Cuptor electric cu incalzire rapida

0
Cuptor electric cu incalzire rapida
8.8 Total Score
 • Incalzire Rapida
 • Autocuratare EcoClean
 • Afisaj digital LED
 • Suporturi telescopice
 • Butoane retractabile
 • Programator electronic

Cuptorul electric cu incalzire rapida a devenit o obisnuinta in ultimul timp, foarte multi producatori au introdus pe cuptoarele lor functia de incalzire rapida, raspunzand astfel dorintei consumatorilor de a reduce timpul de preincalzire.

Daca aveti un cuptor la care preincalzirea dureaza foarte mult, atunci va recomandam sa achizitionati unul care are o functie conceputa special pentru procesul de preincalzire, iar un model care are functia de preincalzire este acest model de la producatorul german Bosch.

Pentru a avea rezultate excelente este foarte important sa preincalziti cuptorul, prin acest mod va asigurati ca procesul de coacere se desfasoara la temperatura setata de dumenavoastra.
Daca introduceti un preparat in cuptor fara sa efectuati preincalzirea cuptorului, atunci o mare parte din caldura generata la inceput va fi absorbita de peretii cuptorului si nu de preparat, plus ca temperatura in interiorul cuptorului nu va fi uniform distribuita, ceea ce insemana ca preparatul dumneavoastra va fi mai copt intr-o zona si in alta nu va fi copt bine.

Folosind o functie normala de coacere procesul de preincalzire dureaza 10-15 minute, acest timp depinde de functia folosita si temperatura setata.
Acest timp de 10-15 minute este destul de mult, si din aceasta cauza unii producatori au dezvoltat functii speciale care pornesc alimentarea simultana a mai multor elementi incalzitori, astfel incat temperatura in cuptor creste foarte repede in comparatie cu o functie normala.

Inainte de a introduce preparatul in cuptor trebuie efectuata preincalzirea lui prin selectarea functiei ”Incalzire Rapida”, setarea temperaturii dorite si pornirea cuptorului.
Temperatura va ajunge in cateva minute la valoarea dorita , acest lucru este anuntat prin stingerea indicatorului luminos amplasat deasupra selectorului de temperatura.

Cand se atinge temperatura optima pentru coacere este obligatorie trecerea de pe functia de „Incalzire Rapida” pe functia normala de coacere si puteti incepe procesul de coacere.

Prezentarea cuptorului cu functia Incalzire rapida

cuptor bosch cu incalzire rapidaUn cuptor cu performante foarte bune la coacere, un raport pret/performante bun si care are si functia de incalzire rapida este acest model de la producatorul german de electrocasnice Bosch.
Cuptorul are 9 functii de cuptor, afisaj digital si un programator electronic cu ajutorul caruia puteti seta durata de functionare a cuptorului, iar cand nu este activa vreo functie de cuptor, pe afisajul digital apare ora curenta.
Controlul cuptorului se face prin intermediul celor doua butoane, care sunt retractabile, ceea ce face ca panoul frontal al cuptorului sa fie mai usor de curatat.

Functiile cuptorului

convectie aer 4dConvectie aer fierbinte 3D
Este activat elementul incalzitor circular impreuna cu ventilatorul, acesta din urma asigura distribuirea uniforma in cuptor a caldurii, fapt ceea ce face posibila utilizarea acestei functii pentru coacerea pe mai multe niveluri.

convectie aer delicataConvectie de aer delicata
Este o functie recomandata de producator a fi utilizata pentru prepararea delicata a alimentelor. Datorita faptului ca a fost conceputa special pentru un consum redus de energie, face posibila amplasarea preparatelor doar pe un singur nivel.
Consumul de energie electrica a cuptorului in functia cu ventilator este declarata in aceasta functie.

pizzaPizza
Este una dintre cele mai apreciate functii de cuptor, deoarece permit prepararea excelenta a tututor tipurilor de pizza.
Activarea functiei Pizza face sa functioneze: Elementul incazitor inferior + Circular, la care se mai adauga si ventilatorul.
Functia pizza poate fi folosita pentru orice tip de preparat, care necesita o caldura mai mare in partea inferioara.

incalzire inferioaraIncalzire inferioara
Caldura in cuptor este generata doar in partea inferioara, din acest motiv utilizarea ei este mai limitata, si anume se foloseste ca si coacere la final.

grill suprafata mareGrill suprafata mare
Functioneaza elementul incalzitor Grill situat in partea superioara a cuptorului. Rezultate foarte bune se obtin folosind aceasta functie pentru aprepara alimente precum: fripturi, carnati, mici, paine prajita.

Grill cu convectie aerGrill cu convectie aer
Elementul incalzitor Grill si ventilator functioneaza alternativ, fiind o functie recomandata pentru prepararea bucatilor mari de carne.

incalzire inferioara si superioaraIncalzire Sus + Jos
Este functia traditionala de coacere, in care caldura este generata in partea superioara si inferioara a cuptorului. Folosind aceasta functie se obtin rezultate excelente la coacerea prajiturilor zemoase.

Functiile de cuptor prezentate pana acum sunt destinate exclusiv gatirii alimentelor, dar acest model de cuptor de la Bosch mai are doua functii aditionale:

incalzire rapidaIncalzire rapida
Este functia care reduce timpul necesar incalzirii cuptorului, ceea ce insemana ca timpul petrecut de dumneavoastra in bucatarie va fi mai mic, astfel incat va puteti petrece mai mult timp cu familia.

iluminarea cuptoruluiIluminarea cuptorului
In interiorul cuptorului este amplasat un bec cu halogen care are rolul de a ilumina cuptorul, pentru a permite utilizatorului sa urmareasca evolutia procesului de gatire, fara deschiderea usii cuptorului.
Activarea acestei functii face sa se alimenteze doar becul fara alti elementi incalzitori, se dovedeste a fi o functie foarte utila cand se curata interiorul cuptorului.

afisaj digital cuptor boschAfisaj digital
Pe panoul frontal al cuptorului este amplasat un afisaj digital care prezinta situatia procesului de gatire.
Functiile de timp disponibile la acest cuptor Bosch sunt:
Durata: Reprezinta durata procesului de gatire, iar cand expira acest timp se emite un semnal acustic si functia de gatire este intrerupta.
Final: Se foloseste pentru a introduce ora exacta la care trebuie sa se incheie procesul de gatire, precum si cat dureaza acest proces. In functie de valorile introduse de utilizator cuptorul va porni functia de coacere pentru ca procesul de gatire sa dureze exact cat a precizat utilizatorul, dar in acelasi timp sa se termine la ora specificata. Aceasta functie are influenta asupra functionarii cuptorului, si anume la final decupleaza elementii incalzitori.
Timer: Este doar o functie de ceas, care nu are influenta asupra functionarii cuptorului. Sunteti anuntat la expirarea timpului setat, dar nu se intrerupe procesul de coacere.
Ora curenta: Afiseaza ora curenta setata de utilizator. Se afiseaza doar cand nu este activa alta functie. Cand utilizati cuptorul pentru prima data trebuie sa va asigurati ca este setata ora curenta, in caz contrar nu veti putea folosi cuptorul.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile cuptorului
Acest cuptor de la Bosch se livreaza cu 3 accesorii, standard, si anume: Gratarul din sarma, Tava universala si Suporturi telescopice.
Gratarul de sarma: Are dubla utilizare, si anume se foloseste pentru amplasarea pe el a preparatelor care se gatesc la Grill, dar se foloseste si ca suport pentru formele de prajituri.
Tava universala: Si aceasta are utilizare multipla, si anume ca si tava colectoare a grasimii care se scurge din alimentele prajite la Grill sau ca si tava pentru prepararea produselor de brutarie, bucatilor de carne sau a prajiturilor zemoase.
Suporturi telescopice: Se folosesc pentru scoaterea si introducerea in siguranta a gratarului sau a tavii universale.

curatarea cuptorului boschCuratarea cuptorului
Functionarea cuptorului pentru o perioada cat mai indelungata, depinde foarte mult de mentinerea lui curata, din acest motiv va recomandam sa il curatati dupa fiecare utilizare.
Peretele posterior al cuptorului este de un tip mai special, si anume este cu autocuratare, ceea ce inseamna ca grasimile depuse pe el sunt descompuse in timp ce se utilizeaza cuptorul.
Daca observati ca pe peretele posterior apar pete inseamna ca trebuie sa incepeti procesul de regenerare a stratului de autocuratare, acest lucru se face prin functionarea modului de gatire „Convectie aer fierbinte 3D”, pentru o perioada de 60 de minute, la temperatura maxima.
Ceilalti pereti ai cuptorului sunt acoperiti cu un strat de email neted, care se sterge foarte usor cu ajutorul unei solutii de apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase.
Suprafetele exterioare ale acestui cuptor Bosch cu functie rapida de incalzire se curata usor cu o laveta moale si solutie de apa fierbinte si detergent de vase.

consum redus de energieConsum energetic
Acest cuptor electric incorporabil se incadreaza in clasa energetica A, avand urmatoarele valori declarate pentru consumul de energie electrica.
0.97 kWh / ciclu – in functia de cuptor „Incalzire Sus + Jos”;
0.81 kWh / ciclu – in functia de cuptor „Convectie de aer delicata”.
Dupa cum se poate observa functia de cuptor cu ventilator consuma mai putina energie electrica decat cea statica, din acest motiv recomandarea noastra e sa folositi de cate ori e posibil functii cu ventilator.
Pentru a reduce consumul de energie electrica trebuie sa deschideti usa cuptorului cat mai putin posibil.

date tehniceDate tehnice
Tip: Cuptor electric incorporabil multifunctional;
9 functii de cuptor;
Functie de incalzire rapida;
Puterea instalata: 3400 W;
Tensiunea nominala: 220 – 240 V;
Inaltime / Latime / Adancime: 595 mm / 594 / 548 mm;
Control al temperaturii: Mecanic.

8.8 Total Score
Cuptor electric cu incalzire rapida

Performante la gatit
9
Aspect si design
9
Accesorii incluse
8
Eficienta energetica
9
Siguranta in exploatare
9
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Incalzire Rapida
 • Autocuratare EcoClean
 • Afisaj digital LED
 • Suporturi telescopice
 • Butoane retractabile
 • Programator electronic
Aprecierea utilizatorilor: Fii primul!
Parerea ta despre acest articol

Lasa un comentariu

Login/Register access is temporary disabled