică A+
Senzor de mâncare
Control electronic
Încălzire Rapidă

Datorită faptului că în acest moment se găsesc sute de modele de cuptoare, alegerea unui cuptor este pentru multă lume o sarcină dificilă. Din acest motiv fiecare cumpărător caută recomandări pentru a putea efectua cea mai bună achiziție astfel încât aparatul ales să aibă cel mai bun raport performanțe-preț.

recomandare cuptor electric incorporabilRecomandare cuptor electric incorporabil

Dacă sunteți în căutarea unui cuptor electric cu un raport performanțe-preț foarte bun, atunci vă recomandăm acest model care are 10 funcții de gătire inclusiv coacere cu aburi, la care se mai adaugă și senzorul de mâncare. După ce ați gătit mâncărurile preferate urmează să curățați cuptorul, iar acest pas este foarte ușor de făcut datorită funcției de autocurățare pirolitică ce transformă toată murdăria în cenușă. La acest cuptor recomandat, întreg procesul de gătire durează mai puțin datorită funcției de Încălzire Rapidă care reușește să încălzească cuptorul cu 40% mai repede decât o funcție normală de gătire.

functiile de gatire

Funcțiile de cuptor

Recomandarea noastră de cuptor electric încorporabil are 10 funcții care se activează prin simpla învârtire a butonului amplasat pe panoul de comandă. Datorită faptului că butoanele cuptorului sunt de tipul retractabil face ca înainte să se poată folosi aparatul, trebuie apăsat pe buton pentru ca acesta să iasă în afară. După ce s-a selectat funcția de gătire este necesară și setarea temperaturii, după care puteți observa funcționarea cuptorului. Oprirea cuptorului se face prin învârtirea butonului în dreptul poziției „Oprit”.

incalzire rapidaÎncălzire rapidă
Prima funcție pe care o are acest cuptor electric nu este o funcție de gătire ci una ajutătoare, care are rolul de încălzi mult mai repede cuptorul în comparație cu o funcție clasică de gătire. Utilizați această funcție doar când în rețeta utilizată vă cere să preîncălziți cuptorul.

aer caldAer Cald
Căldura în interiorul cuptorului este generată de către elementul încălzitor circular și este distribuită uniform de către ventilator, fapt care face ca această funcție să fie recomandată pentru coacerea simultană până la trei poziții. Dacă rețeta pe care o utilizați este concepută pentru funcția de gătire „Încălzire Sus + Jos” și utilizați funcția „Aer Cald” atunci trebuie să setați o temperatură mai joasă cu 20°C-40°C decât valoarea menționată în rețetă.

pizzaPizza
Se poate utiliza pentru orice tip de aliment care necesită o rumenire intensă și o bază crocantă. Se obțin rezultate excelente la prepararea diverselor tipuri de pizza.

incalzire sus si josÎncălzire Sus + Jos
Căldura în cuptor este generată în partea inferioară și superioară, fapt care face ca această funcție să fie utilizată doar pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel. Datorită consumului energetic mai mare vă recomandăm să utilizați această funcție doar când funcțiile cu ventilator nu corespund cerințelor dumneavoastră.

incălzire inferioaraÎncălzire Jos
Se utilizează în principal pentru conservarea alimentelor și este activat doar elementul încălzitor poziționat în partea de jos a cuptorului.

decongelareDecongelare
Este activat doar ventilatorul fără vreun element încălzitor, decongelarea este accelerată de mișcarea puternică a aerului în interiorul cuptorului.

aer cald umedAer Cald Umed
Este o funcție de gătire concepută pentru a avea un consum de energie cât mai mic, de exemplu când se utilizează se poate observa stingerea becului din cuptor după 30 de secunde de funcționare.

gatire intensivaGătire Intensivă
Funcționează elementul încălzitor grill și cel superior în alternanță cu ventilatorul, fiind o funcție recomandată pentru frigerea bucăților mari de carne.

aer cald si aburAer Cald + Abur
Este cea mai bună funcție de gătire pe care o are cuptorul deoarece permite adăugarea aburului în timpul procesului de preparare, fapt care face ca acest cuptor cu aburi să permită prepararea alimentelor într-un mod sănătos.

pirolizaAutocurățare pirolitică
Rotiți butonul în dreptul simbolului piroliză pentru a activa funcția de autocurățare pirolitică ce transformă murdăria în cenușă.

Acestea sunt cele 10 funcții pe care le are cuptorul recomandat de noi. Poate la început par foarte multe și nu știți ce funcție să alegeți, dar urmând tabelele din manualul de utilizare cu siguranță veți ajunge în scurt timp să alegeți funcția potrivită pentru prepararea alimentului dorit.

rezervor de apaRezervor de apă

Cuptorul recomandat are un rezervor de apă folosit pentru alimentarea automată a generatorului de aburi în timpul utilizării funcției „Aer Cald + Abur”. Capacitatea maximă a rezervorului este de 0.9 litri, fiind o cantitate suficientă pentru o funcționare a cuptorului pentru o perioadă de 60 de minute.
Pentru umplerea rezervorului utilizați doar apă de la robinet, fiind interzisă utilizarea apei filtrate sau distilate.
Când utilizați funcția de gătire cu aburi trebuie să setați o temperatură în cuptor în intervalul 130°C-230°C. Această recomandare se face deoarece cele mai bune rezultate se obțin în acest interval.
Cantitatea de apă din rezervor este afișată pe panoul de comandă prin intermediul a două linii orizontale (rezervorul este plin), iar când cele două linii dispar înseamnă că rezervorul este gol și este necesară reumplerea lui pentru a continua procesul de gătire.

senzor de mancareSenzor de mâncare

Este accesoriul ideal pentru prepararea bucăților mari de carne, deoarece permite măsurarea temperaturii din interiorul acestora. Cuptorul se va opri din funcționare atunci când valoarea măsurată corespunde cu valoarea setată de utilizator, emițându-se și un semnal acustic pentru avertizarea utilizatorului că procesul de gătire este gata.

ceasul cuptorului

Ceasul cuptorului

Pe panoul de comandă al cuptorului electric recomandat este amplasat și un ceas cu ajutorul căruia se controlează funcționarea acestuia.

Ceasul cuptorului are cinci funcții:
Ora curentă: Așa cum îi zice și denumirea, această funcție a ceasului are rolul de a afișa ora actuală.
Durata: Este cea mai utilizată funcție de ceas deoarece permite setarea timpului de funcționare a cuptorului, iar la expirarea lui se va întrerupe în mod automat modul de gătire.
Sfârșit: Această funcție permite setarea orei și a minutului la care să se termine procesul de gătire.
Temporizare: Este o combinație între funcția „Durata” și „Sfârșit”.
Cronometru: Permite setarea unei numărători inverse fără ca însă la expirarea ei să se întrerupă procesul de gătire.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului recomandat

Cuptorul este livrat împreună cu cinci accesorii care vă ajută să preparați cele mai bune alimente:
Ghidaje telescopice: Au rolul de a ajuta manipularea în deplină siguranță a tăvilor și a raftului de sârmă. Un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont este acela că ghidajele telescopice se curăță doar manual.
Senzor de mâncare: Măsoară temperatura din interiorul alimentelor ajutând astfel la prepararea lor.
Raft de sârmă: Se amplasează pe el fripturile care se gătesc la grill precum și diversele forme de prăjituri.
Tavă adâncă: Se folosește ca și tavă colectoare pentru grăsime sau pentru frigere.
Tavă de gătit: Este cea mai folosită tavă pentru prepararea alimentelor precum fursecuri și prăjituri.
Aceste cinci accesorii sunt cele de bază, iar accesoriile pentru gătirea cu aburi se achiziționează separat.

functii suplimentare cuptor recomandat

Funcții suplimentare

Acest cuptor electric recomandat are și funcții suplimentare cu ajutorul cărora se controlează:

Protecție copii: Este de fapt o funcție care blochează panoul de comandă astfel încât copiii nu mai pot să modifice setările acestuia.
Indicator de căldură reziduală: Este o funcție de siguranță care anunță când cuptorul este fierbinte astfel încât utilizatorul să umble cu grijă la cuptor, chiar dacă funcțiile de gătire sunt oprite. La acest model de cuptor recomandat, indicatorul de căldură reziduală intră în funcțiune când temperatura depășește 40°C.
Oprire automată: Din motive de siguranță cuptorul este oprit în mod automat după o anumită perioadă de timp în care nu s-au modificat setările; această perioadă de timp depinde de temperatura din cuptor. De exemplu dacă setați temperatura pe 50°C atunci sunt necesare să treacă 12,5 ore până când cuptorul să se oprească în mod automat. Pe când dacă setați temperatura maximă de 300°C atunci după 3 ore de funcționare se va întrerupe funcționarea cuptorului.
Ventilator de răcire: Funcționarea lui este automată și nu poate fi modificată de utilizator. Rolul lui este de a menține reci suprafețele exterioare ale cuptorului precum și modulele electronice din interiorul cuptorului.
Termostat de siguranță: Are rolul de a proteja cuptorul de supraîncălzire prin decuplarea alimentării în momentul în care temperatura în cuptor depășește valorile admise.

curatarea cuptorului recomandatCurățarea cuptorului

Interiorul cuptorului: Partea interioară a cuptorului se curăță foarte ușor datorită funcției de curățare pirolitică ce transformă în cenușă toată murdăria din interiorul cuptorului. Pentru economisirea energiei Electrolux a implementat pe acest model de cuptor două moduri de curățare pirolitică, selectarea lor făcându-se în funcție de gradul de murdărie.
Dacă cuptorul este puțin murdar atunci se selectează modul de curățare P1 care durează doar 90 de minute, iar dacă cuptorul este foarte murdar atunci se selectează modul P2 care durează 150 de minute. Pe toată durata procesului de curățare pirolitică ușa cuptorului este blocată și nu poate fi deschisă cât timp temperatura în cuptor depășește 350°C.
Rezervorul de apă: După mai multe utilizări există posibilitatea ca în interiorul cuptorului să apară depuneri de calcar care trebuie îndepărtate pentru a menține performanțele cuptorului. După fiecare utilizare este necesară golirea rezervorului de apă cu ajutorul furtunului, primit ca accesoriu, și care se conectează la supapa de evacuare amplasată în partea inferioară a cuptorului.

În funcție de gradul de duritate a apei variază și perioada la care trebuie efectuată decalcifierea. De exemplu dacă apa utilizată este puțin dură atunci curățarea se face doar după 75 cicluri de utilizare sau 2.5 luni, în schimb dacă apa este foarte dură atunci decalcifierea se face după 30 de cicluri sau o lună.

Decalcifierea la acest cuptor electric recomandat este foarte ușor de făcut parcurgând pașii:

 1. Se umple rezervorul de apă cu 850 ml de apă și 50 ml de acid citric. Se oprește cuptorul și se așteaptă 60 de minute.
 2. Se pornește modul de gătire „Aer Cald + Abur” pentru o perioadă de 25 de minute la temperatura de 230°C după care se lasă cuptorul să se răcească pentru o perioadă de 15 minute.
 3. Se pornește din nou cuptorul în modul de gătire „Aer Cald + Abur” pentru o perioadă de 10 minute la temperatura de 180°C.
 4. Lăsați cuptorul să se răcească.
 5. Scoateți rezervorul de apă și curățați eventualele rămășițe ale depunerilor de calcar.
 6. Țeava de evacuare se curăță manual folosind doar săpun și apă caldă.

Exteriorul cuptorului: Pentru curățarea panourilor exterioare ale cuptorului se pot folosi substanțe speciale pentru inox, dar rezultate foarte bune se obțin folosind o soluție de apă caldă în care s-a dizolvat detergent de vase.

Curățarea suprafețelor exterioare se face întotdeauna cu ajutorul unei lavete moale. Ușa cuptorului este demontabilă fapt care face ca procesul de curățare să fie foarte ușor de făcut mai ales că din cele trei panouri de sticlă două sunt și ele demontabile.

consumul de energie electricaConsumul de energie electrică

Cuptorul electric recomandat de noi are un consum redus de energie electrică fiind încadrat în clasa energetică „A+” cu un index de eficiență de 81.2 și cu următoarele valori declarate de Electrolux:

0.93 kWh/ciclu: În modul de gătire convențional în care nu este activat ventilatorul.
0.69 kWh/ciclu: În modul de gătire cu ventilație.

Acestea sunt măsurători efectuate într-un laborator, dar pentru a îmbunătăți economisirea de energie puteți să urmați sfaturile următoare:

 1. Preparați simultan mai multe alimente care au aceleași caracteristici de coacere.
 2. Pauzele între mai multe coaceri să fie cât mai mici.
 3. Folosiți funcțiile cu ventilator în detrimentul celei fără. După cum se poate observa și în valorile declarate de producător cea cu ventilator este mult mai mică decât cea fără.
 4. Folosiți-vă de căldura reziduală oprind procesul de gătire cu cel puțin 5-10 minute înainte de expirarea timpului de gătire.
 5. Opriți funcționarea becului când nu aveți nevoie ca acesta să ilumineze interiorul cuptorului. De exemplu în funcția „Aer Cald Umed” becul se stinge în mod automat după 30 de secunde de la începerea procesului de gătire.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Putere: 3480 W
• Tensiune alimentare: 220-240V
• Cablu de alimentare inclus: 1.6 m
• Temperatură cuptor: 30°C–300°C (reglare electronică)
• Funcții de cuptor: 10 (din care una cu aburi)
• Culoare: Inox
• Butoane: Retractabile
• Volum util: 72 litri
• Autocurățare: Pirolitică
• Clasa energetică: A+
• Înălțime/Lățime/Adâncime: 594 mm/596 mm/569 mm

9.7 Total Score
Recomandare cuptor electric incorporabil

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Eficiență energetică
9.5
Siguranță în exploatare
10
Curățare și întreținere
10
PROS
 • Gătire cu aburi
 • Autocurățare pirolitică
 • Clasa energetică A+
 • Senzor de mâncare
 • Control electronic
 • Încălzire Rapidă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo