Aragaz mixt plita gaz cuptor electric si autocuratare catalitica

10
aragaz mixt plit agaz cuptor electric beko
8.8
Aragaz mixt plita gaz cuptor electric si autocuratare catalitica
Aragaz mixt plita gaz cuptor electric si autocuratare catalitica
Autocuratare Catalitica
8 functii de gatire
Arzatoare cu Eficienta Ridicata
Gratar din fonta
Aprindere electrica
Cronometru

Un aragaz mixt, cu plita gaz si cuptor electric, cu review-uri pozitive si recomandat de foarte lume este acest model de la Beko care pe langa faptul ca are un raport pret/performante foarte bun, are si o garantie de 5 ani de zile.

Prezentarea generala a aragazului mixt plita gaz cuptor electric

aragaz mixt bekoAcest aragaz mixt de la Beko este o solutie foarte buna, pentru cine doreste sa beneficieze de avantajele unui cuptor electric, dar in acelasi timp si de cele ale plitei cu gaz.
Unul din avantajele aragazelor mixte este acela ca au o putere electrica mica si in consecinta vin echipate cu cablu de alimentare, putand fi conectate la o priza normala de 16A, de exemplu, acest aragaz mixt cu plita gaz si cuptor electric de la Beko are o putere totala de 2400 W si este echipat din fabrica cu un cablul de alimentare de 3×1.5 mm2.
Daca doriti sa va schimbati aragazul vechi care se alimenteaza doar cu gaz, atunci cu siguranta veti aprecia acest aragaz mixt, deoarece va permite sa aveti beneficiile ambelor surse de alimentare, fara a aduce modificari instalatiei de gaz sau de energie electrica, deoarece acest aragaz necesita doar o priza normala de 16 A.
Pornirea aragazului si modificarea setarilor se fac prin intermediul celor 6 butoane de pe placa frontala, la care se adauga ceasul digital, cu ajutorul caruia se controleaza durata de functionare a cuptorului.

plita aragazului mixt bekoPlita aragazului
Plita aragazului mixt are patru arzatoare pe gaz, cu o putere totala de 7900 W.
Cele 4 arzatoare pot functiona cu gaz natural (de la retea) sau cu gaz lichefiat (de la butelie) cu conditia sa fie montate injectoarele corecte. Din fabrica aragazul este dotat cu injectoare pentru alimentarea cu gaz de la retea, iar pentru a alimenta aragazul cu gaz de la butelie trebuie doar sa schimbati injectoarele cu cele furnizate de catre producător ca si accesoriu si le gasiti intr-o punga in interiorul cuptorului.
Din motive de siguranta, cele 4 injectoare trebuie schimbate de o persoana autorizata.
Stanga Spate: Arzatorul din aceasta pozitie este de tipul „normal”, si are o putere de 2000 W, pentru acest arzator producatorul recomanda a se utiliza vase cu diametrul situat in intervalul 18-20 cm.
Stanga Fata: Acesta este un arzator de tipul „rapid”, ceea ce inseamna ca are puterea cea mai mare, si anume 2900 W, diametrul vaselor utilizate pentru acest arzator trebuie sa aiba diametrul de 22-24 cm.
Dreapta Fata: Arzatorul cel mai mic are o putere de 1000 W si este de tipul „auxiliar”, iar diametrul vaselor care pot fi utilizate pe acest arzator trebuie sa aiba diametrul situat intre 12 – 18 cm.
Dreapta Spate: Acest arzator are aceleasi caracteristici ca si cel din Stanga Fata, si anume are o putere de 2000 W.

arzator eficient aragaz mixtArzatoare eficiente
Cele 4 arzatoare ale aragazului sunt de tipul „Eficienta Ridicata”,ceea ce inseamna ca sunt mai eficiente cu 25% decat arzatoarele normale.
Acest lucru inseamna ca aragazul va consuma mai putin gaz si se va reduce timpul petrecut in bucatarie.
De exemplu, Beko declara ca datorita acestor arzatoare se foloseste cu 17% mai putin gaz, decat la un arzator normal si timpul petrecut in bucatarie scade cu 35%.

aprindere electrica aragaz mixtAprindere electrica
Cele 4 arzatoare sunt dotate cu un sistem de aprindere electrica, care elimina utilizarea chibriturilor pentru a aprinde flacara arzatorului.
Aprinderea arzatoarelor se face prin simpla invartire a butonului in sens anti-orar si mentinerea lui apasata pentru o perioada de 3-5 secunde.
Este recomandat ca aprinderea arzatoarelor sa se faca prin invartirea butonului, pana in dreptul simbolului „flacara mare” , iar dupa ce flacara s-a aprins si stabilizat se poate seta nivelul de caldura dorit.

siguranta arzator plitaSiguranta flacara
Cele 4 arzatoare sunt dotate cu un sistem de siguranta, care opreste alimentarea cu gaz, in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Rolul sistemului de siguranta este de a preveni exploziile cauzate de eventualele scurgeri de gaz.
Dezavantajul sistemului de siguranta este acela ca pentru aprinderea unui arzator trebuie mentinut apasat butonul pentru o perioada de 3-5 secunde, aceasta perioada e necesara pentru ca termocuplul sa se incalzeasca si sa mentina deschisa electrovalva, care comanda alimentarea cu gaz a plitei.

gratare din fonta aragaz mixtGratar din fonta
Plita aragazului are 2 gratare din fonta, care ofera o stabilitate ridicata a vaselor, evitandu-se astfel accidentele care pot sa apara prin alunecarea vaselor.
Pe langa o stabilitate mărită aceste gratare de fonta ofera aragazului un design elegant.

cuptorul aragazului mixtCuptorul aragazului
Cuptorul aragazului este unul performant avand 8 functii de gatire si un sistem de autocuratare catalitica, care reduce foarte mult timpul pe care trebuie sa il alocati procesului de curatare.
Cele 8 functii de gatire ofera posibilitatea de a obtine rezultate excelente la gatit, indiferent de tipul de preparat.
Functionarea cuptorului se controleaza prin intermediul ceasului electronic de pe placa frontala a aragazului. Cand expira timpul setat de dumneavoastra, se decupleaza elementii incalzitori si cuptorul emite un semnal acustic, anuntandu-va ca procesul de gatire este gata.

Functiile Cuptorului

incalzire inferioara + superioaraIncalzire Superioara + Inferioara
Mai poarta si denumirea de functie traditionala, caldura generandu-se din partea superioara si inferioara a cuptorului. Cu aceasta functie se obtin rezultate excelente cand se prepara prajituri sau produse de patiserie.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
Caldura in cuptor este generata doar in partea inferioara si din acest motiv este o functie recomandata pentru rumenirea alimentelor, in partea finala a procesului de gatire. De asemenea se foloseste si cand se doreste curatarea cuptorului cu aburi.

incalzire inferioara + superioara+ventilatorIncalzire Superioara + Inferioara + Ventilator
Pe langa cei doi elementi de incalzire se activeaza si ventilatorul, ceea ce asigura distribuirea uniforma a caldurii in cuptor.

decongelareDecongelare
Decongelarea diverselor produse alimentare congelate se produce mult mai repede cu ajutorul acestei functii, in care nu se activeaza vreun element incalzitor ci doar ventilatorul.

icnalzire ventilataIncalzire ventilata
Aerul cald este produs de catre elementul incalzitor circular amplasat pe panoul posterior. Ventilatorul are rolul de distribui uniform caldura in intreg cuptorul.
Se foloseste pentru prepararea pe mai multe niveluri.

fucntia 3d beko3D Cooking
In cadrul acestei functii de cuptor se activeaza toti elementii incalzitori asigurandu-se astfel o distribuie uniforma a caldurii, intr-un timp relativ scurt.

grill completGrill complet
Activarea acestei functii face sa se alimenteze elementul incalzitor Grill, care se foloseste pentru prepararea bucatilor mari de carne.
Cand utilizati functia „Grill complet” trebuie sa setati temperatura in cuptor pe pozitia maxima si sa tineti usa inchisa.

grill + ventilatorGrill + ventilator
Datorita ventilatorului se reduce efectul de Grill, din acest motiv aceasta functie se foloseste pentru prepararea portiilor medii si mici.

autocuratare catalitica aragaz mixt bekoCuratarea cuptorului
La un cuptor este important nu numai sa coaca foarte bine, ci trebuie sa poata fi curatat usor, iar la acest aragaz mixt de la Beko curatarea este usor de facut.
Autocuratare catalitica: Cuptorul este dotat cu pereti catalitica, care transforma grasimea depusa pe peretii interiori in dioxid de carbon si vapori. Procesul de autocuratare catalitica incepe de la o temperatura de 200 °C si are cea mai mare eficienta cand temperatura in cuptor este setata pe maxim.
Curatare cu aburi: Cuptorul mai are optiunea de a fi curatat cu ajutorul aburilor, si anume se toarna 500 ml de apa intr-o tava si se amplaseaza tava pe nivelul al doilea al cuptorului dupa care se seteaza functia „ Incalzire Inferioara” si se lasa sa functioneze pentru un timp de 25 de minute la o temperatura de 100 °C.
La final deschideti usa cuptorului si stergeti interiorul cuptorului cu ajutorul unei lavete. Murdaria persistenta se curata cu apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca peretii catalitici nu trebuie curatati cu produse de curatare.

accesoriile cuptorului de la ragazul mixt bekoAccesoriile cuptorului
Tava de cuptor: Se foloseste pentru prepararea produselor de patiserie.
Tava adanca: Se utilizeaza pentru prepararea mancarurilor suculente sau ca si tava colectoare, pentru grasimea care se scurge din carnea aflata la grill.
Gratar de sarma: Se foloseste pentru amplasarea formelor de prajituri sau pentru amplasarea bucatilor de carne care urmeaza sa fie preparate la grill.
Va recomandam sa curatati accesoriile dupa fiecare utilizare, in acest mod evitati acumularea de murdarie si intarirea ei pe accesorii.

cronometru digitalCronometru digital
In centrul placii frontale este amplasat un cronometru digital cu ajutorul caruia se poate controla timpul de functionare al cuptorului.
Are si functie de afisare a orei curente, aceasta trebuie setata dupa instalarea aragazului, in caz contrar nu veti putea folosi cuptorul, deoarece daca nu este setata ora curenta cronometrul digital nu va comanda inceperea procesului de gatire.
In cazul unei intreruperi a energiei electrice trebuie sa setati din nou ora curenta.
La expirarea timpului setat cuptorul va intrerupe alimentarea cu energie electrica a elementilor incalzitori si va emite un semnal acustic.
Cronometrul are si un mod „Economic”, cu ajutorul caruia se poate reduce consumul de energie electrica, prin folosirea caldurii acumulate in cuptor si oprirea alimentarii elementilor incalzitori cu cateva minute inainte de terminarea procesului de gatire.

clasa energetica aConsum energetic
Cuptorul acestui aragaz mixt de la Beko se incadreaza in clasa energetica A, cu urmatoarele valori declarate de catre producator:

– 0.99 kWh/ciclu – Functia de incalzire traditionala;
– 0.90 kWh/ciclu – Functia de incalzire cu ventilator.

 

date tehniceDate tehnice
Tip: Aragaz mixt de sine statator
Plita: Gaz
Cuptor: Electric (multifunctional)
Inaltime / Latime / Adancime: 85 cm / 60 cm / 60 cm
Puterea electrica: 2400 W
Tensiunea de alimentare: 220 – 240 V

8.8 Total Score
Aragaz mixt plita gaz cuptor electric

Design
9
Functii cuptor
9
Performante la coacere
9
Accesorii
8
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
8
PROS
  • Autocuratare Catalitica
  • 8 functii de gatire
  • Arzatoare cu Eficienta Ridicata
  • Gratar din fonta
  • Aprindere electrica
  • Cronometru
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo