Plită pe gaz cu suprafața din sticlă

1
Plită pe gaz cu suprafața din sticlă imagine
8.7
Plită pe gaz cu suprafața din sticlă
Plită pe gaz cu suprafața din sticlă
Arzător WOK
Flame Adjust
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Curățare ușoară
Grătar din fontă

Dacă sunteți în căutarea unei plite pe gaz care să arate foarte bine dar și să se curețe ușor, atunci trebuie să alegeți un model de plită pe gaz cu suprafață din sticlă. Aceasta este de fapt o plită normală pe gaz cu diferența că arzătoarele nu sunt amplasate pe o suprafață metalică, ci pe una de sticlă, fapt care face ca aspectul acestor plite să fie unul modern și să se curețe ușor, permițând astfel utilizatorilor să se bucure de avantajele unei plite pe gaz.

Plită pe gaz cu suprafața din sticlăPlită pe gaz cu suprafața din sticlă de la Beko

O plită pe gaz cu suprafață din sticlă foarte bună și care poate fi inclusă ușor în topul plitelor pe gaz este acest model de la Beko. Plita are 5 arzătoare și lățimea de 75 cm, iar faptul că arată foarte bine face ca aceasta să devină punctul de atracție într-o bucătărie modernă.
Pe lângă performanțele tehnice și aspectul modern acest model de plită se mai remarcă și pentru extra beneficiile cu care vine: primește o garanție de la producător de 5 ani de zile și posibilitatea de a returna banii cheltuiți pe aparat dacă în decurs de 60 de zile utilizatorul nu este mulțumit de plită.

Acest model de plită pe gaz cu suprafața din sticlă este dotată cu 5 arzătoare care se pot alimenta cu Gaz Natural (de la rețea) sau cu Gaz Petrolier Lichefiat (de la butelie) și are o putere totală de 12400 W împărțită astfel:

Stânga Spate: Arzător Rapid cu puterea de 2900 W.
Stânga Față: Arzător Auxiliar cu puterea de 1000 W.
Mijloc: Arzător WOK cu puterea de 5000 W.
Dreapta Față: Arzător Normal cu puterea de 1750 W.
Stânga Spate: Arzător Normal cu puterea de 1750 W.

arzator wokArzător WOK

Acest tip de arzător se caracterizează prin puterea mare pe care o dezvoltă, permițând astfel gătirea foarte rapidă pe care o regăsim în bucătăria asiatică unde carnea și legumele se prepară într-un timp scurt la căldură mare.
WOK-ul este de fapt o tigaie cu origini asiatice caracterizată prin faptul că este foarte adâncă, iar partea inferioară a tigăii este plată.
Pe acest arzător special se pot folosi și vase obișnuite dar atunci este necesară demontarea suportului pentru tigaia WOK.

control precis al temepraturii la arzatoareControl precis al temperaturii

Beko a dezvoltat o tehnologie denumită „Flame Adjust” care permite reglarea cu precizie a temperaturii de la toate cele cinci arzătoare prin simpla rotire a butonului până în dreptul treptei de putere dorite.
Controlul precis al temperaturii poate fi observat prin simpla urmărire a modului în care se modifică dimensiunea flăcării pe măsură ce se rotește butonul. La această plită pe gaz cu suprafața din sticlă flacăra crește încet, cu fiecare treaptă de putere fără a se observa modificări bruște de la o treaptă la alta.

arzatoare eficienta ridicataArzătoare cu eficiență ridicată

Un alt punct forte al acestei plite pe gaz este consumul redus de energie al arzătoarelor în comparație cu arzătoarele normale și anume, conform măsurătorilor aprobate de institutul Intertek din Marea Britanie acest tip de arzător consumă cu 17% mai puțin gaz, iar timpul necesar preparării mâncărurilor scade cu până la 35% în comparație cu arzătoarele normale.
Pentru a menține eficiența arzătoarelor este necesară menținerea lor curată astfel încât eventuala murdărie ajunsă în interiorul arzătorului să nu influențeze modul de ardere al flăcării.

plita cu siguranta arzatoareSistem de siguranță

Toate cele 5 arzătoare sunt dotate cu un sistem de siguranță care oprește alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra arzătorului se stinge în mod accidental sau butoanele de comandă sunt învârtite fără ca însă să se și apese pe ele pentru a activa sistemul de aprindere electrică.
Din cauza riscurilor reprezentate de gaz, acest sistem este esențial pentru o utilizare a plitei în deplină siguranță și din acest motiv vă recomandăm să mențineți curat termocuplul din interiorul arzătoarelor pentru ca acesta să fie capabilă să detecteze rapid stingerea flăcării.

plita care se curata foarte usorPlită pe gaz care se curăță ușor

Un avantaj major al plitelor pe gaz cu suprafață din sticlă în comparație cu plitele pe gaz cu suprafețe metalice este curățarea ușoară care se face asemănător plitelor vitroceramice.
Și persoanele care au achiziționat această plită pe gaz cu suprafață din sticlă apreciază modul ușor de curățare care nu lasă pe suprafața plitei urme de calcar sau mâncare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la petele de pe plită.
Chiar dacă suprafața de sticlă a plitei este rezistentă la zgârieturi vă recomandăm să nu utilizați soluții sau bureți abrazivi.

plita cu gratar din fontaGrătar din fontă

Plita pe gaz cu 5 arzătoare este dotată cu 3 grătare din fontă care îi conferă un design elegant și asigură o stabilitate superioară vaselor în care se gătește.
Grătarele din fontă nu se pot spăla în mașina de spălat vase ci doar manual, proces care se poate face cu apă caldă și detergent de vase, rezultatele fiind foarte bune.

duze gplAlimentare cu Gaz Natural/Gaz Petrolier Lichefiat

Cele cinci arzătoare ale plitei pot fi alimentate cu Gaz Natural (de la rețea) sau cu Gaz Petrolier Lichefiat (de la butelie) cu condiția să fie montate duzele corecte.
Plita vine echipată cu duze pentru alimentarea cu Gaz Natural (20 mbar) ceea ce înseamnă că dacă folosiți un astfel de tip de gaz atunci nu mai trebuie să efectuați ajustări asupra plitei, ci trebuie doar să o conectați la sursa de gaz. În schimb, dacă doriți să alimentați plita cu gaz de la butelie (30 mbar) atunci trebuie să înlocuiți duzele arzătoarelor cu cele furnizate de Beko ca și accesorii și să reglați debitul minim pentru fiecare arzător.
Din motive de siguranță vă sfătuim să apelați la o persoană autorizată pentru a efectua procesul de instalare a plitei.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită pe gaz cu suprafața din sticlă
• Arzătoare: 5
• Grătar: Fontă
• Culoare: Negru
• Putere: 12400 W
• Presiune: GN (20 mbar) / GPL (30 mbar)
• Tensiune nominală: 220–240V
• Lățime: 75 cm
• Adâncime: 52.4 cm
• Înălțime: 4.6 cm

8.7 Total Score
Plită pe gaz cu suprafața din sticlă

Design
8.5
Confort
8.5
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Arzător WOK
  • Flame Adjust
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Curățare ușoară
  • Grătar din fontă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo