Cuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelent

1
prezentare Cuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelent
8.8
Cuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelent
Cuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelent
Arpindere electrică
Siguranță la arzătoare
Rotisor
Grill
Cuptor iluminat
Cronometru mecanic

Încă sunt persoane care preferă cuptoarele pe gaz în detrimentul celor electrice, iar pentru aceste persoane le recomandăm să achiziționeze acest model de la Beko, care funcționează excelent și care pe lângă funcția normală de gătire are și grill, care poate să funcționeze simultan cu rotisorul electric, iar ventilatorul de răcire menține reci butoanele de comandă și suprafețele exterioare.

Cuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelentCuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelent
Pe lânga faptul că cuptorul funcționează excelent are și un design modern, la care iese în evidență inox-ul aplicat pe panoul frontal, precum și în partea inferioară a ușii cuptorului, iar panourile mari de sticlă din ușa cuptorului fac posibilă vizualizarea ușoară a procesului de gătire, fără a fi necesară deschiderea ușii.
Un aspect foarte important al acestui cuptor încorporabil cu gaz este perioada de garanție, și anume Beko oferă o garanție de 5 ani de zile, iar dacă în decurs de 60 de zile de la data achiziției sunteți nemulțumit de produs, puteți să îl returnați.

alimentare gaz natural si lichefiatAlimentare Gaz Natural / Gaz Lichefiat
Cuptorul poate fi alimentat cu două tipuri de gaze, și anume:
Gaz Natural: Este tipul de gaz care se află în rețeaua națională de gaz, iar presiunea la care se alimentează cuptorul trebuie să fie de 20 mbar. Din construcție cuptorul este dotat cu injectoare pentru gaz natural și din acest motiv dacă alimentarea cuptorului o faceți de la rețeaua de gaz, atunci nu trebuie să schimbați injectoarele sau să modificați mărimea flăcării.
Gaz Lichefiat: Este tipul de gaz care se găsește în buteliile de gaz, iar dacă alimentați cuptorul de la butelie atunci trebuie să știți că este obligatorie înlocuirea injectoarelor cu cele furnizate de Beko și pe care le găsiți amplasate într-o pungă în interiorul cuptorului. Cănd alimentați cu gaz lichefiat trebuie să țineți cont de faptul că presiunea de lucru este de 30 mbar.

Din motive de siguranță și pentru a nu pierde garanția trebuie ca instalarea să fie efectuată de către o persoană autorizată.

functiile cuptorului cu gazFuncțiile de gătire a cuptorului cu gaz
În interiorul cuptorului sunt amplasate două arzătoare, care pot fi selectate prin simpla învârtire a butonului de funcții de pe panoul de comandă:
Grill: În partea superioară a cuptorului este amplasat un arzător cu gaz și care are o putere maximă de 2300 W. Pentru a activa funcția de Grill trebuie doar să rotiți butonul de funcții în dreptul simbolului pentru funcția Grill. Când selectați funcția de gătire Grill este obligatorie menținerea ușii cuptorului deschisă pe toată durata procesului de gătire, în caz contrar flacăra arzătorului se va stinge din cauza lipsei de oxigen. În cadrul funcției Grill temperatura setată nu poate fi modificată.
Standard: În partea inferioară a cuptorului încorporabil cu gaz este amplasat un arzător, care se activează prin învârtirea butonului de funcții de pe panoul de comandă. Temperatura din cuptor se setează cu ajutorul butonului de funcții si a celor 5 cifre de pe panoul de comandă , fiecare cifră reprezentând o treaptă de putere: Treapta 1 = 155 °C, Treapta 2 = 170 °C, Treapta 3 = 200 °C, Treapta 4 = 230 °C, Treapta 5 = 260 °C.

rotisor la cuptor cu gazRotisor electric
Cuptorul cu gaz de la Beko este dotat cu un rotisor electric, care are rolul de a învârti preparatul astfel încât rezultă o frigere uniformă a acestuia.
Rotisorul funcționează doar dacă cuptorul cu gaz este alimentat și cu energie electrică.
Pentru activarea rotisorului este necesară rotirea butonului, amplasat în partea dreaptă pe panoul de comandă, până în dreptul simbolului „rotisor”.

iluminare cuptorIluminare cuptor
În partea din spate a cuptorului, în partea superioară, este amplasat un bec care are rolul de a ilumina cuptorul permițând astfel vizualizarea procesului de gătire, într-un mod mult mai ușor.
Activarea becului se face prin rotirea butonului de pe panoul frontal, până în dreptul simbolului „bec”.
Funcția de iluminare a cuptorului poate fi activată fără a fi necesară activarea vreunei funcții de gătire.
Din motive de siguranță becul din cuptor este protejat de un capac de sticlă, care trebuie eliminat când se dorește înlocuirea becului.

functie de alarmaFuncția de alarmă (Cronometru mecanic)
În centrul panoului frontal este amplasat un cronometru mecanic, cu ajutorul căruia se poate seta o cronometrare în sens invers, iar la expirarea timpului setat se va emite un semnal acustic, fără ca însă să se întrerupă în mod automat și funcția de gătire.
Durata maximă care poate fi setată este de 120 de minute, iar pe panoul frontal apar inscripțiile de funcționare pentru: 15, 20, 30, 60, 90 și 120 de minute.
Pentru a seta funcția de alarmă, trebuie să învârtiți butonul în sensul acelor de ceas până în dreptul perioadei dorite.

cruatarea cuptoruluiCurățarea cuptorului
Pentru o durata de funcționare mai îndelungată a cuptorului vă recomandăm să îl curățați după fiecare utilizare, astfel încât depunerile de pe pereți nu ajung să se ardă la următoarea utilizare.
Pentru a curăța cuptorul cu gaz nu este necesară utilizarea soluțiilor speciale de curățare, ci se poate folosi foarte bine și apă caldă în care s-a dizolvat detergent de vase.
Ușa cuptorului este demontabilă fapt care ușurează foarte mult procesul de curățare, iar pornirea iluminării ajută de asemenea procesul de curățare.

accesoriile cuptorului cu gazAccesoriile cuptorului
Acest cuptor încorporabil cu gaz de la Beko este dotat cu următoarele accesorii:
Tavă de cuptor: Se folosește pentru prepararea produselor de patiserie sau a alimentelor congelate.
Grătar de sârmă: Are dublă folosință, și anume pentru amplasarea pe el a fripturilor sau ca și suport pentru formele de prăjituri.
Rotisor: Se folosește pentru prepararea uniformă a bucăților mari de carne.
Injectoare Gaz Natural / Gaz Lichefiat: În funcție de tipul de gaz folosit pentru alimentarea cuptorului se montează injectoarele corespunzătoare.

date tehnice cuptor incorporabil cu gazDate tehnice
Tip: Cuptor încorporabil;
Alimentare: Gaz Natural / Gaz Lichefiat;
Arzătoare: Grill / Standard;
Rotisor: Da;
Cablu de alimentare: 3 x 0.75 mm2;
Tensiunea nominală: 220 – 240 V;
Culoare: Inox;
Înălțime / Lățime / Adâncime: 595 mm / 594 mm / 567 mm.

8.8 Total Score
Cuptor încorporabil cu gaz care funcționează excelent

Performanțe la gătit
9
Aspect și design
8.5
Accesorii incluse
9.5
Siguranță in exploatare
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Arpindere electrică
  • Siguranță la arzătoare
  • Rotisor
  • Grill
  • Cuptor iluminat
  • Cronometru mecanic
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo