Cuptor electric încorporabil bun

0
cuptor independent bun imagine
9
Cuptor electric încorporabil bun
Cuptor electric încorporabil bun
9 Funcții de cuptor
Afișaj digital
Ghidaje telescopice
Autocurățare catalitică
Ventilator de răcire
Butoane retractabile

Prețul este un criteriu important când se alege un model de cuptor încorporabil. Din acest motiv de multe ori se caută un cuptor electric încorporabil bun ca și calitate/preț, astfel încât să aibă performanțele de coacere dorite de utilizator și în același timp să se încadreze în bugetul alocat pentru achiziția cuptorului.

cuptor incorporabil bunCuptor electric încorporabil bun

Un cuptor electric încorporabil bun este acest model de la Electrolux care în acest moment are un preț de achiziție redus cu 33% și ar putea fi inclus în topul cuptoarelor electrice.
Cuptorul este dotat cu 8 funcții de gătire cu ajutorul cărora puteți crea condițiile ideale necesare preparării diverselor tipuri de alimente, la care se mai adaugă și menținerea constantă a temperaturii din interiorul cuptorului de către termostatul de lucru, iar temperatura este distribuită uniform în toate colțurile cuptorului de către ventilatorul amplasat în partea din spate.

9 functii de cuptor

9 Funcții de cuptor
Acest model de cuptor de la Electrolux are 9 funcții de cuptor dintre care 8 sunt folosite la prepararea alimentelor, iar a 9-a funcție este folosită pentru iluminarea cuptorului fără ca însă sa fie activat vreun element încălzitor.

Cele 8 funcții sunt de fapt combinații a 4 elemenți încălzitori (Grill, Superior, Inferior, Circular) pentru a crea condițiile ideale cerute de un anumit preparat. De exemplu dacă preparați cantități mari de carne atunci funcția ideală este „Gătire Intensivă”, în schimb dacă veți încerca să preparați aceeași cantitate de carne în funcția „Încălzire Inferioară” atunci veți fi dezamăgiți de rezultatele obținute.

iluminare cuptor

Iluminare cuptor

Se utilizează pentru a aprinde becul din interiorul cuptorului fără ca însă să fie pornit și vreun element încălzitor. Este o funcție foarte utilă când se dorește curățarea cuptorului deoarece facilitează vizualizarea murdăriei de pe pereții cuptorului.

aer caldAer cald

Este una dintre cele mai folosite funcții de gătire deoarece permite coacerea simultană pe maxim 3 niveluri fapt ce înseamnă un consum mai redus de energie și un timp mai mic necesar preparării alimentelor. În cadrul acestei funcții de gătire se activează elementul încălzitor circular, iar căldura produsă de către acesta este distribuită în întreg cuptorul de către ventilatorul amplasat în interiorul elementului încălzitor. De exemplu dacă preparați biscuiți în funcția „Aer Cald” atunci trebuie să setați temperatura la 140–150°C , durata de funcționare de 35-45 de minute, iar cele trei tăvi le amplasați pe nivelurile 1, 3 și 5.

aer cald umedAer cald (umed)

Această funcție cu care este dotat cuptorul bun calitate/preț este una mai specială deoarece a fost concepută special pentru a avea un consum mai redus de energie electrică prin folosirea căldurii reziduale, rezultând astfel un timp de gătire mai mare. De exemplu dacă preparați brioșe în această funcție atunci trebuie să folosiți o tavă de gătit care trebuie amplasată pe nivelul 2, temperatura în cuptor se setează la 170 °C, iar durata de funcționare este de 30-40 minute.

incălzire inferioaraÎncălzire Inferioară

Așa cum îi zice și denumirea în cadrul acestei funcții întreaga căldură este produsă doar în partea inferioară a cuptorului, fapt care o face utilă în cazul prăjiturilor care necesită o coajă crocantă sau pentru a conserva alimente.

grillGrill

Este alimentat doar elementul încălzitor Grill amplasat în partea superioară a cuptorului fiind o funcție utilizată pentru prepararea unei cantități mai mici de carne.

grill rapidGrill rapid
Funcționează simultan elementul încălzitor Grill și cel Superior rezultând astfel producerea unei cantități mari de căldură în partea superioară a cuptorului, fapt care recomandă acest mod de gătire pentru prepararea cantităților mari de carne.

gatire intensivaGătire intensivă

Este funcția de gătire cea mai folosită pentru prepararea bucăților mari de carne deoarece are rezultate excelente.

pizzaPizza

Se folosește pentru a prepara diversele tipuri de pizza având rezultate excelente datorită faptului că această funcție reușește să creeze condițiile ideale pentru a avea o pizza cu o bază crocantă și rumenită în partea superioară.

incalzire sus si josÎncălzire Sus + Jos

Este modul de încălzire tradițional în care căldura în interiorul cuptorului este produsă de jos și sus fiind o funcție foarte bună pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel. Rezultate excelente se obțin la prepararea prăjiturilor.

afisaj digitalAfișaj digital

În mijlocul panoului de comandă este amplasat afișajul digital care permite controlul funcționării cuptorului, îmbunătățind astfel procesul de gătire prin faptul că acesta se termină exact când setează utilizatorul.
Afișajul cuptorului încorporabil bun este controlat cu ajutorul celor 3 butoane amplasate în partea inferioară și care au următoarele funcții:
Minus: Acest buton se folosește pentru setarea timpului.
Ceas: Butonul din mijloc este utilizat pentru setarea unei funcții ceas.
Minus: Și acest buton se utilizează pentru setarea timpului .

Ceasul din cadrul afișajului digital are 5 funcții:

Ora curentă: Are rolul de a seta sau a modifica ora afișată pe panoul de comandă.
Durata: Este cea mai utilizată funcție deoarece permite setarea timpului de funcționare a cuptorului, iar la expirarea ei se oprește în mod automat procesul de gătire.
Sfârșit: În cadrul acesteia se setează ora la care să se întrerupă procesul de gătire ținând cont de ora afișată pe panoul de comandă.
Temporizare: Este o combinație a funcțiilor „Durată” și „ Sfârșit”.
Cronometru: Permite setarea unei numărători inverse fără ca însă să aibă o influență asupra procesului de gătire, cuptorul continuând să funcționeze și după ce numărătoarea a ajuns la 0.

reglarea temperaturii in cuptorReglarea temperaturii

În acest cuptor bun temperatura se reglează cu ajutorul butonului amplasat pe panoul de comandă.
Temperatura în cuptor poate fi reglată în intervalul 50°C-275°C, iar în jurul butonului se găsesc marcaje ale temperaturii cu pași din 50°C în 50°C. Ultima valoare care apare este de 275°C, fiind recomandată pentru utilizarea în cadrul funcției Grill.
Cele două butoane de comandă ale cuptorului sunt de tipul retractabil ceea ce înseamnă că în momentul în care nu sunt folosite pot fi introduse în interiorul panoului de comandă, și doar când se utilizează cuptorul ies afară precum butoanele obișnuite.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului electric încorporabil bun

Electrolux furnizează împreună cu acest cuptor 4 accesorii:
Raft de sârmă: Este utilizat pentru prepararea bucăților de carne în funcția Grill sau ca suport pentru formele de prăjituri.
Tavă de gătit: În principal se folosește pentru prepararea fursecurilor sau a prăjiturilor.
Tavă adâncă: Are dublă utilizare deoarece pe lângă prepararea alimentelor se mai folosește și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din carnea amplasată pe raftul de sârmă.
Ghidaje telescopice: Permite scoaterea tăvilor și a raftului de sârmă fără ca acestea să cadă. Acestea sunt demontabile fapt care face posibilă instalarea lor pe oricare nivel al cuptorului.

autocuratare cataliticaAutocurățare catalitică

Unii pereți ai cuptorului sunt acoperiți cu un email poros denumit catalitic care are proprietatea de a absorbi grăsimile ajunse pe el în timpul procesului de gătire.
Autocurățarea pereților catalitici începe când temperatura în cuptor depășește 200°C și are eficiență maximă când se elimină toate accesoriile din cuptor și este lăsat să funcționeze la temperatură maximă pentru o perioadă de 1 oră.

functii suplimentare

Funcțiile suplimentare ale cuptorului încorporabil

Acest model de cuptor încorporabil de la Electrolux este dotat cu 2 funcții suplimentare care măresc considerabil siguranța în utilizare:

Ventilator de răcire: Este amplasat deasupra ușii cuptorului și are rolul de a menține reci componentele interne precum și suprafețele exterioare ale cuptorului. Acest ventilator funcționează dependent de valoarea temperaturii din cuptor și din acest motiv este posibil să auziți funcționarea lui chiar dacă ați oprit procesul de gătire. Ventilatorul de răcire se oprește când temperatura în cuptor scade sub un anumit nivel.
Termostat de siguranță: Dacă din anumite motive cuptorul ajunge să funcționeze incorect, iar temperatura în interiorul său depășește valorile normale de funcționare, atunci intră în funcțiune termostatul de siguranță care decuplează alimentarea cu energie electrică a cuptorului. După ce temperaturile revin la limitele normale cuptorul va fi alimentat cu energie electrică, însă utilizatorul trebuie să seteze din nou parametrii afișajului digital.

clasa energetic aConsumul de energie electrică

Acest cuptor electric încorporabil de la Electrolux se încadrează în clasa energetică A, având următoarele valori declarate de producătorul suedez:
● 0.95 kWh/ciclu: În funcția de încălzire tradițională
● 0.81 kwh/ciclu: În funcția de încălzire cu ventilator

Datorită modului de funcționare, funcțiile de gătire cu ventilator sunt mai eficiente decât cele fără și din acest motiv sfatul nostru este să încercați folosirea cât mai mult posibilă a celor cu ventilator, economisind astfel energie electrică dar și reducând timpul de preparare.

usa demontabilaUșă demontabilă

Acest tip de ușă ușurează foarte mult procesul de curățare deoarece permite demontarea ei astfel încât accesul în interiorul cuptorului să fie mult mai ușor.
Ușa cuptorului conține două panouri de sticlă dintre care cel interior este la rândul său demontabil pentru o curățare mai ușoară. Datorită faptului că panoul interior de sticlă este acoperit cu un strat protector este interzisă curățarea lui cu substanțe abrazive.

cuptor iluminatCuptor electric încorporabil iluminat

În partea din spate a cuptorului este amplasat un bec special care are rolul de a ilumina cuptorul, permițând astfel utilizatorului observarea procesului de preparare a alimentelor fără a mai fi necesară deschiderea ușii.
Becul este protejat de un capac de sticlă ce trebuie menținut curat pentru a avea o vizibilitate bună în cuptor. În cazul în care becul din cuptor se arde trebuie înlocuit cu unul care are aceleași caracteristici și este conceput să reziste până la 300°C. Activarea becului din cuptor se face prin simpla învârtire a butonului de funcții.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 9
• Putere maximă: 2780W
• Tensiunea nominală: 220-240 V
• Cablu de alimentare inclus: 1.6 metri
• Culoare: Inox
• Autocurățare: Catalitică
• Clasa energetică: A
• Afișaj: Digital
• Înălțime/Lățime/Adâncime: 594 mm/596 mm/569 mm
• Butoane: retractabile
• Volum util: 72 Litri
• Temperatură cuptor: 50°C-275°C

9 Total Score
Cuptor electric încorporabil bun

Performanțe la gătit
9
Aspect și design
9
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9
Siguranță in exploatare
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • 9 Funcții de cuptor
  • Afișaj digital
  • Ghidaje telescopice
  • Autocurățare catalitică
  • Ventilator de răcire
  • Butoane retractabile
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo