Aragaz cu indicator de căldură reziduală

0
imagine aragaz cu indicator de caldura
8.8
Aragaz cu indicator de căldură reziduală
Aragaz cu indicator de căldură reziduală
Indicator de căldură reziduală
Plită vitroceramică
Cuptor multifuncțional
Clasa energetică A
Curățare ușoară
Ceas

Dacă sunteți în căutarea unui aragaz, atunci vă recomandăm să alegeți un model care are și indicator de căldură reziduală, acesta având rolul de a se aprinde când o zonă de gătit este încă fierbinte, evitându-se astfel arsurile care pot fi cauzate de căldura reziduală.
În general indicatorul de căldură reziduală este prezent în cazul plitelor electrice ( vitroceramice sau inducție), se găsesc și modele de plită pe gaz care au indicator de căldură reziduală, dar prețul lor este destul de mare, de exemplu, acest model de la Electrolux are un preț de achiziție de aproape 3800 Lei.

indicator de caldura rezidualaDe ce vă recomandăm ca aragazul dumneavoastră să conțină și indicator de căldură reziduală?
Acesta este de fapt un element de siguranță, și anume anunță utilizatorii de pericolul de arsuri în cazul în care se ating zonele de gătit, care sunt încă fierbinți.
Indicatorul de căldură reziduală este poziționat pe plita aragazului în partea din față, iar fiecare zonă de gătit are propriul indicator de căldură, și anume dacă, de exemplu, zona de gătit din „Stânga- Față” este fierbinte, atunci se va aprinde lampa indicatoare amplasată în această poziție.
Trebuie să țineți cont de faptul că indicatorul de căldură nu devine activ, dacă o zonă de gătit funcționează pentru o perioadă scurtă de timp.
Indicatorul de căldură reziduală funcționează doar dacă aragazul este alimentat cu energie electrică, iar utilitatea lui se dovedește și în cazul în care se dorește curățarea plitei, deoarece vă anunță care zone de gătit sunt încă fierbinți.

aragaz cu indicator de caldura rezidualaAragaz cu indicator de căldură reziduală
Ca și aragaz cu indicator de căldură reziduală vă recomandăm acest model de la Electrolux care are plita electrică (vitroceramică) și cuptorul este tot electric, având 6 funcții de cuptor cu ajutorul cărora puteți să gătiți foarte multe tipuri de preparate.
Consumul de energie electrică al aragazului este destul de mic, fiind încadrat în clasa energetică A, cu un consum declarat pentru cuptor de:

0.84 kWh / ciclu: În cazul funcției de gătire tradițională (Încălzire Sus + Jos)
0.75 kWh / ciclu: În cazul funcției de gătire cu ventilator (Căldură umedă )

Consumul mediu de energie electrică a plitei este de 184 Wh/kg, iar defalcat pe fiecare zonă de gătit este de:

181.8 Wh/kg – Stânga Spate;
182.1 Wh/kg – Dreapta Spate;
181.8 Wh/kg – Dreapta Față;
190.1 Wh/kg – Stânga Față;

plita aragazului cu indicator de caldura rezidualaPlita aragazului
Aceasta este de tipul vitroceramic având o putere totală de 5900 W, iar configurația ei este precum în imaginea alăturată:
1 – Zonă de gătit cu diametrul nominal de 140 mm și care are o putere maximă de 1200 W.
3 – Zonă de gătit cu diametrul nominal de 180 mm și care are o putere maximă de 1800 W.
4 – Zonă de gătit cu diametrul nominal de 140 mm și care are o putere maximă de 1200 W.
6 – Zonă de gătit care încorporează de fapt 2 zone de gătit cu diametrul de 120 mm și 180 mm. Dacă se activează doar zona de gătit de 120 mm atunci aceasta dezvoltă o putere de doar 700 W, pe când dacă se activează și inelul exterior atunci zona de gătit devine una de 180 mm, care dezvoltă o putere maximă de 1700 W.
2 – Orificiu pentru abur, prin acesta se evacuează aburul generat în interiorul cuptorului, în timpul procesului de gătire.
5 – Indicator de căldură reziduală.

Controlul celor 4 zone de gătit se face prin intermediul butoanelor de pe panoul de comandă și care au numerotate pe ele 9 cifre, fiecare corespunzând unui nivel de căldură. Nivelul „1” dezvoltă cea mai mică căldură fiind folosit în general pentru menținerea la cald a alimentelor sau pentru topirea ciocolatei, iar Nivelul „9” dezvoltă cea mai mare căldură fiind folosit pentru fierberea apei, încălzirea uleiului, etc.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Acest model de aragaz de la producătorul suedez de electrocasnice Electrolux are 4 elemenți încălzitori și un ventilator, care pot fi activați în urmatorul mod prin intermediul butonului de funcții:
Încălzire Sus + Jos: Este de fapt funcția de cuptor tradițională, în care căldura este generată de jos și sus de către cei doi elemenți încălzitori. Această funcție de gătit se folosește pentru coacerea pe un singur nivel.
Încălzire Jos: Caldura în cuptor este generată doar de către elementul încălzitor inferior, fapt care face ca această funcție să fie folosită pentru coacerea alimentelor care au nevoie de o coajă crocantă.
Căldură Umedă: Este o funcție mai specială, în sensul că a fost dezvoltată pentru un consum redus de energie electrică.
Grill: Căldura este produsă de către elementul încălzitor Grill, amplasat în partea superioară a cuptorului. Se folosește pentru frigerea la grătar a bucăților de carne.
Aer Cald: Căldura generată de către elementul încălzitor Circular, amplasat pe panoul posterior al cuptorului, este distribuită în mod uniform de către ventilator, fapt care face posibilă coacerea simultană pe mai multe niveluri, lucru care reduce consumul de energie electrică, dar și timpul de coacere.
Decongelare: Are rolul de a accelera procesul de decongelare a alimentelor, prin generarea unui aer puternic în interiorul cuptorului fără însă activarea elemenților încălzitori, ci doar a ventilatorului.

Funcționarea cuptorului se face cu ajutorul celor două butoane ( Funcția de gătire, Temperatura în cuptor) de pe panoul frontal precum și cu ajutorul ceasului.
Temperatura în cuptor poate fi setată în intervalul 50°C – 250°C.

ceasul aragazuluiCeasul aragazului
Pe panoul frontal al aragazului cu indicator de căldură reziduală se află amplasat un ceas, care are în principal 5 functii:
Ora curentă – Afișează ora curentă care trebuie setată după conectarea aragazului la rețeaua electrică, în caz contrar nu se va putea folosi cuptorul chiar dacă se efectuează setările pentru temperatură și funcție de coacere.
Durata procesului de gătire – Așa cum îi zice și denumirea prin intermediul acestei funcții se poate seta cât timp să funcționeze cuptorul, iar la expirarea acestui timp se emite un semnal acustic și se întrerupe procesul de gătire.
Sfârșit – Permite setarea orei la care să se termine procesul de gătire.
Temporizare – Este de fapt o combinație între „Durata procesului de gătire” și „Temporizare”.
Cronometru – Permite setarea unei numărători inverse, fără însă să se întrerupă procesul de gătire când expiră acest timp.

Conectarea le rețeaua electrică
Acest model de aragaz de la Electrolux are plita și cuptorul electric, fapt ceea ce face ca puterea maximă să fie destul de mare, și anume 7950 W, din acest motiv aragazul nu este livrat împreună cu un cablu de alimentare, deoarece conectarea la rețeaua cu energie electrică trebuie efectuată de către o persoană autorizată, care trebuie să dimensioneze cablul și siguranțele, în funcție de modul de conectare.
Tensiunea nominală a aragazului este de 230 V, iar conectarea lui se poate face precum este explicat în articolul „ Cum se conectează un aragaz electric” .
Dacă se efectuează o conexiune monofazică aveți nevoie de un cablu cu dimensiunea minimă 3x6mm2, iar dacă conexiunea este trifazică atunci aveți nevoie de un cablu cu dimensiunea minimă de 5×1.5mm2.
Din motive de sigurată vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru conectarea aragazului.

date tehnice aragazDate tehnice
• Tip aragaz: De sine stătător;
• Plită: Vitroceramică;
• Cuptor: Electric (6 funcții);
• Putere maximă: 7950 W;
• Tensiunea nominală: 230 V;
• Culoare: Alb;
• Înălțime / Lățime / Adâncime: 858 mm (reglabil) / 500 mm / 600 mm.

8.8 Total Score
Aragaz cu indicator de căldură reziduală

Design
9
Funcții cuptor
9
Performanțe la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Indicator de căldură reziduală
  • Plită vitroceramică
  • Cuptor multifuncțional
  • Clasa energetică A
  • Curățare ușoară
  • Ceas
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo