Cuptor electric multifuncțional

1
cuptor electric multifunctional imagine
9.9
Cuptor electric multifuncțional
Cuptor electric multifuncțional
Programe automate
Autocurățare pirolitică
Clasa energetică A++
Comandă cu telefonul
Senzor de mâncare
Afișaj digital

Multe persoane aflate în căutarea unui cuptor electric întâlnesc expresia „Cuptor Multifuncțional” și nu înțeleg ce anume vrea să reprezinte un asemenea cuptor și dacă merită achiziționat unul.

Ce este un cuptor electric multifuncțional?

Un cuptor electric multifuncțional este de fapt un aparat cu mai mulți elemenți încălzitori care prin combinarea lor permit crearea unor moduri de gătire ideale pentru fiecare tip de mâncare.

Modul prin care un cuptor electric multifuncțional oferă mai multă flexibilitate în coacerea alimentelor preferate este datorată de către:

 • Mai mulți elemenți încălzitori: Cuptoarele electrice mai performante au cel puțin 4 elemenți încălzitori (Grill, Sus, Jos, Circular) care pot fi controlați independent, fapt care permite combinarea lor pentru a prepara în cele mai bune condiții fiecare tip de aliment. De exemplu funcția Pizza activează elementul încălzitor Inferior și cel Circular la care se mai adaugă și ventilatorul, rezultând astfel condițiile ideale pentru a avea un preparat cu baza crocantă și rumenit în partea superioară.
 • Posibilitatea de a activa ventilatorul: În majoritatea cazurilor este recomandată utilizarea ventilatorului deoarece asigură distribuirea uniformă a căldurii în întreg cuptorul, rezultând astfel o coacere uniformă pe toate părțile. Posibilitatea de a activa doar ventilatorul permite accelerarea procesului de decongelare a alimentelor.
 • Funcții suplimentare: Unele cuptoare electrice multifuncționale au funcții mai avansate precum: Menținere căldură, Încălzire farfurii, Încălzire rapidă, Gătire cu aburi.

Avantajele cuptorului multifuncțional

 • Posibilitatea de a alege funcția care creează condițiile ideale pentru preparatul aflat la gătit.
 • Prezența ventilatorului care distribuie uniform căldura în cuptor.
 • Mai multe moduri de gătire cu Grill care pot fi activate în funcție de preparatul gătit (Grill, Grill Rapid, Gătire Intensivă)

Merită să cumpăr un cuptor electric multifuncțional?

Da, răspunsul este pozitiv deoarece acest tip de cuptor are doar avantaje în comparație cu unul clasic care este posibil să aibă un preț de achiziție mai mic, dar performanțele nu se compară cu cel multifuncțional.
Cuptorul convențional are în dotare doar doi elemenți încălzitori (Sus și Jos) de unde rezultă faptul că în acest tip de cuptor se poate coace simultan pe un singur nivel, iar căldura nu este distribuită tocmai uniform.

cuptor electric multifunctionalRecomandare cuptor electric multifuncțional

Cuptorul electric multifuncțional recomandat de noi este acest model de la Electrolux.
La prima vedere poate părea o recomandare exagerată deoarece are un preț de achiziție mare, dar dorim să scoatem în evidență diferențele de performanță dintre acesta și cuptoarele ieftine.
Cuptorul acesta de la Electrolux are un design modern încadrându-se perfect într-o bucătărie modernă, iar culoarea negru mat contribuie la aspectul spectaculos al cuptorului.

functii de gatire cuptor multifunctionalFuncțiile de gătire ale cuptorului multifuncțional

Acest cuptor multifuncțional este dotat cu mai multe tipuri de funcții cu ajutorul cărora puteți să preparați perfect mâncărurile preferate:
Funcții standard: Acestea sunt cele care se întâlnesc pe majoritatea cuptoarelor și anume: Grill, Turbo Grill, Aer Cald cu ventilator, Preparate Congelate, Încălzire Sus + Jos, Pizza, Încălzire Jos.

Funcții speciale: Acestea contribuie la performanțele excelente ale aparatului: Conservare, Deshidratare, Încălzire Farfurii, Aluaturi, Decongelare, Au Gratin, Gătire la temperatură scăzută, Menținere Cald, Aer Cald Umed, Coacere Pâine.

Gătire asistată: Prepararea mâncărurilor devine o joacă de copii grație acestor programe automate la care utilizatorul trebuie doar să seteze tipul de preparat, iar cuptorul va face toate setările (mod de gătire, temperatură, durată) pentru el astfel încât rezultatele să fie excelente.

senzor de mancareSenzor de mâncare

Acest accesoriu este un alt element care face ca performanțele cuptorului multifuncțional să fie extraordinare datorită faptului că permite măsurarea continuă a temperaturii din interiorul preparatului, iar când aceasta a ajuns la valoarea dorită este declanșată în mod automat oprirea procesului de gătire.
Când se utilizează senzorul de mâncare trebuie setate două temperaturi și anume temperatura din cuptor și cea din interiorul preparatului.

9.9 Total Score
Cuptor electric multifunctional

Performanțe la gătit
10
Aspect și design
10
Accesorii incluse
9.5
Eficiență energetică
10
Siguranță în exploatare
10
Curățare și întreținere
10
PROS
 • Programe automate
 • Autocurățare pirolitică
 • Clasa energetică A++
 • Comandă cu telefonul
 • Senzor de mâncare
 • Afișaj digital
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo