Plita incorporabila vitroceramica de la Beko

0
Plita incorporabila vitroceramica de la Beko
9
Plita incorporabila vitroceramica de la Beko
Plita incorporabila vitroceramica de la Beko
4 zone de gatit
9 niveluri de incalzire
Protectie copii
Indicator de caldura reziduala
Inhidere automata
5 ani garantie

Daca sunteti un fan al produselor electrocasnice Beko si sunteti in cautarea unei plite vitroceramice cu un raport pret/performante bun, atunci va recomandam sa cumparati acest model care are 4 zone de gatit si intregul proces de comanda a plitei se realizeaza prin intermediul butoanelor tactile.

Prezentarea generala a plitei vitroceramice de la Beko

prezentare generala plita vitroceramica bekoTip: Plita electrica vitroceramica;
Tensiune de alimentare: 230 V / 400 V;
Putere nominala: 6800 W;
Niveluri de incalzire: 9;
Protectie Copii;
Indicator de caldura reziduala;
Protectie la supraincalzire;
Inchidere automata;

4 zone de gatit4 zone de gatit electrice
Plita recomandata de noi are 4 zone de gatit electrice si o putere nominala de 6800 W.
• Stanga Fata: Zona de gatit din aceasta pozitie are cel mai mare diametru precum si cea mai mare putere nominala, si anume 210 mm respectiv 2300 W.
Beko recomanda ca diametrul vaselor utilizate pe aceasta zona de gatit sa aiba un diametru de 210 – 230 mm.
• Stanga Spate: Dintre toate zonele de gatit a acestei plite aceasta are puterea cea mai mica (1200 W) si cel mai mic diametru, si anume 140 mm.
Pentru o eficienta energetica maxima este recomandata utilizarea vaselor cu diametrul de 140 – 160 mm.
• Dreapta Spate: Aceasta zona de gatit are o putere nominala de 1800 W si un diametru de 180 mm. Vasele utilizate trebuie sa aiba un diametru de 180 – 200 mm.
• Dreapta Fata: Ultima zona de gatit pe care o are aceasta plita vitroceramica de la Beko are puterea nominala de 1500 W si diametrul de 160 mm, iar diametrul vaselor care se pot utiliza trebuie sa se incadreze in intervalul 160 – 180 mm.

Puterile nominale ale zonelor de gatit sunt declarate in urma masuratorilor in cadrul unui laborator acreditat, din acest motiv este posibil ca puterea masurata de un utilizator sa difere un pic fata de cele declarate.
Dupa cum puteti vedea pentru fiecare zona de gatit al plitei se recomanda utilizarea vaselor cu un anumit diametru, respectarea acestor recomandari va ajuta la economisirea energiei electrice, deoarece daca, de exemplu, folositi un vas mai mic decat cel recomandat, o mare parte din caldura generata de elementul incalzitor se va pierde.

comanda prin atingereComanda prin atingere
In partea din centru fata este amplasat panoul de comanda a plitei, care va ajuta sa controlati functionarea plitei.
Plita se controleaza prin intermediul butoanelor tactile, de exemplu, pentru a porni o anumita zona de gatit trebuie doar sa atingeti simbolul acelei zone si sa setati treapta de putere, prin atingerea simbolului „+”.
Dupa fiecare modificare a setarilor se va emite un semnal actustic, pentru a anunta utilizatorul de efectuarea modificarilor.
Toate simbolurile de pe plita se lumineaza doar dupa ce a fost atins simbolul de „Start/Stop”, daca in decurs de 10 secunde de la pornirea plitei nu s-au adus modificari asupra setarilor, atunci plita intra in modul „Asteptare”.

indicator de caldura rezidualaIndicator de caldura reziduala
Zonele de gatit ale acestei plite vitroceramice de la Beko functioneaza la temperaturi de aproape 500 °C, din acest motiv aceste zone devin destul de fierbinti, iar acest lucru reprezinta un anumit pericol pentru utilizator.
Pentru a preveni accidentele cauzate de temperaturile zonelor de gatit s-a montat pe plita un sistem de siguranta denumit „ Indicator de caldura reziduala”, care se aprinde cat timp temperatura zonei de gatit depaseste 60 °C, simbolul care apare pe afisajul plitei cand indicatorul de caldura este activ este litera „H”, cand temperatura reziduala scade sub valoarea de 60 °C atunci pe afisajul plitei apare „0”.
Indicatorul de caldura este activ, doar daca plita este alimentata cu energie electrica.

protectie la supraincalzireProtectie la supraincalzire
Pentru a proteja modulele electronice cu care este dotata plita, Beko a montat un sistem de protectie impotriva supraincalzirii, care are rolul de a opri alimentarea cu energie electrica cand temperatura in interiorul plitei devine prea mare si exista riscul defectarii componentelor electronice.
Activarea protectiei la supraincalzire este afisata prin intermediul unui mesaj de eroare.

Limitarea timpului de functionareLimitarea timpului de functionare
Tot ca si o masura de siguranta, aceasta plita vitroceramica de la Beko este dotata cu o functie de limitare a timpului de functionare a plitei, aceasta limita depinde de valoarea treptei de putere, si anume cu cat treapta de putere setata este mai mare cu atat zona de gatit va fi dezactivata mai repede.
De exemplu, daca la o zona de gatit setati treapta de putere „9”, atunci acea zona de gatit va fi oprita in mod automat dupa 90 de minute, in schimb daca la aceasi zona de gatit setati treapta de putere „5”, atunci ea se va opri din functionare in mod automat dupa 240 de minute.
Cand devine activa functia de limitare a timpului de functionare atunci pe afisajul plitei apare pentru o perioada de 10 secunde simbolul „00”, dupa care indicatorul de caldura reziduala devine activ „H”.

protectie copiiProtectie copii
In cazul in care aveti copii mici atunci cu siguranta veti aprecia aceasta functie, care are rolul de a bloca accesul la panoul de comanda, evitandu-se astfel pornirea accidentala a plitei.
Activarea si dezactivarea functiei de protectie copii presupune efectuarea unor anumite comenzi, iar cand este activa se afiseaza pe panoul plitei litera „L”.

5 ani garantie5 ani garantie
In aceasta perioada Beko ofera la majoritatea produselor sale o garantie de 5 ani de zile, perioada in care eventualele probleme cu plita sunt reparate de Beko fara sa implice costuri din partea utilizatorilor.
In mod normal garantia oferita pentru produsele electrocasnice Beko este de 2 ani de zile, iar din acest motiv pentru a extinde garantia plitei la 5 ani de zile trebuie doar sa va inregistrati produsul pe site-ul oficial Beko, dupa efectuarea acestui pas veti primi pe email certificatul cu extragarantia.

curatare usoaraCuratare usoara
Suprafata superioara a plitei este realizata dintr-o sticla rezistenta, care face ca procesul de curatare sa se faca foarte usor.
Daca curatati plita dupa fiecare utilizare, atunci nu este obligatorie folosirea solutiilor speciale de curatat plite vitroceramice, ci puteti folosi apa calda si detergent de vase impreuna cu un burete moale.
Exista unele situatii in care pe plita se depun murdarii care nu pot fi curatate, in acest caz va recomandam sa folositi raclete speciale pentru plite, precum acest model.

9 trepte de putere9 niveluri de incalzire
Nivelul de incalzire al fiecarei zone de gatit poate fi setat pana la 9 trepte, numarul mare de niveluri de incalzire are avantajul ca utilizatorul poate seta cu precizie temperatura dorita, in functie de preparatul dorit a fi gatit.
Pe langa faptul ca nivelul de incalzire poate fi setat in mod individual, si durata procesului de gatire poate fi setata in mod individual.

conectarea la reteaua electricaConectarea la reteaua electrica
Datorita faptului ca plita are o putere mare (6800 W) va recomandam sa apelati la o persoana autorizata pentru efectuarea si dimensionarea retelei electrice care urmeaza a alimenta plita.
Aceasta plita vitroceramica de la Beko poate fi alimentata:
Mondofazic (230V): Se utilizeaza un cablu de 3×2.5mm2
Bifazic(400V): Se utilizeaza un cablu de 5×1.5mm2
Din motive de siguranta aceasta sectiune nu o prezentam mai detaliat.

date tehniceDate tehnice
Putere nominala: 6800 W;
Tensiune de alimentare: 230 V / 400 V;
Inaltime: 55 mm;
Latime: 580 mm;
Adancime: 510 mm;
Culoare: Negru.

9 Total Score
Plita incorporabila vitroceramica de la Beko

Design
9
Functii de siguranta
9
Intretinere si curatare
8.5
Raport pret/performante
9.5
PROS
  • 4 zone de gatit
  • 9 niveluri de incalzire
  • Protectie copii
  • Indicator de caldura reziduala
  • Inhidere automata
  • 5 ani garantie
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo