Cuptor excelent de la AEG cu gatire si curatare cu aburi

3
cuptor aeg cu gatire si curatare cu aburi
9.7
Cuptor excelent de la AEG cu gatire si curatare cu aburi
Cuptor excelent de la AEG cu gatire si curatare cu aburi
Functii cu aburi
Curatare cu aburi
Aspect premium
Programe automate
Senzor de mancare
Reglare electronica a temperaturii

AEG produce cuptoare excelente atat ca design cat si ca performante, aceste lucruri sunt valabile si pentru acest model de cuptor care are gatire si curatare cu aburi.
Cuptorul are un rezervor de apa si un generator de aburi, cu ajutorul carora dozeaza exact cantitatea de aburi necesara pentru a obtine rezultate excelente.

Curatarea cuptorului se face tot cu puterea aburilor, folosind unul dintre cele doua programe de curatare, acestea se aleg in functie de gradul de murdarie a cuptorului.

cuptor aeg cu gatire si curatare cu aburiFunctii de gatire cu aburi
Pe langa functiile traditionale (Incalzire Jos+Sus, Pizza, Grill, Aer Cald etc.) acest cuptor este dotat si cu functii de gatire cu aburi, care duc experienta gatitului la un alt nivel.

Cele 6 functii de gatire cu aburi sunt:
Gatire cu aburi: Se foloseste pentru a gati legume, peste sau garnituri.
Umiditate ridicata: Este recomandata a fi folosita pentru prepararea alimentelor mai delicate, precum „tarte”, „creme custard” sau „terrine”.
Umiditate scazuta: Este o functie foarte speciala, deoarece carnea preparata in aceasta functie devine suculenta si frageda, iar in exterior apare o crusta crocanta. Se recomanda a fi folosita pentru carnea de pui sau rosie, precum si pentru tocănițe.
Regenerare cu aburi: Daca reincalziti mancarea intr-un cuptor clasic se poate observa ca aceasta se usca la suprafata, ceea ce nu este de dorit. Pentru a evita uscarea mancarii se introduce o anumita cantitate de aburi, care face ca mancarea sa aiba acelasi gust si aspect ca si cand a fost preparata. Reincalzirea mancarii se poate face si intr-o farfurie sau mai multe farfurii, folosindu-se in acest ultim caz mai multe niveluri pe care sa se amplaseze farfuriile.
Coacere paine: Painea coapta cu aburi capătă o textura crocanta care nu poate fi obtinuta altfel.
Aluaturi: Introducerea unui aluat intr-un mediu cu aburi previne uscarea lui la suprafata, accentuand in acelasi timp procesul de crestere a aluatului.

Dupa ce ati folosit o functie de gatire cu aburi trebuie sa deschideti cu grija usa cuptorului, deoarece exista riscul sa iasa aburi din cuptori.

curatare cu aburi aegCuratare cu aburi
AEG a dotat acest cuptor cu doua functii de curatare, in functie de gradul de murdarie.
Cele doua functii de curatare sunt:
Curatare cu abur: Se foloseste cand cuptorul nu este foarte murdar si nu exista depuneri multe pe panourile cuptorului.
Curatare cu abur plus: Daca cuptorul este foarte murdar atunci trebuie sa alegeti aceasta functie, pentru rezultate excelente trebuie adaugat si detergent de curatare a cuptorului.
Cuptorul are o functie de reamintire ca trebuie activata functia de curatare, in acest caz selectati a doua optiune, si anume „Curatare cu abur plus”.

Va recomandam sa curatati cavitatea cuptorului dupa fiecare utilizare, evitandu-se astfel acumularea de grasimi pe peretii cuptorului.

9.7 Total Score
Cuptor excelent de la AEG cu gatire cu aburi

Performante la gatit
10
Aspect si design
10
Accesorii incluse
9.5
Eficienta energetica
9.5
Siguranta in exploatare
10
Curatare si intretinere
9
PROS
  • Functii cu aburi
  • Curatare cu aburi
  • Aspect premium
  • Programe automate
  • Senzor de mancare
  • Reglare electronica a temperaturii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo