Cuptor electric ușor de folosit

3
Cuptor electric ușor de folosit imagine
8.7
Cuptor electric ușor de folosit
Cuptor electric ușor de folosit
Ușor de folosit
Programator electronic
Inox antiamprentă
Funcție Pizza
Autocurățare catalitică
Iluminare interioară

Pentru foarte multe persoane ușurința în utilizare este un factor decisiv în alegerea cuptorului electric, iar cele mai multe persoane care caută un cuptor electric cât mai ușor de folosit doresc doar să seteze funcția de gătire, temperatura și durata procesului printr-o simplă învârtire de buton.

Un cuptor ușor de folosit este acest model de la Electrolux care are zeci de opinii pozitive din partea utilizatorilor, aceștia declarându-se foarte mulțumiți de alegerea făcută.

Cuptor electric ușor de folositCuptor electric ușor de folosit
După cum se poate vedea în imaginea alăturată panoul de comandă este destul de simplu, de unde rezultă și ușurința în utilizare.
Pe panoul de comandă al cuptorului se găsesc:
Butonul de funcții: Electrolux a dotat acest cuptor electric cu 6 moduri de gătire cu ajutorul cărora puteți să gătiți aproape orice tip de mâncare. Pentru a selecta un anumit mod de gătire trebuie doar să învârtiți butonul de funcții până în dreptul simbolului corespunzător.
Programator electronic: În centrul panoului de comandă este amplasat programatorul electronic cu ajutorul căruia se poate seta durata de funcționare.
Butonul de temperatură: Temperatura din interiorul cuptorului este foarte ușor de reglat cu ajutorul butonului de pe panoul de comandă. Temperatura poate fi setată în intervalul 50°C-250°C, iar atingerea valorii setate este afișată prin stingerea lămpii indicatoare poziționate deasupra butonului.

functiile de cuptorFuncțiile cuptorului
Cele 6 funcții de gătire cu care este dotat acest cuptor de la Electrolux sunt:
Căldură Jos + Sus: Așa cum îi zice și denumirea căldura în cuptor este generată de către elementul încălzitor inferior și cel superior. Este o funcție de gătire cu rezultate excelente la coacerea prăjiturilor.
Gătire cu aer cald: În cadrul acestei funcții este activat elementul încălzitor inferior și cel superior împreună cu ventilatorul, acesta din urmă având rolul de a distribui uniform căldura în cuptor.
Grill: Se recomandă pentru gătirea bucăților mai mici de carne deoarece căldura generată nu este foarte mare.
Grill rapid: Cele mai bune rezultate pentru frigerea bucăților de carne se obțin cu această funcție care dezvoltă o cantitate mare de căldură, iar efectul de grill este accentuat.
Pizza: Prepararea diverselor tipuri de pizza devine o joacă de copii, grație acestei funcții care creează condițiile ideale pentru a obține rezultate excelente. Cu funcția „Pizza” se obțin preparate cu o bază crocantă și o rumenire mai intensă în partea superioară.
Încălzire Inferioară: Datorită faptului că întreaga căldură este generată în partea de jos a cuptorului, această funcție este utilizată pentru conservarea alimentelor.

programator electronicProgramator electronic
Unul dintre punctele forte ale cuptorului este programatorul electronic care permite controlarea funcționării și anume se poate seta cât timp să funcționeze cuptorul sau ora la care să se termine procesul de gătire.
Cele patru funcții ale ceasului sunt:
Ora curentă: Are rolul de a afișa ora curentă setată de utilizator la conectarea cuptorului la rețeaua electrică. Ora curentă este afișată atâta timp cât nu este activă o funcție de cuptor.
Cronometru: Realizează o numărătoare inversă care când ajunge la 00:00 emite un semnal acustic fără ca însă să aibă un efect asupra funcționării cuptorului.
Durata: Se folosește pentru setarea perioadei de funcționare a cuptorului, iar la expirarea timpului se emite un semnal acustic și se întrerupe în mod automat procesul de gătire.
Sfârșit: Ultima funcție a ceasului permite setarea orei la care să se întrerupă procesul de gătire.

termostat de sigurantaSiguranța în utilizare
Electrolux a dotat acest model de cuptor electric încorporabil cu mai multe funcții de siguranță precum:
Protecție la supraîncălzire: În cazul în care temperatura din cuptor crește peste valorile admise, intră în funcțiune termostatul de protecție care decuplează alimentarea cu energie electrică a cuptorului până când temperatura revine la valori normale.
Ventilator de răcire: Sub panoul de comandă se pot observa mai multe fante de aerisire prin care ventilatorul de răcire elimină căldura din jurul modulelor electronice răcind în același timp și panourile de sticlă poziționate în ușa cuptorului.
Ghidaje telescopice: În trecut foarte multe accidente se petreceau când se scotea preparatul fierbinte din cuptor, dar la acest cuptor datorită ghidajelor telescopice se elimină accidentele datorită faptului că preparatele pot fi scoase în totalitate din cuptor fără a exista riscul răsturnării lor.

autocuratare cataliticaAutocurățare catalitică
Este una dintre cele mai apreciate caracteristici ale acestui cuptor deoarece reduce foarte mult procesul de curățare manuală.
Autocurățarea catalitică este procesul prin care depunerile de grăsimi apărute în timpul gătirii sunt transformate în aburi și dioxid de carbon.
Acest model de cuptor de la Electrolux are 3 pereți acoperiți cu email catalitic (peretele din spate, dreapta și stânga). Curățarea automată a celor 3 pereți începe când temperatura în cuptor atinge 200°C și are eficiență maximă când temperatura este de 250°C.
Din când în când este indicată accelerarea procesului de autocurățare catalitică prin eliminarea accesoriilor din cuptor și lăsarea acestuia să funcționeze timp de 60 de minute la temperatura maximă în funcția „Căldură Jos + Sus”.
Trebuie să știți că pereții catalitici nu se curăță cu soluții de curățare sau cu bureți deoarece acestea distrug emailul catalitic. Eventualele pete apărute pe emailul catalitic sunt perfect normale și nu reduc capacitatea de autocurățare.

inox antiamprentaInox antiamprentă
Unele suprafețe exterioare ale cuptorului sunt acoperite cu un strat de inox mai special și anume „Inox antiamprentă” ceea ce înseamnă că aceste suprafețe vor fi mereu curate necesitând minimă îngrijire din partea dumneavoastră.
Curățarea manuală a suprafețelor din inox antiamprentă trebuie făcută cu mare grijă și fără soluții abrazive sau acide deoarece acestea distrug inoxul. Rezultate foarte bune se obțin când se utilizează apă caldă în care s-a dizolvat puțin detergent de vase.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Acest model de cuptor electric este dotat cu 3 accesorii:
Grătar de sârmă: Se folosește pentru gătirea pe el a bucăților de carne în cadrul funcției Grill.
Tavă colectoare: Este puțin mai adâncă decât „Tava de prăjituri” fiind folosită în principal pentru colectarea grăsimilor apărute în timpul gătirii la grill.
Tavă de prăjituri: Așa cum îi zice și denumirea se folosește pentru prepararea prăjiturilor sau a diferitelor tipuri de produse de patiserie.

panouri de sticla demontabileUșă cu panouri de sticlă demontabile
Pentru a ușura procesul de curățare al cuptorului producătorul a făcut ca ușa și panoul de sticlă din ea să fie demontabile.
Panoul interior de sticlă poate fi demontat prin simpla învârtire a celor două dispozitive de fixare.
Pentru a curăța panourile de sticlă nu este necesară utilizarea agenților speciali de curățare ci puteți folosi o soluție de apă caldă și săpun.

clasa energetic a

Clasa energetică
Acest model de cuptor electric încorporabil este eficient energetic încadrându-se în clasa energetică A, având următoarele valori declarate de către producător:
0.83 kWh/ciclu: În cadrul funcției de gătire statice.
0.82 kWh/ciclu: În cadrul funcției de gătire cu ventilator.

Vă recomandăm ca în timpul procesului de gătire să deschideți cât mai rar posibil ușa cuptorului deoarece acest lucru are un impact negativ asupra consumului de energie electrică.

date tehniceDate tehnice
Tip: Cuptor încorporabil
Alimentare: Electric
Putere maximă: 2725 W
Tensiunea nominală: 220–240 V
Cablu de alimentare: 1.1 metri
Înălțime/Lățime/Adâncime: 593 mm/560 mm/550 mm
Greutate: 29.8 Kg
Culoare: Inox
Clasa energetică: A
Autocurățare: Catalitică
Variație temperatură: 50°C–250°C
Volum util: 57 Litri

8.7 Total Score
Cuptor electric ușor de folosit

Performanțe la gătit
8.5
Aspect și design
8.5
Accesorii incluse
8.5
Eficiență energetică
9
Siguranță in exploatare
9
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Ușor de folosit
  • Programator electronic
  • Inox antiamprentă
  • Funcție Pizza
  • Autocurățare catalitică
  • Iluminare interioară
User Rating: 5 (1 vote)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo