Cuptor electric ieftin

0
Cuptor electric ieftin
8.2
4 Funcții de gătire
Iluminare interioară
Timer mecanic
Clasa energetică A
Culoare inox
Ușă demontabilă

În trecut cuptoarele electrice încorporabile aveau prețuri destul de mari indiferent de dotările avute. În ultimul timp se poate observa o scădere a prețurilor la cuptoarele electrice, astfel încât acum un cuptor electric ieftin a ajuns să coste și 600 de lei ceea ce îl face accesibil pentru majoritatea populației.

Când sunteți interesat de achiziționarea unui cuptor electric ieftin trebuie să fiți conștient de faptul că acesta va avea doar dotările de bază, iar toate comenzile sunt de tipul mecanic. Chiar dacă cuptoarele electrice ieftine nu sunt de tipul multifuncțional tot se pot obține rezultate foarte bune la prepararea alimentelor, datorită modului de gătire tradițional care este un mod de gătire bun, cu condiția să se gătească pe un singur nivel.

Merită să cumpăr un cuptor electric ieftin?

Da, se merită achiziționat un cuptor electric ieftin cu condiția să fiți conștient de ce acel cuptor are un preț de doar 600-700 lei. Ceea ce vreau să vă transmit este să nu vă așteptați să aibă aceleași performanțe ca și un cuptor multifuncțional sau aceleași dotări și accesorii ca și un cuptor electric care are un preț de achiziție de 2000-3000 Lei.

Cuptorul electric ieftin merită achiziționat când doriți un aparat de gătit simplu care să gătească la un nivel acceptabil și să aibă maxim următoarele caracteristici:

 • 4 funcții de gătire
 • Iluminare interioară
 • Control mecanic
 • Timer mecanic
 • Ușă cu 2 geamuri
 • Clasa energetică A
 • Accesorii: doar 1 tavă și 1 grătar

După cum se poate observa un cuptor electric ieftin cu un preț de achiziție de doar 600-700 lei nu are multe dotări, dar poate reprezenta o soluție pentru persoanele care caută un aparat ieftin și cu un raport preț-performanțe bun.

cuptor electric ieftinCuptor electric ieftin

Dacă sunteți în căutarea unui cuptor electric ieftin cu un raport preț-performanțe bun atunci vă recomandăm acest model de la Heinner care are un preț de achiziție de puțin peste 600 lei și un cost al transportului de doar 15 Lei.

Cuptorul este unul simplu și toate comenzile sunt mecanice și se realizează cu ajutorul celor 3 butoane amplasate pe panoul de comandă.
Ușa conține două panouri de sticlă care permit urmărirea cu ușurință a evoluției procesului de gătire fără a mai fi necesară deschiderea ușii, mai ales că și interiorul este iluminat la activarea funcției de gătire.

functiile de gatireFuncțiile de gătire

Fiind un cuptor ieftin numărul de funcții este destul de redus și anume sunt disponibile doar 4 moduri de gătire statice care se activează prin simpla rotire a selectorului de funcții până în dreptul simbolului dorit.

Cele 4 funcții de gătit sunt:

incalzire sus si josÎncălzire Sus + Jos
Este modul de încălzire tradițional cu rezultate foarte bune la prepararea produselor de panificație sau a diverselor tipuri de prăjituri. De asemenea se obțin rezultate bune și pentru prepararea diverselor tipuri de pizza.

incalzire inferioaraÎncălzire Jos
Este de fapt un mod de gătire utilizat în partea finală a coacerii și se aplică la prepararea alimentelor care au nevoie ca baza să fie mai prăjită.

grillGrill
Este o funcție de gătire mai specială deoarece dezvoltă o căldură foarte mare, fiind indicată din acest motiv pentru prepararea bucăților de carne, a peștilor sau a cârnaților. Pentru a nu se produce fum de la grăsimea scursă din alimentele fripte la grill vă recomandăm să amplasați pe nivelul 1 o tavă cu apă în care să se scurgă această grăsime.

grill micGrill mic
Se recomandă pentru prepararea bucăților mici de carne aflate sub formă de felii sau pentru prăjirea pâinii.

programator mecanicProgramator mecanic

În general programatorul mecanic este o componentă implementată doar pe cuptoarele ieftine deoarece programatoarele electronice sunt mai scumpe.
Chiar dacă nu are așa de multe funcții de control precum programatorul electronic și cel mecanic este o soluție deoarece este capabil să întrerupă procesul de gătire la expirarea timpului setat.
La acest model de la Heinner durata maximă care poate fi programată este de 90 de minute.

reglarea temperaturii la cuptorul ieftinReglarea temperaturii

Controlul temperaturii în interiorul cuptorului este de tipul mecanic și poate fi făcut în intervalul 40°C–240°C.
Pentru a selecta temperatura dorită trebuie doar să învârtiți butonul până în dreptul temperaturii dorite.
Datorită faptului că controlul temperaturii se realizează mecanic este posibil ca valoarea măsurată în interiorul cuptorului să difere cu +15°C față de temperatura reglată pe buton, ceea ce înseamnă că dacă setați pe buton temperatura de 200°C atunci în cuptor veți avea o temperatură medie situată în intervalul 185°C–215°C.

cuptor electric iluminatCuptor electric ieftin iluminat

În partea din spate a cuptorului este amplasat un bec care are rolul de a ilumina interiorul cuptorului când este activată una dintre cele 4 funcții de cuptor.
Becul este protejat de un capac de sticlă care trebuie menținut curat pentru a nu se reduce iluminarea cuptorului.
Prin iluminarea cuptorului se reduce consumul de energie electrică deoarece utilizatorul nu mai trebuie să tot deschidă ușa cuptorului pentru a vizualiza starea preparatului aflat la gătit.

clasa energetic aClasa energetică

Chiar dacă prețul de achiziție a cuptorului este mic are un consum de energie electrică decent, încadrându-se în clasa energetică A.

Datorită faptului că este un cuptor static și nu are ventilator face ca valoarea declarată de producător pentru consumul de energie electrică să fie doar pentru funcția de încălzire tradițională:

0.86 kWh/ciclu: În modul de gătire „Încălzire Inferioară + Superioară”.

date tehnice cuptor electric ieftinDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Moduri de gătire: 4
• Putere: 2025 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Culoare: Inox
• Temperatură cuptor: 40°C–240°C
• Control al temperaturii: Mecanic
• Clasa energetică: A
• Volum util: 62 litri
• Înălțime: 59.5 cm
• Lățime: 59.5 cm
• Adâncime: 56.5 cm

8.2 Total Score
Performanțe la gătit
7.5
Aspect și design
8
Accesorii incluse
7.5
Eficiență energetică
9
Siguranță în exploatare
9
Curățare și întreținere
8
PROS
 • 4 Funcții de gătire
 • Iluminare interioară
 • Timer mecanic
 • Clasa energetică A
 • Culoare inox
 • Ușă demontabilă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general