Plită pe gaz ieftină

0
Plită pe gaz ieftină
8.3
Preț mic
Aprindere electrică
Siguranță la arzătoare
Inox
Alimentare GN / GPL
Costuri de utilizare mici

Datorită construcției destul de simple plitele pe gaz au un preț destul de mic în comparație cu plitele electrice. Acestea din urmă au un preț de pornire de cel puțin 1000 lei, pe când plitele pe gaz se găsesc și la prețuri de 400–450 lei, deci o diferență destul de mare între cele două tipuri de plite încorporabile.
Și în cazul acestor plite încorporabile prețul este reflectat în caracteristicile tehnice, ceea ce înseamnă că o plită pe gaz ieftină nu va avea niciodată opțiuni precum: indicator de căldură reziduală, control prin atingere, programator electronic, afișaj digital, grătare din fontă etc, de exemplu aceste opțiuni se găsesc pe plite incorporabile cu 5 arzătoare.

Indiferent de prețul lor toate plitele pe gaz vândute în România trebuie să fie dotate cu sistemul de oprire a gazului în cazul în care se stinge flacăra, din acest motiv orice model de plită pe gaz veți alege va avea un astfel de sistem.

Chiar dacă achiziționați o plită pe gaz ieftină este posibil să fie dotată și cu sistemul de aprindere electrică deoarece prețul ei este destul de mic și nu are o influență semnificativă asupra prețului final.

Motivele pentru care merită cumpărată o plită pe gaz ieftină

  • Prețul de achiziție foarte mic
  • Costurile de utilizare mici, încă prețul gazului este mai mic ca și cel al energiei electrice
  • Funcționează cu toate tipurile de vase
  • Flacăra este vizibilă astfel încât treapta de putere este foarte ușor de stabilit.

plita pe gaz ieftinaPlită pe gaz ieftină

Ca și plită pe gaz ieftină vă propunem acest model de la Candy care este dotată cu sistem de siguranță la fiecare arzător și sistem de aprindere electrică integrat în butoane.
Prețul de achiziție este de aproximativ 420 lei și transportul plitei costă aproximativ 15 Lei, vânzătorul oferind și posibilitatea de retur al plitei în termen de 30 de zile, în cazul în care sunteți nemulțumit de plita pe gaz.
Plita este dotată cu 4 arzătoare care dezvoltă o putere maximă de 7200 W distribuită în următorul mod:

Stânga Față: Arzător de tipul „Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 2700 W
Stânga Spate: Arzător de tipul „Semi-Rapid” care dezvoltă putere de 1750 W
Dreapta Față: Arzător de tipul „Auxiliar” și dezvoltă o putere maximă de doar 1000 W
Dreapta Spate: Arzător de tipul „Semi-Rapid” care dezvoltă putere de 1750 W.

aprindere electrica integrataAprindere electrică

Chiar dacă este o plită pe gaz ieftină acest model de la Candy are în dotare și sistemul de aprindere electrică, integrat în butoane care face ca aprinderea celor 4 arzătoare să se facă printr-o simplă învârtire și apăsare a butonului de comandă amplasat în partea dreaptă a plitei.
Pentru ca aprinderea electrică să funcționeze este necesară alimentarea plitei cu energie electrică, în caz contrar aprinderea arzătoarelor se poate face doar manual cu ajutorul chibriturilor.

siguranta la arzatoareSiguranță la arzătoare

Toate cele patru arzătoare ale plitei pe gaz sunt dotate cu sistemul de siguranță care asigură decuplarea alimentării cu gaz în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental, prevenindu-se astfel acumulările de gaze.
Acest sistem conține un termocuplu care atunci când se încălzește menține deschisă electrovalva care alimentează cu gaz arzătorul.

protectie impotriva scurgerilor de lichideCurățarea plitei

După cum puteți observa în jurul celor patru arzătoare plita are o mică ridicătură care are rolul de preveni scurgerile de lichide în interiorul arzătorului.
De asemenea acest sistem împotriva scurgerilor de lichide ajută și la curățarea plitei deoarece reușește să mențină în centrul plitei toate lichidele ajunse pe aceasta.
Datorită faptului că această plită pe gaz ieftină de la Candy este realizată din inox, vă sfătuim să utilizați soluții speciale pentru curățarea acestei suprafețe, în caz contrar există riscul să rămână urme pe plită.

duze gplAlimentare Gaz Natural/Gaz Lichefiat

Plita este concepută să poată funcționa cu ambele tipuri de gaze disponibile în România și anume Gaz Natural (de la rețea) sau Gaz Petrolier Lichefiat (de la butelie).
Pentru a face trecerea între cele două tipuri de gaze trebuie doar montate duzele specificate de producător pentru tipul de gaz folosit. Acest proces are nevoie de utilizarea unei chei hexagonale de 7 mm.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Alimentare: Gaz Natural (de la rețea) sau GPL (de la butelie).
• Arzătoare: 4
• Putere maximă: 7200 W
• Tensiunea alimentare: 220–240V
• Culoare: Inox
• Greutate: 6.92 kg
• Lățime: 595 mm
• Adâncime: 510 mm
• Înălțime: 8 mm

8.3 Total Score
Plită pe gaz ieftină

Design
8
Performanțe
8
Siguranță
8.5
Confort
8
Întreținere și curățare
8
Raport preț/calitate
9
PROS
  • Preț mic
  • Aprindere electrică
  • Siguranță la arzătoare
  • Inox
  • Alimentare GN / GPL
  • Costuri de utilizare mici
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general