Cuptor încorporabil care arată excelent

1
Cuptor încorporabil care arată excelent beko
9.6
Cuptor încorporabil care arată excelent
Cuptor încorporabil care arată excelent
Design atractiv
12 Funcții de cuptor
Autocurățare pirolitică
Afișaj digital
Preîncălzire rapidă
5 ani garanție

La un cuptor încorporabil pe lângă performanțele remarcabile în procesul de gătire, contează foarte mult și aspectul. Acest model de cuptor electric încorporabil arată excelent, fapt care îl transformă în punctul de atracție dintr-o bucătărie modernă.

Partea vizibilă a cuptorului conține elemente de inserții inox de tipul antiamprentă care vor rămâne curate chiar dacă sunt atinse în timpul utilizării.

Acest model de cuptor de la Beko face parte din familia de produse „Dark Inox” ceea ce înseamnă că plita, cuptorul, combina frigorifică, mașina de spălat vase precum și hota au același design, oferindu-i bucătăriei un aspect unitar.

Cuptor încorporabil care arată excelentCuptor încorporabil care arată excelent
După cum se poate observa și în imaginea alăturată aspectul cuptorului este plăcut ochiului, iar raportul preț/performanțe este foarte bun.
Comanda cuptorului se face prin simpla atingere a panoului de comandă amplasat în centrul panoului frontal.
Cele 12 funcții de gătire vă permit să preparați aproape orice tip de mâncare. La finalul procesului de gătire curățarea lui nu mai este o problemă deoarece funcția de autocurățare pirolitică transformă toată murdăria din cuptor în cenușă, pe care o ștergeți cu o lavetă la finalul procesului de autocurățare.
Interiorul cuptorului este iluminat de un bec cu halogen care ajută la reducerea consumului de energie, prin faptul că evoluția procesului de gătire se poate observa fără a mai fi necesară deschiderea ușii cuptorului.

functiile de gatire ale cuptorului excelentFuncțiile cuptorului:
3D Cooking: Această funcție de gătire este mai specială datorită faptului că activează toți elemenții încălzitori și ventilatorul amplasat pe panoul posterior, asigurându-se astfel reducerea timpului de preparare a alimentelor și distribuirea uniformă a căldurii, ceea ce înseamnă că preparatele dumneavoastră se vor coace uniform.
Pizza: Este o altă funcție de gătire foarte apreciată de fanii pizzei deoarece permite coacerea perfectă a blatului prin faptul că se activează elementul încălzitor inferior și cel circular, iar căldura produsă de acestea este distribuită uniform de către ventilatorul de gătire.
Menținere caldă: Așa cum îi zice și denumirea, această funcție menține calde alimente preparate deja. În cadrul acestei funcții, temperatura în cuptor poate fi setată în intervalul 40°C – 100°C.
Gătire convențională: Este modul de încălzire tradițional în care căldura este generată din partea superioară și inferioară a cuptorului de către cei doi elemenți încălzitori, fără ca însă să fie activat și ventilatorul. Din cauza consumului de energie electrică, precum și a duratei de preparare, acest mod de gătire se folosește în principal pentru prepararea prăjiturilor care nu s-ar putea găti la fel de bine în cazul în care se activează și ventilatorul.
Gătire cu ventilare: La modul de gătire convențional este adăugat și ventilatorul, ceea ce înseamnă că temperatura și durata procesului de gătire se reduc în comparație cu funcția de „Gătire convențională”.
Grill: Este activat doar grill-ul mic și din acest motiv această funcție este recomandată în principal pentru prepararea alimentelor de dimensiuni mici sau medii.
Grill complet și ventilare: Cele mai bune rezultate la prepararea bucăților mari de carne la grill se obțin folosind această funcție în care căldura este generată de întreg elementul grill, iar distribuirea ei în cuptor se face de către ventilator.
Decongelare: Această funcție nu activează elemenții încălzitori ci doar ventilatorul amplasat pe panoul posterior, iar curentul de aer generat de ventilator accelerează procesul de dezghețare.
Încălzire inferioară: Căldura este produsă doar în partea inferioară a cuptorului fapt care recomandă această funcție pentru rumenirea finală a preparatelor.
Încălzire ventilată: Căldura generată de către elementul încălzitor circular este distribuită uniform în întreg cuptorul de către ventilatorul de gătire, ceea ce face posibilă coacerea simultană a trei preparate fără ca între acestea să existe un schimb de mirosuri.
Încălzire ventilată ECO: Aceasta este de fapt o funcție de gătire dezvoltată pentru reducerea consumului de energie electrică prin utilizarea căldurii reziduale, fapt care crește durata procesului de preparare a alimentelor.
Autocurățare pirolitică: Ultima funcție din această listă nu este de fapt o funcție de gătire ci una de curățare, care are rolul de a elimina toate depunerile de murdărie de pe pereții cuptorului cu intervenții minime din partea utilizatorului.

tehnologie SURFTehnologie SURF
Cavitatea cuptorului este una mai specială datorită faptului că are găuri de ventilație nu doar pe panoul posterior, ci și pe cele laterale rezultând astfel o distribuire uniformă a căldurii indiferent pe ce nivel se amplasează tava.
Această tehnologie de distribuire a căldurii și din părțile laterale a fost patentată de către Beko și din acest motiv nu o veți întâlni la alți producători.
Tehnologia SURF se dovedește a fi foarte apreciată de persoanele începătoare care de multe ori nu știu pe ce nivel trebuie să amplaseze tava pentru a obține cele mai bune rezultate.

incalzire rapidaPreîncălzire rapidă
Se folosește pentru a reduce timpul necesar pentru ca temperatura în cuptor să ajungă la valoarea setată de utilizator.
În modurile normale de gătire temperatura crește destul de greu și din acest motiv Beko a dotat acest model de cuptor electric încorporabil cu funcția de preîncălzire rapidă care conectează simultan mai mulți elemenți încălzitori, reducând astfel cu până la 35% timpul necesar pentru ca temperatura în cuptor să ajungă la valoarea setată de utilizator.
Funcția de „Preîncălzire rapidă” se activează prin apăsarea simbolului de pe panoul de comandă, iar când temperatura ajunge la valoarea setată se va dezactiva în mod automat funcția „Preîncălzire rapidă” și cuptorul va activa modul de gătire selectat înaintea funcției „Preîncălzire rapidă”.

inchdiere delicata usaÎnchidere delicată a ușii cuptorului
Poate la prima vedere această caracteristică nu reprezintă foarte mult pentru dumneavoastră, dar vă garantăm că veți ajunge să o apreciați foarte mult deoarece elimină în totalitate zgomotele apărute în momentul de închidere a ușii.
Datorită acestui sistem nu veți mai avea probleme cu închiderea ușii cuptorului deoarece dumneavoastră trebuie doar să împingeți încet ușa, iar aceasta se va închide singură fără ca să fie necesară intervenția dumneavoastră.
În anii anteriori această opțiune era încorporată doar pe cuptoarele premium, dar în ultimul timp aceasta se regăsește și pe modele de la producătorii care nu sunt premium precum acest model de la Beko.

rafturi-telescopiceRafturi telescopice
Au rolul de a ușura procesul de verificare a preparatului aflat la gătire deoarece permit tragerea în afară a tăvilor sau a grătarelor fără ca însă să existe riscul ca acestea să cadă.
Acest model de cuptor de la Beko are 5 niveluri pe care se pot amplasa accesoriile. Din păcate cele două rafturi telescopice cu care este dotat sunt fixe, ceea ce înseamnă că nu puteți să le mutați de pe nivelul al doilea, dar datorită tehnologiei SURF acest lucru nu trebuie să reprezinte un impediment.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Acest model de cuptor de la Beko este dotat cu cele trei accesorii standard și anume:
Grătar de sârmă: Se utilizează cel mai des pentru prepararea alimentelor la grill, caz în care în partea inferioară a cuptorului se recomandă amplasarea unei tăvi colectoare în care să se scurgă grăsimea generată în timpul preparării la grill.
Grătarul de sârmă poate fi folosit și ca suport pentru diversele forme de prăjituri.
Tavă adâncă pentru gătit: Datorită dimensiunilor sale are dublă folosință și anume, se utilizează pentru prepararea alimentelor suculente și a fripturilor mari dar și ca tavă colectoare în combinație cu grătarul de sârmă.
Tavă standard: În principal se utilizează pentru prepararea produselor de patiserie, iar datorită faptului că nu este foarte adâncă nu se folosește pentru prepararea alimentelor suculente.

afisaj digital cuptor bekoAfișaj digital
Beko a dotat acest model de cuptor electric încorporabil cu un afișaj de tip LED care înseamnă că afișajul este foarte vizibil indiferent de unghiul din care îl priviți.
Toate setările și parametri de funcționare ai cuptorului sunt prezenți pe afișajul acestuia, fapt care crește satisfacția utilizatorilor, iar cu ajutorul funcției „Protecție copii” se poate bloca accesul la meniul de comandă al cuptorului.
Pe panoul de comandă al cuptorului găsiți: Tasta ON/OFF, Funcția de cuptor, Ora Curentă, Temperatura din cuptor (setare și afișaj), Tasta preîncălzire rapidă, Taste de reglare (plus, minus, înapoi etc.).

interior iluminatIluminare cuptor
În partea din spate a cuptorului este amplasată o lampă care are rolul de a ilumina interiorul cuptorului.
Becul cuptorului se luminează de fiecare dată când se deschide ușa cuptorului sau când este activă o funcție de cuptor.
Pentru a reduce consumul de energie electrică funcția de iluminare a cuptorului are și un mod ECO ce decuplează alimentarea cu energie electrică a lămpii după 15 secunde de la deschiderea ușii sau după activarea funcției de cuptor.
Din motive de siguranță becul este protejat de un capac de sticlă ce poate fi demontat printr-o simplă învârtire în sens contrar acelor de ceasornic.
De fiecare dată când se înlocuiește lampa cuptorului este obligatorie decuplarea cuptorului de la alimentarea cu energie electrică.

clasa energetic a

Clasa energetică A
Acest model de cuptor care arată excelent se încadrează în clasa energetică A având declarate următoarele valori:
0.99 kWh/ciclu: În modul de gătire tradițional
0.90 kWh/ciclu: În modul de gătire cu ventilator
După cum se poate observa valoarea consumului de energie electrică este mai mică în cazul funcției cu ventilator și din acest motiv vă recomandăm să alegeți ori de câte ori e posibil o astfel de funcție, deoarece pe lângă consumul mai mic de energie electrică se reduce și timpul de gătire.
Pentru a reduce consumul de energie puteți activa și funcția „Iluminare ECO” ce oprește alimentarea becului după 15 secunde.

Sfaturi pentru reducerea consumului de energie electrică:
● Preîncălziți cuptorul doar dacă se specifică în rețeta utilizată
● Ușa cuptorului nu trebuie deschisă în timpul procesului de gătire. Pentru un transfer de căldură cât mai bun trebuie utilizate vase de culoare închisă
● Folosiți-vă de tehnologia SURF deoarece aceasta permite coacerea simultană pe mai multe niveluri
● Alimentele congelate trebuie decongelate înainte de a fi preparate.

usa demontabilaUșă demontabilă pentru o curățare ușoară
Ușa cuptorului are în dotare 3 panouri de sticlă care se murdăresc în timpul utilizării, iar pentru a ușura procesul de curățare Beko a proiectat ușa cuptorului să fie demontabilă prin simpla deschidere a clemelor de la balamale și tragerea ușii.
Panourile de sticlă respectă principiul „Poka-Yoke” ceea ce înseamnă că după curățarea lor, asamblarea nu se poate face în mod greșit.

ventilator de racire cuptorVentilator de răcire
Sub placa frontală a cuptorului se pot observa mai multe fante prin care ventilatorul de răcire suflă aerul cald din cuptor reușind astfel răcirea modulelor electronice din interiorul cuptorului, precum și a celor 3 panouri de sticlă din interiorul ușii.
Ventilatorul de răcire lucrează la două turații în funcție de temperatura din cuptor. De exemplu, dacă setați funcția de Autocurățare Pirolitică atunci ventilatorul funcționează la turație maximă, iar dacă setați un mod normal de gătire atunci turația ventilatorului este mai redusă.
Datorită faptului că funcționarea ventilatorului este dependentă de temperatura din cuptor există situații în care procesul de gătire s-a terminat dar ventilatorul continuă să funcționeze. Acest lucru este perfect normal și nu trebuie să vă faceți griji deoarece acesta se va decupla în mod automat când valoarea temperaturii în cuptor este scăzută.

instalarea cuptoruluiInstalarea cuptorului încorporabil
Acest model de cuptor de la Beko are o putere totală de 3100W și necesită conectarea la o rețea electrică cu tensiunea nominală de 220–240 V.
Aparatul este livrat împreună cu un cablu de alimentare cu secțiunea 3 x 1.5 mm2 și este obligatorie utilizarea unei siguranțe de 16A, iar priza în care urmează a fi conectat cuptorul trebuie să fie cu împământare.
Ca și ceilalți producători de electrocasnice și Beko recomandă conectarea aparatului la rețeaua electrică doar de către o persoană calificată.
După ce cuptorul a fost instalat corect și a fost conectat la rețeaua electrică trebuie să setați ora curentă și să-l lăsați să funcționeze timp de 30 de minute pentru a se arde depunerile apărute în timpul procesului de fabricație. La prima utilizare a cuptorului se va emite fum și mirosuri, iar acest lucru este perfect normal și nu trebuie să vă faceți griji dacă observați că aparatul proaspăt achiziționat emite fum sau mirosuri neplăcute.

5 ani garantie beko5 ani garanție
Beko oferă pentru acest model de cuptor o garanție de 5 ani de zile, lucru care înseamnă că orice problemă tehnică aveți cu aparatul în această perioadă de timp va fi reparată de către producător fără costuri pentru dumneavoastră.
Campania Beko cu garanția de 5 ani de zile este valabilă până la data de 31 Ianuarie 2021.
Pe lângă garanția de 5 ani de zile, Beko mai oferă la acest model de cuptor și posibilitatea de returnare a cuptorului în decurs de 60 de zile de la achiziționarea lui în cazul în care sunteți nemulțumit de performanțele acestuia.

temperaturi predefiniteTemperaturi predefinite
Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor producătorul a dotat acest cuptor care arată excelent cu temperaturi predefinite. Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când utilizatorul selectează un mod de gătire îi va fi setată în mod automat o temperatură care poate fi modificată în cazul în care se dorește acest lucru.
De exemplu pentru modul de încălzire „Gătire Convențională” temperatura predefinită este de 200 °C, iar pentru funcția „Pizza” temperatura predefinită este de 210 °C.

date tehnice cuptor care arata excelentDate tehnice
Cuptor: Electric încorporabil
Tip: Multifuncțional
Control: Prin atingere
Funcții de cuptor: 12
Culoare: Inox
Autocurățare: Pirolitică
Înălțime/Lățime/Adâncime: 595 mm/594 mm/567 mm
Greutate: 40.7 Kg
Volum: 72 Litri

9.6 Total Score
Cuptor încorporabil care arată excelent

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
10
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9
Siguranță in exploatare
10
Curățare și întreținere
10
PROS
  • Design atractiv
  • 12 Funcții de cuptor
  • Autocurățare pirolitică
  • Afișaj digital
  • Preîncălzire rapidă
  • 5 ani garanție
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo