Aragaz cu design retro, plita pe gaz si cuptor electric cu gatire asistata cu ventilatie

2
aragaz cu design retro
8.4
Aragaz cu design retro, plita pe gaz si cuptor electric cu gatire asistata cu ventilatie
Aragaz cu design retro, plita pe gaz si cuptor electric cu gatire asistata cu ventilatie
Design retro
Arzatoare eficiente
Gatire asistata cu ventilatie
Cuptor Iluminat
Cronometru
Aprindere electrica

Multor persoane le place design-ul retro, iar cand acestea isi doteaza bucataria trebuie sa aleaga si electrocasnicele cu design retro. Un aragaz cu design retro este acest model de la Beko, care are plita pe gaz si cuptorul electric cu 6 moduri de incalzire, inclusiv „Gatire asistata cu ventilatie”.

Modurile de incalzire ale aragazului cu design retro

incalzire-inferioara-superioaraIncalzire Inferioara + Superioara: Sunt alimentate cu energie electrica elementul incalzitor inferior si cel superior, astfel incat alimentul aflat la preparare va fi supus unei calduri generata in partea de jos si sus a cuptorului. Acest mod de incalzire se foloseste cand se prepara pe un singur nivel.

incalzire-inferioara-2Incalzire Inferioara: Se alimenteaza doar elementul incalzitor inferior, ceea ce o face sa fie o functie ideala pentru rumenirea finala a preparatelor. De asemenea se foloseste si pentru curatarea cuptroului cu ajutorul aburilor.

incalzire-inferioara-superioaraventilatorGatire asistata cu ventilatie: Datorita faptului ca functioneaza ventilatorul, caldura in cuptor este distribuita in mod uniform, ceea ce face ca preparatul aflat in cuptor sa fie supus la aceeasi temperatura pe toata suprafata, asigurandu-se astfel o preparare uniforma.

grill-completGrill complet: Caldura este produsa de elementul incalzitor grill, ceea ce face ca aceasta functie de cuptor sa fie ideala pentru prepararea bucatilor mari de carne.

grill-ventilatorGrill + Ventilator: In cadrul acestui mod de incalzire se reduce efectul de grill, astfel incat se recomanda a fi folosita in cazul preparatelor aflate in portii medii sau mici. Pentru a avea rezultate excelente este recomandata intoarcerea preparatelor la mijlocul timpului de gatire.

incalzire rapidaIncalzire Rapida: Este o functie de incalzire, care nu poate fi folosita la prepararea alimentelor, ci doar la preincalzirea cuptorului. Activarea acestei functii face ca sa functioneze simultan mai multi elementi incalzitori, lucru care face ca temperatura in cuptor sa creasca foarte repede.
Cand temperatura in cuptro a ajuns la valoarea setata se va stinge lampa de semnalizare si in acel moment puteti seta modul de incalzire dorit, deoarece cutporul este incalzit.

cronometrul aragazuluiCronometrul
Aragazul este dotat cu un cronometru care poate fi setat sa intrerupa procesul de gatire, dupa un anumit timp.
Durata maxima care poate fi setata este de 100 de minute, iar la expirarea timpului setat se va emite un semnal acustic si se va intrerupe alimentarea cu energie electrica a elementilor incalzitori.
Exista si persoane care nu vor sa utilizeze aceasta functie, iar pentru a putea sa functioneze cuptorul fara ea trebuie sa rotiti butonul inspre simbolul „mână”.
Pentur a putea folosi un mod de incalzire al cuptorului este obligatorie setarea si a cronometrului, in caz contrar nu veti putea folosi cuptorul, chiar daca ati setat modul de incalzire si temperatura.

Cum se utilizeaza cuptorul electric al aragazului?

Utilizarea cuptorului este usor de facut, si anume trebuie doar parcursi urmatorii pasi:

 1. Setati durata de functionare cu ajutorul cronometrului.
 2. Setati temperatura in cuptorul cu ajutorul butonului de pe panoul frontal. Temperatura maxima care poate fi setata este de 250 °C.
 3. Setati modul de incalzire dorit.

Cat timp cuptorul este pornit, lampa din interiorul sau va fi aprinsa, astfel incat puteti sa vedeti cu usurinta evolutia procesului de gatire.

curatarea cu aburiCuratare cu aburi
Acest aragaz cu design retro de la Beko este dotat cu functia de curatare cu aburi, care usureaza foarte mult procesul de curatare a cuptorului.
Pentru a activa functia de curatare cu aburi trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Scoateti accesoriile din cuptor si introduceti o tava cu 500 ml de apa, pe al doilea nivel al cuptorului.
 2. Setati functia de cuptor „Incalzire Inferioara” si lasati cuptorul sa functioneze pentru un timp de 25 de minute la temperatura de 100 °C.
 3. Dupa expirarea celor 25 de minute, deschideti usa cuptorului si cu ajutorul unei lavete stergeti peretii cuptorului.
 4. Pentru murdaria persistenta folositi o solutie formata din apa calda si detergent de vase.

iluminare cuptorCuptor iluminat
Cuptorul aragazului are amplasat in partea din spate un bec, care ilumineaza interiorul cuptorului cand se activeaza o functie de cuptor.
Becul electric prezent in cuptor este unul special, si anume este construit pentru a rezista pana la temperatura 300 °C, din acest motiv cand inlocuiti becul trebuie sa il inlocuiti cu unul identic.
Becul este protejat de un capac de sticla, care se desface prin simpla rotire in sens opus acelor de ceas.

accesoriile aragazuluiAccesoriile aragazului
Suport de vase din fonta: Gratarul din fonta ofera stabilitate superioara vaselor amplasate pe plita aragazului.
Tava standard: Se foloseste pentru prepararea alimentelor precum prajituri sau fripturi.
● Gratar metalic: Se foloseste pentru amplasarea pe el a alimentelor care se prepara la grill sau ca si suport pentru formele de prajituri sau diverse caserole.
Duze GPL (pentru butelie): Ca si accesorii Beko furnizeaza impreuna cu aragazul si duzele pentru GPL, astfel incat plita aragazului functioneaza cu gaz natural sau gaz lichefiat (de la butelie).
Compartiment pentru tavi: In partea de jos a aragazului este amplasat un compartiment in care se pot amplasa accesoriile aragazului.

Clasa energetica A
Acest aragaz cu design retro are cuptorul electric incadrat in clasa energetica A, cu un consum de:
● 0.91 kWh / ciclu: In functia de incalzire ”Incalzire Inferioara + Superioara”;
● 0.88 kWh / ciclu: In functia de incalzire cu ventilator.

plita ragazuluiPlita aragazului
Aragazul acesta cu design retro are 4 arzatoare cu o putere totala de 7900.
Stanga Fata: Acest arzator are puterea de 2900 W si este de tipul „Rapid”. Beko recomanda a se utiliza vase pe acest arzator cu diametrul de 22-24 cm.
Dreapta Fata: Este de tipul „auxiliar”, cu o putere maxima de 1000 W, iar diametrul vaselor care se pot amplasa pe acest arzator trebuie sa aiba un diametru de 12 – 18 cm.
Stanga/Dreapta Spate: Ambele arzatoare amplasate in partea din spate au aceleasi caracteristici tehnice, si anume sunt de tipul „normal”, cu o putere maxima de 2000 W si un diametru recomandat al vaselor de 20 – 22 cm.

aprindere electrica aragaz mixtAprindere electrica
Aragazul este dotat cu sistemul de aprindere electrica, care face ca arzatoarele sa se aprinda printr-o simpla apasare de buton, fara a mai fi necesara utilizarea chibriturilor.
Pentru a aprinde un arzator folosind sistemul de aprindere electrica trebuie doar sa apasati butonul de comanda al arzatorului si sa il tineti apasat pentru un timp de 3-5 secunde, pana cand flacara e stabila.
De fiecare data cand se aprinde un arzator este obligatoriu ca butonul sa fie rotit pana in dreptul simbolului „Flacara Mare”, iar cand flacara este stabila se poate roti butonul inspre nivelul de caldura dorit.

siguranta arzator plitaSiguranta la arzatoare
Plita aragazului este dotata cu sistemul de siguranta, care intrerupe alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Acest sistem de siguranta este obligatoriu la un aragaz, deoarece previne acumularile de gaze care pot sa apara in urma stingerii accidentale a flacarii de la un arzator.
Sfatul nostru este sa nu folositi aragaze care nu au sistemul de siguranta, deoarece riscul este foarte mare.

arzator eficient aragaz mixtArzatoare cu eficienta ridicata
Toate cele 4 arzatoare ale aragazului cu design retro sunt mai speciale, si anume au o eficienta ridicata in comparatie cu un arzator normal.
De exemplu, Beko declara ca timpul de gatire se reduce cu 25% in comparatie cu un arzator normal, iar consumul de gaz scade cu 17%.

date tehnice aragaz cu design retroDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Design: Retro;
Culoare: Bej;
Plita: Gaz (4 arzatoare);
Alimentare plita: Gaz Natural / Gaz Lichefiat (de la butelie);
Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Lichefiat;
Cuptor: Electric (6 functii de incalzire);
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Putere: 2400 W;
Cablu de alimentare: 3 x 1.5 mm2;
Inaltime / Latime / Adancime: 85 cm (reglabila)/ 60 cm / 60 cm ;

8.4 Total Score
Aragaz cu design retro, plita pe gaz si cuptor electric

Design
9
Performante la coacere
8.5
Accesorii
8
Raport pret/calitate
8.5
Curatare si intretinere
8
Functii cuptor
8.5
PROS
 • Design retro
 • Arzatoare eficiente
 • Gatire asistata cu ventilatie
 • Cuptor Iluminat
 • Cronometru
 • Aprindere electrica
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo