Aragaz electric la care temperatura în cuptor se reglează cu ajutorul termostatului în intervalul 50 °C – 250 °C

2
aragaz cu termostat mecanic
8.4
Aragaz electric la care temperatura în cuptor se reglează cu ajutorul termostatului în intervalul 50 °C – 250 °C
Aragaz electric la care temperatura în cuptor se reglează cu ajutorul termostatului în intervalul 50 °C – 250 °C
Indicator de căldură reziduală
Curățare ușoară
Design modern
Protecție la supraîncălzire
Clasa energetică A
Ușă demontabilă

Aragaz electric la care temperatura în cuptor se reglează cu ajutorul termostatului în intervalul 50 °C – 250 °C

Pentru a avea rezultate excelente la gătit trebuie ca temperatura în cuptor să se poată regla cu precizie, iar acest lucru se obține cu ajutorul unui termostat mecanic sau electric.

  • Cuptoarele cu termostat mecanic sunt proiectate să aibă o abatere maximă de + 15 °C față de temperatura afișată pe butonul de comandă, acest lucru înseamnă că dacă pe butonul de comandă setați temperatura 200°C, atunci în centrul cuptorului veți avea o temperatură medie situată în intervalul 185 °C – 215°C.
  • Cuptoarele cu termostat electronic sunt proiectate să aibă o abatere maximă de +5 °C față de temperatura afișată pe butonul de comandă, acest lucru înseamnă că dacă setați temperatura 200°C, atunci în centrul cuptorului veți avea o temperatură medie de 195 °C – 205°C.

După cum se poate observa temperatura în cuptoarele cu termostat electronic este mult mai precisă decât în cele cu termostat mecanic, dar din păcate aceste cuptoare au prețuri de achiziție mai mari, fapt care face ca majoritatea persoanelor să aleagă un cuptor cu termostat mecanic.

aragaz cu termostat mecanic prezentareAragaz electric cu termostat mecanic
Un model de aragaz electric la care temperatura în cuptor se reglează cu ajutorul termostatului în intervalul 50 °C – 250 °C este acesta de la Electrolux care are plita de tipul vitroceramic, iar cuptorul electric este dotat cu 6 funcții.
Butonul pentru reglarea temperaturii în cuptor se află amplasat pe panoul frontal, iar pe acest buton sunt inscripționate valorile 50, 100, 150 , 200 și 250, aceste valori reprezintă de fapt temperaturile care se obțin în interiorul cuptorului când se selectează aceste valori. Liniile mai mici prezente pe butonul de temperatură permit setarea temperaturii cu pași de 10°C, deoarece fiecare linie reprezintă 10°C.

Când temperatura în interiorul cuptorului a ajuns la valoarea setată de utilizator, se va stinge lampa indicatoare amplasată deasupra butonului de temperatură.
Funcționarea cuptorului se poate controla cu ajutorul „Ceasului avertizor”, care permite reglarea unui timp maxim de 120 de minute, iar la expirarea acestui timp se va întrerupe funcționarea cuptorului.

Ventilatorul amplasat pe peretele posterior al cuptorului are rolul de a distribuii uniform căldură în întreg cuptorul, fapt care se traduce printr-o coacere uniformă a preparatului pe toată suprafața sa.

Pe lângă termostatul mecanic pe acest aragaz este montat și un termostat de sigurață, care are rolul de a întrerupe alimentarea cu energie electrică a cuptorului, în cazul în care temperatura în cuptor depășește valorile normale.

Funcțiile cuptorului sunt: Încălzire Sus + Jos, Încălzire Jos, Căldură Umedă, Grill, Aer Cald, Decongelare.

clasa energetica aConsumul de energie electrică
Un aragaz electric nu trebuie doar să fie performant, ci trebuie să și consume puțină energie, iar acest aragaz electric recomandat se încadrează în clasa energetică „A”, având următoarele valori declarate de către producător:
0.84 kWh / ciclu: Funcția de încălzire tradițională
0.74 kWh / ciclu: Funcția de încălzire cu ventilator

usa demontabilaUșa cuptorului e demontabilă
Pentru a ușura procesul de curățare a aragazului ușa cuptorului este demontabilă foarte ușor, iar panoul interior de sticlă poate fi demontat la rândul lui.
Panoul de sticlă se demontează prin simpla apăsare a capacului de plastic în pârțile laterale.
Panoul interior de sticlă este acoperit cu un strat atermic și din acest motiv vă recomandăm sa nu folosiți substanțe abrazive de curățare a geamului, deoarece acest strat poate fi deteriorat.

plita aragazuluiPlita aragazului
Aragazul are plita de tipul vitroceramic, compusă din 4 zone de gătit cu o putere totală de 5800 W.

Stânga Față: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și puterea maximă de 1700 W.
Stânga Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 140 mm și puterea maximă de 1200 W.
Dreapta Față: Zonă de gătit cu diametrul de 140 mm și puterea maximă de 1200 W.
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și puterea maximă de 1700 W.

În partea din față a plitei este amplasat și indicatorul de căldură reziduală, care are rolul de a avertiza utilizatorul dacă o zonă de gătit este fierbinte, prevenind astfel accidentele.

În partea din spate a plitei este poziționat orificiul de evacuare a aburului din cuptor .

Toate cele 4 zone de gătit se controlează cu ajutorul regulatoarelor de energie amplasate pe panoul frontal, prin intemediul acestora se pot seta 6 niveluri de căldură, și anume nivelul „1” dezvoltă cea mai mică caldură și este utilizat de obicei pentru menținerea caldă a mâncarii, iar nivelul „6” este utilizat pentru fierberea apei sau pentru frigerea cartofilor prăjiți.

conectarea la reteaua electricaConectarea la rețeaua electrică
Datorită faptului că puterea maximă a aragazului este destul de mare (7845 W) acesta nu vine echipat cu cablu de alimentare și trebuie conectat la rețeaua electrică de către o persoană autorizată, care trebuie să dimensioneze rețeaua electrică în funcție de modul de conectare ales.
Dacă aragazul se conectează monofazic atunci necesită un cablu cu dimensiunea minimă de 3×6.00 mm2, iar dacă se realizează o conexiune trifazică atunci dimensiunea minimă a cablului este de 5×1.5 mm2.

date tehnice aragazDate tehnice
• Tip: Aragaz de sine stătător
• Plită: Electrică ( vitroceramic)
• Cuptor: Electric ( 6 functii)
• Puterea maximă: 7845 W
• Tensiunea nominală : 230 V
• Culoare: Inox
• Clasa energetică: A
• Înălțime / Lățime / Adâncime: 858 mm (reglabil)/ 500 mm / 600 mm

8.4 Total Score
Aragaz electric cu termostat mecanic

Design
8.5
Funcții cuptor
8.5
Performanțe la coacere
8.5
Accesorii
8
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Indicator de căldură reziduală
  • Curățare ușoară
  • Design modern
  • Protecție la supraîncălzire
  • Clasa energetică A
  • Ușă demontabilă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo