Aragaz cu lățimea de 90 cm, 5 arzătoare dintre care unul WOK și cuptor electric cu 7 funcții de încălzire

3
aragaz cu volum mare
8.5
Aragaz cu lățimea de 90 cm, 5 arzătoare dintre care unul WOK și cuptor electric cu 7 funcții de încălzire
Aragaz cu lățimea de 90 cm, 5 arzătoare dintre care unul WOK și cuptor electric cu 7 funcții de încălzire

Aragaz cu lățimea de 90 cm, 5 arzătoare dintre care unul WOK și cuptor electric cu 7 funcții de încălzire
Un aragaz cu lățimea de 90 cm si 5 arzătoare este recomandat familiilor numeroase, unde se obișnuiește să se gătească mult, ceea ce face existența situațiilor când doar 4 arzătoare să nu fie de ajuns.
Un aragaz cu lățimea de 90 cm si 5 arzătoare este acest model de la Beko, care are plita pe gaz și cuptorul electric, acesta din urmă are 7 moduri de încălzire si panouri cu autocurațare catalitică.

Prezentarea generală a aragazului cu lățimea de 90 cm

plita aragazului cu latime 90 cmPlită cu 5 arzătoare
Plita acestui aragaz este una mai specială, și anume conține 5 arzătoare, cu o putere totală de 11500 W.
Cele cinci arzătoare pot fi alimentate cu gaz natural (de la rețea) sau cu gaz lichefiat (de la butelie), pentru a face trecerea între cele două tipuri de gaze trebuie doar schimbate duzele. Beko furnizează împreună cu aragazul ambele tipuri de duze.
Stânga Față / Spate: Cele două arzătoare au aceleași caracteristici tehnice, și anume sunt de tipul „Normal” și au o putere de 2000 W. Beko recomandă ca pe aceste arzătoare să se amplaseze vase cu diametrul de 18 – 20 cm.
Mijloc: Acest arzător este special, și anume este de tipul „WOK”, care dezvoltă o putere de 3600 W. Diametrul vaselor care se utilizează pe arzătorul WOK trebuie sa aibă un diametru de 22 – 24 cm.
Dreapta Spate: Este de tipul „Rapid”, care dezvoltă o putere de 2900 W. Diametrul recomandat al vaselor amplasate pe cele două arzătoare este de 22 – 24 cm.
Dreapta Față: Acesta este cel mai mic arzător prezent pe plită. Este de tipul „Auxiliar” și dezvoltă o putere de 1000 W. Pe cel mai mic arzător se amplasează vase cu diametrul de 12 – 18 cm.

Producătorul are câteva recomandări pentru utilizatorii acestui aragaz, si anume:

 1. Diametrul vasului folosit pentru gătit trebuie sa fie corelată cu dimensiunea flacării, astfel încat flacăra sa nu depășească baza vasului.
 2. Când încălziți uleiul este obligatoriu supravegherea plitei, deoarece supraîncălzirea uleiului poate provoca incendii.
 3. Alimentele congelate trebuie sa fie decongelate complet înainte de a fi prăjite.
 4. Vasele cu ulei nu trebuie să fie acoperite când se încălzește uleiul.
 5. Nu amplasati pe arzătoare tigăi sau vase goale, deoarece se vor deteriora.
 6. Pornirea arzătoarelor fara amplasarea vaselor pe ele pot duce la deteriorarea plitei. După terminarea procesului de gătire trebuie oprit arzătorul utilizat.
 7. Vasele utilizate trebuie să aibă o bază plată.
 8. Vasele trebuie amplasate întotdeauna pe centrul arzătorului.
 9. Capacele vaselor de gătit nu se amplasează pe zonele de gătit.
 10. Mutarea vaselor de pe o zonă de gătit pe alta trebuie făcută prin ridicarea vaselor, nu prin tragere.
 11. Diametrul vaselor utilizate trebuie să respecte recomandările producătorului, deoarece dacă diametrul este mai mare decât cel recomandat atunci suprafețele plitei se supraîncălzesc, iar utilizarea vaselor cu diametrul mai mic decât cel recomandat poate genera arsuri.

arzator wokArzătorul WOK
WOK-ul este de fapt o tigaie cu origini asiatice, care se caracterizează prin faptul ca este foarte adâncă, iar baza este plată.
Acest tip de tigaie se folosește pentru prepararea cărnii sau a legumelor într-un timp scurt și la flacără mare.
Avantajul tigăilor WOK este acela că conduc foarte bine căldura, ceea ce face ca alimentele preparate la WOK să devină crocante menținându-și în același timp și calitățile nutritive.
Arzătorul WOK poate fi folosit și cu vase normale, nu numai cu vase WOK, pentru a utiliza vasele normale trebuie doar să demontați suportul pentru WOK, de pe arzător.

gratar din fontaGrătar din fontă
Acest accesoriu are două funcții foarte importante, și anume:
● Design elegant: Aragazului i se îmbunătățește foarte mult aspectul prin faptul că grătarele de fontă îi conferă un aspect elegant.
● Stabilitatea vaselor de gătit: Este un aspect foarte important, deoarece pot să apară accidente, în cazul în care vasele nu sunt stabile în timpul procesului de gătire.

aprindere electrica aragaz mixtAprindere electrică integrată
Datorită acestui sistem, procesul de aprindere a arzătoarelor este foarte simplu de făcut, și anume printr-o simplă apăsare de buton.
Aragazele mai ieftine au sistemul de aprindere electrică separat de butonul de comandă, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să apese simultan două butoane pentru a aprinde un arzător, dar lucrul acesta nu este valabil în cazul acestui aragaz cu lățimea de 90 cm, deoarece aprinderea este integrată în fiecare buton, ceea ce înseamnă că pentru aprinderea arzătoarelor trebuie să apăsați și să rotiți butonul de comandă.

siguranta arzator plitaSiguranță flacără
Toate cele 5 arzătoare ale aragazului cu lățimea de 90 cm sunt dotate cu un sistem de siguranță, care comandă electrovalvei să întrerupă alimentarea cu gaz a arzătorului, la care flacăra s-a stins în mod accidental.
Partea vizibila a sistemului de siguranță este termocuplul montat în interiorul arzătorului și care detectează dacă flacăra arde sau nu, iar în cazul în care flacăra s-a stins accidental, va comanda electrovalvei să întrerupă alimentarea cu gaz.

duze aragazDuze pentru alimentarea de la butelie
Ca si accesorii producătorul Beko furnizează duzele pentru alimentarea cu gaz lichefiat, de la butelie.
Cănd achiziționați aragazul găsiți în interiorul cuptorului o pungă în care sunt amplasate duzele pentru alimentarea cu gaz de la butelie, dar și instrucțiunile cu poziționarea pe plită a fiecărei duze.
Din motive de siguranță conectarea la gaz și înlocuirea duzelor trebuie efectuate de o persoană autorizată.
În imaginea de mai jos vă sunt prezentate cifrele scrise pe fiecare duză, astfel încât să poată fi înlocuite mai ușor.

tabelul duzelor de la aragaz

functiile de incalzireFuncțiile de încălzire ale cuptorului
Acest model de aragaz cu lățimea de 90 cm, are un cuptor electric cu un volum util foarte mare, și anume 115 Litri, ceea ce înseamnă că pot fi gătite cu ușurință și preparatele voluminoase.
Selectarea funcției de încălzire dorită se face prin simpla învârtire a butonului, cu funcțiile de pe panoul frontal al aragazului.

incalzire-inferioara-superioaraÎncălzire Superioară + Inferioară
Este funcția de încălzire tradițională, la care căldura este produsă în partea de jos și sus a cuptorului. Se folosește pentru prepararea alimentelor pe un singur nivel.

incalzire-inferioara-superioaraventilatorÎncălzire Superioară + Inferioară + Ventilare
Este una dintre cele mai bune funcții de gătire, datorită faptului că ventilatorul asigură distribuirea uniformă a căldurii produse de cei doi elemenți încălzitori.

incalzire inferioara si ventilatorÎncălzire Inferioară + Ventilare
Este funcția folosită mai mult pentru procesul de curățare cu aburi, datorită faptului că întreaga căldură este generată în partea inferioară, ceea ce accelerează procesul de generare a aburilor care înmoaie murdăria depusă pe pereții cuptorului.

Decongelare
Funcționează doar ventilatorul împreuna cu becul care iluminează interiorul cuptorului. Funcționarea ventilatorului face ca procesul de decongelare să fie mult mai accelerat, decât în cazul decongelării naturale.

incalzire ventilataÎncălzire + Ventilată
Căldura în cuptor este generată de elementul circular, amplasat pe peretele posterior. Tot pe peretele posterior este amplasat și ventilatorul care distribuie uniform căldura în întreg cuptorul, astfel încât preparatul aflat la gătit este supus la aceeași temperatură pe toată suprafața.
Este funcția utilizată pentru prepararea simultană a mai multor tăvi.

grill completGrill complet
Este funcția ideală pentru prepararea bucăților mari de carne, deoarece căldura este generată doar de către elementul încălzitor grill, ceea ce face ca efectul de grill să fie maxim.

cronometruCronometru
Funcția de cronometru permite controlarea timpului de funcționare a cuptorului, astfel încât nu veți mai uita produsul în cuptor, deoarece la sfârșitul timpului setat se emite un semnal acustic și se întrerupe alimentarea cu energie electrică a cuptorului.
Dacă doriti să folosiți cuptorul fără funcția de cronometru trebuie doar să rotiți butonul înspre simbolul „mânuță”.
Oprirea cronometrului se poate face prin simpla rotire a butonului până în dreptul poziției oprit
Cuptorul devine funcțional doar daca s-a setat și funcția de cronometru, în caz contrar cuptorul nu va putea fi pornit, chiar dacă s-a setat funcția de încălzire și temperatura.
Durata maximă care poate fi setată este de 100 de minute.

iluminare cuptorIluminare cuptor
Cuptorul aragazului are în dotare și un bec pentru iluminarea interiorului, fapt care permite vizualizarea procesului de preparare a alimentelor, fără a fi necesară deschiderea ușii cuptorului.
Faptul că utilizatorul trebuie să deschidă ușa doar la terminarea procesului de gătire, înseamnă și un consum mai mic de energie electrică, deoarece în lipsa becului vizualizarea procesului de gătire s-ar face deschizând ușa cuptorului.

ccuratare cu aburiCurățare cu aburi
Curățarea cuptorului devine mult mai ușor de făcut, datorită faptului că aburii înmoaie murdăria, astfel încât curățarea ei se face mult mai ușor.
Pentru a curăța cuptorul cu ajutorul puterii aburilor trebuie parcurși următorii pași:

 1. Eliminați accesoriile din cuptor.
 2. Introduceți o tavă pe al doilea nivel și turnați in ea 750 ml de apă.
 3. Selectați funcția de încălzire „Încălzire Inferioară + Ventilare” și lăsați cuptorul să funcționeze pentru 25 de minute, la temperatura de 100 °C.
 4. După ce au trecut cele 25 de minute deschideți ușa cuptorului și cu ajutorul unui burete ștergeti pereții cuptorului.

amplasarea aragazuluiAmplasarea aragazului
Acest aragaz cu lățimea de 90 cm este livrat împreună cu picioare demontabile, care trebuie montate cand se efectuează amplasarea aragazului, deoarece acestea au și rolul de a asigura ventilația de sub aragaz.
Aragazul a fost proiectat pentru a putea fi instalat cu mobilier în ambele părți, dar trebuie îndeplinite două condiții, și anume:
● distanța dintre aragaz si suprafețele laterale să fie de minim 65 mm
● distanța dintre plita aragazului și mobilierul de deasupra să fie de minim 750 mm

accesoriile cuptoruluiAccesoriile aragazului
Grătar din fontă: Oferă o stabilitate foarte bună vaselor amplasate pe arzătoarele aragazului.
Tavă standard: Se folosește pentru prepararea alimentelor de patiserie.
Grătar de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a bucăților de carne, care urmează a fi preparate la grill.
Compartiment pentru tăvi: În partea inferioară a aragazului se situează un compartiment, în care se pot introduce accesoriile aragazului.
Duze gaz lichefiat de la butelie: Când achiziționați aragazul primiți și duzele pentru alimentarea cu gaz lichefiat, astfel încăt aragazul poate fi alimentat cu gaz natural sau cu gaz lichefiat (de la butelie).

clasa energetica aConsum energetic
Chiar dacă volumul cuptorului este foarte mare ( 115 Litri) consumul nu este foarte mare, ceea ce face ca acesta să se încadreze în clasa energetică A, cu următoarele valori ale consumului:

 • 1.4 kWh / ciclu – În funcția de încălzire tradițională;
 • 0.99 kWh / ciclu – În funcția de încălzire cu ventilator.

date tehnice aragaz cu latimea de 90 cmDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Culoare: Inox;
Plită: 5 arzătoare pe gaz;
Duze incluse: Gaz natural / Gaz lichefiat (de la butelie);
Cuptor: Electric cu 7 funcții de incalzire;
Tensiune de alimentare: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: 3 x 1.5 mm2;
Înălțime / Lățime / Adâncime: 85 cm(reglabil) / 90 cm / 60 cm.

8.5 Total Score
Aragaz cu lățimea de 90 cm

Design
9
Performanțe la coacere
8.5
Accesorii
8
Raport preț/calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
Funcții cuptor
8.5
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo