Aragaz de culoare neagră

0
prezentare aragaz de culoare neagra
9.1
Aragaz de culoare neagră
Aragaz de culoare neagră
Culoare neagră
Plita vitroceramică
11 funcții de cuptor
Afișaj digital
Programator electronic
Gradene telescopice

Culoarea aragazului este un factor important când se face alegerea unui aragaz, deoarece acesta trebuie să se încadreze cât mai bine în designul bucătăriei.
În acest moment oferta magazinelor online conține aragaze cu următoarele culori: Alb, Albastru, Argintiu, Bej, Inox, Galben, Gri, Maro, Mov, Negru, Portocaliu, Roșu, Roz, Verde și chiar multicolor la care, de exemplu, ușa aragazului are culoarea neagră, iar placa frontală are culoarea Inox.
Oferta magazinelor conține în acest moment peste 10 modele de aragaze de culoare neagră, dintre care iese în evidență acest model de la Electrolux care are plita și cuptorul electric, acesta din urmă având și o funcție mai specială, și anume funcția de gătire cu aburi. În topul aragazelor electrice de culoare neagră acest model de la Electrolux ocupă prima poziție, având un raport preț/performanțe foarte bun.

plita aragazului de culoare neagraPlita aragazului de culoare neagră
Modelul de aragaz electric de culoare neagră recomandat de noi are plita electrică de tipul vitroceramic cu o putere totală a celor 4 zone de gătit de 6100 W, iar dimensiunea fiecărei zone de gătit este următoarea:
Stânga Față: 120/180 mm, această zonă de gătit are două dimensiuni, datorită faptului că este „Zonă Dublă”, care permite folosirea vaselor de dimensiuni diferite, și anume 120 mm respectiv 180 mm. Puterea maximă a acestei zone de gătit este de 700 W și 1700 W, în funcție de care zonă se activează.
Stânga Spate: 140 mm și o putere maximă de 1200 W.
Dreapta Spate: 140/250 mm, această zonă de gătit are o formă ovală, fiind de fapt o zonă dublă care permite utilizarea unui vas cu diametrul de 140 mm sau a unui vas oval de 250 mm. Puterea maximă pe care o poate dezvolta zona de gătit este de 900 W, respectiv 2000 W.
Dreapta Față: 140 mm și o putere maximă de 1200 W.

În partea din spate a plitei este amplasat un orificiu pentru evacuarea aburului din cuptor, generat în timpul procesului de gătire, iar în partea din față este poziționat indicatorul de căldură reziduală, care are rolul de a avertiza utilizatorul dacă o zonă de gătit este fierbinte, evitându-se astfel arsurile cauzate de atingerea accidentală a zonelor de gătit fierbinți.

controlul zonelor de gatitControlul zonelor de gătit
Cele 4 zone de gătit sunt controlate prin intermediul butoanelor de comandă amplasate pe panoul frontal al aragazului.
Butoanele de comandă controlează regulatoarele de energie care permit setarea a maximum 9 niveluri de căldură, și anume nivelul „1” de căldură dezvoltă cea mai mică putere, iar nivelul „9” dezvoltă cea mai mare putere.
În cazul zonelor de gătit duble pe butonul de comandă, după cifra 9, este amplasat un simbol sub formă de „cerc” care înseamnă faptul că butonul de comandă trebuie rotit până în dreptul acelui simbol, pentru a activa și circuitul exterior al zonei de gătit.

Pentru a reduce consumul de energie electrică vă recomandăm utilizarea capacelor la vase, de exemplu, pentru a fierbe continuu apa într-un vas fără capac trebuie setat nivelul de căldură „9”, pe când în cazul în care vasul are capac după ce apa a început să fiarbă se poate reduce nivelul de căldură până la „4-5”.

Consumul de energie electrică este destul de mic, și anume consumul declarat al plitei este de 184.5 Wh/kg , iar valorile declarate de Electrolux pentru fiecare zonă de gătit sunt următoarele:

Stânga Spate: 181.8 Wh/kg
Dreapta Spate: 184.3 Wh/kg
Dreapta Față: 181.8 Wh/kg
Stânga Față: 190.1 Wh/kg

Urmând câteva sfaturi simple puteți economisi energie când utilizați plita, și anume:

• Utilizați doar cantitatea de apă necesară.
• Folosiți vase cu capac.
• Porniți zona de gătit doar după ce ați amplasat pe ea un vas.
• Diametrul vasului trebuie să fie același cu diametrul zonei de gătit, de exemplu, dacă pe o zonă de gătit amplasați un vas cu diametrul mai mic decât zona de gătit, atunci o mare parte din căldura produsă se va „scurge” pe lângă vas, rezultând astfel un consum mai mare de energie.
• Vasele se amplasează pe centrul zonei de gătit care urmează a fi folosită.
• Utilizați căldura reziduală pentru a termina procesul de gătire.

cuptorul aragazului de culoare neagraCuptorul aragazului de culoare neagră
Este dotat cu 11 funcții de cuptor, care vă ajută să obțineți rezultate excelente la gătirea diverselor tipuri de preparate, iar funcția de gătire cu aburi vă permite obținerea unor preparate cu crustă crocantă.

Funcțiile de cuptor sunt: Bec cuptor, PlusAbur, Gătire uşoară cu aer cald, Încălzire jos, Încălzire sus+jos, Grill rapid ,Gătire intensivă, Gătire cu aer cald, Gătitul la temperatură redusă, Aer cald, Decongelare.

Autocurățare catalitică: Curâțarea cuptorului se face foarte ușor, datorită faptului că pereții laterali ai cuptorului sunt acoperiți cu email cu autocurățare catalitică, care face ca grăsimile depuse pe acești pereți să fie absorbite în mod automat, de fiecare dată când se utilizează cuptorul si temperatura în el este de cel puțin 200 °C.
Procesul de autocurățare are eficiență maximă, dacă se scot toate accesoriile din cuptor și se lasă să funcționeze pentru un timp de 60 de minute pe temperatura maximă, în funcția de cuptor „Încălzire Sus + Jos”.

În partea inferioară a cuptorului se află amplasată o adâncitură în care se toarnă apa, utilizată în timpul funcției de gătire cu aburi, iar după mai multe utilizări se pot observa unele depuneri de calcar, care se elimină foarte ușor turnând în adâncitură oțet care se lasă sa acționeze un timp de 30 minute.

Accesoriile aragazului: Acest aragaz de la Electrolux este livrat utilizatorului cu următoarele accesorii:
Grătar de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a alimentelor care se gătesc la Grill sau a formelor de prăjituri.
Tavă colectoare: Are dublă utilizare, și anume se poate folosi pentru colectarea grăsimilor care se scurg din preparatele gătite la Grill, dar și ca tavă pentru prepararea alimentelor în ea.
Tavă normală: Din acest tip de tavă, Electrolux oferă 2 bucăți împreună cu aragazul, această tavă se folosește pentru prepararea prăjiturilor sau a produselor de patiserie.
Gradene telescopice: Permit manipularea accesoriilor și a preparatelor în deplină siguranță, datorită faptului că se elimină riscul ca accesoriile să cadă când sunt manipulate.
Sertar pentru depozitare: Este amplasat în partea inferioară a aragazului și s-a dovedit a fi foarte util pentru amplasarea accesoriilor.

ceas digitalCeas digital
Pe panoul frontal al aragazului este amplasat un ceas digital, cu ajutorul căruia se poate controla funcționarea cuptorului.
Sub ceasul digital se află poziționate trei butoane cu care se setează funcțiile ceasului, și anume:

Minus” – Butonul de MINUS se folosește pentru a seta timpul.
Ceas” – Butonul din mijloc care are simbolul CEAS se utilizează pentru a seta una dintre cele 5 funcții ale ceasului.
Plus” – Butonul de PLUS se folosește pentru a seta timpul.

Cele 5 funcții ale ceasului digital

● Ora curentă – Așa cum îi zice și denumirea are rolul de a afișa ora curentă. Pentru a putea folosi cuptorul aragazului este obligatoriu ca aceasta să fie setată la conectarea aragazului la rețeaua electrică.
● Durata – Permite setarea timpului de funcționare a cuptorului, când expiră acest timp se va emite un semnal acustic, iar procesul de gătire se va întrerupe.
● Sfârșit – Permite setarea orei la care să se întrerupă procesul de gătire.
● Temporizare – Este combinația dintre funcția „Durată” și „Sfârșit”, ceea ce înseamnă ca puteti seta cu această funcție ora la care să se termine procesul de gătire, dar și cât timp sa funcționeze.
● Cronometru – Setează o numărătoare în sens invers, fără întreruperea procesului de gătire la expirarea acestui timp.

protectie antiinclinareProtecție anti-înclinare
Datorită construcției lor aragazele sunt predisupse la înclinare, în cazul în care pe ușa aragazului se amplasează o greutate mare, iar pentru a evita acest lucru, împreună cu aragazul este livrat și un sistem anti-înclinare, care trebuie montat în partea din spate a aragazului și care urmează a fi introdus în orificiul situat pe panoul posterior al aragazului.
Fără acest sistem de protecție aragazul se răstoarnă dacă se amplasează pe centrul ușii cuptorului o greutate de maxim 22 kg.

conectarea la reteaua electricaConectarea la rețeaua electrică
Datorită faptului că aragazul are o putere electrică mare (8605 W) nu este livrat cu un cablu de alimentare, acest proces de conectare trebuie făcut de o persoană autorizată, deoarece în funcție de modul de instalare trebuie să dimensioneze rețeaua electrică care urmează să alimenteze aragazul.
Tensiunea nominală a aragazului este de 230 V, dar acesta poate fi alimentat și trifazic prin conectarea „papucilor” de la borne, precum în articolul Conectare aragaz monofazic și trifazic.
Conectare monofazică (230 V): Dimensiunea minimă a cablului de alimentare este de 3 x 6.00 mm2
Conectare trifazică (400 V): Dimensiunea minimă a cablului de alimentare este de 5 x 1.5 mm2.

consumul de energie electricaConsumul de energie electrică
Încă pentru multă lume există o temere cu privire la achiziționarea unui aragaz electric , deoarece acesta ar consuma foartă multă energie electrică, dar această preconcepție este total falsă, deoarece aragazele din ziua de azi sunt foarte eficiente energetic.
Acest aragaz de la Electrolux de culoare neagră este încadrat în clasa energetică „A”, având un consum de:
0.84 kWh/ciclu: În funcția de încălzire statică ( Încălzire Sus + Jos).
0.75 kWh/ciclu: În funcția de încălzire cu ventilator.

În general consum de energie electrică este mai mică în funcția cu ventilator decât în aceeași funcție, dar fără să fie activat și ventilatorul.

Aragaz de culoare neagrăDate tehnice
Tip: Aragaz de sine-stătător
Plită: Vitroceramică
Cuptor: Electric (11 funcții)
Puterea electrică: 8605 W
Tensiunea nominală: 230 V
Culoare: Neagră
Curățare Cuptor: Autocurățare catalitică
Înălțime / Lățime / Adâncime: 858 mm (reglabil) / 500 mm / 600 mm
Temperatură cuptor: 50°C – 250°C
Clasa energetică: A
Volum cuptor: 58 Litri
Ghidaje: Telescopice

9.1 Total Score
Aragaz de culoare neagră

Design
9
Funcții cuptor
9.5
Performanțe la coacere
9
Accesorii
9
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Culoare neagră
  • Plita vitroceramică
  • 11 funcții de cuptor
  • Afișaj digital
  • Programator electronic
  • Gradene telescopice
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo