Cel mai ieftin aragaz

0
Cel mai ieftin aragaz
7.2
Preț mic
Duze GPL
Siguranță arzătoare
Utilizare ușoară

Pentru multe persoane prețul este un factor foarte important în alegerea modelului de aragaz dorit, iar pentru a veni în ajutorul acestor persoane care caută un aragaz ieftin, le prezentăm în continuare detaliile celui mai ieftin aragaz care poate fi cumpărat acum în România.

cel mai ieftin aragazCel mai ieftin aragaz

Cel mai ieftin aragaz este acest model de la Arctic, și după cum poate fi observat și în imaginea alăturată design-ul acestuia este unul simplu, iar din punct de vedere tehnic conține doar sistemele de bază care fac utilizarea aragazului în siguranță.

Cel mai ieftin aragaz se alimentează cu Gaz Natural (de la rețea) sau cu Gaz Lichefiat (de la butelie) ceea ce înseamnă că cheltuielile cu utilizarea aragazului vor fi destul de mici.

Dimensiunile aragazului (50 cm lățime și adâncime) îl recomandă pentru utilizarea lui în bucătăriile mici unde spațiul nu permite amplasarea unui aragaz cu lățimea și adâncimea de 60 cm.

Datorită prețului foarte mic, la cel mai ieftin aragaz găsim doar dotările minime cerute de legislația care reglementează aparatele de gătit care pot fi vândute în România și anume, în acest moment legislația impune ca toate aragazele vândute să fie dotate cu sistem de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz.

Cum aprinderea electrică nu este un sistem de siguranță face să nu îl regăsim ca și dotare pentru cel mai ieftin aragaz, iar aprinderea arzătoarelor efectuându-se manual cu ajutorul chibriturilor.

plita celui mai ieftin aragazPlita celui mai ieftin cuptor

Plita aragazului este dotată cu 4 arzătoare cu o putere totală de 7500 W care pot fi alimentate de la rețeaua națională de gaz sau de la butelie.
Stânga Spate: Este un arzător de tipul „Normal” care dezvoltă o putere maximă de 2000 W.
Stânga Față: Este de tipul „Auxiliar”, iar ca și dimensiuni este cel mai mic arzător de pe plită, dezvoltând o putere maximă de doar 1000 W.
Dreapta Față: Este un arzător de tipul „Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 2500 W.
Dreapta Spate: Al 4-lea arzător de pe plita aragazului este de tipul „Normal” dezvoltând o putere maximă de 2000 W.
Legat de puterea maximă dezvoltată de fiecare arzător trebuie să țineți cont de faptul că acestea se bazează pe măsurători efectuate în laboratoare unde presiunea și calitatea gazului sunt verificate. Dacă de exemplu dumneavoastră folosiți o presiune mai mare decât cea recomandată de producător, atunci arzătorul va dezvolta o putere mărită dar și căldura generată de acesta va fi mai mare, fapt care va face să se încălzească mai tare suprafețele din jurul arzătorului.
Din acest motiv vă recomandăm utilizarea unui regulator de presiune reglat la 20 mbar (gaz natural) sau 30 mbar (gaz de la butelie).

cuptorul celui mai ieftin aragazCuptorul celui mai ieftin aragaz

Cuptorul acestui aragaz de la Arctic este dotat cu un singur arzător pe gaz amplasat în partea de jos a cuptorului și dezvoltă o putere maximă de 2000 W.
Controlul funcționării cuptorului se face cu ajutorului butonului de pe panoul de comandă care permite setarea a trei trepte de căldură și anume treapta 1 dezvoltă cea mai mică temperatură, iar treapta a 3-a dezvoltă temperatura maximă.
Pentru aprinderea arzătorului din cuptor trebuie parcurși anumiți pași pe care îi prezentăm în continuare:

  1. Deschideți ușa cuptorului.
  2. Apăsați butonul de funcții și rotiți-l în același timp înspre stânga.
  3. Utilizați o brichetă sau un chibrit pentru a aprinde arzătorul apropiind flacăra de orificiul de aprindere.
  4. Țineți apăsat butonul pentru o perioadă de 3-5 secunde.
  5. Verificați dacă arzătorul s-a aprins și în caz pozitiv rotiți butonul până în dreptul treptei de putere dorită.

sistem de sigurantaSistem de siguranță

Cel mai ieftin aragaz este dotat cu singurul sistem de siguranță cerut de legislația din România și anume sistemul „Safety Plus” care are rolul de a întrerupe alimentarea cu gaz în cazul în care unui arzător care funcționează i se stinge flacăra în mod accidental.
Din cauza acestui sistem „Safety Plus” este necesară ținerea apăsată a butonului pentru o perioadă de câteva secunde deoarece acest timp corespunde cu cel necesar termocuplului să se încălzească și să mențină deschisă electrovalva care alimentează arzătorul cu gaz.

accesoriile celui mai ieftin aragazAccesoriile celui mai ieftin aragaz

Datorită prețului foarte mic acest model de aragaz de la Arctic are puține accesorii și anume:
Tavă pentru cuptor: Se utilizează pentru prepararea produselor de patiserie sau a celor congelate.
Grătar de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a alimentelor care urmează a fi fripte.
Duze GPL: Aragazul are în pachet și duzele GPL care permit alimentarea aparatului cu gaz de la butelie. În fabrică pe aragaz sunt montate duzele pentru gaz natural și din această cauză dacă doriți să alimentați aragazul cu gaz de la butelie trebuie să schimbați duzele.

instalarea celui mai ieftin aragazInstalarea aragazului

Instalarea celui mai ieftin aragaz trebuie să respecte recomandările producătorului deoarece doar în acest mod se asigură circulația aerului necesar pentru funcționarea în condiții optime a arzătoarelor.
Un arzător cu gaz trebuie să fie alimentat în mod constat cu aer proaspăt și din acest motiv este necesară respectarea distanțelor minime de amplasare.
De exemplu aragazul poate fi amplasat între corpuri de mobilă cu condiția respectării distanței minime de 65 mm față de obiectele laterale precum și a distanței de 400 mm față de obiectele de deasupra.
Încă un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont când instalați aragazul este că mobilierul de lângă aragaz trebuie sa fie conceput pentru a rezista la o temperatură de 100°C.

După cum puteți observa cel mai ieftin aragaz nu are multe dotări sau funcții de cuptor, dar are un preț care îl face o opțiune foarte bună pentru persoanele care au nevoie de un aragaz simplu și ieftin.

date tehnice cel mai ieftin aragazDate tehnice
• Tip: Aragaz de sine stătător
• Alimentare: Gaz Natural/Gaz Lichefiat (butelie)
• Arzătoare Plită: 4
• Arzătoare Cuptor: 1
• Putere maximă: 9500 W
• Presiunea gazului: 20 mbar (gaz natural)/30 mbar (gaz de la butelie)
• Capac: Metal
• Culoare: Alb
• Înălțime: 85 cm
• Lățime: 50 cm
• Adâncime: 50 cm

7.2 Total Score
Cel mai ieftin aragaz

Performanțe la gătit
6.5
Aspect și design
7.5
Accesorii incluse
6.5
Eficiență energetică
8
Siguranță în exploatare
7.5
Curățare și întreținere
7
PROS
  • Preț mic
  • Duze GPL
  • Siguranță arzătoare
  • Utilizare ușoară
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general