Ce cuptor încorporabil să cumpăr?

0
Ce cuptor încorporabil să cumpăr imagine
9.4
Ce cuptor încorporabil să cumpăr?
Ce cuptor încorporabil să cumpăr?
Programe automate
Control electronic
Autocurățare catalitică
Senzor de mâncare
Clasa energetică A+
Ghidaje telescopice

În ultimul timp am primit de mai multe ori întrebarea „Ce cuptor încorporabil să cumpăr?”. Am realizat că de multe ori întrebările mele pentru a putea să îmi dau seama ce tip de cuptor dorește fiecare persoană mai mult încurcau decât să ajute, deoarece caracteristicile tehnice și performanțele unui cuptor nu erau termeni cunoscuți. Prin urmare, am decis să postez acest articol pentru persoanele care caută o recomandare cu privire la întrebarea „Ce cuptor încorporabil să cumpăr?”, pe lăngă aparatele din topul cuptoarelor electrice.

Ce cuptor încorporabil să cumpărRecomandare de cuptor care merită cumpărat

Un răspuns simplu la întrebarea „Ce cuptor încorporabil să cumpăr?” este acest model de la Electrolux care are un preț bun, la care se mai adaugă și performanțele extraordinare la coacere datorate și celor 9 programe automate care efectuează toate setările pentru utilizator (funcție de gătire, temperatură și durată), fiind astfel ideal pentru persoanele care nu au experiență la gătirea alimentelor într-un cuptor electric multifuncțional.

functiile cuptoruluiFuncțiile de gătire

Cuptorul acesta pe care îl recomand să îl cumpărați are două tipuri de funcții de gătire și anume cele clasice și programe automate.

Funcțiile de gătire clasice

Sunt funcțiile de gătire la care utilizatorul selectează care elemenți încălzitori se activează pentru a prepara alimentele ce urmează a fi gătite. Funcțiile de gătire clasice prezente la acest cuptor electric de la Electrolux sunt:

 • Aer cald: Este una dintre funcțiile cele mai performante, permițând coacerea simultană pe maxim 3 niveluri.
 • Pizza: Este special concepută pentru a coace pizza sau alte alimente care au nevoie de o bază crocantă și rumenire în partea superioară.
 • Încălzire Sus + Jos: Este modul de gătire tradițional care are rezultate excelente când se prepară pe un singur nivel.
 • Gătire la temperatură scăzută: Este o funcție de gătire care se utilizează pentru prepararea fripturilor suculente sau fragede.
 • Încălzire Jos: Toată căldura din cuptor este generată din partea inferioară, fapt care face ca această funcție să fie recomandată pentru conservarea alimentelor.
 • Aer cald (umed): Dacă doriți să reduceți consumul de energie electrică atunci puteți utiliza această funcție de gătit care se folosește de căldura reziduală.
 • Decongelare: Procesul de decongelare a alimentelor este accelerat de aerul care se mișcă puternic în interiorul cuptorului datorită ventilatorului.
 • Menținere cald: Așa cum îi zice și denumirea se folosește pentru a menține caldă mâncarea proaspăt preparată.
 • Grill: Se folosește pentru prepararea cantităților mai mici de carne care nu au nevoie de o cantitate mare de căldură.
 • Grill Rapid: Se folosește pentru frigerea la grătar a bucăților mai mari de carne.
 • Gătire Intensivă: Pentru rezultate excelente la frigerea bucăților mari de carne vă recomandăm utilizarea acestei funcții.

Funcțiile de gătire automate

Sunt funcțiile de gătire la care utilizatorul trebuie doar să seteze ce tip de aliment urmează să gătească, iar cuptorul setează în mod automat funcția de gătire, temperatura și durata.

Numele celor 9 programe automate sunt:

 1. Friptură de vită
 2. Friptură de porc
 3. Pui întreg
 4. Pizza
 5. Brioșe
 6. Quiche Lorraine
 7. Pâine albă
 8. Cartofi gratinați
 9. Lasagne

control prin atingereControl prin atingere

Pe panoul de comandă se regăsesc mai multe simboluri cu ajutorul cărora se controlează funcționarea cuptorului. Denumirile simbolurilor prezente pe panoul de comandă sunt: Început/Sfârșit, Opțiuni, Iluminare Cuptor, Încălzire Rapidă, Programe Favorite, Sus/Jos, Ceas, Cronometru, OK.

Pe lângă aceste simboluri pe panoul de comandă se găsește și afișajul digital care afișează setările curente ale cuptorului: Funcția de gătire, Numărul funcției, Temperatura setată, Ora curentă, Funcțiile de ceas, Durată, Căldură reziduală.

senzor de mancareSenzor de mâncare

Dintre toate accesoriile cu care este livrat cuptorul, acest senzor de mâncare ajută cel mai mult la obținerea rezultatelor excelente, datorită faptului că permite măsurarea exactă a temperaturii din interiorul alimentelor, iar când aceasta ajunge la valoarea setată de utilizator se comandă în mod automat oprirea procesului de gătire, iar cuptorul va emite un semnal acustic.
Când utilizați senzorul de mâncare trebuie să setați două temperaturi și anume cea din cuptor, respectiv cea din interiorul alimentului.

functii suplimentareFuncții suplimentare

Luminozitatea afișajului: Aceasta este variabilă și își schimbă intensitatea în funcție de oră. Luminozitatea afișajului este mai scăzută între orele 10.00 PM și 6.00 AM, dar revine la luminozitate normală și în acest interval de timp dacă cuptorul este utilizat.

Programe Favorite: Toate setările rețetelor preferate pot fi salvate în secțiunea Favorite, fiind astfel disponibile când aveți nevoie de ele.

Protecție copii: Are rolul de a bloca accesul copiilor la utilizarea cuptorului prin blocarea panoului de comandă.

Oprire automată: Ca și o măsură de siguranță cuptorul este dotat cu o funcție care decuplează alimentarea cuptorului în cazul în care într-o anumită perioadă de timp nu se modifică setările. Timpul după care se oprește cuptorul depinde de temperatura din cuptor. De exemplu dacă în cuptor este setată temperatura de cel puțin 250°C atunci cuptorul se va opri în mod automat după 3 ore de nemodificare a setărilor, în schimb dacă în cuptor este setată temperatura de 115°C atunci acesta se va decupla doar după 12.5 ore de funcționare.

Ventilator de răcire: Sub panoul de comandă se pot observa mai multe fante de aerisire prin care ventilatorul de răcire elimină aerul cald din jurul modulelor electronice, efectuând astfel răcirea acestora precum și a suprafețelor exterioare ale cuptorului. Funcționarea acestuia este în totalitate dependentă de temperatură, și din acest motiv veți putea observa câteodată funcționarea ventilatorului chiar dacă procesul de gătire s-a terminat.

Termostat de siguranță: În cazul în care temperatura din cuptor crește peste valoarea maximă admisă atunci intră în funcțiune termostatul de siguranță care întrerupe alimentarea cu energie electrică a cuptorului.

autocuratare cataliticaAutocurățare catalitică

Dacă încă nu sunteți sigur despre ce cuptor să cumpărați, atunci această caracteristică de autocurățare vă poate convinge să alegeți acest cuptor, deoarece grație procesului de cataliză pereții cuptorului se curăță singuri prin transformarea depunerilor de grăsimi din timpul procesului de gătire. După cum se poate vedea și în poza alăturată doar 3 pereți sunt de tipul catalitic (posterior, lateral stânga și dreapta).

usa demontabilaUșă demontabilă

Ușa cuptorului poate fi demontată foarte ușor prin simpla ridicare a balamalelor și ridicarea ușii din locașul ei. Două panouri de sticlă din ușă sunt la rândul lor demontabile facilitând astfel curățarea ușii cuptorului.

Panourile de sticlă sunt montate utilizând conceptul POKA-YOKE, ceea ce înseamnă că după ce le demontați nu veți putea greși la remontarea lor.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului recomandat

Dacă veți cumpăra acest cuptor electric de la Electrolux atunci primiți ca și accesorii următoarele componente:
Ghidaje telescopice: Se utilizează pentru manipularea mai ușoară a celor două tăvi și a raftului de sârmă.
Senzor de mâncare: Se utilizează pentru măsurarea temperaturii din interiorul alimentelor permițând astfel prepararea lor cu precizie.
Raft de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a bucăților mari de carne sau ca suport pentru formele de prăjituri.
Tavă de gătit: Se utilizează pentru prepararea prăjiturilor și a fursecurilor.
Tavă adâncă: Se utilizează pentru a coace și frige diverse alimente, dar și ca tavă de colectare a grăsimii.

consumul de energie electricaConsum de energie electrică

Când se achiziționează un cuptor electric încorporabil este foarte important să știm câtă energie electrică va consuma pe parcursul unui ciclu de gătire.
Modelul de cuptor din acest articol se încadrează în clasa energetică „A+” având următoarele valori declarate de producător:

0.93 kWh/ciclu: În funcția de gătire tradițională
0.69 kWh/ciclu: În funcția de gătire cu ventilator.

Pentru a reduce consumul de energie electrică este foarte important ca în timpul funcționării să se deschidă ușa cât mai rar pentru a evita pierderile de căldură. Dacă este posibil alegeți o funcție cu ventilator în detrimentul funcției statice.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Cuptor încorporabil
• Alimentare: Electric
• Culoare: Negru
• Putere electrică: 2480 W
• Tensiune alimentară: 220-240 V
• Curățare: Catalitică
• Lumină cuptor: Halogen
• Clasa energetică: A+
• Temperatură cuptor: 30°C–300°C
• Înălțime/Lățime/Adâncime: 594 mm/596 mm/569 mm
• Volum util: 72 Litri
• Cablu de alimentare: 1.6 m

9.4 Total Score
Cuptor încorporabil pe care să îl cumperi

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9.5
Siguranță in exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
 • Programe automate
 • Control electronic
 • Autocurățare catalitică
 • Senzor de mâncare
 • Clasa energetică A+
 • Ghidaje telescopice
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo