Aragaz cu doua cuptoare electrice si plita pe gaz

0
aragaz cu doua cuptoare
8.9
Aragaz cu doua cuptoare electrice si plita pe gaz
Aragaz cu doua cuptoare electrice si plita pe gaz
2 cuptoare electrice
Arzatoare cu eficienta ridicata
Cronometru
Cuptoare iluminate
Aspect modern
Autocuratare catalitica

Aragazul cu doua cuptoare este un concept interesant care in Romania nu este foarte popular, dar in alte tari, precum Anglia sau SUA, este foarte popular fiind cumparat de multe persoane.

Aragazul cu doua cuptoare are avantaje clare in comparatie cu aragazul cu un singur cuptor, dar are si un dezavantaj major, si anume pretul care este mai mare.

Avantajul aragazului cu doua cuptoare este acela ca permite coacerea simultana a doua produse la temperaturi diferite, fara a exista un schimb de mirosuri intre cele doua produse.
Ca si aragaz cu doua cuptoare va recomandam acest model de la Beko, care are doua cuptoare electrice si plita pe gaz.

aragaz cu doua cuptorarePrezentare generala aragaz cu doua cuptoare
Acest aragaz de la Beko are doua cuptoare electrice si plita pe gaz cu 4 arzatoare.
Cuptorul din partea superioara are doar un singur mod de gatire, si anume „Incalzire Inferioara + Superioara”, iar volumul util al acestuia este doar de 38 de Litri.
Se recomanda pentru a se folosi pentru prepararea alimentelor precum: biscuiti, prajituri, paine.
Cuptorul din partea inferioara este unul multifunctional, avand 7 functii de gatire, cu ajutorul carora veti avea rezultate excelente la gatit.
Volumul cuptorului este de 49 Litri, iar caldura este distribuita uniform in intreg cuptorul de ventilatorul amplasat pe peretele posterior. Acesta este de fapt cuptorul principal al aragazului, care trebuie folosit cand preparatul pe care il gatiti necesita functionarea grillului, distribuirea uniforma a caldurii sau prepararea pe mai multe niveluri. Mai multe informații despre astfel de aragaze cu două cuptoare găsiți pe site-ul enjoycb.com

Modurile de incalzire ale cuptorului inferior

lampa cuptor becoLampa cuptor
Aceasta functie aprinde doar becul din cuptor, fara a fi activat vreun element incalzitor.

incalzire-inferioara-superioaraIncalzire Inferioara + Superioara
Sunt alimentate cele doua elemente incalzitoare din partea superioara si inferioara a cuptorului, fiind de fapt functia traditionala, care este recomandata pentru prepararea pe un singur nivel.

incalzire-inferioara-superioaraventilatorIncalzire Inferioara + Superioara + Ventilator
Aerul cald produs de cei doi elementi incalzitori este distribuit in mod uniform in intreg cuptorul de catre ventilator.

incalzire superioara si ventilatorIncalzire Superioara + Ventilator
Este o functie de cuptor cu performante mai slabe la coacere, fiind folosita mai mult la deshidratarea legumelor, frunctelor, etc.

incalzire inferioara si ventilatorIncalzire Inferioara + Ventilator
Este functia de cuptor folosita pentru curatarea cuptorului cu aburi.

decongelareDecongelare
Functioneaza doar ventilatorul care misca cu putere aerul in interiorul cuptorului, accelerand astfel procesul de decongelare a alimentelor.

incalzire ventilataIncalzire Ventilata
Caldura generata de catre elementul incalzitor circular este distribuita in mod uniform de catre ventilator, asigurand astfel coacerea uniforma a preparatelor. Este functia recomandata pentru coacerea simultana pe mai multe niveluri.

grill completGrill Complet
Caldura este generata de catre elementul incalzitor grill, ceea ce face sa fie o functie ideala pentru prepararea bucatilor mari de carne.

Temperatura in ambele cuptoare se poate regla separat, cu ajutorul a doua termostate mecanice.

cronometruCronometru
Functionarea ambelor cuptoare poate fi controlata cu ajutorul cronometrului, amplasat pe panoul frontal.
Durata maxima care poate fi setata pe cronometru este de 100 de minute. Functiile cuptorului pot fi activate fara a seta un timp pe cronometru, cu conditia ca butonul de la cronometru sa fie setat pe simbolul „mânuță”.
Pentru ca un cuptor sa functioneze trebuie setat in prealabil si cronometrul, pe langa functia de incalzire si temperatura din cuptor.

ccuratare cu aburiCuratare cu aburi sau Autocuratare catalitica
Curatarea cu aburi
Curatarea cuptorului principal se face mult mai usor datorita acestei functii de curatare cu aburi, care face ca murdaria de pe pereti sa se inmoaie, astfel incat curatarea ei se face simplu cu o laveta.
Curatarea cu aburi se face in urmatorul mod:

  1. Se elimina toate accesoriile din interiroul cuptorului inferior.
  2. Se toarna 500 ml de apa intr-o tava care se amplaseaza pe al 2-lea nivel.
  3. Setati functia de incalzire „Incalzire Inferioara + Ventilator” sau „Incalzire Ventilata” si lasati cuptorul sa functioneze pentru un timp de 25 de minute, la temperatura de 100 °C.
  4. Stergeti peretii cuptorului cu ajutorul unei lavete, iar murdaria persistenta se curata cu apa calda si detergent de vase.

Autocuratare catalitica
Cuptorul inferior al aragazului este dotat cu panouri catalitice, care au rolul de a transforma grasimea in vapori si dioxid de carbon, astfel aceste panouri se curata singure fara a fi necesara interventia utilizatorului.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca panourile catalitice nu se curata cu solutii de curatare, deoarece acestea afecteaza stratul catalitic.

2 cuptoare iluminate2 cuptoare iluminate
Ambele cuptoare ale aragazului sunt dotate cu un sistem de iluminare, care va ajuta sa vizualizati procesul de gatire fara a fi necesara deschiderea usii cuptorului.
Becul din cuptor este protejat de un capac de sticla care poate fi desfacut pentru a fi curatat.
Cand se efectueaza inlocuirea becului din cuptor trebuie sa il inlocuiti cu unul cu caracteristici tehnice asemanatoare, in caz contrar becul nu va rezista mult, deoarece acesta trebuie sa reziste pana la 300 °C.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile aragazului cu doua cuptorare
Tava standard: Este tava mai putin adanca care se foloseste pentru prepararea produselor de patiserie.
Tava adanca: Este tava mai adanca care are dubla utilizare, si anume se foloseste pentru prepararea fripturilor, produselor de patiserie, etc. sau ca si tava colectoare pentru grasimea care se scurge din preparatele pregatite la grill.
Gratar de sarma: Este folosit pentru amplasarea pe el a bucatilor de carne care se prepara la grill sau ca si suport pentru diversele forme sau vase.
Duze Gaz Lichefiat: Ca si accesorii producatorul ofera si duzele pentru alimentarea cu gaz lichefiat (de la butelie). Plita aragazului cu doua cuptoare este dotata din fabricatie cu duze pentru alimentarea cu gaz natural, iar daca doriti sa alimentati aragazul cu gaz de la butelie trebuie doar sa schimbati duzele.
Gratar din fonta: Plita aragazului este dotata cu doua gratare din fonta, care ofera o stabilitate foarte buna a vaselor.

pozitiile rafturilorPozitiile rafturilor
Cuptorul inferior al aragazului are 3 pozitii ale rafturilor, iar numerotarea lor se face pornind de jos, si anume raftul inferior este numerotat cu cifra „1” si raftul superior este numerotat cu cifra „3”.
Cuptorul superior are doar doua pozitii ale rafturilor, acest lucru se datoreaza faptului ca volumul util al cuptorului este destul de mic, si anume 38 de Litri.
La ambele cuptoare gratarele sunt demontabile, ceea ce face ca procesul de curatare sa fie mult mai usor de facut.

usa demontabilaUsa demontabila
Usa cuptorului superior si inferior sunt demontabile ceea ce inseamna ca procesul de curatare a aragazului se poate face mult mai usor. De asemenea panourile de sticla din usa sunt la randul lor demontabile, acest lucru permitand curatarea mudariei care ajunge intre panourile de sticla.

consum energetic electrolux inductieClasa energetica
Legislatia actuala obliga producatorii de aragazuri cu doua cuptoare sa declare consumul de energie doar pentru cuptorul princial si anume cel inferior, iar acest aragaz de la Beko este incadrat in clasa energetica A cu un consum de:
0.82 kWh / ciclu: In functia de incalzire traditionala
0.72 kWh / ciclu: In functia de incalzire cu ventilator

amplasarea aragazuluiAmplasarea aragazului
Modul de amplasare a aragazului influenteaza performantele sale, si anume acesta are nevoie ca aerul sa circule prin orificiile de ventilare amplasate in partea inferioara a aragazului, din acest motiv aragazul trebuie amplasat pe o suprafata tare, care mentine o distanta intre partea inferioara a aragazului si podeaua.
Aragazul este astfel construit incat permite amplasarea corpurilor de mobila in ambele parti cu 2 conditii, si anume:
● distanta minima fata de obiectele laterale este de 65 mm;
● distanta minima fata de obiectele de deasupra este de 750 mm (de exemplu: distanta pana la hota)

plita aragazuluiPlita aragazului
Acest model de aragaz de la Beko este dotat cu o plita cu 4 arzatoare, cu o putere totala de 7900 W si care paote fi alimentata cu gaz natural ( de la retea) sau cu gaz lichefiat ( de la butelie). Din fabricatie aragazul este echipat cu duze pentru alimentarea cu gaz natural, iar duzele pentru alimentarea cu gaz de la butelie sunt oferite ca si accesorii.
Plita areagazului are trei tipuri diferite de arzatoare, si anume:
Stanga Fata: Are diametrul cel mai mare si este de tipul „rapid”, cu o putere maxima de 2900 W.
Dreapta Fata: Este de tipul „auxiliar” si dezvolta o putere de 1000 W.
Dreapta/Stanga Fata: Cele doua arzatoare sunt asemanatoare fiind de tipul „normal”, care dezvolta o putere maxima de 2000 W.

arzatoare eficienta ridicataArzatoare cu eficienta ridicata
Cele patru arzatoare sunt diferite de cele obisnuite, in sensul ca au o eficienta ridicata in comparatie cu acestea, valorile masurate in laborator indica ca aceste arzatoare sunt cu 25% mai eficiente decat arzatoarele normale, care inseamna nu numai ca veti plati mai putin gaz, ci ca si procesul de gatire va dura mai putin decat daca aragazul ar fi dotat cu arzatoare normale.

siguranta la arzatoareSiguranta la arzatoare
Cele patru arzatoare ale plitei contin un sistem de siguranta, care previne acumularile de gaze prin intreruperea alimentarii cu gaze a arzatorului in cazul in care flacara de la acesta se stinge in mod accidental.
Partea vizibila a sistemului de siguranta este termocuplul, care se incalzeste si mentine deschisa electrovalva care alimenteaza arzatorul.

aprindere electrica aragaz mixtAprindere electrica integrata
Sistemul de siguranta a plitei este completat de aprinderea electrica integrata in fiecare buton, fapt care face ca aprinderea arzatoarelor sa se faca printr-o simpla apasare de buton, fara a mai fi necesara utilizarea chibriturilor.
Sistemul de aprindere electrica necesita alimentarea cu energie electrica a aragazului, in caz contrar aprinderea arzatoarelor se face manual cu ajutorul chibriturilor.
Pentru ca acest sistem de aprindere sa fie functional o perioada cat mai lunga, va recomandam sa mentineti curata bujia amplasata in interiorul arzatorului.

date tehnice aragaz cu doua cuptoareDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Plita: 4 arzatoare pe gaz;
Alimentare plita: Gaz natural / Gaz lichefiat (de la butelie);
Duze incluse: Gaz natural / Gaz lichefiat (de la butelie);
Cuptor: 2 cuptoare electrice;
Cuptor superior: Electric cu 1 mod de incalzire;
Cuptor inferior (principal): Electric cu 7 moduri de incalzire;
Tensiune de alimentare: 220 – 240 V ;
Putere: 3500 W;
Cablu de alimentare: 3 x 1.5 mm2;
Culoare: Inox;
Inaltime / Latime / Adancime: 85 cm (reglabil) / 60 cm / 60 cm;
Capac: Sticla.

8.9 Total Score
Aragaz cu doua cuptoare electrice si plita pe gaz

Design
9
Performante la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport pret/calitate
9
Curatare si intretinere
9
Functii cuptor
9
PROS
  • 2 cuptoare electrice
  • Arzatoare cu eficienta ridicata
  • Cronometru
  • Cuptoare iluminate
  • Aspect modern
  • Autocuratare catalitica
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo