Cea mai buna plita cu inductie Beko

5
cea mai buna plita pe inductie beko
9.4
Cea mai buna plita cu inductie Beko
Cea mai buna plita cu inductie Beko
Zone Flexibile
Functia Booster
Protectie copii
Functia Cronometru
Consum redus de energie
Control prin atingere

Cea mai buna plita cu inductie Beko este acest model, care are performante ridicate la gatire si multe functii de siguranta, asigurand astfel utilizarea plitei in deplina siguranta, pentru dumneavoastra sau membrii familiei dumneavoastre.

Prezentarea generala a celei mai bune plite pe inductie de la Beko

prezentare cea mai buna plita inductie beko4 zone de gatit
Beko a dotat aceasta plita cu inductie cu 4 zone de gatit, care se pot transforma in 2 mai mari, permitand astfel utilizarea vaselor mari sau ovale.
Puterea totala a plitei este de 7200 W, iar fiecare zona de gatit are o putere nominala de 1800 W, iar cand se activeaza functia Booster se dezvolta o putere de 3000 W.
Aceasta plita este mai speciala, si anume zonele de gatit se ajusteaza automat la dimensiunea vasului , utilizatorul trebuie doar sa amplaseze vasul folosit pe indicatorul din centrul zonei de gatit.

zone indiflex2 zone Indyflex
Optiunea de a combina doua zone de gatit in una singura poarta denumirea, la plitele Beko, de „Zona Indyflex”.
Aceasta functie este foarte utila, in cazul in care doriti sa gatiti in vase mai mari, de exemplu, in imaginea alaturata se poate vedea cum se gateste un peste intreg intr-un vas dreptunghiular, acest lucru nu este posibil in cazul plitelor fara functia „Indyflex”.

9 trepte de putere9 trepte de putere
Cele 9 trepte de putere va ajuta sa gatiti si cele mai delicate produse, datorita faptului ca se elimina arderea produselor din cauza puterii mari, dezvoltate de zona de gatit.
De exemplu, pe treapta 9 o zona de gatit a plitei dezvolta o putere de 1800 W, pe cand pe treapta 1 dezvolta o putere de aproximativ 450 W. Pe masura ce creste treapta de putere creste si valoarea puterii dezvoltate de zona de gatit.
Cu cat numarul de trepte de putere este mai mare, cu atat puteti seta cu precizie o temepratura ceruta de reteta utilizata.
Treptele de putere pot fi setate individual pentru toate cele patru zone de gatit.

functia boosterFunctia Booster
Functia Booster mai poarta denumirea de „Putere Mare”, si consta in dezvoltarea unei puteri marite pentru o durata maxima de timp.
Functia Booster se foloseste pentru incalzirea rapida a apei sau a produsului care urmeaza a fi gatit, de exemplu, daca doriti sa preparati cartofi prajiti si doriti sa incalziti cat mai repede uleiul, atunci trebuie sa folositi functia Booster.
Activarea functiei Booster este indicata pe afisajul plitei prin simbolul „P”.
Functia Booster dureaza maximum 10 minute, dupa care plita comuta in mod automat pe treapta de putere 9.

stop si goStop & Go
Daca in timpul procesului de gatire, trebuie sa opriti functionarea plitei pentru o anumita perioada de timp, si sa reporniti plita cand va intoarceti exact la setarile avute inainte de oprire, atunci nu trebuie sa va faceti griji, deoarece Beko a dotat aceasta plita cu functia „Stop & Go” care va permite tocmai acest lucru.
Cand activati functia „Stop & Go”, treapta de putere a zonei selectate se comuta in mod automat pe nivelul 1.

timerFunctia Cronometru
Va permite sa controlati timpul de functionare a fiecarei zone de gatit, astfel incat folosind functia Cronometru, nu veti mai uita niciodata o zona de gatit pornita mai mult timp decat cel dorit.
La terminarea timpului setat, se comanda intreruperea in mod automat a zonei de gatit.
Daca folositi simultan „Functia Cronometru” pentru mai multe zone de gatit, pe afisajul plitei va aparea timpul cel mai scurt.
La expirarea timpului setat plita va emite un semnal acustic, si utilizatorul trebuie sa atinge orice tasta pentru a opri semnalul acustic.

protectie copiiProtectie Copii
Cea mai buna plita cu inductie de la Beko are un sistem de protectie care permite blocarea panoului de comanda, astfel incat copii sa nu poata modifica setarile efectuate de adulti.
Activarea functiei de Protectie Copii, face ca pe afisajul plitei sa apara litera ”L”.
Daca in timp ce este activata functia de „Protectie Copii” se apasa pe panoul de comanda atunci plita va emite doua semnale acustice, iar litera „L” va fi afisata in mod intermitent.

protectie la supraincalzireProtectie la supraincalzire
Pentru a proteja componentele electronice in interiorul plitei sunt amplasati mai multi senzori, care detecteaza daca temperatura este prea mare, in acest caz se pot intampla doua lucruri, si anume:
– Se opreste functionarea zonelor de gatit;
– Scade treapta de putere la un nivel inferior, iar utilizatorul nu mai poate seta o treapta superioara, pana cand temperatura in interiorul plitei revine in limite admise.

protectie impotriva scurgerilor de lichideProtectie impotriva scurgerilor de lichide
Lichidele ajunse pe suprafata panoului de comanda pot influenta functionarea plitei, iar pentru a preveni acest lucru Beko a dotat aceasta plita pe inductie cu un sistem care detecteaza scurgerea lichidelor, pe suprafata unde este amplasat panoul de comanda, si opreste alimentarea cu energie electrica a plitei.
Intrarea in functie a acestui sistem de protectie este indicat pe afisajul plitei, prin intermediul simbolului „E”.

limitarea timpului de functionareLimitarea timpului de functionare
O alta masura de protectie este limitarea timpului de functionare a plitei, in cazul in care utilizatorul nu aduce modificari setarilor.
Aceasta functie opreste in mod automat zonele de gatit, dupa o anumita perioada de timp, aceasta perioada depinde de treapta de putere selectata.
Daca selectati treapta de putere „8”, iar in decurs de 90 de minute nu modificati setarile zonei de gatit, atunci aceasta se va inchide in mod automat. In schimb daca selectati treapta de putere „1”, atunci zona de gatit va fi dezactivata doar dupa 360 de minute.

consum redus de energieConsum redus de energie
Plitele cu inductie sunt cele mai eficiente energetic, avand un consum redus de energie, in comparatie cu plitele pe gaz sau vitroceramice.
De exemplu, Beko declara pentru aceasta plita un consum de doar 181.9 Wh/kg, aceasta valoare reprezinta energia consumata de o zona de gatit pentru a ridica temperatura apei dintr-un vas de la 15 ‎°C pana la temperatura de fierbere.
Plitele cu inductie sunt foarte eficiente energetic, datorita faptului ca aproape toata energia consumata este debitata in fundul vasului de gatit, ceea ce inseamna ca pierderile sunt foarte mici.

date tehniceDate tehnice
Plita: inductie;
Putere nominala: 7200 W;
Tensiune alimentare: 230 V / 400 V;
Latime: 580 mm;
Adancime: 510 mm;
Inaltime: 48 mm.

9.4 Total Score
Cea mai buna plita cu inductie Beko

Design
9.5
Protectie si siguranta
9.5
Performante
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
9.5
PROS
  • Zone Flexibile
  • Functia Booster
  • Protectie copii
  • Functia Cronometru
  • Consum redus de energie
  • Control prin atingere
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo