Aragaz cu plită mixtă, 3 arzătoare pe gaz și 1 disc electric, iar cuptorul este electric

0
imagine aragaz mixt
8.8
Aragaz cu plită mixtă, 3 arzătoare pe gaz și 1 disc electric, iar cuptorul este electric
Aragaz cu plită mixtă, 3 arzătoare pe gaz și 1 disc electric, iar cuptorul este electric
Plită mixtă
Cuptor multifuncțional
Funcție cu aburi
Afisaj digital
Ușă demontabilă
Aprindere electrică

Aragazul mixt reprezintă soluția ideală pentru persoanele care sunt în căutarea unui argaz de sine stătător, dar care doresc să beneficieze de avantajele cuptorului electric și a plitei pe gaz.
Majoritatea aragazelor mixte au cuptorul electric și plita pe gaz, dar există și unele modele precum acesta de la Electrolux care are plita cu 3 arzătoare pe gaz și un disc electric.

plita aragazului mixtPlita aragazului mixt
Aceasta plită este una mai specială, și anume conține 3 arzătoare pe gaz și un disc electric, iar în partea din spate este amplasat un orificiu pentru evacuarea aburului din cuptor.
Stânga Spate: Arzătorul din această poziție este de tipul „auxiliar” și are o putere maximă de 1000 W. Producătorul recomandă utilizarea vaselor cu diametrul de 120 – 180 mm.
Stânga Față: Cel mai mare arzător este de tipul „Rapid” și are o putere maximă de 3000 W, iar diametrul recomandat pentru vasele care se amplasează pe acest arzător este de 160 – 260 mm.
Dreapta Față: Ultimul arzător amplasat pe această plită este de tipul „semi-rapid” și are puterea maximă de 2000 W. Electrolux recomandă ca pe acest arzător să se amplaseze vase cu diametrul de 140 – 240 mm.
Dreapta Spate: În această poziție este amplasat un disc electric cu diametrul de 180 mm și puterea maximă de 1500 W. Discul electric se controlează prin intermediul comutatorului de pe panoul frontal, care permite setarea a 6 trepte de putere, și anume treapta „1” dezvoltă cea mai mică putere și se folosește pentru menținerea la cald a alimentelor, iar treapta de putere „6” dezvoltă cea mai mare putere și se utilizează în principal pentru încălzirea rapidă a apei sau pentru prăjirea în ulei.

alimentare gaz natural gaz lichefiatAlimentare gaz de la rețea / gaz de la butelie
Cele 3 arzătoare pe gaz ale aragazului mixt funcționează cu ambele tipuri de gaze disponibile în România, și anume Gaz Natural (de la rețea) și Gaz Lichefiat (de la butelie).
Pentru alimentarea aragazului mixt cu gaz de la butelie trebuie doar schimbate duzele arzătoarelor cu cele furnizate de către Electrolux ca și accesorii. În punga în care sunt amplasate duzele gasiți și instrucțiunile de de montaj.
Din motive de siguranță vă recomandăm ca schimbarea duzelor precum și conectarea la rețeaua de gaz să fie facută de o persoană autorizată.

componenta arzatoarelor pe gazPrezentarea arzătorului
Toate cele 3 arzătoare au în componența lor următoarele piese:
A – Capac arzător
B – Coroană arzător
C – Bujie de aprindere
D – Termocuplu
După cum se poate observa arzătoarele aragazului conțin două sisteme esențiale, și anume:
Aprindere electrică: Așa cum îi zice și denumirea acest sistem are rolul de a aprinde flacăra arzătorului printr-o simplă apăsare de buton. Bujia de aprindere este o parte esențială a sistemului de aprindere electrică și din acest motiv vă recomandăm să o mențineți curată, prelungindu-i astfel durata de funcționare.
Siguranță la arzătoarare: Cele 3 arzătoare ale aragazului mixt sunt dotate cu un sistem de siguranță, care decuplează alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.

cuptorul aragazului mixtCuptorul aragazului mixt
Cuptorul aragazului este dotat cu 4 elemenți încălzitori ( Sus, Jos, Grill, Circular) și un ventilator, care are rolul de a distribui uniform căldura în întreg cuptorul.
Cele 11 funcții de cuptor care pot fi selectate de pe butonul de funcții sunt: Bec cuptor, PlusAbur, Gătire uşoară cu aer cald, Încălzire jos, Încălzire sus/jos, Grill rapid, Gătire intensivă, Gătire cu aer cald, Căldură umedă, Aer cald, Decongelare.
Funcția de gătire cu aburi este întradevăr specială, deoarece permite adăugarea de aburi la începutul procesului de gătire, fapt care face ca preparatul să obțină o crustă crocantă.

ceasul aragazuluiCeasul aragazului
Pe panoul frontal al aragazului este amplasat un ceas care afișează ora curentă, dar poate fi folosit și pentru a controla funcționarea cuptorului.
Principalele funcții ale ceasului sunt:
Durată: Permite setarea timpului de funcționare a cuptorului, iar la expirarea acestui timp se emite un semnal acustic și se întrerupe procesul de gătire. Timpul minim care poate fi setat este de 1 minut, iar cel maxim este de 10 ore.
Sfârșit: Permite setarea orei la care să se întrerupă procesul de gătire.
Cronometru: Inițializează o numărătoare inversă fără însă să aibă influență asupra procesului de gătire. Timpul minim care poate fi setat este de 1 minut, iar cel maxim este de 23 ore și 59 minute.

accesoriile aragazuluivAccesoriile aragazului
Raft de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a alimentelor care se prepară la Grill.
Tavă prăjituri: Se utilizează pentru prepararea prăjiturilor sau a produselor de patiserie. Când utilizați tava vă recomandăm să nu o împingeți până în peretele din spate al cuptorului, deoarece acest lucru poate influența în mod negativ circulația aerului în interiorul cuptorului, fapt care înseamnă ca partea inferioară a preparatului să se ardă.
Duze gaz lichefiat: Sunt livrate ca și accesorii și trebuie montate în cazul în care alimentati aragazul cu gaz de la butelie.
Sertar de depozitare: Sub cuptorul aragazului se află amplasat un sertar, în care se pot amplasa accesoriile aragazului.

conectarea la reteaua electricaConectarea la rețeaua electrică
Din cauză că puterea aragazului este destul de mare (4006 W) face ca aragazul să nu fie livrat cu cablu de alimentare astfel încât trebuie să apelați la o persoană autorizată care să conecteze aragazul.
Dacă aragazul este alimentat monofazic atunci dimensiunea minimă a cablului de alimentare este de 3×2.5mm2, iar dacă conexiunea este trifazică atunci dimensiunea minimă a cablului de alimentare este de 5×0.75 mm2.

date tehnice

Date tehnice
• Tip: Aragaz de sine stătător mixt
• Plită: Gaz + Electric (1 disc electric)
• Gaz: Natural (de la rețea) / Lichefiat (de la butelie)
• Cuptor: Electric (11 funcții)
• Clasa energetică: A
• Culoare: Inox
• Putere electrică: 4006 W
• Tensiunea nominală: 230 V
• Cablu de alimentare: Nu
• Ușa cuptorului: Demontabilă
• Înălțime / Lățime / Adâncime: 857 mm (reglabil) / 600 mm / 600 mm

8.8 Total Score
Aragaz cu plită mixtă

Design
9
Funcții cuptor
9.5
Performanțe la coacere
9
Accesorii
8
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Plită mixtă
  • Cuptor multifuncțional
  • Funcție cu aburi
  • Afisaj digital
  • Ușă demontabilă
  • Aprindere electrică
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo