Plită ideală pentru prepararea rapidă a mâncărurilor

0
Plită ideală pentru prepararea rapidă a mâncărurilor
9.7
Plită ideală pentru prepararea rapidă a mâncărurilor
Plită ideală pentru prepararea rapidă a mâncărurilor
Putere Suplimentară
Funcție Punte
Comunica Hotă - Plită
Zone adaptabile
Control prin atingere
Protecție copii

În ziua de azi sunt destule persoane nu pot să aloce foarte mult timp preparării mâncărurilor, iar pentru a veni în ajutorul lor vă prezentăm în continuare o plită cu inducție ideală pentru prepararea rapidă a mâncărurilor datorită funcției de putere suplimentară „Power Boost” care permite dezvoltarea unei puteri mărite la inceputul procesului de gătire astfel încât apa sau uleiul din vasul de gătit se încălzesc mult mai rapid decât în mod obișnuit.

Putere Suplimentară

Din păcate nu toate plitele cu inducție existente în acest moment pe piață au funcția de „Putere Suplimentară”, iar dezamăgirea persoanelor care au achiziționat o astfel de plită se poate observa în comentarii unde prezintă faptul că vasele se încălzesc greu.
Din acest motiv înainte de a vă achiziționa o plită cu inducție vă recomandăm să verificați ca aceasta să fie dotată cu funcția de putere suplimentară.

O plită foarte bună și care are Putere Suplimentară la toate cele patru zone de gătit este acest model de la Electrolux.
Fiecare zonă de gătit are o putere nominală de 2300 W, iar activarea funcției Putere Suplimentară face posibilă dezvoltarea unei puteri de 3200 W.
Din motive de siguranță funcția Putere Suplimentară (Power Boost) este limitată ca și timp și anume are o durată maximă de 10 minute după care modulul de control al plitei comută în mod automat nivelul de putere pe „14”.
Puterea dezvoltată de o zonă de gătit este influențată de calitatea vasului utilizat ceea ce înseamnă că utilizarea unui vas de calitate slabă va face ca procesul de încălzire sa dureze mai mult decât în mod obișnuit.
Fundul vaselor de slabă calitate devin convex sau concav în timpul procesului de gătire.

Cele patru zone de gătit ale plitei cu inducție recomandată sunt dotate cu tehnologia care permite adaptarea zonei de gătit la dimensiunea vasului astfel încât orice vas utilizat în intervalul 125 mm – 210 mm va dezvolta puterea maximă indiferent de dimensiunea sa.

Consumul de energie electrică

consumul de energie electrica

Pentru foarte multe persoane un factor decisiv în alegerea tipului și modelului de plită îl reprezintă consumul de energie, iar dintre toate tipurile de plite (gaz, vitroceramic, inducție) cele pe inducție sunt cele mai eficiente energetic datorită faptului că încălzesc direct fundul vasului astfel încât pierderile sunt destul de mici.
Toți producătorii de plite cu inducție sunt obligați de legislația actuală să declare consumul de energie pentru toată plita precum și pentru fiecare zonă de gătit.
În cazul acestui model de plită de la Electrolux valoarea declarată pentru toată plita este de 181.4 Wh / kg, iar pentru fiecare zonă de gătit:
Stânga Față: 179.3 Wh / kg
Stânga Spate: 178.4 Wh / kg
Dreapta Față: 189.4 Wh / kg
Dreapta Spate: 178.4 Wh / kg

Nu doar că plitele cu inducție sunt foarte eficiente energetic dar puteți să și economisiți energie respectând următoarele sfaturi:

• Utilizați întotdeauna vase cu capace
• Cantitatea de apă încălzită trebuie să fie doar de cât este nevoie
• Activarea zonei de gătit se face doar după ce a fost amplasat vasul de gătit
• Vasul de gătit se poziționează în centrul zonei de gătit
• Utilizați căldura reziduală

Comunicare Hotă - Plită

comunicare plita hota

O altă funcție foarte utilă este cea care permite comunicarea între Plită și Hotă astfel încât puterea de absorbție a hotei este controlată de către plită în funcție de nivelul de putere setat.

Majoritatea hotelor au dezactivată funcția de comandă de la distanță ceea ce înseamnă că până nu o activați veți putea utiliza hota doar în modul manual.
Lumina hotei poate fi setată să se aprindă manual sau de fiecare dată când plita comandă viteza ventilatorului.
Pentru a economisi energie electrică trebuie să știți că lumina hotei se dezactivează în mod automat după 2 minute de la oprirea plitei din funcționare.

Curățare ușoară

curatarea plitei cu inductieÎn cazul plitelor pe gaz sau vitroceramice procesul de curățare este destul de greoi necesitând timp și soluții speciale de curățare, dar aceste inconveniențe sunt total eliminate în cazul plitelor cu inducție datorită faptului că murdăria ajunsă pe suprafața plitei nu este arsă astfel încât eliminarea ei se face cu ajutorul unei lavete umede fără a mai fi necesară și utilizarea soluțiilor speciale.
Chiar dacă în timpul procesului de gătire au loc scurgeri de lichide pe suprafața plitei nu trebuie să vă faceți griji deoarece le puteți elimina fără a fi necesară oprirea plitei, iar dacă peste panoul de comandă sunt vărsate lichide atunci trebuie ca în decurs de 10 secunde să le ștergeți în caz contrar plita se va opri în mod automat.

Funcția Punte

functia punte

Funcția Punte este una mai specială datorită faptului că permite utilizarea a două zone de gătit ca și una singură facilitând astfel utilizarea vaselor de dimensiuni dreptunghiulare.

Pentru a activa funcția Punte trebuie doar ca vasul utilizat să fie compatibil cu plitele cu inducție și să acopere centrele celor două zone de gătit.
Activarea funcției Punte se face prin simpla atingere a simbolului corespunzător de pe panoul de comandă.
Plita este dotată cu un sistem de control al puterii care face ca puterea maximă pe care o poate debita funcția Punte este de 3700 W.

Date tehnice

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Niveluri de căldură: 14
• Putere Suplimentară: Da
• Putere instalată: 7350 W
• Tensiunea de alimentare: 230V / 400 V 2N
• Culoare: Negru

• Control: Digital
• Suprafață: Sticlă securizată
• Cablu de alimentare: 150 cm (fără ștecher)
• Greutate: 12.3 kg
• Lățime: 710 mm
• Adâncime: 520 mm

9.7 Total Score
Plită pentru prepararea rapidă a mâncărurilor

Design
9.5
Confort
10
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9.5
Curățare și întreținere
10
PROS
  • Putere Suplimentară
  • Funcție Punte
  • Comunica Hotă - Plită
  • Zone adaptabile
  • Control prin atingere
  • Protecție copii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo