Plită cu inducție cu 4 zone de gătit care se adaptează automat la dimensiunea vasului

1
plita cu inductie cu zone adaptabile
9.8
Plită cu inducție cu 4 zone de gătit care se adaptează automat la dimensiunea vasului
Plită cu inducție cu 4 zone de gătit care se adaptează automat la dimensiunea vasului
Control prin atingere
5 ani garanție
Senzor de prăjire
Lățime 80 cm
Putere Suplimentară
Comunicare Hotă - Plită

La majoritatea plitelor este foarte importantă păstrarea corelării dintre dimensiunea vasului utilizat și a zonei de gătit asigurându-se astfel un consum optim de energie precum și o eficiență energetică ridicată.
Producătorul suedez de plite cu inducție, Electrolux, a dezvoltat o tehnologie care permite adaptarea automată a zonei de gătit la dimensiunea vasului de gătit, astfel încât utilizatorul nu trebuie sa își mai facă griji cu privire la faptul că vasele utilizate nu corespund cu dimensiunea zonelor de gătit.

Plită cu inducție cu 4 zone de gătit care se adaptează automat la dimensiunea vasului

plita care se autoadapteazajpgO plită cu inducție foarte performantă și la care cele patru zone de gătit se adaptează automat la dimensiunea vasului este acest model de la Electrolux.

Pe toate cele patru zone de gătit se pot utiliza vase cu diametrul între 125 mm și 210 mm fără a exista pierderi ale eficienței energetice o creștere a consumului de energie electrică.

Ca și caracteristici tehnice zonele de gătit ale plitei sunt identice și anume au puterea nominală de 2300 W, iar activarea funcției de putere suplimentară (PowerBoost) face ca zona de gătit să dezvolte o putere maximă de 3200 W pentru o durată maximă de 10 minute.
Puterea maximă dezvoltată de o zonă de gătit este influențată și de calitatea vasului utilizat și din acest motiv vă recomandăm să achiziționați doar vase de calitate bună.

Dintre toate tipurile de plite existente în acest moment cele cu inducție sunt cel mai eficiente energetic ceea ce înseamnă că durata procesului de gătire este mai redus precum și cantitatea de energie utilizată este mai redusă decât în cazul celorlalte tipuri de plite.
Acest model de plită cu inducție care se adaptează la dimensiunea vasului are un consum declarat de 180.6 Wh/kg, iar pentru fiecare zonă de gătit:
Stânga Față: 179.6 Wh/kg
Stânga Spate: 177 Wh/kg
Dreapta Față: 188.8 Wh/kg
Dreapta Spate: 177 Wh/kg

Senzor de prăjire

senzor de prajire plita cu inductiePerformanțele extraordinare de gătire ale plitei sunt datorate nu numai tehnologiei cu inducție ci și senzorului de prăjire care are rolul de a menține temperatura constantă în fundul vasului prin ajustarea continuă a nivelului de putere.
De exemplu în imaginea alăturată se poate observa o comparație între același preparat gătit cu ajutorul senzorului de prăjire și fără, iar diferența între cele două este foarte mare,

Senzorul de prăjire menține suprafața vasului la o temperatură corectă astfel încât se evită situațiile în care preparatele din vas sunt prăjite neuniform.
Pentru a obține cele mai bune rezultate la gătit cu ajutorul senzorului de prăjire este indicată utilizarea vaselor cu fundul plat și care nu suferă deformări în timpul utilizării.

Control prin atingere

Cele patru zone de gătit ale plitei cu inducție se controlează foarte ușor cu ajutorul senzorilor tactili poziționați pe panoul de comandă și anume pentru a modifica o funcție trebuie doar atins simbolul corespunzător, iar plita va emite un semnal acustic anunțând utilizatorul că noua setare este activă.

Pentru a permite setarea cu precizie a nivelului de putere acest model de plită de la Electrolux este dotată cu „14 niveluri de putere” la care se mai adaugă și nivelul de Putere Suplimentară.

Nivelul de putere se alege în funcție de tipul de aliment preparat, de exemplu dacă se topește ciocolată atunci se alege nivelul 1-2 pe când dacă se fierbe apă atunci se alege nivelul de putere maxim.
Toate aceste niveluri de putere se aleg prin simpla atingere a panoului de comandă.

Această plită cu inducție care își adaptează zona de gătit la dimensiunea vasului mai are unele funcții foarte utile și interesante în același timp: Încălzire automată, Protecție copii, Semnal sonor, Încălzire reziduală, Cronometru, Afișaj digital, Pauză, Cronometru.

9.8 Total Score
Plită cu inducție excelentă

Design
9.5
Confort
10
Protecție și siguranță
10
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9.5
Curățare și întreținere
10
PROS
  • Control prin atingere
  • 5 ani garanție
  • Senzor de prăjire
  • Lățime 80 cm
  • Putere Suplimentară
  • Comunicare Hotă - Plită
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo