Plită cu inducție performantă care se curăță repede și ușor

0
Plită cu inducție performantă care se curăță repede și ușor imagine
9.3
Plită cu inducție performantă care se curăță repede și ușor
Plită cu inducție performantă care se curăță repede și ușor
Putere Suplimentară
Timer
Protecție copii
Indicator căldură reziduală
5 ani garanție
Afișaj digital

Persoanele aflate în căutarea unei plite cu inducție doresc ca aceasta să fie performantă, să se curețe ușor și să aibă un preț acceptabil, iar o plită care corespunde acestor cerințe este acest model de la Beko.

Plită cu inducție performantă care se curăță repede și ușorPerformanțe ridicate

Din comentariile utilizatorilor care folosesc o plită cu inducție se poate observa că aceștia cataloghează o plită pe inducție ca fiind performantă pe baza timpului necesar încălzirii apei sau a uleiului din vas. Cu toate acestea pe lângă acest lucru o plită trebuie să fie capabilă să mențină cu precizie nivelul de căldură setat. În cazul în care preparați clătite și setați nivelul de căldură 6 iar temperatura produsă pe fundul vasului nu este constantă va face ca dumneavoastră să trebuiască să tot ajustați nivelul de căldură, generând astfel un nivel de nemulțumire cu privire la performanțele plitei.

Putere Suplimentară (Booster): Este una dintre cele mai apreciate funcții ale plitei deoarece reduce foarte mult timpul necesar încălzirii apei sau a uleiului prin dezvoltarea unei puteri mărite pentru o perioadă de timp.

Stânga Spate: Puterea nominală a zonei de gătit este de doar 1800 W, dar dacă se activează funcția de Putere Suplimentară atunci aceasta dezvoltă o putere de 2300 W. Diferența aceasta de 500 W se simte foarte mult când se încălzește apa sau uleiul. Diametrul zonei de gătit este de 180 mm.

Stânga Față: Și la această zonă de gătit puterea nominală și cea maximă sunt identice cu zona de mai sus și anume 1800 W respectiv 2300 W.

Dreapta Față: Este cea mai mică zonă de gătit și are un diametru de 145 mm și o putere nominală de 1400 W și dezvoltă 1800 W când se activează Puterea Suplimentară.

Dreapta Spate: Are o putere nominală de 1800 W, iar funcția Booster face ca aceeași zonă să dezvolte 2300 W. Diametrul zonei de gătit este de 210 mm.

Nu toate plitele cu inducție au în dotare funcția de Putere Suplimentară sau Booster, astfel încât dacă achiziționați un astfel de model este posibil să fiți dezamăgit de performanțele plitei. Din ce am observat plitele cu inducție foarte ieftine sunt cele care nu au această funcție și de aceea vă recomandăm să vă alegeți modelul de plită și în funcție de performanțe, nu doar în funcție de preț. De exemplu este de preferat să plătiți cu 100 de lei mai mult pentru o plită cu inducție care să aibă și funcția de Putere Suplimentară decât să alegeți un model fără această funcție.

9 niveluri de căldură: Cu cât numărul lor este mai mare cu atât este mai precisă reglarea temperaturii în vas, astfel încât variațiile de temperatură sunt foarte mici și de aici rezultă o gătire uniformă de fiecare dată. Sunt și plite cu mai multe niveluri de căldură, de exemplu plita cu inducție cu rezultate perfecte de la AEG are 14 niveluri de căldură, dar și prețul este ei este destul de mare.

controlul zonelor de gatitControl individual al zonelor de gătit

Posibilitatea de a seta și controla individual fiecare zonă de gătit este un alt punct forte al acestei plite de la Beko.
Controlul este de tipul tactil ceea ce înseamnă că pentru a efectua setări asupra plitei trebuie doar să atingeți simbolurile de pe panoul de comandă, iar senzorii amplasați sub plită vor sesiza modificările pe care doriți să le efectuați.

Controlul timpului de funcționare al fiecărei zone de gătit se realizează cu ajutorul timer-ului care permite setarea unui timp individual pentru cele patru zone de gătit, iar la expirarea acelui timp se realizează decuplarea automată a zonei de gătit și se emite un semnal acustic. Acesta din urmă se oprește prin apăsarea oricărei taste de pe panoul de comandă.
Datorită acestui timer supravegherea încontinuu a procesului de gătire nu mai este necesară deoarece la expirarea timpului setat se întrerupe în mod automat și procesul de gătire.
Dacă simultan setați cronometrul pentru mai multe zone de gătit atunci valoarea afișată pe panoul de comandă va fi cea care are valoarea cea mai mică, și anume cea care urmează să ajungă la 0 cel mai repede.

sistem de recunoastere a vasului de gatitSistem de recunoaștere a vasului

Datorită capacității de a detecta dimensiunea exactă a vasului, plita face posibilă doar încălzirea fundului vasului, iar suprafețele din jurul lui rămân reci, încălzindu-se doar de la căldura vasului.
Acest sistem de recunoaștere sesizează când vasul este ridicat de pe plită și comandă decuplarea alimentării cu energie electrică a zonei de gătit, iar pe afișajul digital al plitei apare litera F.

sisteme de sigurantaSisteme de siguranță

Acest model de plită cu inducție de la Beko este dotată cu mai multe sisteme de siguranță precum:
Protecție copii: Are rolul de a împiedica pornirea plitei în mod accidental de către copii; activarea funcției se poate face doar dacă plita nu este pornită.
Blocare taste: Are rolul de a bloca panoul de comandă astfel încât să nu fie posibilă schimbarea funcțiilor în mod accidental.
Blocaj pentru curățare: Denumirea comercială a acestei funcții este „WipeGuard” și are rolul de a dezactiva pentru o perioadă de 20 de secunde panoul de comandă astfel încât utilizatorul să poată șterge murdăria ajunsă pe suprafața plitei în timpul procesului de gătire. Activarea funcției se face prin simpla apăsare a simbolului „mânuță” de pe panoul de comandă iar pe afișajul plitei va începe o numărătoare inversă de la 20.
Limitarea timpului de funcționare: Acest sistem de protecție intră în funcțiune dacă o zonă de gătit funcționează o perioadă mai lungă de timp fără ca însă în acea perioadă să se aducă modificări asupra setărilor. Timpul după care intră în funcțiune este corelat cu nivelul de căldură setat, și anume dacă este setat nivelul „1” atunci acest sistem de protecție intră în funcțiune doar după 6 ore pe când dacă este selectat nivelul „8” atunci intră în funcțiune după 1.5 ore.
Protecție împotriva supraîncălzirii: Senzorii amplasați în interiorul plitei monitorizează încontinuu temperatura și în cazul în care aceasta depășește valorile admise se realizează o reducere automată a nivelului de căldură. În cazul în care această reducere a nivelului de putere nu ajută, atunci comandă decuplarea alimentării cu energie electrică.
Protecție împotriva scurgerilor de lichide: Dacă pe panoul de comandă ajung obiecte sau lichide atunci se va întrerupe alimentarea cu energie electrică și pe afișajul digital va apărea litera „E”.
Indicator de căldură reziduală: Se aprinde când o zonă de gătit este fierbinte, și anume dacă temperatura este destul de mare atunci pe afișaj apare litera „H”, iar dacă zona de gătit este doar puțin fierbinte atunci este afișată litera „h”.
Funcția STOP: Chiar dacă această funcție nu este catalogată ca fiind una de siguranță, dorim să o includem și pe aceasta în această categorie datorită faptului că ea contribuie indirect la siguranță. În fapt, activarea ei reduce la minim nivelul de putere iar utilizatorul se poate ocupa de urgența intervenită în timpul procesului de gătire.

plita cu inductie care se curata usorCurățare rapidă și ușoară

Datorită faptului că plita nu are butoane ci este în totalitate o suprafață vitroceramică, face ca procesul de curățare să se desfășoare rapid și ușor fără a fi necesară utilizarea soluțiilor speciale de curățare.
Datorită principiului de funcționare murdăria ajunsă pe suprafața plitei nu este arsă, astfel încât curățarea ei este foarte ușor de făcut cu ajutorul unei cârpe moale. Dacă doriți să folosiți soluții speciale atunci vă recomandăm să studiați cum se curăță plita cu inducție cu ajutorul unei raclete și a soluțiilor speciale de la Electrolux.

5 ani garantie bekoBeneficii extra

Pe lângă performanțele ridicate și curățarea ușoară acest model de plită cu inducție de la Beko beneficiază și de două lucru foarte importante:
5 ani garanție: În mod normal garanția pentru aceasta plită este de doar 2 ani de zile dar Beko are o promoție acum și dacă înregistrați produsul pe site-ul lor primiți o extindere a garanției până la 5 ani de zile.
60 de zile banii înapoi: În cazul în care nu sunteți mulțumit de performanțele plitei aveți posibilitatea de a returna produsul și de a primi banii înapoi.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită electrică cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Puterea instalată: 7200 W
• Tensiunea nominală: 220–240V / 380 – 415V 2N
• Culoare: Negru
• Lățime: 58 cm
• Adâncime: 51 cm
• Înălțime: 5.2 cm
• Greutate: 9.85 kg

9.3 Total Score
Plită cu inducție performantă care se curăță repede și ușor

Design
9
Confort
9
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
10
PROS
  • Putere Suplimentară
  • Timer
  • Protecție copii
  • Indicator căldură reziduală
  • 5 ani garanție
  • Afișaj digital
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo