Cuptor care se curăță singur

1
Cuptor care se curăță singur imagine
8.9
Cuptor care se curăță singur
Cuptor care se curăță singur
Autocurățare catalitică
Cuptor multifuncțional
Programator electronic
Ușă demontabilă
Ghidaje telescopice
Butoane retractabile

Curățarea manuală a murdăriei depuse pe pereții cuptorului este o sarcină destul de grea și consumatoare de timp. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a dezvoltat acest model de cuptor care se curăță singur, grație procesului de cataliză care transformă grăsimile generate în timpul gătirii în dioxid de carbon și aburi.

Cuptor care se curăță singurCuptor care se curăță singur
În acest moment pe piața cuptoarelor electrice care se curăță singure există două tipuri și anume:

Cuptor cu autocurățare pirolitică: La acest tip de cuptor temperatura este ridicată până la 500°C și menținută la această valoare pentru o perioadă de 90-180 de minute, în funcție de gradul de murdărie. În urma procesului de piroliză toată murdăria din interiorul cuptorului este transformată în cenușă, care este curățată de către utilizator cu ajutorul unei lavete moale. Cuptoare dotate cu acest sistem de autocurățare găsiți în topul cuptoarelor cu autocurățare pirolitică.

Cuptor cu autocurățare catalitică: Aceste tipuri de cuptoare au pereții mai speciali și anume sunt acoperiți cu un email poros care absoarbe grăsimea și o transformă în aburi și dioxid de carbon.

cuptor cu autocuratare cataliticaCavitate cu pereți catalitici
Precum se vede și în imaginea alăturată acest model de cuptor electric de la Electrolux are trei pereți catalitici (posterior și lateral) care se curăță în mod automat, iar peretele inferior și cel superior sunt acoperiți cu un email negru care trebuie curățat manual.
Pereții catalitici se curăță în mod automat când temperatura depășește 200°C, iar randamentul procesului de autocurățare catalitică este maxim când temperatura în cuptor este de 250°C.

Pentru a menține curat interiorul cuptorului vă recomandăm să activați procesul de autocurățare din când în când urmând pașii:

  1. Scoateți accesoriile din cuptor inclusiv gradenele laterale
  2. Ștergeți peretele inferior al cuptorului și panoul interior de sticlă cu ajutorul unei soluții de apă caldă și detergent de vase
  3. Selectați modul de gătire „Încălzire inferioară + superioară” și activați funcționarea cuptorului pentru o perioadă de 60 de minute la temperatura maximă, respectiv 250°C
  4. După expirarea celor 60 de minute de funcționare opriți cuptorul și lăsați-l să se răcească
  5. Curățați partea inferioară a cuptorului cu o lavetă moale și udă

După o perioadă de folosire a cuptorului este posibil ca pe pereții catalitici să apară unele pete sau o anumită decolorare. Acestea sunt perfect normale și nu afectează procesul de autocurățare.
Este foarte important să nu încercați să curățați manual pereții catalitici deoarece există riscul să distrugeți emailul poros cu care sunt acoperite panourile interioare.

8.9 Total Score
Cuptor care se curăță singur

Performanțe la gătit
9
Aspect și design
9
Accesorii incluse
8.5
Eficiență energetică
9
Siguranță in exploatare
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Autocurățare catalitică
  • Cuptor multifuncțional
  • Programator electronic
  • Ușă demontabilă
  • Ghidaje telescopice
  • Butoane retractabile
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo