Aragaz cu programator electronic

0
prezentare aragaz cu programator
8.9
Aragaz cu programator electronic
Aragaz cu programator electronic
Gătire cu aburi
Indicator de căldură reziduală
11 funcții de cuptor
Clasa energetică A
Programator electronic
Ușă demontabilă

Programatorul electronic este unul dintre funcțiile care îmbunătățesc mult procesul de preparare a alimentelor, prin faptul că permite setarea unui timp exact de funcționare a cuptorului, iar la expirarea acelui timp programatorul va întrerupe în mod automat procesul de gătire, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că veți uita preparatul mai mult timp în cuptor.

programatorul aragazuluiProgramator electronic
Se află amplasat pe panoul frontal al aragazului și se controlează cu ajutorul celor 3 butoane, poziționate sub ceas și care au următoarele roluri:
Butonul „Minus” – Se folosește pentru setarea timpului în sens descrescător.
Butonul „Ceas” – Se folosește pentru setarea unei funcții de ceas, dintre cele 5 disponibile (Ora Curentă, Durata, Sfârșit, Temporizare, Cronometru).
Butonul „Plus” – Se folosește pentru setarea timpului în sens crescător.
Funcțiile ceasului
Ora Curentă – Așa cum îi zice și denumirea are rolul de a prezenta ora curentă setată de utilizator. La prima conectare a aragazului la rețeaua electrică este necesară setarea ei, în caz contrar cuptorul aragazului nu va putea fi folosit, chiar dacă sunt setate temperatura si funcția de gătit.
Durata – Este cea mai folosită funcție a ceasului, deoarece permite setarea duratei de funcționare a cuptorului.
Sfârșit – Se utilizează pentru setarea orei la care să se termine procesul de gătire.
Temporizator – Este o combinație între funcția „Durată” și „Sfârșit”.
Cronometru – Permite setarea unei numărători inverse. Trebuie să țineți cont de faptul că această funcție nu are influență asupra funcționării aragazului.

Aragaz cu programator electronicAragaz cu programator electronic
Un aragaz cu programator electronic și care are un raport pret/performanțe bun este acest model de la Electrolux, care are plita vitroceramică și cuptorul este unul electric, cu 11 funcții.
Acest aragaz de la Electrolux are o funcție de cuptor foarte interesantă, și anume funcția „PlusAbur” care permite creșterea umidității la începutul procesului de gătire, fapt care face ca preparatul să obțină o crustă crocantă.
Chiar dacă aragazul este full electric nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consumul de energie electrică, deoarece acesta se încadrează în clasa energetică „A”, cu un consum declarat pentru cuptor de:

0.84 kWh / ciclu: În funcția de încălzire tradițională;
0.75 kWh / ciclu: În funcția de încălzire cu ventilator.

plita aragazului cu programatorPlita aragazului
Este dotată cu 4 zone de gătit de tipul vitroceramic, cu o putere maximă de 5900 W.
Pe lângă cele 4 zone de gătit, pe plita vitroceramică se mai găsește și un indicator de căldură reziduală și un orificiu pentru evacuarea aburului din cuptorul aragazului.
Stânga Spate: Zonă de gătit cu puterea maximă de 1200 W și diametrul de 140 mm.
Stânga Față: Zonă de gătit dublă, care este formată de fapt din două zone de gătit cu diametrul de 120 mm (700 W) și 180 mm (1700 W).
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și puterea maximă de 1800 W.
Stânga Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 140 mm și puterea maximă de 1200 W.

Cele patru zone de gătit ale aragazului se controlează cu ajutorul butoanelor de pe panoul frontal. De exemplu, pentru activarea unei zone de gătit trebuie doar să rotiți butonul corespunzător acelei zone, setând astfel unul dintre cele 9 niveluri de căldură.
Nivelurile de căldură se selectează în funcție de alimentul care se prepară, de exemplu, dacă doriți să mențineți la cald preparatul atunci selectați nivelul de căldură „1”, iar dacă preparați cartofi prăjiți atunci setați nivelul de căldură maxim, și anume „9”.

Curățarea plitei vitroceramice se face foarte ușor, fără a fi obligatoriu utilizarea soluțiilor speciale de curățare.

cuptorul aragazului cu programator electronicCuptorul aragazului
Este de tipul electric și are 11 funcții de cuptor care pot fi controlate, ca si durată de funcționare, cu ajutorul programatorului electronic.
Activarea funcțiilor de cuptor se face foarte simplu, prin simpla utilizare a butonului de funcții și a celui de temperatură la care se mai adaugă și programatorul electronic.
Cele 11 funcții ale cuptorului sunt: Bec cuptor, PlusAbur, Gătire uşoară cu aer cald, Încălzire jos, Încălzire sus+jos, Grill rapid, Gătire intensivă, Gătire cu aer cald, Căldură umedă, Aer cald, Decongelare.
Funcția de gătire cu abur se setează prin selectarea funcției „PlusAbur” și apăsarea butonului „AburPlus”. Trebuie să țineți cont de faptul că butonul „AburPlus” funcționează doar cu funcția „PlusAbur”.
Temperatura în cuptor este controlată de un termostat mecanic, care permite setarea temperaturii în intervalul 50°C – 250°C, iar în cazul în care acest termostat se defectează, atunci intră în funcțiune termostatul de siguranță, care are rolul de a întrerupe alimentarea cu energie electrică a cuptorului, în cazul în care temperatura în cuptor depășește valoarea normală.
Ca și accesorii aragazul este furnizat împreună cu 2 tăvi din email negru și un grătar de sârmă.

Pentru a nu fi necesară utilizarea soluțiilor speciale de curățare a cuptorului, vă recomandăm să îl curățați după fiecare utilizare, astfel încât nu se vor acumula depuneri care să poată fi eliminate doar cu soluții speciale de curățare a cuptorului.

După mai multe utilizări a funcției de gătire cu abur în cavitatatea din partea inferioară a cuptorului pot să apară urme de calcar, acestea se curăță foarte ușor cu ajutorul oțetului, și anume trebuie doar să amplasați 250 ml de oțet în cavitate și să îl lăsați să acționeze timp de 30 de minute.

date tehnice aragazDate tehnice
• Tip: Aragaz de sine stătător;
• Plită: Electrică (vitroceramică);
• Cuptor: Electric (11 funcții);
• Puterea maximă: 8400 W;
• Tensiunea nominală: 230 V;
• Culoare: Alb;
• Clasa energetica: A;
• Înalțime / Lățime / Adâncime: 858 mm (reglabil) / 500 mm / 600 mm.

8.9 Total Score
Aragaz cu programator electronic

Design
9
Funcții cuptor
9.5
Performanțe la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Gătire cu aburi
  • Indicator de căldură reziduală
  • 11 funcții de cuptor
  • Clasa energetică A
  • Programator electronic
  • Ușă demontabilă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo