Aragaz cu plită și cuptor pe gaz, cu funcție de grill și rotisor

1
Aragaz cu plită și cuptor pe gaz cu funcție de grill și rotisor
8.8
Aragaz cu plită și cuptor pe gaz, cu funcție de grill și rotisor
Aragaz cu plită și cuptor pe gaz, cu funcție de grill și rotisor
Rotisor
Cuptor iluminat
Aprindere electrică
Siguranță flacără
Clasa energetică A
Duze Gaz Natural / Gaz Lichefiat

Aragazul cu plită si cuptor pe gaz reprezintă încă o opțiune pentru multe persoane, iar un model de aragaz destul de bun este acesta de la producătorul suedez Electrolux, care a dotat acest produs cu rotisor și un cronometru care vă anunță când s-a terminat procesul de gătire.

Prezentarea generală a aragazului cu plită și cuptor pe gaz

plita aragazului de la electroluxPlita aragazului
Plita acestui aragaz de la Electrolux se alimentează cu gaz natural sau gaz lichefiat și are 4 arzătoare cu o putere totală de 8000 W.
Stânga Față: Cel mai mare arzător de pe plită este de tipul „Rapid” și are un diametru de 102 mm, dezvoltând o putere minimă de 720 W si maximă de 3000 W. Pentru rezultate optime la gătit trebuie ca vasele utilizate pe acest arzător să aibă un diametru minim de 16 cm si maxim de 22 cm. Marcajele duzelor care se pot utiliza pe arzătorul rapid sunt: „119” pentru alimentarea cu gaz natural și „88” pentru alimentarea cu gaz de la butelie.
Stânga Spate: Acest arzător are cel mai mic diametru de pe plită, și anume doar 55 mm, fiind un arzător de tipul „auxiliar”. Când butonul de comandă al arzătorului este amplasat în dreptul simbolului „Flacără Mică” atunci puterea dezvoltată de arzător este de doar 350 W, iar când butonul se rotește în dreptul simbolului „Flacără Mare” atunci puterea dezvoltată este de 1000 W. Duza pentru gaz natural are marcajul „70”, iar cea pentru alimentarea cu gaz de la butelie are marcajul „50”. Electrolux recomandă ca diametrul minim al vaselor amplasate pe acest arzător să fie de 12 cm, iar cel maxim de 18 cm.
Dreapta Față / Spate: Ambele tipuri de arzătoare au aceleași caracteristici tehnice, și anume sunt de tipul „Semi-Rapid”, care dezvoltă o putere minimă de 430 W și maximă de 2000 W. Duzele pentru alimentarea cu gaz natural au marcajul „96”, iar cele pentru gaz lichefiat au marcajul „71”.
Pe cele două arzătoare pot fi amplasate vase cu diametrul minim de 14 cm si maxim de 22 cm.
Pe plita aragazului în partea din spate se mai găsește și un orificiu pentru evacuarea aburului din cuptor.

duze aragazAlimentare cu gaz natural / lichefiat
Aragazul poate fi alimentat cu două tipuri de gaze, iar pentru a face trecerea de la un gaz la altul trebuie doar schimbate duzele:
Gaz Natural (de la rețea): Din fabricație aragazul este echipat pentru alimentarea lui cu gaz natural, ceea ce înseamnă că dacă folosiți un astfel de gaz nu trebuie să schimbați duzele, ci pur și simplu trebuie doar să conectați aragazul la rețeaua de gaz.
Gaz Lichefiat (de la butelie): Duzele pentru acest tip de gaz sunt furnizate de către Electrolux ca și accesorii, și anume când achiziționați aragazul le găsiți într-o pungă alături de manualul de utilizare. Din motive de siguranță vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru a schimba duzele și a face trecerea de la un gaz la altul.

aprindere electrica aragazAprindere electrică
Toate arzătoarele aragazului sunt dotate cu sistemul de aprindere electrică, care permite aprinderea acestora prin simpla apăsare și învârtire a butonului de comandă.
Scânteia care produce aprinderea flăcării este generată de o bujie amplasată in arzător și care poate fi văzută prin ridicarea capacului de pe arzător.
Pentru ca sistemul de aprindere electrică să fie funcțional o perioadă cât mai îndelungată trebuie menținută curată bujia din arzător.

siguranta plita aragazSiguranță flacără
Pe lângă sistemul de aprindere electrică, toate arzătoarele mai sunt dotate cu un sistem foarte util, și anume sistemul de siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz a arzătorului, la care flacăra in timpul funcționării s-a stins în mod accidental.
Principiul de funcționare al acestui sistem de siguranță este foarte simplu, și anume termocuplul montat în arzător se încălzește de la flacăra arzătorului, fapt care face să mențină deschisă electrovalva care alimentează cu gaz arzătorul, iar în cazul în care flacăra se stinge face ca temperatura să scadă, astfel încât termocuplul nu mai produce tensiunea necesară pentru a menține electrovalva deschisă.
Din cauza acestui sistem de siguranță trebuie menținut apăsat butonul de aprindere pentru o perioadă de 3-5 secunde, timp în care se încălzește termocuplul.

protectie la scurgeri de gazProtecție împotriva scurgerilor de lichide
Plita aragazului are o ridicătură în jurul fiecărui arzător, fapt care face ca lichidele scurse pe plită să nu intre în interiorul arzătorului.
Acest sistem de protecție contribuie și la curățarea mai ușoară a plitei, prin faptul că toate lichidele ajunse pe plită sunt menținute în anumite zone de unde pot fi absorbite foarte ușor cu ajutorul unei lavete sau burete. Vă recomandăm să curățați plita după fiecare utilizare.

cuptorul aragazului

Cuptorul aragazului
Cuptorul acestui aragaz de la Electrolux are un volum de 51 Litri și se alimentează cu gaz natural / lichefiat. Cele două arzătoare prezente în interiorul cuptorului sunt:
Încălzire inferioară: În partea de jos a cuptorului este amplasat un arzător cu puterea minimă de 900 W si maximă de 2700 W. Duzele care pot fi folosite la acest arzător au marcajul „120” (gaz natural) respectiv „80” (gaz lichefiat de la butelie).
Când se utilizează această funcție temperatura în cuptor poate fi reglată în intervalul 135 °C – 250 °C.
Butonul care reglează temperatura în cuptor are marcate 8 trepte de putere, fiecare reprezentând o temperatură: Treapta 1 = 135 °C, Treapta 2 = 150 °C, Treapta 3 = 165 °C, Treapta 4 = 180 °C, Treapta 5 = 195 °C, Treapta 6 = 210 °C, Treapta 7 = 230 °C, Treapta 8 = 250 °C.
Grill: Arzătorul amplasat în partea superioară poartă denumirea de Grill și se folosește pentru frigerea la grătar a alimentelor. Dacă la funcția de încălzire anterioară se putea regla temperatura acest lucru nu este posibil în cazul funcției Grill.
În cazul funcției Grill modificarea temperaturii poate fi simulată prin amplasarea tăvii pe un nivel inferior, prin acest procedeu se îndepartează preparatul de sursa de căldură prelungind astfel timpul de preparare.
Prepararea la Grill se face cu ușa cuptorului întredeschisă, iar deflectorul trebuie montat pentru a proteja panoul frontal al aragazului de căldura din cuptor.

Ambele arzătoare din cuptor se aprind cu ajutorul sistemului de aprindere electrică, fapt care elimină utilizarea chibriturilor.
În cazul în care aragazul nu este alimentat cu energie electrică aprinderea arzătoarelor se face manual cu ajutorul chibriturilor.

rotisorRotisor
Un accesoriu foarte important al cuptorului este rotisorul, care permite gătirea uniformă a alimentelor.
Rotisorul este compus din următoarele părți:
● Cadrul rotisorului;
● Furculițe;
● Țepușă;
● Mâner de plastic.

Rotisorul este antrenat de un motor electric care face ca preparatul să se învârtă cu 3-4 rotații pe minut. Pentru a activa motorul electric care învârte rotisorul trebuie doar să apăsați pe butonul de pe panoul frontal.
Când utilizați rotisorul trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:
● Cele 2 furculițe si țepușa sunt foarte ascuțite și trebuie mânuite cu grijă pentru a preveni accidentele.
● Rotisorul devine fierbinte în timpul utilizării, ceea ce înseamnă că trebuie să utilizați mănuși când îl scoateți din cuptor.
● Rotisorul se învârte atâta timp cât butonul de pa nanoul frontal este apăsat.
● Greutatea maximă a alimentelor ce pot fi amplasate pe rotisor este de 5 kg.

accesoriile aragazuluiAccesoriile aragazului
Când achiziționați acest aragaz de la Electrolux primiți următoarele accesorii:
Grătar de sârmă: Se folosește pentru amplasarea bucăților de carne plată sau pentru amplasarea formelor de prăjituri.
Tavă pentru gătit: Este o tavă standard care se folosește pentru prepararea diverselor tipuri de alimente, precum prăjituri sau fursecuri.
Tavă de coacere aluminizată: Cu ajutorul acestei tăvi obțineți rezultate excelente, datorită faptului că aluminiul ajută la distribuirea uniformă a căldurii.
Rotisor: Se folosește pentru coacerea uniformă a bucăților mari de carne.
Deflector pentru grătar: Are rolul de a proteja panoul frontal, de căldura generată in timpul gătirii la grill.
Duze pentru alimentarea cu gaz natural / lichefiat: Se utilizează pentru alimentarea aragazului cu ambele tipuri de gaze.
Sertar de depozitare: În partea inferioară a aragazului este amplasat un sertar, în care se pot amplasa accesoriile aragazului. Sertarul poate fi scos afară prin tragerea si ridicarea lui.

cuptor iluminatCuptor iluminat
Cuptorul aragazului este dotat cu un bec care iluminează interiorul cuptorului, facilitând astfel vizualizarea procesului de gătire, fără a fi necesară deschiderea ușii cuptorului.
Becul se activează cu butonul prezent pe panoul frontal al aragazului.
Becul este protejat de un capac de sticlă, care trebuie curățat periodic, pentru a nu scădea vizibilitatea in cuptor.
Când înlocuiți becul din cuptor trebuie să vă asigurați că este întreruptă alimentarea cu energie electrică.

amplasarea aragazuluiAmplasarea în mobilier
Aragazul a fost proiectat pentru a putea fi instalat între dulapuri, cu îndeplinirea unor condiții:
Trebuie lăsată o distanță de minimum 20 mm între pereții laterali ai aragazului și mobilier.
Distanța dintre plita aragazului și hotă să fie de cel puțin 650 mm.
Distanța dintre plita aragazului și mobilierul amplasat în părțile laterale să fie de minim 150 mm.
Pentru a putea deschide capacul aragazului trebuie ca distanța dintre peretele din spatele aragazului si aragaz să fie de cel putin 10 mm.

consum energetic electrolux inductie

Consumul de energie
Cuptorul acestui aragaz de la Electrolux se încadrează în clasa energetică A, având urmatoarele valori declarate de producător:

1.54 kWh / ciclu – modul tradițional de încălzire;

 

date tehniceDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Tip plită: Pe gaz (4 arzătoare);
Tip cuptor: Pe gaz (2 arzătoare);
Volum cuptor: 51 Litri;
Clasa energetica: A;
Consum declarat: 1.54 kWh / ciclu;
Temperatură cuptor: 135 °C – 250 °C;
Alimentare gaz: Gaz Natural / Gaz Lichefiat;
Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Lichefiat;
Cablu de alimentare: 1.5 m;
Tensiune de alimentare: 220 – 240 V;
Culoare: Alb;
Înălțime: 855 mm (reglabil);
Lățime: 500 mm;
Adâncime: 600 mm;
Putere maximă electrică: 30 W;
Siguranță: 2×2 A.

8.8 Total Score
Aragaz cu plită și cuptor pe gaz, cu funcție de grill și rotisor

Design
9
Funcții cuptor
9
Performanțe la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare si întreținere
8.5
PROS
  • Rotisor
  • Cuptor iluminat
  • Aprindere electrică
  • Siguranță flacără
  • Clasa energetică A
  • Duze Gaz Natural / Gaz Lichefiat
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo