Cuptor cu care gătești simultan și uniform pe trei niveluri

0
cuptor cu gatire uniforma
9
Cuptor cu care gătești simultan și uniform pe trei niveluri
Cuptor cu care gătești simultan și uniform pe trei niveluri
Gătire uniformă
Gătire pe 3 niveluri
Autocurățare catalitică
Afișaj digital
9 Funcții de cuptor
Temperatura maximă 275°C

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a dezvoltat acest model de cuptor electric încorporabil cu care gătești simultan și uniform pe trei niveluri, având astfel rezultate excelente cu consum minim de energie.

gatire uniforma pe trei niveluriGătire simultană pe trei niveluri
Pentru a avea cele mai bune rezultate la gătirea alimentelor este necesară distribuirea uniformă a căldurii în întreg cuptorul, astfel încât preparatul să fie supus la aceeași temperatură din toate părțile.

Gătirea simultană pe trei niveluri este posibilă datorită funcției cuptorului „Aer Cald” care activează elementul încălzitor circular, iar căldura generată de către acesta este distribuită uniform în cuptor de ventilatorul poziționat în partea din spate a acestuia. Fantele de aer din interiorul cuptorului sunt astfel proiectate încât să permită mișcarea aerului cald chiar și când se coace simultan pe trei niveluri. Cuptorul este dotat cu cinci niveluri pe care se pot amplasa tăvile, dar simultan se pot folosi maxim doar trei niveluri. Numărătoarea nivelurilor se face de jos în sus și anume nivelul de jos este denumit „Nivelul 1”, iar nivelul de sus poartă denumirea „Nivelul 5”.

De exemplu dacă doriți să preparați brioșe sau biscuiți pe trei niveluri atunci trebuie să alegeți următoarele setări:

● Funcție de cuptor: Aer Cald
● Temperatură: 140°C–150°C
● Durată: 35–45 minute
● Nivel de amplasare tavă: 1, 3 și 5.

gatire uniformaMenținere constantă a temperaturii
Menținerea constantă a temperaturii din cuptor este o altă cerință pentru a avea alimentele gătite exact cum doriți, iar acest lucru este posibil datorită termostatului amplasat în interiorul cuptorului. Acesta urmărește evoluția temperaturii activând și dezactivând elemenții încălzitori pentru a menține o temperatură constantă și egală cu valoarea setată de utilizator.

Temperatura în cuptorul acesta de la Electrolux poate fi reglată în intervalul 50°C–275°C prin simpla învârtire a butonului de temperatură până în dreptul temperaturii dorite.

În jurul butonului sunt inscripționate temperaturile (50°C, 100°C, 150°C, 200°C, 250°C, 275°C) care se obțin în cuptor când butonul este poziționat în dreptul acelor valori, iar punctele dintre inscripționări reprezintă pași din 10°C în 10°C .

Când valoarea temperaturii a ajuns la cea setată de utilizator se va stinge lampa indicatoare amplasată deasupra butonului de temperatură, urmând a se aprinde iarăși când temperatura scade sub un anumit nivel.

La cuptoarele care nu sunt capabile să mențină temperatura constantă și să o distribuie uniform este necesară întoarcerea din când în când a preparatelor precum și repoziționarea tăvilor. Aceste două lucruri înseamnă consum mai mare de energie și o durată mai mare a procesului de gătire datorită faptului că deschiderea ușii cuptorului face ca o mare parte din căldură să se piardă. Din acest motiv vă sfătuim să alegeți un model de cuptor capabil să distribuie și să mențină uniform temperatura în cuptor, iar valoarea setată de utilizator să corespundă cu temperatura reală din interiorul cuptorului.

În animația de mai jos, Electrolux prezintă modul în care cuptorul său poate să coacă uniform fără a mai fi necesară întoarcerea preparatelor.

9 Total Score
Cuptor cu care gătești uniform

Performanțe la gătit
9
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
8.5
Eficiență energetică
9
Siguranță in exploatare
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Gătire uniformă
  • Gătire pe 3 niveluri
  • Autocurățare catalitică
  • Afișaj digital
  • 9 Funcții de cuptor
  • Temperatura maximă 275°C
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo